Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocsi, de nekem még mindig nehezemre esik elhinni😄
Ha legalább annyira fanatikus vagy, mint én, akkor biztos lehetsz benne hogy bekerülsz😊 Csak kitartás!

Brian89
Szatyikám, örülünk h felvettek, de azért ennyire nem😊))))
még esetleg fájdítsd jobban a szívünket...😄

Köszi😊

Az új játékom:-) Csak az a baj, hogy még 11 hónapot kell rá várnom😞

HAMIC
Szatyi, gratulálok!!! 😄DDD

Le a kalappal. 😉

Köszi😊

Brian!
Aztán hajrá, teperjél, tegyél meg minden tõled telhetõt, hiszen látod, nekem is bejött😊 Ha igazán el akarsz érni valamit, elõbb-utóbb el is fogod! Kitartás!

Szatyi

Tornyai János
GRATULÁLOK!!!! Sok sikert!

Köszi😊

Még most kezdem el feldolgozni, hogy tulajdonképpen mit is jelent ez😊 Bõ 2 és fél év múlva lesz egy CPL szakszóm mûszerrel meg C kategóriával, és mindezt az állam fizeti😄D

Erre tettem fel az életem, úgy tûnik megérte😛

Brian89
hát grat😊
nekem szerintem majd okj, aztán énis megpróbálom😊
24 pont kellett volna...ha jelentkeztem volna😄
de idén esélytelen volt😛

nah gratulálok, aztán a malévig meg se állj😄

Bakker, jövõ nyáron motoros PPL😄DD Hihetetlen, még most sem hiszem el😄DD

Sziasztok!

Felvettek!!!!😄DDD Szeptembertõl a Nyíregyházi Fõiskola állami finanszírozású LÉGIKÖZLEKEDÉSI HAJÓZÓ hallgatója vagyok!!!!!😄😄😄DD

Másodjára sikerült!! Hihetetlen😄DDDDD Nálam boldogabb ember most nincs az tuti😄DDD

Na én megyek is feldolgozni, majd ha megnyugodtam még jövök erre😄😄

Szatyi

Clidey
Én nem értem meg, mert hótra semmi közünk a nagyvasakhoz, akármilyen pálya is van Ferihegyen. Megvan adva a légterünk, meg lépcsõház, azt betartva repülünk, akkor mif.sznak itt QNH-zni? Na mindegy, én részemrõl eddig is, eztán is tojom le magasról (QFE szerint 😄), ha helyben vigéckedek QFE-ben teszem hameg útvonalra, akkor meg a tájékoztató úgyis mondja a légpréselést. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Mé, flightlevelben akarsz repülni?:-O

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Az lenne a legkényelmesebb, ja két magasságmérõ lenne a gépen, egyiket QFE, másikat QNE szerint belõni😊

Papirzacsi
Mivan, legyalultak 5 métert a reptérbõl? Úgy emlékszem ,hogy 215 méter volt az elevation. :-)

Igen QNH-ra gondoltam, felszállás elõtt 210m-re állítom a magasságmérõt.
Nálunk is kijött ilyen rendelet, aztán rászoktattam magam.

__|__ ________(*)________

Papirzacsi
Az 1013 az csak egy esetben QNH, egy esetben QFE és minden más esetben QNE. ;-) Há mégis hogy? Betekeri a reptér magasságát, oszt csókolom...

Papirzacsi
Há hogy ne kelljen a pilóta bácsiknak még a fejszámolás amúgy alsós szintû használatának nehézségeivel is megküzdeni a légtér és egyéb magasságok megállapításához, hiszen õ azé van ott ,hogy repüljön és nem azé, hogy ilyes bonyolult számolást végezzen.

Avagy inkább 760 Hgmm-re, hiszen ilyen skála van a magasságmérõn😊

Dunakeszit mondjuk megértem, mert az ICAO térképen a légterek alsó és felsõ magassági határa AMSL-ben van megadva, és mint tudjuk Dunakeszi környékén elég sok légtér van amit figyelembe kell venni. Mindenesetre elég körülményes lehet így repülni. Akkor ti felszállás elõtt nem 0 méterre, hanem 1013,25 HPa-ra állítjátok a magasságmérõt, vagy hogyan oldjátok meg?

