5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Soaringpilot
    Ja és van egy másik különbség is, sajnos fizetős:S
  • Soaringpilot
    Szia!

Az nem akkora nagy gond, hogy már régen tanultad, én is két év kihagyás után, szinte a nulláról készültem fel az emelt szintű fizikára, és 90%-os lett. Szóval ha komolyan veszed, akkor fél év alatt simán fel lehet rá készülni. Jártam magántanárhoz is, de csak heti másfél órát, és az is csak feladatmegoldás volt, az elméletet egy az egyben magamtól tanultam meg a tankönyvből. De ez a heti egy alkalom a tanárnál is nagyon sokat segített.
    A menete teljesen ugyanaz, mint a rendes érettséginek, azaz le kell tölteni a jelentkezési lapot az OM honlapjáról, kitölteni, és a határidőig beküldeni. Az egyetlen különbség az érettségi típusánál van, ugyanis nem a rendes, hanem az ismétlő érettségit kell bejelölni (nem tudom pontosan ez-e a neve, a lapon minden le van írva).

Nagyjából ennyi, már csak annyit tudok hozzá tenni, hogy hajrá!:)

Szatyi
  • DJviolin
    Szia Szatyi!

Nálunk kb. 2 hete szedtük szét a gépeket. Most már téli ápolás van. Mindkét Góbét szétszedtük, úgyhogy nemtom, hogy lesz e szilveszteri repülés. Lehet nyugodt szívvel lezárhatom az egész éves repidőmet a repnaplóban. Azt a kemény 2 órát... :)

Szatyi! Egyébként amikor te újra érettségiztél pár tantárgyból, akkor annak mi volt pontosan a menete? Én szeretnék majd fizikából újra érettségizni. A gond csak az, hogy másodikban tanultam utoljára. Ha itthon felkészülnék belőle mondjuk könyvekből vagy magántanárral, akkor is érettségizhetnék belőle jövőre?
  • Soaringpilot
    Egyes kluboknál még mindig uborka szezon van, vagy mi ez a kihaltság?:)

Szatyi
  • Tornyai János
    Sziasztok.
    Szeretném propagálni a most induló versenyünket. A Rotter Lajos Vándordíj virtuális megfelelőjét. Mindenkit szeretettel várunk.
    Toto
    Rotter kupa
  • HAMIC
    Jól beszélsz, jól beszélsz. Szerintem is a Condor mai napság a legjobb szimulátor - ha nem a fedélzeti kompjúter programozását szeretnéd megtanulni, hanem a repülést magát.

FS2004-el repülök sokat mostanában, és eltekintve néhány igazán részletgazdag és jó repülési modellel bíró géptől, nem a csúcs - nekem a repülés igazi élményét még mindig a Condor szimulálja a leginkább hitelesen. Az más kérdés, hogy az FS-ben gyakran más élményeket hajszolnak a pilóták, mint a vitorlaszimulátorban. Az irányított légtérben való onlájn repülést például. Az FS Passengers kiegészítő nagy divatja miatt újabban a virtuális utasok kedvét is lesik, és még nagyon sok, apró szegmense van az FS2004/X világának. A Condor nem ennyire sokrétű, de lényegét tekintve mégis szofisztikáltabb.

Ha repülni szeretnél, hát legelőször is vitorlázz! ;)
  • Robicsek
    Köszöböm a hasznos segítséget!
  • Tornyai János
    Csatlakoznék az előttem szólóhoz. És ha Condorozásra adod a fejed akkor látogass el az oldalunkra. Itt sok hasznos dolgot találsz, és a TeamSpeaken élőszóban is tudsz segítséget kapni.
    Condor Magyarország
    A TeamSpeak jelszó: ask13
  • DJviolin
    Szia!

Gondolom vitorlázórepülő szimulátorra gondolsz. :)

