5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • gliderpilot
    Gratula!
    Én meg megrepültem a századik órámat. A Standard Cirrusban ülve, típus közben.
  • Soaringpilot
    Sziasztok!

Szakszós vagyok!:DDD

Üdv.: Szatyi
  • Clidey
    Ma jártunk arra felétek... :)

További képek...
  • Tornyai János
    Itt: http://www.condorsoaring.com/lng.htm
  • bukren
    Gratulálok neki!

Condorhoz a magyarosítást honnan lehet letölteni? Sehol nem találom!
  • Soaringpilot
    Gratulálunk Neki! Két éve épp hogy lecsúszott az aranyról, de másodjára sikerült neki!
    Úgy tűnik ez az év ilyen, másodjára minden sikerül mindenkinek De aki mindent megtesz a cél érdekében, annak előbb-utóbb sikerülni fog

Jó szelet!
    Szatyi
  • Siraly72
    Gulyás Gyuri VILÁGBAJNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Soaringpilot
    Nem örülök, hogy ilyen rossz híreket kell hallanom:( Azért hajrá, van még 3 hónap a szezonból:)
  • Micimedve
    Rosszul emlékszel barátom. Kettő egész, és egy fél nap volt repülhető. Méghogy négy nap! De szép is lett volna!
  • gliderpilot
    Nem sokat voltam otthon, most meg mindig van mit csinálni. Sajna nem is úgy jött ki ez az év repülés szempontjából, ahogy vártam, mert pl. a kéthetes táborból úgy 3-4 nap volt repülhető. Aztán majd lesz valami.
  • HAMIC
    Hú, ez pazar ez az OLC-s térképes nyomonkövetés! :D Asszta, technológiai sokkot kaptam! Én is megcsináltam Condorban ezt a távot, minusz a visszaút és hát azért megdöbbent a hasonlóság - de bele se merek gondolni a különbségekbe! ;)

A reptéren mi a csepeli oldalon voltunk, ha jól tudom te viszont mávos vagy, így a másik térfélen lehettél. Bár ettől még gondolom összefuthattunk volna a hangárok körül. :) Mi viszont a HA-VEQ Cessna mellett, a csaphoz közel hevertünk az árnyékban és tátottuk a szánkat, miután jól megreptettek minket. Csináltunk jó pár képet meg videót.

Láttam a szép Astirokat, az egy- és kétüléseseket is, az Április 4-et, meg hát a többit: Góbét, kanyócat, kahetet, (mávos starthelyen az 5058-ast) meg Pirátot is. Nálatok talán még egy Jantár is repült.

Sajnos nagyon tudnám élvezni a reptéri életet és a repülést is, sőt azt is tudom, jól is csinálnám, de: jó volt, hogy kimentem, mert így azt is be kellett látnom, hogy nem tudnék annyi áldozatot hozni az életemben, hogy minden hétvégét ott töltsek szezonban. Ez egész egyszerűen nekem most megoldhatatlan. És ez még csak az idő része... De talán így van ez jól. Lehet, hogy később még alakul az életem, és legfeljebb majd reptér felé alakítom. ;)

Na, megyek szimulátorozni. :D
  • pasquale
    Köszi :)
    Székesfehérvár hurok volt Ka-7-tel. Egész kellemes idő volt akkor, stabil 3-4m volt egyszer, átlagban meg 2 körül mozogtak.
    Amúgy OLC

Szombaton kinn voltam én is, összefuthattunk volna :P
  • Soaringpilot
    Gratula az első vitorlás repülésedhez!:) És Paszkálnak is a koszorúhoz!:)
    Azzal viszont nem értek egyet, hogy a Movit egy sz*r. Nagyon is jó az:)
  • HAMIC
    Hé, Paszkálnak gratula a múlt héten megszerzett ezüst koszorúhoz! :D

Nnna, újabb "első repülésen" vagyok túl! Tegnap kimentünk egy barátommal kerékpárral Farkashegyre, és rögtön a kapuban Gyula bácsiba futottunk bele. Tíz perc múlva már a hátam mögött ült az öreg, én meg először életemben a Góbéban ülve csőröltem felfelé! :DD

Kérdezte az öreg, repültem-e már, mondtam igen, movittal, a nyáron. "-Az egy nagy szar!" -válaszolta. Ebben maradtunk, és még elkottyantottam, hogy szimulátorozok is. Aztán iskolakörön a hosszúfalon kicsit megkaptam a botot, bár ahogy a kormányokon éreztem, azért Gyula bá' nem bízta az életét egy idegenre. :) Termik még nem volt, nullák se jöttek, le is szálltunk.

Délutánig kibiceltünk, fotózgattunk, döglöttünk az árnyékban. Amikor megjöttek a tisztességes emelések meg a cumulusok, már csak két gép árválkodott a starthely mellett. Mindenki fönt volt. Mi meg szépen leléptünk.
  • Soaringpilot
    :)
  • Clidey
    Jahát ekkora hátszéllel....öööö...cunamival a hátadmögött gyerekjáték lesz akkor... :D
  • Soaringpilot
    Mert Zoli bácsi történetesen klubtagunk:D Ha minden igaz, ő fog vizsgáztatni engem is:D
    Velük indult be 1968-ban a Nyíregyházi Főiskolán (akkor még nem így hívták) a pilótaképzés, benne volt az első évfolyamban. Úgyhogy most örülni fog nekem:)
  • Clidey
    Könnyen meglehet, ismerősnek tűnik a név, de passz, nem emlékszem már a biztosan - pedig mondta a Katika...
  • Soaringpilot
    Csak nem K. Zoli bácsi az a bizonyos vizsgáztató?
  • Clidey
    Hja, és az egészben az a legdühítőbb, hogy - szerintem - max 10 perces papírmunka volna, s erre kell várni hosszú heteket-hónapokat... :(

Megkockáztatom, tán még ott a helyszínen is kitölthetnék a vizsga után, miután kiszállunk a repülőből...

