5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Soaringpilot #4795 Sziasztok!
Felvettek!!!!:DDDD Szeptembertől a Nyíregyházi Főiskola állami finanszírozású LÉGIKÖZLEKEDÉSI HAJÓZÓ hallgatója vagyok!!!!!:D:D:DDD
Másodjára sikerült!! Hihetetlen:DDDDDD Nálam boldogabb ember most nincs az tuti:DDDD
Na én megyek is feldolgozni, majd ha megnyugodtam még jövök erre:D:D
Szatyi -
#4794 Én nem értem meg, mert hótra semmi közünk a nagyvasakhoz, akármilyen pálya is van Ferihegyen. Megvan adva a légterünk, meg lépcsőház, azt betartva repülünk, akkor mif.sznak itt QNH-zni? Na mindegy, én részemről eddig is, eztán is tojom le magasról (QFE szerint :D), ha helyben vigéckedek QFE-ben teszem hameg útvonalra, akkor meg a tájékoztató úgyis mondja a légpréselést. :) -
#4793 Mé, flightlevelben akarsz repülni?:-O -
Soaringpilot #4792 Az lenne a legkényelmesebb, ja két magasságmérő lenne a gépen, egyiket QFE, másikat QNE szerint belőni:) -
#4791 Mivan, legyalultak 5 métert a reptérből? Úgy emlékszem ,hogy 215 méter volt az elevation. :-) -
pasquale #4790 Igen QNH-ra gondoltam, felszállás előtt 210m-re állítom a magasságmérőt.
Nálunk is kijött ilyen rendelet, aztán rászoktattam magam. -
#4789 Az 1013 az csak egy esetben QNH, egy esetben QFE és minden más esetben QNE. ;-) Há mégis hogy? Betekeri a reptér magasságát, oszt csókolom... -
#4788 Há hogy ne kelljen a pilóta bácsiknak még a fejszámolás amúgy alsós szintű használatának nehézségeivel is megküzdeni a légtér és egyéb magasságok megállapításához, hiszen ő azé van ott ,hogy repüljön és nem azé, hogy ilyes bonyolult számolást végezzen. -
Soaringpilot #4787 Avagy inkább 760 Hgmm-re, hiszen ilyen skála van a magasságmérőn:) -
Soaringpilot #4786 Dunakeszit mondjuk megértem, mert az ICAO térképen a légterek alsó és felső magassági határa AMSL-ben van megadva, és mint tudjuk Dunakeszi környékén elég sok légtér van amit figyelembe kell venni. Mindenesetre elég körülményes lehet így repülni. Akkor ti felszállás előtt nem 0 méterre, hanem 1013,25 HPa-ra állítjátok a magasságmérőt, vagy hogyan oldjátok meg? -
#4785 Nálunk például bevezet(tett)ék a QNH szerinti vihornyálást, de hogy minek, nem tudom...tök f.ság szerintem. :( -
Soaringpilot #4784 Tényleg a tengerszinthez állítottátok a magasságmérőt, vagy csak elírtad?:D
QNH: tengerszinhez viszonyított magasság
QFE: repülőtérhez viszonyított magasság
Bocs hogy beleszólok, de szerintem utóbbit akartad írni:) -
pasquale #4783 Én szombaton csak 4m-t tekertem ka7-tel, de úgy ahogy mondod, teljesen nyugodt volt, igaz igc-n csak 2,5 az átlag, mert az elején rosszul indult, de volt pár percig stabil 3,5 - 4 - 4,2. Aztán hamar 1800as(qnh)alapon voltam :) -
Soaringpilot #4782 Bizony hogy 5 méter, de még milyen:D Teljesen nyugodt, semmi turbulencia, a gép meg se rezdült:) Először csak 3-3,5 volot, utána szépen beerősödött ahogy közeledtem az alaphoz. Az alap elérése előtt kicsivel kivettem, hogy ne szívjon be a felhő, de így is féklapozni kellett, mert a horizontot már nem láttam, csak lefelé:) Ezt hívják harangnak, és tényleg pont olyan, mintha egy harangba emelkednél bele, vízszintesen semmit nem látsz, de még kis szögben lefelé sem, csak teljesen magad alá:) Leírhatatlan élmény, ennél már csak az lehet jobb ha bele is emelkedsz a felhőbe, de műszer jogosítás híján ezt most kihagytam:D
Üdv.: Szatyi -
#4781 Van itt valaki Farkashegyről vagy HHH-ről? Szeretnénk kimenni egy üzemnapon plénszpottolni, kerékpártúrával egybekötve.
