Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tornyai János
Szervusz. Elméletileg kell hogy kapjál az e-mail cimedre egy letöltõ linket.Amire kattintva elindul a letöltés. Mivel hogy Pay-Palal fizettél ez eltarthat 4-5 órát is, sõt van olyan aki 24órával késõbb kapta meg az aktiváló üzenetett. 6 csomagban fogod megkapni, és utánna egy instaláló exe fájlt elinditva tudod installálni. Ha kell egyéb segítség a condoral kapcsotban akkor itt vagy a Condor magyarország forúmán ( http://vo101.pumasqn.hu/CONDOR/Index-C.html )tudsz irni
Üdvözlettel: Tornyai János

Papa01
Sziasztok!

Megvásárlotam az ALPI3 scenery-t, innen:
http://www.postfrontal.com/Alpi3/ENG/index.php

A vásárlás sikerült (PayPal, visszaigazoló email-t megkaptam.) De hogyan (honnan) lehet letölteni? :)
Bocsi, ha bénázom, tényleg nem lelem... :)

Köszönöm a segítséget! :)
Papa

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Köszi:) Holnap megyek távra:D Illetve mennék, ha nem lennék csõrlõkezelõ:D

Brian89
hadd gratuláljak elsõként:)

Megjött a szakszóm:DDDDDD<#worship>

Ok, ha végképp elegem lett, majd szólok:)
Egyébként senki ne gondolja azt, hogy reggeltõl estig csak gázkarról, keverékrõl, meg egyebekrõl tanulok. Most másodéves vagyok, de a 36 órából még mindig csak 8 repülõs, ez két tantárgyat jelent: aerodinamika és szakmai angol. A többi 28 óra pedig mérnöki alapozó tantárgyakra megy el, amikre valószínûleg soha nem lesz szükségem. Pl. mikor fogok én hegeszteni, vagy hidat tervezni, esetleg logisztikai feladatokat megtervezni, hogy a minõségbiztosításról ne is beszéljek.? Dehát Bolognai rendszer van... Következõ félévtõl fognak beindulni a dolgok, amikor már fele-fele arányban lesznek mérnöki és repülõs óráim, és ez az arány csak javulni fog:)

Brian89
hát Soaringpilot úgy sajnállak:) ha nembírod nyugodtan szólj, megyek a helyedre:)
nekem csak 28 órám van, de info szak lévén itt az órákon a gázkar és a keverék helyett a nullák meg az egyek dominálnak:(

Jól látod a helyzetet! 36 órám van egy héten (hétfõtõl csütörtökig), ami azt jelenti, hogy átlag napi 9 órám van. Kedden és szerdán pedig reggel 8-tól fél hatig vagyok iskolában, úgy, hogy nincs lyukasórám... És ez még semmi a következõ félévhez képest, amikor hétfõtõl csütörtökig Nyíregye, péntekenként pedig Ferihegyre fogunk járni, így összesen 44 órám lesz.

Vagyis az idõjárás sajna elintézte, hogy vége legyen... Különben lassan már mindenki a fórumról a felsõoktatásba lép, így ez is lehet az elnéptelenedés oka. Vagy ez csak nekem ok?:S

gliderpilot http://lhbc.hu

Igen Sirály, mindenki robotol, és a fene egye meg, megint vége a szezonnak!

www.lhmc.hu

sziasztok!!Versenyt hol mikor...magyarokkal a Condorral??Help nekem
gyerekek mi van? mindenki robotol?

A sirályok tudvalev&otilde;leg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

Brian89
marhára kérlek szépen, marhára:)

HAMIC
<#taps>Éljen, juhé, hurrá!!!!<#integet2>

Kedves Brian, így megfelel? <#bohoc>

sok sikert4

A sirályok tudvalev&otilde;leg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

Na leheljünk egy kis életet:)

Visszacuccoltam Nyíregyre, beíratkoztam, mostmár légiközlekedési hajózóként:) Folyamatban van a tavalyi év tantárgyainak elismertetése, ha minden igaz, hétfõtõl másodévesként folytathatom a fõiskolát:)

Jó szelet!
Szatyi

Brian89
könyörgöm nem lehetne valami életet lehelni a fórumba? 2 hete belépek és folyamatosan csak azt látom az elsõ post kezdetén h agyrém...hát ez télleg az...

emberek a repülõgépeket arra a feladatra kellene használni amire tervezték,ha az túrarepülõ,akkor nem kell vele mûrepûlni!20 év alatt elégsokmindent láttam a pilótáktol,és nem mindig úgyhasználták a repülõeszközöket ahogyan az a légiüzemeltetésben van

Nekem is volt ma egy ilyen kerek szám, a vizsgafelszállásom volt a 200.<#buck>

Köszi! Gratula Neked is:)

Gratula!
Én meg megrepültem a századik órámat. A Standard Cirrusban ülve, típus közben.