Alapvetően ha szimulátorral akarsz játszani mind alkalmas elkezdeni, attól függ, hogy milyen irányba akarsz specializálódni, mint például valósághű polgári szimulátor, II. vh.-s, vadász, és vitorlázógép szimulátor irányba.
    Vadászgép szimulátorok: Lock On, Falcon 4.0 ->Mindkettő hardcore, vagyis nagyon valósághű.
    Polgári: Flight Simulator X, Flight Simulator 2004, X-Plane széria ->X-Plane hardcore, FS-ek állítólag hardcore szimek. FSX-nél hatalmas gépigény, 2004-nél még kezelhető. Állítható a nehézségi szint, vagyis lehet rászúrni a gázt és mész, vagy pedig a másik véglet, hogy még a kulcsot is neked kell elfordítani. Szerintem kezdőknek tökéletes. X-Plane totális hardcore szim, ronda grafikával, előző verziónál tökéletes repmodellel, és marha nehéz, sokrétű irányítással. Nem ajánlom, ha csak nem akarsz depressziós lenni a szürke tájtól.
    II. világháborús: Az IL-2 széria, ami említésre méltó. Flight Model lehet hardcore és könnyű. Igazából műszerek terén nulla interakció. Kezdőknek tökéletes széria. :)
    És végül a vitorlázó szimek: Condor, Silent Wings, SFS, Sailors of the sky ->Minőség is kb. ebben a sorrendben. Condor a csúcs, a többi utána jön. Alapvetően mind alkalmas "tanulni". Sőt! Kezdőknek kifejezetten ajánlott vitorlázó szimmel kezdeni. Műszerekben, hajtóműindításban tuti nem veszel el, itt csak a Flight Model-re kell koncentrálni, de arra viszont nagyon! Továbbá azért is ajánlott ilyenekkel játszani, mert hátha megfertőz, és elmész növendéknek. :)

Jó repülést kívánok a virtuális égbolton!
  • Robicsek
    Sziasztok!
    Ha meg akarok tanulni szimulátorral játszani(0 tapasztalattal)akkor szerintetek mivel érdemes próbálkozni?
    Köszi
  • Tornyai János
    Daka Olga tollából, okulásként.
    L I N K !
  • Soaringpilot
    Megint egy halálos baleset, megint a kib*szott vagánykodás miatt. Hány embernek kell még meghalnia, hogy az emberek felfogják, ez nem az a kurva szimulátor amivel hülyéskedni lehet.

Részvétem a pilóta családjának, és elnézést a szóhasználatért, de egyszerűen nem tudom megérteni, miért nem lehet tanulni mások rossz példáiból, pedig annyi volt már idén...:(((
  • Tornyai János
    Megdöbbentő hír, ismételten egy értelmetlen halál.
    Őszinte részvétem családjának és a barátainak.
    Rácz László nyugodj békében....
  • Soaringpilot
    Szobatársam pár hete el akart menni Corvussal műrepülni, lebeszéltem róla... Scottish Bulldoggal műrepült:) A Corvus egy életveszély...
  • Brian89
    ez már komolyan egy vicc...
    aki ért vmit a c-hez:

for (corvus=gyartottdb; corvus>=0; corvus--)
    {
    printf("RIP");
    }
    bocs de ez már télleg szánalmas ezekkel a gépekkel...
    (am láccik h már kockulok:))
  • Soaringpilot
    Még mindig elsősorban a közlekedésmérnöki tárgyakat tanuljuk sajnos:S Plusz heti 6 órában aerodinamikát és 2 órában szakmai angolt. Az aero egész komoly, ugyanis ATPL szinten tanuljuk, azaz nem úgy, mint moduláris képzésben szokták, hogy először PPL, utána CPL és a végén ATPL. Aki korábban nem tanult alap szinten aerodinamikát, igencsak meg fog küzdeni vele, hiszen februárban a hatóság előtt vizsgázunk belőle angol nyelven... A poén, hogy az SPL vizsga később lesz, mint az ATPL első modulja:D De a tanterv szerint mindig annak a félévnek a végén vizsgázunk a hatóság előtt, amelyik félévben az adott tárgyat tanultuk. Így mire végzünk, bő 2 és fél év múlva meglesz a teljes ATPL elméleti vizsga.
  • Brian89
    mi a helyzet Nyíregyen Soaringpilot?
    mi jót tanultok?
  • Brian89
    igen, énis csak egy mms-en keresztül láttam:(
  • lhmc
    Megdöglött a fórum???
    Ma miskolcon járt a HA-LIX. És én nem voltam otthon:(
  • Papa01 #4864
    Szia János!

Köszönöm a választ! Valóban az volt a gond amit írtál.:) Másnap jött meg a mail , és azóta gyönyörködöm az ALPI 3-ban, ha időm engedi.. :)

Mégegyszer köszönöm a segítséged!