Hm? -
#4780 na ez azért már mégis csak sok:) 5m???:D eddig nekem is csak egyszer volt ilyen:P
ehhez képest én másfél órát Fokáztam a hétvégén 1200as alap mellett:) persze hogy vontattam 3E ft-ért és épp egy C vizsgára valót repültem, utána meg egy 200m-es csőrlésből fennragadtam:) -
Soaringpilot #4779 Sziasztok!
Én kellemesen töltöttem a hétvégét, ugyanis vitorláztam:) Megint repültem egy órát, úgyhogy most szépen gyűlik a repidőm:) Ráadásul életemben először egy stabil 5 méterben sikerült emelkednem:DD Eddig azt hittem, hogy csak legenda:DDD 900 méteren fogtam, pillanatok alatt fenn voltam 1800-on felhőalapon:)
Hasonló jókat mindenkniek!
Üdv.: Szatyi -
#4778 Megállt az idő és úgymaradt. Egy hete mindenki szabin van és nem vitorlázik, nem ír, vagy épp mindenki dolgozik és/vagy vitorlázik, azért nem ír a fórumra?
Én mondjuk épp csak internetközelben vagyok, se repülő, se szimulátor már jó ideje. Csak a nyaralás. Pedig már de szántanám a virtuális eget! (Legalább azt.)
Pa, HA-MIC -
#4777 És este 8kor ette le öket a penész. Irigy voltam.....:( -
Soaringpilot #4776 Nem kellett neki fehér sapka, mivel feltolta a szemüvegét a homlokára, az pedig ugye szűri az UV fényt. -
#4775 Mennyi ismerős arc... :) -
lhmc #4774 Királyak a képek Gliderpilot (Tomi..ugye?)
De hol a buksidról a fehérsapka?:P:P -
gliderpilot #4773 Ja és az Alba tényleg felkenhetett volna egy vontatmányt... Viszont ahhoz képest meg semmit nem csinált csak kb 50 méteren elment a reptér fölött. -
gliderpilot #4772 Na erről nem hallottam, hogy kocsit zúzott volna, viszont azt hallotam, hogy a falu utolsó házára vagy annak a kertjébe esett... Azt mondták, beért volna, ezt nem tudom, viszont kb 10-12 méteres szembeszélben 50 méteren motort nyitni az álmoskönyv szerint se jó.
Egyébként pár kép dunaújból, meg rólam is, amint egy ASH-25ösben vigyorgok:D Még szerintem gyarapodnak a képek.
Üdv -
lhmc #4771 Ha már Dunaújnál tartunk!
Szerda délután utaztam vissza Miskolcról Pécsre, nyílván útbaejtettem a dunaúji repteret, gondoltam bekukkantok a versenyre.
Mikor bekanyarodtama reptérre épp lőtték fel a mezőnyt, ment a vontatás.
Nézelődtem 10 percet, majd indultam tovább a 6-os főúton.
Mielőtt beértem Dunaföldvárra, a főút felett kb terep 50 méteren áthúzott felettem egy L-29 Albatros!
Pécsig röhögtem, hogy 5 kilóméterrel feljebb épp 5-6 motoros gép vontat, mindenfelé az égbolton vitorlák egy Alba meg 50 méteren csúszkál az égen alattuk, köztük.
Érdekes volt! -
lhmc #4770 Cessna 182 Crash
Így jobb -
lhmc #4769 Ennek a balesetnek relatíve kisebb hírverése volt révén hogy nem idehaza történt a dolog!
