Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Üdvözlettel: Tornyai János
Megvásárlotam az ALPI3 scenery-t, innen:
http://www.postfrontal.com/Alpi3/ENG/index.php
A vásárlás sikerült (PayPal, visszaigazoló email-t megkaptam.) De hogyan (honnan) lehet letölteni? :)
Bocsi, ha bénázom, tényleg nem lelem... :)
Köszönöm a segítséget! :)
Papa
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Egyébként senki ne gondolja azt, hogy reggeltõl estig csak gázkarról, keverékrõl, meg egyebekrõl tanulok. Most másodéves vagyok, de a 36 órából még mindig csak 8 repülõs, ez két tantárgyat jelent: aerodinamika és szakmai angol. A többi 28 óra pedig mérnöki alapozó tantárgyakra megy el, amikre valószínûleg soha nem lesz szükségem. Pl. mikor fogok én hegeszteni, vagy hidat tervezni, esetleg logisztikai feladatokat megtervezni, hogy a minõségbiztosításról ne is beszéljek.? Dehát Bolognai rendszer van... Következõ félévtõl fognak beindulni a dolgok, amikor már fele-fele arányban lesznek mérnöki és repülõs óráim, és ez az arány csak javulni fog:)
nekem csak 28 órám van, de info szak lévén itt az órákon a gázkar és a keverék helyett a nullák meg az egyek dominálnak:(
gliderpilot http://lhbc.hu
www.lhmc.hu
A sirályok tudvalevõleg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik
Kedves Brian, így megfelel? <#bohoc>#bohoc>
A sirályok tudvalevõleg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik
Visszacuccoltam Nyíregyre, beíratkoztam, mostmár légiközlekedési hajózóként:) Folyamatban van a tavalyi év tantárgyainak elismertetése, ha minden igaz, hétfõtõl másodévesként folytathatom a fõiskolát:)
Jó szelet!
Szatyi
Én meg megrepültem a századik órámat. A Standard Cirrusban ülve, típus közben.
Szakszós vagyok!:DDD
Üdv.: Szatyi
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Condorhoz a magyarosítást honnan lehet letölteni? Sehol nem találom!
Úgy tûnik ez az év ilyen, másodjára minden sikerül mindenkinek<#beka3>#beka3> De aki mindent megtesz a cél érdekében, annak elõbb-utóbb sikerülni fog<#kacsint>#kacsint>
Jó szelet!
Szatyi
A reptéren mi a csepeli oldalon voltunk, ha jól tudom te viszont mávos vagy, így a másik térfélen lehettél. Bár ettõl még gondolom összefuthattunk volna a hangárok körül. :) Mi viszont a HA-VEQ Cessna mellett, a csaphoz közel hevertünk az árnyékban és tátottuk a szánkat, miután jól megreptettek minket. Csináltunk jó pár képet meg videót.
Láttam a szép Astirokat, az egy- és kétüléseseket is, az Április 4-et, meg hát a többit: Góbét, kanyócat, kahetet, (mávos starthelyen az 5058-ast) meg Pirátot is. Nálatok talán még egy Jantár is repült.
Sajnos nagyon tudnám élvezni a reptéri életet és a repülést is, sõt azt is tudom, jól is csinálnám, de: jó volt, hogy kimentem, mert így azt is be kellett látnom, hogy nem tudnék annyi áldozatot hozni az életemben, hogy minden hétvégét ott töltsek szezonban. Ez egész egyszerûen nekem most megoldhatatlan. És ez még csak az idõ része... De talán így van ez jól. Lehet, hogy késõbb még alakul az életem, és legfeljebb majd reptér felé alakítom. ;)
Na, megyek szimulátorozni. :D
Székesfehérvár hurok volt Ka-7-tel. Egész kellemes idõ volt akkor, stabil 3-4m volt egyszer, átlagban meg 2 körül mozogtak.
Amúgy OLC
Szombaton kinn voltam én is, összefuthattunk volna :P
__|__ ________(*)________
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a Movit egy sz*r. Nagyon is jó az:)
Nnna, újabb "elsõ repülésen" vagyok túl! Tegnap kimentünk egy barátommal kerékpárral Farkashegyre, és rögtön a kapuban Gyula bácsiba futottunk bele. Tíz perc múlva már a hátam mögött ült az öreg, én meg elõször életemben a Góbéban ülve csõröltem felfelé! :DD
Kérdezte az öreg, repültem-e már, mondtam igen, movittal, a nyáron. "-Az egy nagy szar!" -válaszolta. Ebben maradtunk, és még elkottyantottam, hogy szimulátorozok is. Aztán iskolakörön a hosszúfalon kicsit megkaptam a botot, bár ahogy a kormányokon éreztem, azért Gyula bá' nem bízta az életét egy idegenre. :) Termik még nem volt, nullák se jöttek, le is szálltunk.
Délutánig kibiceltünk, fotózgattunk, döglöttünk az árnyékban. Amikor megjöttek a tisztességes emelések meg a cumulusok, már csak két gép árválkodott a starthely mellett. Mindenki fönt volt. Mi meg szépen leléptünk.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Velük indult be 1968-ban a Nyíregyházi Fõiskolán (akkor még nem így hívták) a pilótaképzés, benne volt az elsõ évfolyamban. Úgyhogy most örülni fog nekem:)
Megkockáztatom, tán még ott a helyszínen is kitölthetnék a vizsga után, miután kiszállunk a repülõbõl...
Na mindegy. :(((
Ama bizonyos hölggyel (A.-né Katika) én is beszéltem már, de az sajna semmit sem jelent. Õ max annyit tehet hogy a kupac tetejére rakja a papírodat. Egy ember van aki ezt intéz(het)i, de õ hetente 1x jár be Ferihegyre, a többi napokon vidéken vizsgáztat...úgyhogy fasza, lehet bízni a jószerencsében... :(
Most hívtam a hatóságot, sikerült a vitorla PPL elméleti:D Már csak egy reptechnikai vizsga, és szakszós leszek:D
Üdv.: Szatyi
Azzal is számolj, hogy jövõre szerintem nem 7 hely lesz meghirdetve, hanem 5 vagy 6. Idén csak azért volt 7 hely, mert az elõzõ két évben is kevesebbet vettek fel a meghirdetettnél, holtverseny miatt, és idén is 6 került be a 7 helyett, pedig nagyon kicsi a valószínûsége, hogy akár 2 embernek is ugyanannyi pontja legyen:S Most is ketten voltunk 456 ponttal, és a 7. helyen úgy hallottam többszörös holtverseny volt:S
viszont még azt kéne kideríteni hogy milyen okj-t fogadnak el oda...csak mûszakit, vagy infót is? mert a felvi könyvben csak annyi van hogy szakirányú végzettség kell, hát köszöntem, ezzel ki vagyok segítve...
nem tudsz errõl vmit?