5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
#1302 Örülünk. Legalább addig nem kell a pelus. :-)))
Szal itt láthatod, hogy kb mekkora szelet van bent az országból. De még mielött megörülnél neki, szét is zúzom az álmaidat, mert maga a táj a kondoban elég sivár, így max onnan fogod észrevenni, hogy magyarország felett jársz, hogy éppen kirepülsz a sceneryből az észak-keleti sarkán. :-) -
#1298 Hmmm...és neked ez a cseh kölök rokonod? Mer akkó semmi gond, irhatod neki! :D
Nos, akkor a további tékeléseket elkerülendő:
Onlájn englis diksüneri
-
#1296 Mert ma este be akarja pótolni az elmúlt 2 hónap hsz. hiányát. :-) -
#1293 Many thanks for your help, my Czech dude! :D -
#1288 Én is ilyen méleket kaptam mikor olyan kártyával próbáltam fizetni, amilyennel nem lehet a neten fizetni. Szal a kérdés csak az, hogy tutkó lehet a kártyáddal neten pénzt herdálni? -
#1285 Szó szerint:
ADD: a te pénz vagy -on/-en/-ön kártya én gondolni, lebonyolítás hibás (volt irva -ban/-ben a te posta)
-
#1284 Volt pár tapasztalatom, mikor a TrackIr-emet rendeltem és nem volt a Visa kártyámon "telefonos vásárlás" opció. Hívd fel telefonon a bankodat és kérd meg őket, hogy emeljék meg a az Internet-vásárlási limitedet annyira, amennyire te azt megszabod. Az én szaros bankom 10 perc alatt megcsinálta. Kapjákbe.
Ennyi kb...de nem szószerint fordítva... -
#1277 Émmeg meek beszerzem a köv. pár hónapra a liberót. -
#1275 YAY!!!
.
.
.
Meek kötöm föl a gatyám! -
#1272 Itt azt írja, hogy amegérkezett hozzájuka rendelésed köszönik szépen. Valszeg 12 óra múlva már zedheted is a cuccot de semmi esetre nem fog tovább tartani mint 24 óra.Ne vond vissza a megrendelést amíg ők nem értesítenek valami hibáról különben többszörös terheléshez vezethet. -
#1269 Nem. Legalábbis azt írják, hogy nem tudták leszopni a pénzt. -
#1265 Ez meg azt írja, hogy nincs valós rendelésed, de majd írnak értesítés, és hogy kérik, hogy nézd az emailjeidet, hogy megjött-e az értesítés. -
#1264 Azt írja, hogy a rendelésedet nem tudják végrehajtnai, mert a kártáydról nem tudnak leszedni pénzt, és hogy lépj kapcoslatba a bankoddal, vagy a Visa-val. Vagy az ügyfélszolgálatukkal. -
#1260 Boldog karácsonyt!! -
#1258 Én is átutalással fizettem azonnal lehet tölteni meg jön is a kód. szóval úgymond hiteleznek neked. Átutalásnál figyelj milyen bankból utalsz mert nekem az OTP 4000HUF-os külföldreutalási jutalékkal megfejelte hogy dögöljön meg... -
#1257 Nos, én is szeretnék a topiklakóknak békés, boldog karácsonyt kívánni egyúttal. =) -
#1256 Nem, a condor regisztrációja nem ilyen, így nem kell félni hogy egy kicserélt hardware miatt megszűnik a licenszed.
Igen, elvileg azonal töltheted. -
#1253 Helyes helyes. MAjd jöhetsz multizni. :-) -
Soaringpilot #1250 Akkor én is megragadom az alkalmat:
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok mindenkinek!
