5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Clidey
    Csak folytassátok léci, én naon jól szórakozom!! :D
  • Papirzacsi
    Biztos egy bolygón élünk, és egy IGC-ről beszélünk? Milyen hullámtér? Hol? talajon 3 felhőalapon 8km/h szél volt...
    Amúgy meg pont északon a helyek felé nem volt emelés, kikékült az ég, de mindegy...
  • Bucser
    1200-nál a hegyoldalban nagyon kerested az emelést aztan látom amarrébb meg is találtad aztan csak el kellett jutni a hegyekhez északra ott meg úgyis arra fújt a szél volt emelés rendesen:) meg fennt is tartott a hullámtér:)
  • Papirzacsi
    Nos az hogy te mit hiszel még nem jelent semmit.:-) Az átlag leginkább az időjáráson múlik. Ezen picit javíthat vagy nagyon ronthat a pilóta teljesítménye.
    Ha megnézed, a 109-es átlag és a te 75-ös átlagod esetén ha egyszerre indultunk volna, te 27 perccel később értél volna be. Szal kinek mi a sok lemaradás...
  • Bucser
    Háááátttt!! nagyon sokmindenen múlik. De főleg széljáráson és termikeken.
  • Soaringpilot
    Akkor nem vagyok annyira lemaradva, azt hittem, hogy az ilyen távokat 120 feletti átlagokkal repülik.
  • Papirzacsi
    No megrepültünk most multiban mi is ezt a távot.
    IGC
    1. 109.3 km/h
    2. 96.8 km/h
    3. 95.5 km/h
  • Bucser
    felteszed egy ingyenes tárhelyre aztán belinkeled nekünk.
  • Soaringpilot
    Hogy kell ide IGC-t bemásolni?
  • Papirzacsi
    Inkább linkled be a track filet,vagy az igc-t. AZ többet mond a repülésedről, mint ez a pár adat. ;-)
  • Soaringpilot
    Félreértettél, nem a siklópolárist nem tanultuk, hanem a teljesítményrepülést. Márpedig a polárisnál nem volt szó arról, hogy a víz hogyan befolyásolja a siklást. Szerintem ezt második vagy harmadik évfolyamon kell tanulni.
    Lerepültem a tegnapi távot mégegyszer, csak rosszabb siklószámú géppel, és vízzel teletöltve. A lényegessebb részeket bemásoltam:

TIMING:
    Start time: 12:00:00
    Flight time: 01:42:36
    Task start: 12:11:00
    Task completed OK.
    Task time: 01:28:34
    Average speed: 75.88 km/h

PLANE:
    Plane class: Standard
    Plane type: LS8
    Water load: 190 kg
    CG bias: 0 cm

Üdv.: Soaringpilot
  • Bucser
    Jól mondtad "kellett volna"
  • Papirzacsi
    Nos nem tom nálatok hogy megy ,de a tematika szerint tudtommal kezdő szinten oktatják az aerodinamikát,illetve repülésmechanikát, így a siklópolárt akkor kellett volna tanulni.:-)
  • Soaringpilot
    Nem hagytam ki semmit, ha jól tudom teljesítményrepülést második és harmadik évfolyamon oktatnak. Egyébként köszi, ezentúl figyelni fogok rá:-)
  • Bucser
    De hogy profánul fogalmazzak: Nehezebb szárnyat kevésbé akadályoz a szembeszél:D
  • Papirzacsi
    Azon kívül, hogy ne legyél szomjas a hosszú út alatt?
    Megnöveli a felületi terhelést, és a siklógörbét eltolja a nagyobb sebességek irányába. ;-)
  • Papirzacsi
    Nembaj. Nekem sokmindent mond az IGC, meg annak is aki használ seeyou-t :-D
    Miva, kihagytad az aerodinamika elméletet, meg a gyakorlati repülés elméletet? Siklópolár stb?
  • Soaringpilot
    Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de a víz mire jó? Teljesítményrepülésben még nem vagyok annyira otthon:-) Megnéztem az IGC-t, és számomra érthetetlen karakterhalmazokból áll:-)
  • Papirzacsi
    Sztem ment volna jobban is.;-) Nem értem a vizet miért spóroltad ki a gépből.
    Az .FTR-t vagy az IGC-t beszúrhattad volna. Az többet mond. :-)
  • Soaringpilot
    Na, megvolt az első távom, az adatokat lentebb találjátok meg.
    Igazatok volt, ez a közel két óra sokkal gyorsabban eltelt távrepülés közben, mint az egy óra helyben körözgetve:-) Az eleje rosszul indult, az első két száron alig volt 1-2 m/s-os emelés, az is ritkán. A harmadik száron egyetlen termik volt, de az 4-5 m/s. Kitekertem felhőalapra, és megkezdtem a végsiklást. A végén már 280-nal toltam neki, a fák fölött kb. 30 centivel jöttem be a reptér fölé:-) Szerintetek így elsőre milyen ez az átlag?