Sziasztok!

Szakszós vagyok!:DDD

Üdv.: Szatyi

Clidey
Ma jártunk arra felétek... :)

További képek...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Tornyai János
Itt: http://www.condorsoaring.com/lng.htm

Gratulálok neki!

Condorhoz a magyarosítást honnan lehet letölteni? Sehol nem találom!
Gratulálunk Neki! Két éve épp hogy lecsúszott az aranyról, de másodjára sikerült neki!
Úgy tûnik ez az év ilyen, másodjára minden sikerül mindenkinek<#beka3> De aki mindent megtesz a cél érdekében, annak elõbb-utóbb sikerülni fog<#kacsint>

Jó szelet!
Szatyi

Gulyás Gyuri VILÁGBAJNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem örülök, hogy ilyen rossz híreket kell hallanom:( Azért hajrá, van még 3 hónap a szezonból:)

Rosszul emlékszel barátom. Kettõ egész, és egy fél nap volt repülhetõ. Méghogy négy nap! De szép is lett volna!
Nem sokat voltam otthon, most meg mindig van mit csinálni. Sajna nem is úgy jött ki ez az év repülés szempontjából, ahogy vártam, mert pl. a kéthetes táborból úgy 3-4 nap volt repülhetõ. Aztán majd lesz valami.

HAMIC
Hú, ez pazar ez az OLC-s térképes nyomonkövetés! :D Asszta, technológiai sokkot kaptam! Én is megcsináltam Condorban ezt a távot, minusz a visszaút és hát azért megdöbbent a hasonlóság - de bele se merek gondolni a különbségekbe! ;)

A reptéren mi a csepeli oldalon voltunk, ha jól tudom te viszont mávos vagy, így a másik térfélen lehettél. Bár ettõl még gondolom összefuthattunk volna a hangárok körül. :) Mi viszont a HA-VEQ Cessna mellett, a csaphoz közel hevertünk az árnyékban és tátottuk a szánkat, miután jól megreptettek minket. Csináltunk jó pár képet meg videót.

Láttam a szép Astirokat, az egy- és kétüléseseket is, az Április 4-et, meg hát a többit: Góbét, kanyócat, kahetet, (mávos starthelyen az 5058-ast) meg Pirátot is. Nálatok talán még egy Jantár is repült.

Sajnos nagyon tudnám élvezni a reptéri életet és a repülést is, sõt azt is tudom, jól is csinálnám, de: jó volt, hogy kimentem, mert így azt is be kellett látnom, hogy nem tudnék annyi áldozatot hozni az életemben, hogy minden hétvégét ott töltsek szezonban. Ez egész egyszerûen nekem most megoldhatatlan. És ez még csak az idõ része... De talán így van ez jól. Lehet, hogy késõbb még alakul az életem, és legfeljebb majd reptér felé alakítom. ;)

Na, megyek szimulátorozni. :D

Köszi :)
Székesfehérvár hurok volt Ka-7-tel. Egész kellemes idõ volt akkor, stabil 3-4m volt egyszer, átlagban meg 2 körül mozogtak.
Amúgy OLC

Szombaton kinn voltam én is, összefuthattunk volna :P

__|__ ________(*)________

Gratula az elsõ vitorlás repülésedhez!:) És Paszkálnak is a koszorúhoz!:)
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a Movit egy sz*r. Nagyon is jó az:)

HAMIC
Hé, Paszkálnak gratula a múlt héten megszerzett ezüst koszorúhoz! :D

Nnna, újabb "elsõ repülésen" vagyok túl! Tegnap kimentünk egy barátommal kerékpárral Farkashegyre, és rögtön a kapuban Gyula bácsiba futottunk bele. Tíz perc múlva már a hátam mögött ült az öreg, én meg elõször életemben a Góbéban ülve csõröltem felfelé! :DD

Kérdezte az öreg, repültem-e már, mondtam igen, movittal, a nyáron. "-Az egy nagy szar!" -válaszolta. Ebben maradtunk, és még elkottyantottam, hogy szimulátorozok is. Aztán iskolakörön a hosszúfalon kicsit megkaptam a botot, bár ahogy a kormányokon éreztem, azért Gyula bá' nem bízta az életét egy idegenre. :) Termik még nem volt, nullák se jöttek, le is szálltunk.

