5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Downloader #754 Sziasztok! Tudna valaki ajánlani egy jó repülőgép szimulátor gémet?
Olyan érdekelne, amiben tükköket lehet csinálni a géppel.
Pl.:RED BULL AIR RACE-ben a pilóták.
előre is köszi!
(bocs az offért de ahova először írtam ott nem reagáltak rá) -
punkers #753 figyelj én nem vagyok olyan én ugyse online-zok persze hogy megosztommert nekem nem is lehet online-zni a szolgáltató miatt. -
punkers #752 ez a gyerek akitől lessz a nemzetközi versenyről szerezte meg.Amugy ha megvan persze hogy neketek is meglessz mert megosztom valahol vagy ha kell msn-en átküldöm -
punkers #750 na mit szóltok hozzá -
punkers #749 beszarok.lehet megkapom most a Condor-t. -
Soaringpilot #747 A B vizsgást hivatalosan növendéknek hívják, egészen a szakszolgálati engedélyig, azaz még a C vizsgás és az ezüstkoszorús is növendék. -
Soaringpilot #744 Egyébként mindennek nevezném magam csak rutintalannak nem. Az oktatóim, köztük több vadászpilóta is csodálkozott, amikor mögöttem ültek. Tudok neveket is mondani, meg lehet őket kérdezni! -
Soaringpilot #743 "SoaringPilot elvileg szakszóval rendelkező pilóta gyémántkoszorúval:D" - sajnos ott még nem tartok, de még a közelében sem.
Az a bizonyos "terepreszállás" nem volt annyira vészes, ezek szerint félreérthetően írtam le. A földről észre se vették, annyira jelentéktelen volt. Csak azt ne mondd, hogy te sohasem hibáztál, amikor "rutintalan senkiházi" voltál. Ha visszanézel a hozzászólások között, egy szóval nem neveztem magamat pilótának. Ha jól emlékszem, azt a bizonyos pilóta-ruhát sem én akarom megvenni... El kéne olvasni a fórumot rendesen, mielőtt hülyeségeket vágsz a képembe! -
#742 btw.: aki arcoskodik itt azok most ti vagytok... -
#741 Olvass vissza egy kicsit meg kicsit hatrabb a lovakkal:)
SoaringPilot elvileg szakszóval rendelkező pilóta gyémántkoszorúval:D
De nyugodtan keress vissza a topicban:) még nem kell sokat:) -
#740 Ezt nem a te védelmedre irtam...ez az én személyes véleményem!
Kissé visszább kéne venni az arcból Soaringpilot, pláne ha nem tudod kivel is állsz szemben... Ha meg csak poénkocc, használd a szmájlikat erőteljesen, hogy ne értsük félre! -
#739 Hmmmm...az hogy valaki szakszót kap, csak egy dolog. Attól még egy rutintalan senkiházi. Hosszú évek tapasztalata, rutinja és repülései kellenek ahhoz, hogy valaki pilótának nevezhesse magát. Én sem hívom magam annak... -
#738 Még egy pontosítás, mielött még vki nagy beégetne, miközben mondjuk csajoknak lököd a süket dumát. Szóval egy kis B-vizsgás növendék még nem pilóta. Igen messze áll attól. Majd akkor mondhatja el magáról vki, hogy pilóta, amikor kezébe kapta a frissen nyomott szakszóját. Addig meg csak sima növendék.
Szal csak óvatosan C-vizsgádhoz tervezett "pilóta-ruha" vásárral, mert még a végén körberöhögnek a reptéren. :-) -
#737 Én ezt nem hangoztatnám a helyedben. Iskolakörből majdnem dárdázni, az a vitorlázópilóta szegénységi bizonyítványa, nem pedig egy olyan stori amit a kocsában mesél az ember egy korsó sör mellett... -
#736 Dánke! A védelmi pézt már utaltam. :-) -
#735 Hát te itt?
Nézted már a levelesládádat? -
#734 Csak pár pontosítás a bánCSa a szemem...
- Nem kábel, hanem legrosszabb esetben is csőrlőkötél
- nem fékszárny, hanem féklap...vitorlán 99%-ban ezt alkalmazzák.
- leszállási ív?? Az ív ugye valamilyen görbét takar az én nyelvezetemben... Itt legfeljebb leszállási egyenes, fájnel, besiklás vagy bármi egyébről lehet szó, de semmiképpen sem ív. Mint ahogy a repülő nem is kanyarodik, mint tudjuk.
-
#733 Akkor nem szóltál. -
#732 Te irtad Zacsinak: "Ezek után el nem tudom képzelni, hogy milyen vitorlázógéppel repülsz..."