Soaringpilot -
Petya83 #1248 Kellemes karácsonyi ünnepeket és készülődét minden topic látogatónak. -
Soaringpilot #1246 A helikopátert én is szeretném egyszer kipróbálni, de a következő két május 1-jei repnapon a Z-142-re helyezem a hangsúlyt. A lentebb leírt okok miatt (#1203) közelebbről is szeretnék megismerkedni a típussal:-) -
#1245 Én repült tipusaim utasként: Morava, Vilga, Mi-2, azt asszem ennyi...:(
Egyedül repülve még hosszabb a lista: Góbé :)
De sok gépet lemostam:)
-
Soaringpilot #1244 Hát ez eszméletlen jó!!! Nem tudja valaki, hogy a második számot, ami alatta megy, ki énekli?:-) -
Soaringpilot #1242 Az I/9-ekkel én is sokat szenvedtem, kis híján egy hónap telt el az első és a harmadik között, de az is azért lett ilyen "kevés", mert én szaladgáltam vontatógépért a másik klubba, akikkel nem túl jó a kapcsolatunk... -
#1241 Tényleg nagyon hasonlít, azt leszámítva, hogy mindkettő felsőszárnyas, illetve 4 személyes, semmi hasonlóság sincs köztük. -
#1240 Az időjárásra visszatérve csak annyit, hogy én másfél hónapig csináltam az I/9-es (dugóhúzó) feladatot. Hétvégén mikor kijutottam a reptérre mindig szar idő volt. Hétköznap mikor nem voltam a közelben, akkor meg bomba idő. Így abban a pár hétben megszaporodtak a N.O.GY. bejegyzések a startkönyvemben. :-) De később a II/4-es termik bemutató végén bepótoltunk minden dugóhúzót. Miután kicsavartam felhőalapig ami akkor 1500 volt, az oktató kérésére/utasítására (megfelelő aláhúzandó) 400-ig dugóztunk. Egy pördületenként kivéve. Így elég sokáig elegem lett a dugóból. :-)
Repült típus nincs sok. Motorosok közül utasként amikre emlékszem AN-2, Pc-6 és C172 (ezen vagy fél órát gondolkoztam, mire beugrott. :-) )
Növendékként Gobe, Ka-7.
Mig-21 szimulátor ideszámít? :-)
-
#1239 Egy kis vihornyás videó. Igaz condorból, de sztem eléggé kedvcsináló a progi megvásárlására.
http://clan-bid.org/~heat/Condor%20Smokin.zip -
#1238 Idézet az Index Pilóta/Vitorlázórepülés topikjából:
"Szerencsére még csak tervezet. A VFR és IFR sebességhatár növelése csak szándék (ugye alapocsonyan akarnak a betegágyakkal nagysebességgel repkedni). Az is jó, hogy nem a pizsamások döntenek mindenben. Szerencsére másoknak is lessz beleszólásuk a dologba. A katonák meg mindíg is úgy szerettek repülni, hogy csak ők vannak ott, mert akkor azt tehetnek amit akarnak.
A légtérszerkezet változtatásáról az illetékesek meg leülnek az idén (úgy emlékszem a jövő héten) megbeszélést tartani és a polgári oldalnak is elég sok beleszólása lehet még abba. De az alacsonyan nagysebességel való repkedést senki nem támogatja. (a katonákon kívül)" -
#1237 Azért erre még ne végy mérget...tudtommal erős a felháborodás a sportrepülők részéről, miszerint senki sem szeretne egy légtérben repülni egy 250 csomóval közlekedő fémdarabbal. Állítólag ez az új légtérrend a katonák fejéből pattant ki a sportrepülőkkel való előzetes egyeztetés nélkül. Úgyhogy most megy a huzivoni. Bár lehet, azóta már van megoldás...e kérdésben nem vagyok túl up-to-date. -
#1236 Szerintem ez a tulajdonsága nem jellemzőbb, mint bármely más gép esetében. Én inkább az oldalszélre való kényességét emelném ki. Ezzel a bőrmadárral tudni kell 3 pontra lebegtetni szembeszélben, mert ha ez a két tényező nem áll együtt, könnyen lehetnek a pilótájának izgalmas pillanatai... -