Na mindegy. :(((
  • Clidey
    Én is motoros PPL-re várok, de ez szerintem indifferens az átfutási idő tekintetében. :)

Ama bizonyos hölggyel (A.-né Katika) én is beszéltem már, de az sajna semmit sem jelent. Ő max annyit tehet hogy a kupac tetejére rakja a papírodat. Egy ember van aki ezt intéz(het)i, de ő hetente 1x jár be Ferihegyre, a többi napokon vidéken vizsgáztat...úgyhogy fasza, lehet bízni a jószerencsében... :(
  • Soaringpilot
    Azt hallottam, hogy hetekig képesek kiállítani egy szakszó betétlapot, ráadásul egyik nyíregyi haveromnak kereken 2 hónap után küldték a motoros PPL-t... Viszont a szakmai vezetőm bíztatott, hogy ő ismeri a hölgyet aki ezzel foglalkozik, így lehet el tudja intézni, hogy ne kellen túl sokat várnom a szakszómra:D
  • Clidey
    Számíts rá, az a "már csak" sajna lesz vagy egy hónap is...nekem is már vagy 3 hete ülnek a betétlapomon... :((((
  • Soaringpilot
    Sziasztok!

Most hívtam a hatóságot, sikerült a vitorla PPL elméleti:D Már csak egy reptechnikai vizsga, és szakszós leszek:D

Üdv.: Szatyi
  • Brian89
    télleg, valaki akinek megvan eredetibe nem akar vmikor onlány condorzani a speedbattle-n?
  • Clidey
    Olyan rég volt már itt szó Condorról. Kicsit bohóckodtunk... :)
  • Soaringpilot
    A vesztes fél tuti hogy csalásra hivatkozna:) Ilyenkor sajnos csak úgy lehet megoldani, ha a holtversenyesek közül egyiket se veszik fel:( Nekem szerencsém volt, mert holtversenyben voltam ugyan, de még belefértünk a 7 főbe.
  • HAMIC
    Üzenem a felsőoktatási HQ-ra, hogy kő-papír-ollóval gyakorlatilag bármilyen vitás kérdés eldönthető. Akár még a holtversenyes helyek sorsa is. Mindenki jól jár. ;)
  • Soaringpilot
    Infót sajnos nem fogadnak el, csak műszakit.

Azzal is számolj, hogy jövőre szerintem nem 7 hely lesz meghirdetve, hanem 5 vagy 6. Idén csak azért volt 7 hely, mert az előző két évben is kevesebbet vettek fel a meghirdetettnél, holtverseny miatt, és idén is 6 került be a 7 helyett, pedig nagyon kicsi a valószínűsége, hogy akár 2 embernek is ugyanannyi pontja legyen:S Most is ketten voltunk 456 ponttal, és a 7. helyen úgy hallottam többszörös holtverseny volt:S
  • Brian89
    hát ha sikerült összehozni az okj-t akkor tuti megyek:) csak az a gond h azzal is csak 462 pontom lenne, ami azért necces, azzal a 6 ponttal simán feljebb mehet a határ ha egy erősebb évfolyamot fogok ki:S

viszont még azt kéne kideríteni hogy milyen okj-t fogadnak el oda...csak műszakit, vagy infót is? mert a felvi könyvben csak annyi van hogy szakirányú végzettség kell, hát köszöntem, ezzel ki vagyok segítve...
    nem tudsz erről vmit?
  • Soaringpilot
    Bocsi, de nekem még mindig nehezemre esik elhinni:D
    Ha legalább annyira fanatikus vagy, mint én, akkor biztos lehetsz benne hogy bekerülsz:) Csak kitartás!
  • Brian89
    Szatyikám, örülünk h felvettek, de azért ennyire nem:)))))
    még esetleg fájdítsd jobban a szívünket...:D
  • Soaringpilot
    Köszi:)
  • Soaringpilot
    Az új játékom:-) Csak az a baj, hogy még 11 hónapot kell rá várnom:(
  • HAMIC
    Szatyi, gratulálok!!! :DDDD

Le a kalappal. ;)
  • Soaringpilot

Brian!
    Aztán hajrá, teperjél, tegyél meg minden tőled telhetőt, hiszen látod, nekem is bejött:) Ha igazán el akarsz érni valamit, előbb-utóbb el is fogod! Kitartás!

Szatyi
  • Tornyai János
    GRATULÁLOK!!!! Sok sikert!
  • Soaringpilot

Még most kezdem el feldolgozni, hogy tulajdonképpen mit is jelent ez:) Bő 2 és fél év múlva lesz egy CPL szakszóm műszerrel meg C kategóriával, és mindezt az állam fizeti:DD

Erre tettem fel az életem, úgy tűnik megérte:P
  • Brian89
    hát grat:)
    nekem szerintem majd okj, aztán énis megpróbálom:)
    24 pont kellett volna...ha jelentkeztem volna:D
    de idén esélytelen volt:P

nah gratulálok, aztán a malévig meg se állj:D
  • Soaringpilot
    Bakker, jövő nyáron motoros PPL:DDD Hihetetlen, még most sem hiszem el:DDD