5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
#543 Ízlések és pofonok és idő kérdése... -
#542 Sztem nem volt félreértés itt, csak egyesek nem tudják miről beszélnek. -
Soaringpilot #541 Ja, és szakszó nélkül utast sem vihetsz. -
Soaringpilot #540 Sziasztok!
Szeretnék helyretenni egy félreértést: a vontathatói nem ahhoz kell, hogy távra mehess, hanem a szakszóhoz kell. Szakszó nélkül ugyanis nem mehetsz távra, csak az ezüstkoszorú távjára.
Egyébként én is jobban szeretem a klub rendszerű kiképzést, amikor egész nap kinn vagyok a reptéren. Egy két hetes tábor után nyilván fárasztó, de egy hétvége a reptéren pont elég arra hogy rendesen megtanulj repülni, se nem sok, se nem kevés. Én személy szerint semmi értelmét nem látom annak, hogy valaki három hét alatt tanul meg repülni. -
punkers #539 Mivel tudnám felismertetni a dzsojsztikomat.Van cd-je si de ugyse -
punkers #538 És billenytyüvel nem lehet játszani mert van 1 jó Dzsojsztikom csak a ***** windows xp nem ismeri fel -
#537 Ilyen: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1122018043 -
punkers #536 akkor nem tudjátok mien játék az aerofly? -
#535 Énse tudok, de a videó elég beszédes, ha nem érted meg a képekből az elvet. -
#534 van az alján videó abban a képek elég beszédesek:) a többi az már a fizikai és Aerodinamikai ismeretekkel való bizonyítása a dolognak:) -
punkers #533 Mi is itt vagyunk 3man tesók apám mégis repül.És nem válltak el.Amugy nálunk csak hétvégén van repülés. -
#532 Faszom, hogy nem tudok németül!!! -
#531 Nem, látom nem érted. :) Amíg hivatalosan nagykorú nem vagyok, nem fog menni a röpködés szülői hozzájárulás nélkül. Az meg nem lesz meg soha a büdös életbe' se. :D -
#530 És ha 737-est vezetnek késöbb? Én is a Malévnál akarok késöbb dolgozni, mert tudom, hogy vadászpilot nem lehetek, de legalább repülök, bejárom a világot, és kurva yoo pénzt kapok érte!! Vagyis a munkám lesz a hobbim vágod? Ezért yoo. Ha meg valaki ki ki tudja fizetni azt nem kell lenézni! Én is lennék a helyükbe :))) -
punkers #529 Az aerofly az mien repcsis játék?me ha jó leszedem -
#528 Hát, nem azért mondom, de én nem azért tűztem ki magam elé a repülést, mint célt, hogy a reptéren "hülyüljek", hanem hogy repüljek. :) Az elsőt más helyeken olcsóbban is meg tudom tenni... sőt, tologatni is, max. nem vit.g.-et, hanem Trabantot. -
#526 Majd rájössz később, mikor más dolgod is lenne, hogy nem tudsz kintlenni egész nyáron, de talán még egy napot se hetente. Egyszer kivittem egy ismerősöm fahegyre,hogy megkérdezze mi merre hogyan, mert repülni szeretett volna. Mikor felvázolták neki a dolgot, hogy ez egy teljese napot, ha nem az egész hétvégét igénylő sport, akkor ő csak anynit tudott reagálni, dehát neki családja van, meg vállakozása. Erre csak annyit vágtak a fejézhez, hogy majd elválsz. Mi is mind azt tettük... Szal bíztató jövő.. :-)
Ha meg épp csak annyi pénzed van, hogy kifussa a B-vizsgára, akkor inkább bele se vágj... Kezdőként az nem fejleszti a repülési technikádat, ha pénz hiányában csak 3-4 hetente mész ki a reptérre repülni pár iskolakört. Azzal szvsz max kihívod magad ellen a sorsot. -
#525 PUmaszallas fórumaban találtam egy érdekes dolgot:) az oldal alján van egy belinkelt videó is:) nézzétek meg:)Érdekes dolog és felettébb hasznos:) -
#523 NA de akkor azt végigondolva amit én írtam még mindig "lenézően mondod" azt hogy gyúró a "pézes gyerekeké"???
Mert inkább szerintem a vitorlázással most ismerkedő dolgozó felnőtteké:) -
#521 MIvel írja, hogy személyreszabottan nem tudom szerintem az időbeosztásodat te választod és nem amikor lehet megoldás van.
Kérdés mit nevezel erőltetett menetnek??? Repülsz 12 percet aztán 1 hétig semit az jobb?:D Ez preferenciák kérdése, hogy ki mennyire akar haladni mennyire van ideje... Ilyen árakkal és tempoval azoknak találták ki akik szeretnének repülni de nincs egész napjuk kint lógni a reptéren, hogy bejussanak egy gépbe... Ezt 16 éves fejjel megérteni nehéz de aki napi 10 - 12 órát dolgozik nem biztos, hogy egész hétvégén kint akar ülni a reptéren akár milyen jó buli is csak azért, hogy 2-3-szor felszállhasson egy iskolakörre.