Délutánig kibiceltünk, fotózgattunk, döglöttünk az árnyékban. Amikor megjöttek a tisztességes emelések meg a cumulusok, már csak két gép árválkodott a starthely mellett. Mindenki fönt volt. Mi meg szépen leléptünk.

:)

Clidey
Jahát ekkora hátszéllel....öööö...cunamival a hátadmögött gyerekjáték lesz akkor... :D

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Mert Zoli bácsi történetesen klubtagunk:D Ha minden igaz, õ fog vizsgáztatni engem is:D
Velük indult be 1968-ban a Nyíregyházi Fõiskolán (akkor még nem így hívták) a pilótaképzés, benne volt az elsõ évfolyamban. Úgyhogy most örülni fog nekem:)

Clidey
Könnyen meglehet, ismerõsnek tûnik a név, de passz, nem emlékszem már a biztosan - pedig mondta a Katika...

Csak nem K. Zoli bácsi az a bizonyos vizsgáztató?

Clidey
Hja, és az egészben az a legdühítõbb, hogy - szerintem - max 10 perces papírmunka volna, s erre kell várni hosszú heteket-hónapokat... :(

Megkockáztatom, tán még ott a helyszínen is kitölthetnék a vizsga után, miután kiszállunk a repülõbõl...

Na mindegy. :(((

Clidey
Én is motoros PPL-re várok, de ez szerintem indifferens az átfutási idõ tekintetében. :)

Ama bizonyos hölggyel (A.-né Katika) én is beszéltem már, de az sajna semmit sem jelent. Õ max annyit tehet hogy a kupac tetejére rakja a papírodat. Egy ember van aki ezt intéz(het)i, de õ hetente 1x jár be Ferihegyre, a többi napokon vidéken vizsgáztat...úgyhogy fasza, lehet bízni a jószerencsében... :(

Azt hallottam, hogy hetekig képesek kiállítani egy szakszó betétlapot, ráadásul egyik nyíregyi haveromnak kereken 2 hónap után küldték a motoros PPL-t... Viszont a szakmai vezetõm bíztatott, hogy õ ismeri a hölgyet aki ezzel foglalkozik, így lehet el tudja intézni, hogy ne kellen túl sokat várnom a szakszómra:D

Clidey
Számíts rá, az a "már csak" sajna lesz vagy egy hónap is...nekem is már vagy 3 hete ülnek a betétlapomon... :((((

Sziasztok!

Most hívtam a hatóságot, sikerült a vitorla PPL elméleti:D Már csak egy reptechnikai vizsga, és szakszós leszek:D

Üdv.: Szatyi

Brian89
télleg, valaki akinek megvan eredetibe nem akar vmikor onlány condorzani a speedbattle-n?

Clidey
Olyan rég volt már itt szó Condorról. Kicsit bohóckodtunk... :)

A vesztes fél tuti hogy csalásra hivatkozna:) Ilyenkor sajnos csak úgy lehet megoldani, ha a holtversenyesek közül egyiket se veszik fel:( Nekem szerencsém volt, mert holtversenyben voltam ugyan, de még belefértünk a 7 fõbe.

HAMIC
Üzenem a felsõoktatási HQ-ra, hogy kõ-papír-ollóval gyakorlatilag bármilyen vitás kérdés eldönthetõ. Akár még a holtversenyes helyek sorsa is. Mindenki jól jár. ;)

Infót sajnos nem fogadnak el, csak mûszakit.

Azzal is számolj, hogy jövõre szerintem nem 7 hely lesz meghirdetve, hanem 5 vagy 6. Idén csak azért volt 7 hely, mert az elõzõ két évben is kevesebbet vettek fel a meghirdetettnél, holtverseny miatt, és idén is 6 került be a 7 helyett, pedig nagyon kicsi a valószínûsége, hogy akár 2 embernek is ugyanannyi pontja legyen:S Most is ketten voltunk 456 ponttal, és a 7. helyen úgy hallottam többszörös holtverseny volt:S

Brian89
hát ha sikerült összehozni az okj-t akkor tuti megyek:) csak az a gond h azzal is csak 462 pontom lenne, ami azért necces, azzal a 6 ponttal simán feljebb mehet a határ ha egy erõsebb évfolyamot fogok ki:S

viszont még azt kéne kideríteni hogy milyen okj-t fogadnak el oda...csak mûszakit, vagy infót is? mert a felvi könyvben csak annyi van hogy szakirányú végzettség kell, hát köszöntem, ezzel ki vagyok segítve...
nem tudsz errõl vmit?