Én pedig ezek után el tudom képzelni, te meg milyen növendék vagy...iskolakörről ledárdázni, ahhoz már tényleg művészet kell! -
#731 Az addig rendben van, de én ezt a spontán szállingózást nem merném értelmes iskolakörnek titulálni. :-D
Mindenesetre most megpróbálkozok egy "igazival" is ;-) -
Soaringpilot #730 A valóságban persze több mindenre oda kell figyelni. A múltkor pl. kis híján terepre szálltam iskolakörről, mert nem számítottam az erős szembeszélre leszálláskor. Épp hogy átértem a fasoron:-) -
Soaringpilot #729 Szia!
Dióhéjban kb. ennyi egy igazi iskolakör is:-) -
#727 Nos, marha büszke vagyok magamra, mert a SFS4-gyel sikeresen megcsináltam egy... fuh. Iskolakörnek nem nevezném. Felszálltam,elrepkedtem erre-arra, aztán mikor már jobbnak láttam visszamenni, pont jó irányból kaptam el a repteret, így szépen azonnyomban le is tudtam tenni, még "fékeznem" is kellett ész nékű'. ...történt ez most először. :D -
Soaringpilot #726 Ezek után el nem tudom képzelni, hogy milyen vitorlázógéppel repülsz... -
#724 Kösz, de összehasonlítani én is össze tudom, és bizony nem hasonlít rá. -
#721 én is most próbáltam lejtőzni ,Beakadt a szárnyvég ,de úgy hogy csak a wingletem tört le még mentem néhány métert de ferdén aztán szárnyak nélkül csusztam le a hegyoldalon.Nem baj ugyis rég szánkoztam.Aztán lett 1 kis 1 órás repülés a végén vak sötétben szálltam le.durva volt.Persze a hegyek felett 6000 környékén még látszott a nap meg a műszerek de visszaérve a völgybe hamar rájöttem ,hogy kevés a monitort világosítani -
#720 Zacsi meg hót aki sose látott még közelről vihornyát! -
#719 Nem rakott ki, mert a gépnek semmi baja nem lett, de éreztem a seggem alatt, hogy puffan a gép. Minden esetre érdekes egy dolog volt :) -
Soaringpilot #718 Megnyugtatlak, az SFS-nek jó a flight modellje, én össze tudom hasonlítani az igazival... -
#717 És olyankor kidobott külső nézetbe? Mert én egyszer hasaltam fel így vele egy hegyoldalra, és akkor rögötn kivágott külső nézetbe. Igaz én nem csúsztam le a lejtőn, de ha lecsúsztam volna is izélhettem volna a repülést, mert külsőnézetben jepüni nem túl élvezetes. -
#716 Hát ha a SFSnek jó a flightmodelje, akkor nem tom a SOTSnak miért szar...
A gépek pl ugyan úgy letapadnak a földhöz, mint a SOTS-ban, az irányítás vmi szörnyű. Szal sztem messze elmarad ez a flightmodel is a jótól...
Punkers: mert ne mis lesson kilenc, hanem scenario 9, és amúgy freeflight b a neve. De ha végigolvasod az előre megírt flightplaneket, akkor zárójelben mindegyikhez le van írva, hogy mit tartalmaz, és a take off from airfield....
Szal marhára de egyértelműen kiböki az ember szemét. -
#715 Néhány kört én is repültem (volna) a sfs4 demoval, de látszik, hogy át kell magamat képeznem vitorlásra. :) Még nem tudok mit kezdeni a hirtelen gyorsulás/lassulásokkal, a relatíve óvatos manőverekkel, illetve a szinte állandó eséssel. :) Egyébként az első repülésem (csörlés) hamar véget ért abban a tekintetben, hogy a völgyben le kellett szállnom, mert elkopott a magasság... :) -
#714 Zacsi!
Én eccer úgy jártam, hogy lejtőzés közben a hegy rosz oldalára mentem és leért a gép alja, de pont úgy, hogy két fa között. A hegy ott pont lejtett és csak simán lecsúsztam onnan. Semi bajom nem lett, de hatalmas poén volt:)))) -
#712 Hát, nemtom.... én a grafikára is adok, hogy minnél valósághűbb legyen... De ti tudjátok. -
#710 De egy fos grafikája van annak a gémnek........ -
punkers #708 de nekem mégse csörlésből indul -
punkers #707 én
is -
punkers #705 te mit töltöttél le? -
punkers #704 nekem nincs olyan hogy lessons 9
-
punkers #701 igen azzal inditom a space-val de nekem a levegőböl indul a játék