Papa01
  • Tornyai János
    Szervusz. Elméletileg kell hogy kapjál az e-mail cimedre egy letöltő linket.Amire kattintva elindul a letöltés. Mivel hogy Pay-Palal fizettél ez eltarthat 4-5 órát is, sőt van olyan aki 24órával később kapta meg az aktiváló üzenetett. 6 csomagban fogod megkapni, és utánna egy instaláló exe fájlt elinditva tudod installálni. Ha kell egyéb segítség a condoral kapcsotban akkor itt vagy a Condor magyarország forúmán ( http://vo101.pumasqn.hu/CONDOR/Index-C.html )tudsz irni
    Üdvözlettel: Tornyai János
  • Papa01 #4862
    Sziasztok!

Megvásárlotam az ALPI3 scenery-t, innen:
    http://www.postfrontal.com/Alpi3/ENG/index.php

A vásárlás sikerült (PayPal, visszaigazoló email-t megkaptam.) De hogyan (honnan) lehet letölteni? :)
    Bocsi, ha bénázom, tényleg nem lelem... :)

Köszönöm a segítséget! :)
    Papa
  • Soaringpilot
    Köszi:) Holnap megyek távra:D Illetve mennék, ha nem lennék csőrlőkezelő:D
  • Brian89
    hadd gratuláljak elsőként:)
  • Soaringpilot
    Megjött a szakszóm:DDDDDD
  • Soaringpilot
    Ok, ha végképp elegem lett, majd szólok:)
    Egyébként senki ne gondolja azt, hogy reggeltől estig csak gázkarról, keverékről, meg egyebekről tanulok. Most másodéves vagyok, de a 36 órából még mindig csak 8 repülős, ez két tantárgyat jelent: aerodinamika és szakmai angol. A többi 28 óra pedig mérnöki alapozó tantárgyakra megy el, amikre valószínűleg soha nem lesz szükségem. Pl. mikor fogok én hegeszteni, vagy hidat tervezni, esetleg logisztikai feladatokat megtervezni, hogy a minőségbiztosításról ne is beszéljek.? Dehát Bolognai rendszer van... Következő félévtől fognak beindulni a dolgok, amikor már fele-fele arányban lesznek mérnöki és repülős óráim, és ez az arány csak javulni fog:)
  • Brian89
    hát Soaringpilot úgy sajnállak:) ha nembírod nyugodtan szólj, megyek a helyedre:)
    nekem csak 28 órám van, de info szak lévén itt az órákon a gázkar és a keverék helyett a nullák meg az egyek dominálnak:(
  • Soaringpilot
    Jól látod a helyzetet! 36 órám van egy héten (hétfőtől csütörtökig), ami azt jelenti, hogy átlag napi 9 órám van. Kedden és szerdán pedig reggel 8-tól fél hatig vagyok iskolában, úgy, hogy nincs lyukasórám... És ez még semmi a következő félévhez képest, amikor hétfőtől csütörtökig Nyíregye, péntekenként pedig Ferihegyre fogunk járni, így összesen 44 órám lesz.
  • gliderpilot
    Vagyis az időjárás sajna elintézte, hogy vége legyen... Különben lassan már mindenki a fórumról a felsőoktatásba lép, így ez is lehet az elnéptelenedés oka. Vagy ez csak nekem ok?:S
  • lhmc
    Igen Sirály, mindenki robotol, és a fene egye meg, megint vége a szezonnak!

• joe5335
    sziasztok!!Versenyt hol mikor...magyarokkal a Condorral??Help nekem
  • Siraly72
    gyerekek mi van? mindenki robotol?
  • Brian89
    marhára kérlek szépen, marhára:)
  • HAMIC
    Éljen, juhé, hurrá!!!!

Kedves Brian, így megfelel?
  • Siraly72
    sok sikert4
  • Soaringpilot
    Na leheljünk egy kis életet:)

Visszacuccoltam Nyíregyre, beíratkoztam, mostmár légiközlekedési hajózóként:) Folyamatban van a tavalyi év tantárgyainak elismertetése, ha minden igaz, hétfőtől másodévesként folytathatom a főiskolát:)

Jó szelet!
    Szatyi
  • Brian89
    könyörgöm nem lehetne valami életet lehelni a fórumba? 2 hete belépek és folyamatosan csak azt látom az első post kezdetén h agyrém...hát ez télleg az...
  • Siraly72
    emberek a repülőgépeket arra a feladatra kellene használni amire tervezték,ha az túrarepülő,akkor nem kell vele műrepűlni!20 év alatt elégsokmindent láttam a pilótáktol,és nem mindig úgyhasználták a repülőeszközöket ahogyan az a légiüzemeltetésben van
  • Soaringpilot
    Nekem is volt ma egy ilyen kerek szám, a vizsgafelszállásom volt a 200.
  • Soaringpilot
    Köszi! Gratula Neked is:)