Sajnálom ezt a repcsit, volt szerencsém vele repülni.
http://www.zoom.hu/szirena/magyar-repulo-balesete-kretan-%E2%80%93-foto -
#4768 Dunaúj
Persze mivel indexes a cikk, így erős fenntartásokkal olvasom. Namajd holnap kimegyek a reptérre és kiderítem mi is volt. Az a tuti. -
Soaringpilot #4767 Gratula:)
A Góbé után én is csúszkáltam kicsit a Pirattal, sokkal nagyobb láb kell neki fordulóban, mivel rövidebb a törzse, ráadásul az oldalkormány is kisebb. De hamar hozzá lehet szokni, és érdekes módon amikor visszaültem a Góbéba, ösztönösen a kisebb "Góbés" lábmozgást használtam:) Viszont az utóbbi időben a Góbéval is Pirátosan szállok le, a könnyebbhez jobban hozzá szokik az ember:D De így is szép azt mondják:) -
#4766 nah én megrepültem a Foka5-t:D
az első felszállás 10perces iskolakör volt vontatásból, a második meg 4:20percre sikeredett:D megint le lettem b@szva h deszkaseggű vagyok:))
amúgy sokkal sokkal jobb mint a Pirát:) nagyon király h fekszel benne, siklik is rendesen és furcsa mód sokkal kevesebbet csúszkáltam vele mint a Piráttal, szóval ennek nem olyan hatástalan az oldalkormánya:)
szal király nap volt:) rem holnap is alakul valami:) -
Soaringpilot #4765 Egy kicsit későn, de rendeltem ICAO térképet, betervezek magamnak néhány 100 km-es hurkot meg háromszöget, megpróbálok belőle minél többet lerepülni még idén, a továbbiakat majd meglátjuk:) Jövőre jó lenne repülni legalább egy 300-at:) -
Soaringpilot #4764 Felánk nem volt ilyen jó idő, pont kifogtam egy kétórás periódust amikor el tudtam indulni, és oda is értem:) Miest leszálltam Szoboszlón, rögtön be is sz*rt az idő, nem nagyon tudtak fennmaradni csőrlésből.
Nekem is jó lenne egy új típus, de nálunk az a baj a gépparkkal, hogy a Pirát és a Nagycirrus között nincs semmilyen ugródeszka:S Van egy magántulajdonú KA-6-os, állítólag lehet rá típust csinálni, lehet hogy megpályázom. Azt mondják kicsit jobb mint a Pirát, viszont utána még mindig nagy a lyuk a Cirrushoz. Na nem baj, sok távot kell repülni, és pár év múlva lehet hogy ideadják:D
-
#4763 gratula:)
nálunk most a hétvégén állítólag született egy 5ésfél óra, meg egy 6 és fél:) így van egy újabb koszorúsunk:)...de repültek C vizsgát, vontathatóit, több 6 és 7 órát, meg 300as háromszögeket is:) úgyhogy bomba idő volt, amit én sajna a tiszalöki strandról figyeltem végig, de holnap már én is harcba szállok az újabb távomért és remélhetőleg tábor végéig a Foka5 típusomért:) -
Soaringpilot #4762 Köszi:) -
Siraly72 #4761 Gratulálok Szatyi !
csak igy tovább -
Soaringpilot #4760 Sziasztok!
A mai naptól ezüstkoszorús vitorlázórepülő vagyok:D A táv Kenderes Hajdúszoboszló, 58 km, 1 óra 37 perc alatt teljesítettem:D Ha minden igaz július folyamán szakszós leszek, utána év végéig minél több távot szeretnék még repülni:)
A következő is Kenderes-Szoboszló lesz, de az hurok útvonalon:)
Jó szelet Mindenkinek!
Szatyi -
#4759 Eh.... -
#4751 Bocsi nem láttam a vesszőt...
meg közben rá is jöttem h kikről van szó...:( -
Baluxx #4750 Tobbes szamban, mert ketten voltak, sajnos:( -
#4749 Bár nem tudom ki volt Ő, de részvétem és sok jó leszállást Neki:(((