Clidey
Nálunk például bevezet(tett)ék a QNH szerinti vihornyálást, de hogy minek, nem tudom...tök f.ság szerintem. 😞

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Tényleg a tengerszinthez állítottátok a magasságmérõt, vagy csak elírtad?😄
QNH: tengerszinhez viszonyított magasság
QFE: repülõtérhez viszonyított magasság

Bocs hogy beleszólok, de szerintem utóbbit akartad írni😊

Én szombaton csak 4m-t tekertem ka7-tel, de úgy ahogy mondod, teljesen nyugodt volt, igaz igc-n csak 2,5 az átlag, mert az elején rosszul indult, de volt pár percig stabil 3,5 - 4 - 4,2. Aztán hamar 1800as(qnh)alapon voltam 😊

__|__ ________(*)________

Bizony hogy 5 méter, de még milyen😄 Teljesen nyugodt, semmi turbulencia, a gép meg se rezdült😊 Elõször csak 3-3,5 volot, utána szépen beerõsödött ahogy közeledtem az alaphoz. Az alap elérése elõtt kicsivel kivettem, hogy ne szívjon be a felhõ, de így is féklapozni kellett, mert a horizontot már nem láttam, csak lefelé😊 Ezt hívják harangnak, és tényleg pont olyan, mintha egy harangba emelkednél bele, vízszintesen semmit nem látsz, de még kis szögben lefelé sem, csak teljesen magad alá😊 Leírhatatlan élmény, ennél már csak az lehet jobb ha bele is emelkedsz a felhõbe, de mûszer jogosítás híján ezt most kihagytam😄

Üdv.: Szatyi

HAMIC
Van itt valaki Farkashegyrõl vagy HHH-rõl? Szeretnénk kimenni egy üzemnapon plénszpottolni, kerékpártúrával egybekötve. <#vigyor2>

Hm?

Brian89
na ez azért már mégis csak sok😊 5m???😄 eddig nekem is csak egyszer volt ilyen😛
ehhez képest én másfél órát Fokáztam a hétvégén 1200as alap mellett😊 persze hogy vontattam 3E ft-ért és épp egy C vizsgára valót repültem, utána meg egy 200m-es csõrlésbõl fennragadtam😊

Sziasztok!

Én kellemesen töltöttem a hétvégét, ugyanis vitorláztam😊 Megint repültem egy órát, úgyhogy most szépen gyûlik a repidõm😊 Ráadásul életemben elõször egy stabil 5 méterben sikerült emelkednem😄D Eddig azt hittem, hogy csak legenda😄DD 900 méteren fogtam, pillanatok alatt fenn voltam 1800-on felhõalapon😊

Hasonló jókat mindenkniek!
Üdv.: Szatyi

HAMIC
Megállt az idõ és úgymaradt. Egy hete mindenki szabin van és nem vitorlázik, nem ír, vagy épp mindenki dolgozik és/vagy vitorlázik, azért nem ír a fórumra?

Én mondjuk épp csak internetközelben vagyok, se repülõ, se szimulátor már jó ideje. Csak a nyaralás. Pedig már de szántanám a virtuális eget! (Legalább azt.)

Pa, HA-MIC

Tornyai János
És este 8kor ette le öket a penész. Irigy voltam.....😞

Nem kellett neki fehér sapka, mivel feltolta a szemüvegét a homlokára, az pedig ugye szûri az UV fényt.<#beka3>

Clidey
Mennyi ismerõs arc... 😊

Királyak a képek Gliderpilot (Tomi..ugye?)
De hol a buksidról a fehérsapka?😛😛

www.lhmc.hu

Ja és az Alba tényleg felkenhetett volna egy vontatmányt... Viszont ahhoz képest meg semmit nem csinált csak kb 50 méteren elment a reptér fölött.

gliderpilot http://lhbc.hu

Na errõl nem hallottam, hogy kocsit zúzott volna, viszont azt hallotam, hogy a falu utolsó házára vagy annak a kertjébe esett... Azt mondták, beért volna, ezt nem tudom, viszont kb 10-12 méteres szembeszélben 50 méteren motort nyitni az álmoskönyv szerint se jó.
Egyébként pár kép dunaújból, meg rólam is, amint egy ASH-25ösben vigyorgok😄 Még szerintem gyarapodnak a képek.
Üdv

gliderpilot http://lhbc.hu

Ha már Dunaújnál tartunk!
Szerda délután utaztam vissza Miskolcról Pécsre, nyílván útbaejtettem a dunaúji repteret, gondoltam bekukkantok a versenyre.
Mikor bekanyarodtama reptérre épp lõtték fel a mezõnyt, ment a vontatás.
Nézelõdtem 10 percet, majd indultam tovább a 6-os fõúton.
Mielõtt beértem Dunaföldvárra, a fõút felett kb terep 50 méteren áthúzott felettem egy L-29 Albatros!
Pécsig röhögtem, hogy 5 kilóméterrel feljebb épp 5-6 motoros gép vontat, mindenfelé az égbolton vitorlák egy Alba meg 50 méteren csúszkál az égen alattuk, köztük.
Érdekes volt!