#1234 Szerintem pedig ég és föld a két típus! De mint az előzőekben megjegyeztem, én erősen elfogult vagyok... :P -
#1233 Hát én nem vagyok oda az amcsi teknikákért...azt még a hülye is el tudja vezetni, olyan mint egy bicigli. Tipikus jenki bolondbiztos bevásárlórepülők. :)
Bár az én véleményem eléggé szubjektív, mert világ életemben a keleti-blokk (és azon belül is elsősorban a csehek) gépeire esküdtem. Azokkal tudni kell repülni, azokat ki kell tudni szolgálni, nem csak beleülök, betolom falig a gázt, 'oszt megyünk. -
Soaringpilot #1231 Tapasztalatom szerint a Gawron egy kissé érzékenyen reagál a függőleges áramlatokra a nagy szárnyfelülete miatt. A C-172-esnek kisebb a szárnyfelülete, ennél fogva szerintem nyugisabb. -
Soaringpilot #1229 Még nem repültem vele, de szerintem nagyon hasonlít a Gawronhoz (négy üléses felső szárnyas), azzal repülni pedig egy élmény, úgyhogy nem lehet rossz:-) -
Petya83 #1228 Milyen a Cessna 172-es? Mert én azzal fogok majd repülni. -
Soaringpilot #1227 Neked aztán jó széles palettád van:-) Nekem most elsősorban nem a típusgyűjtés a célom, hanem hogy eljussak a vitorla szakszóig, valamint hogy bekerüljek Nyíregyházára:-)
Petya83!
Nagyon fasza gép a Gawron, az eddig kipróbált motorosok közül a kedvencem. Jövőre május 1-én szándékozom "berepülni" a Z-142-est, és attól félek, hogy az még a Gawronnál is jobban fog tetszeni:-) -
#1226 Hát hadd ne soroljam most el az összeset... :) Sok volna azt a ~6-700 órát lebontani felszállásokra! :D
De pár szemelvény:
Első repülésem 1981. június 20. HA-SBF Gawron. A "Hajlékony szárnyakon" c. filmet forgatták nálunk, annak az egyik snittjében szereplő Cobra-t húztuk fel 1500-ra, kamerával a szárnya végén. Örök emlék. S talán érthető, miért a szivem csücske a Gawron... :)
Első vitorla repülésem 1981. szeptember 8. HA-5371 Góbé. Kis takonypóc vótam akinek fülig ért a szája... :)
És innentől nem volt megállás, elindultam lefelé a lejtőn...sorra jöttek a típusok: Wilga, An-2, IS28M2, Zlin-43, -142, -126, -526F, Morava, Blanik, Nagyvas, Mi-2, Ka-26, Cessna 150, -152, -172, -182, Morane, Piper Seneca és még ki tudja milyen típusok...nem emléxem már az összesre.
Ezeket természetesen nem pilótaként repültem, hanem nagyrészt utasként (lévén kölök vótammég). :) Mármint hivatalosan. Gyakorlatilag a Zlin tipuscsalád orrkerekes példányait önállóan repülöm - már csak a suskát kéne összegyűjteni, amivel sikerülne legalizálni... :(
Na, nem ragozom tovább, ha valami még eszembejut, bekommentelek. :) -
Petya83 #1225 A mi házunk mellet már 2-szer is terepleszálltak vitorlázó géppel. Az 1. még tizenpár éve volt, akkor egy öreg szállt le, fater kivontatta köves út mellé autóval, én meg segítettem a pilótának vizszintesbe tartani a gépet vostatásba közbe.
A másik 2 éve ezelőtt volt, Szegeden vitorlázó bajnokság volt és egy pécsi gép szállt le melletünk. Jöttek érte vitorlázó szállító futóval, mi meg segítettünk nekik a szántásról a kicipelni a gépet. Először leszedték a szárnyat és a vizszintes vezérsíkot és aztán köleket raktunk a törzs alá és úgy vittük ki. Utána 2 napra rá jött 4 gép és felettünk repkedtek meg termikeltek vagy fél órán át. -
Petya83 #1224 Még sohase repültem. De a kecsói repülőnapon ültem már Mi-17-ben és a Török csillagok C-130-asában. -
Petya83 #1223 Szia!
És jó gép a jó öreg Gawron?