Szerintem legalábbis... és valszeg én is kifizetném majd a 300Kt egy ilyen képzésért mert valszeg levelezős másoddiploma gyerek és munka mellett nem lesz időm arra hogy ott üljek majd gépre várva... Szóval érted:D -
#516 Persze hogy megkérdezheted! Olyan 150-200-250 km-t lazán repülnek a fiúk! De kapaszkodj meg: láttam már a neten 500km-es távot is!
1ébként meg...akkor te a Góbés kiképzésed után mivel mennél távra, he? Magyarországon a legtöbb helyen a Góbé után a Pirat a következő lépcsőfok. És most is kapaszkodj meg: ezt a gépet távrepülésre tervezték! A kezdő szintet épphogycsak elhagyó fakezűek számára.
Szóval Pirattal nem mennél távra, Góbéval meg igen?? Ez hogy jön össze? Akkor koszorútávodat mivel repülnéd meg? -
#515 "Egyszóval gyúró a pézes gyerekeké"
Ez annyira pejoratív akkor is... Van aki a repülésért akar vihornáyzni és nem a társaságért. ÉS az hogy gond nélkül és sokat repülhet neki megér annyit, hogy fizessen:) És szerintem nagyon helyes:)
Meg kicsit olyan mintha irígykednél, hogy pénzes kölyök fúúúj neki nem kell gürcölnie, hogy felszállhasson:D -
#514 Mivel a közeljövőben nem tervezek siklóernyő vizsgát (min 2 év múlva), ezért sajna nem.... -
Takocaa #512 max nekifutsz...
jut eszembe van egy eladó siklóernyőm! nem kő valakinek? -
punkers #511 Mndjuk nekünk egyik sem repül a 2 pirat-ból -
#510 Ennek ugorj neki megint. -
#509 Ezért jó a siklóernyőzés.... Ott nekiugrasz és kész :P -
punkers #508 Pirat.azzal nem mernék annyira távra menni -
punkers #507 és milyen távra ha megkérdezhetem hány km?Meg hivatalos.ha megcsinálod csőrlésből a 300km akkor is nem lessz érvényes mert te csak repültél -
#506 Ez f*szság 1a 1be. Tőlünk - és szerintem máshonnan is - lazán mennek a Pirat-ok távra... -
punkers #505 Igaza van Djviloinnak szeretünk járni a repülés miatt a társaság miatt meg a hülyülés miatt.Meg a környezet miatt -
#504 LOL! Kemotoxnak mongyák mitől döglik a légy! :D :D :D :D :D -
#503 Majdrájössz... -
punkers #502 Muszály a vontathatói ha akarsz távot repülni mert csak vontatásból indulhatsz távra.Meg néhány gépet nem lehet csőrölni mint nálunk az A-15-öt meg van emlyiket nem jó csőrölni mert alacsonyra megy nagyon mint nálunk a fóka 5 meg a standard jantar. -
#500 Vízzel teli gépekt nem is szoktak csörölni... -
#498 A szakszóhoz még kell a vontató kiképzés is, ami per pill nem tom mennyibe kerül, de rossz nyelvek szerint közeliti a 100at. Legalábbis mindket annó ezzel riogattak a jeptéjen. :-)
Nem is biztos, hogy olyan drága az a gyúrói 300e Ft. Azért ott kinyalják a segged, aládtolják a gépet. Neked csak anyni a feladatod, hogy kimenj a reptérre, betedd a segged a gépbe, repülj, utánna hazamenj. Más klubbokban pedig reggeltol estig gürizel, napi max 5 felszállásért, klubtagságit fizetsz, meg társadalmimunkázol stb stb... Szal mindenkinek a pénztárcája és szabadideje határozza meg mit választ.
-
#497 Mert az egy elkerülhetetlen dolog...előbb-utóbb mindenképp meg kell lennie. Jantar 2B-ket - meg úgy általában a teljesítménygépeket - elég ritkán szoktak ugyanis csörlővel csúzlizni... :D
Mert kényelmesebb ha a motorosgép belerántja a termikbe 6-800-akárhány méteren, mint egy iskolakörön geberegni, aztán vagy ki tud emelkedni 400 méterről, vagy nem... -
#495 Köszi! -
#494 ...de Gyúrón vontatásból csinálják, így két legyet ütsz egy csapásra: megkapod az alapkiképzést + a vontathatóid is meglesz...
Szal ezért kerül ott ennyibe...a Cmelak-ok szeretik hörpölni a benzint... :D -
#492 Kb mennyi össz-vissz egy ilyen vitorlázó pilóta leszek képzés?