www.lhmc.hu

www.lhmc.hu

Ennek a balesetnek relatíve kisebb hírverése volt révén hogy nem idehaza történt a dolog!
Sajnálom ezt a repcsit, volt szerencsém vele repülni.

http://www.zoom.hu/szirena/magyar-repulo-balesete-kretan-%E2%80%93-foto

www.lhmc.hu

Clidey
Dunaúj

Persze mivel indexes a cikk, így erõs fenntartásokkal olvasom. Namajd holnap kimegyek a reptérre és kiderítem mi is volt. Az a tuti.

Gratula😊
A Góbé után én is csúszkáltam kicsit a Pirattal, sokkal nagyobb láb kell neki fordulóban, mivel rövidebb a törzse, ráadásul az oldalkormány is kisebb. De hamar hozzá lehet szokni, és érdekes módon amikor visszaültem a Góbéba, ösztönösen a kisebb "Góbés" lábmozgást használtam😊 Viszont az utóbbi idõben a Góbéval is Pirátosan szállok le, a könnyebbhez jobban hozzá szokik az ember😄 De így is szép azt mondják😊

Brian89
nah én megrepültem a Foka5-t😄
az elsõ felszállás 10perces iskolakör volt vontatásból, a második meg 4:20percre sikeredett😄 megint le lettem b@szva h deszkaseggû vagyok😊)
amúgy sokkal sokkal jobb mint a Pirát😊 nagyon király h fekszel benne, siklik is rendesen és furcsa mód sokkal kevesebbet csúszkáltam vele mint a Piráttal, szóval ennek nem olyan hatástalan az oldalkormánya😊

szal király nap volt😊 rem holnap is alakul valami😊

Egy kicsit késõn, de rendeltem ICAO térképet, betervezek magamnak néhány 100 km-es hurkot meg háromszöget, megpróbálok belõle minél többet lerepülni még idén, a továbbiakat majd meglátjuk😊 Jövõre jó lenne repülni legalább egy 300-at😊

Felánk nem volt ilyen jó idõ, pont kifogtam egy kétórás periódust amikor el tudtam indulni, és oda is értem😊 Miest leszálltam Szoboszlón, rögtön be is sz*rt az idõ, nem nagyon tudtak fennmaradni csõrlésbõl.
Nekem is jó lenne egy új típus, de nálunk az a baj a gépparkkal, hogy a Pirát és a Nagycirrus között nincs semmilyen ugródeszka:S Van egy magántulajdonú KA-6-os, állítólag lehet rá típust csinálni, lehet hogy megpályázom. Azt mondják kicsit jobb mint a Pirát, viszont utána még mindig nagy a lyuk a Cirrushoz. Na nem baj, sok távot kell repülni, és pár év múlva lehet hogy ideadják😄

Brian89
gratula😊
nálunk most a hétvégén állítólag született egy 5ésfél óra, meg egy 6 és fél😊 így van egy újabb koszorúsunk😊...de repültek C vizsgát, vontathatóit, több 6 és 7 órát, meg 300as háromszögeket is😊 úgyhogy bomba idõ volt, amit én sajna a tiszalöki strandról figyeltem végig, de holnap már én is harcba szállok az újabb távomért és remélhetõleg tábor végéig a Foka5 típusomért😊

Köszi😊

Gratulálok Szatyi !
csak igy tovább

A sirályok tudvalev&otilde;leg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

Sziasztok!

A mai naptól ezüstkoszorús vitorlázórepülõ vagyok😄 A táv Kenderes Hajdúszoboszló, 58 km, 1 óra 37 perc alatt teljesítettem😄 Ha minden igaz július folyamán szakszós leszek, utána év végéig minél több távot szeretnék még repülni😊
A következõ is Kenderes-Szoboszló lesz, de az hurok útvonalon😊

Jó szelet Mindenkinek!
Szatyi

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Brian89
Bocsi nem láttam a vesszõt...
meg közben rá is jöttem h kikrõl van szó...😞

Tobbes szamban, mert ketten voltak, sajnos😞
Brian89
Bár nem tudom ki volt Õ, de részvétem és sok jó leszállást Neki😞((