Tehát az adatok:

PILOT:
    First name: Csaba
    Second name: Szatmari
    Country: Hungary
    Registration number: HA-5549
    Competition number: CS

TIMING:
    Start time: 12:00:00
    Flight time: 01:57:19
    Task start: 12:10:00
    Task completed OK.
    Task time: 01:44:31
    Average speed: 64.31 km/h

PLANE:
    Plane class: Standard
    Plane type: ASW28
    Water load: 0 kg
    CG bias: 0 cm

TASK:
    Landscape: Slovenia
    TakeOff: NOVO MESTO
    Start: NewTP
    1. TP: ZIDANI MOST CEST
    2. TP: GROSUPLJE
    Finish: NewTP
    Total distance: 112.0 km

START OPTIONS
    Start type: aerotow
    Start height: 700 m

WEATHER
    Wind dir: 197 °
    Wind speed: 3 km/h
    Temperature: 24 °C
    Dew point: 11 °C
    Thermal strength: Average

REALISM
    Plane icons range: 20 km
    Thermal helpers range: 0 km
    Task helpers range: 20 km
    Allow external view: True
    Allow padlock view: True
    Allow smoke: True
    Allow plane recovery: False
    Allow height recovery: False

• Soaringpilot
    Én is gyakorlásra értettem, természetesen nem gondoltam, hogy teljesen helyettesíti a valóságot. Ha tényleg semennyire sem, akkor inkább elkezdek távokat repülni.
  • Bucser
    Én is a távokat ajánlom a hegyek felett mert különben gyorsan uncsi lesz:) Meg kitanulni különböző időjárási helyzetekben a dolgokat. De ez szerintem maximum gyakorlásra jó nem ad valódi életbeli tapasztalathoz semmit. Hiszen nem hasonlítható ahhoz az érzéshez mikor fogod a botot és bent ülsz a kabinban.
  • Bucser
    egész jó. De! Egy domaint vehettetek volna... kb 4000 Ft egy évre...
  • Papirzacsi
    Kb. semennyire. Mert csak egyre unalmasabb lesz ott körözni 5 órát a reptér könyékén. Inkább repüljél távot. Az kevésbé unalmasabb offline, és ráadásul ott is fent kell tudni maradni x órát.
    Annó nem volt kondor, a növendékek mégis bírták az időtartam feladatokat.
  • Soaringpilot
    Sziasztok!

Egyre jobban tetszik ez a Condor:-) Már alig várom a nyarat:-) Úgy döntöttem, hogy először kisebb időtartamokat repülök, majd egyre nagyobbakat, hogy hozzászoktassam magamat a hosszú repülésekhez (szükségem lesz rá az ötórázás környékén). Utána elkezdem a távokat repülni.
    Az első lépéseket már megtettem, tegnap repültem először 23, majd 56 percet, ma reggel pedig 1 óra 24 percet. Még fenn tudtam volna maradni, de már kezdtem fáradni, meg már unalmas is kezdett lenni egy kicsit. Szerintetek a fent leírt "tematikám" mennyire fog hozzászoktatni a több órás repülésekhez? Ha szimulátorban repülök öt órát, és nem fáradok el, akkor könnyen megy majd élesben is?

• Papirzacsi
    Elég hülye indok. De a honlapjukon sincs infó ilyenről, csak hogy magánszemélyeknél nem megengedett a több gép hálózatra kötése, ami meg köszönőviszonyba sincs azzal, hogy vki multizik mással a neten keresztül.
  • Soaringpilot
    Pedig ezzel indokolták...
  • Soaringpilot
    Gyerekek!
    Ez a Condor odab*szott a földhöz!!! Ilyen élethű dugóhúzókat még szimulátorral nem csináltam:-)
    A II/2-es spirálgyakorlatoknál egyszer oktató nélkül repültem, és egy emelésben elkezdtem spirálozni. 100 méter emelkedés után hagytam ott, mert voltak félórázók. Amkor az előbb a Condorban termikeltem, olyan érzés volt, mintha már csináltam volna ilyet:-) Egyszerűen annyira élethű, hogy felelevenítette a nyári emlékeket. Igaza volt annak, aki azt mondta, hogy ennél élethűbb szimulátor nem létezik. Tökéletes lesz gyakorolni a nyári időtartam repülésekre és a vontathatóira:-)
    Aki tudja, szerezze be! (aki nem, az is:-))

Soaringpilot
  • Papirzacsi
    Nos nem vágom mi köze a multinak ahhoz, hogy egy ip-cím mögött esetleg nem egy hanem több gép található. De minden bizonnyal hálózati ismereteim hiánya a probléma. Bár ezt kötve hiszem. :-P
  • Bucser
    A megrendelés során kapsz majd egy csomó infot. Ha OTP-s a kártya akkor elvileg tudod Otthonról is intézni az átutalást.(ha kötöttél szerződést ami Junior kártyánál 1 évig ingyenes) Én a német bank felé utaltam és úgy működött. de szerintem szüleid gyorsabban tudnak segíteni ebben vagy egy banki alkalmazott. ha azt választod hogy Wire Transfer akkor majd kapsz egy információs nyomtatványt ahol a fogadó bank címe adatai valamint a rendelésed száma lesz. Na ezt kinyomtatod elmész a bankba és mondod a néninek, hogy külföldre szeretnél ezen számla alapján utalni.
  • Bucser
    Visa Elektron az nem Visa:) Visa elektronom van nekem is internetes vásárláshoz VISA (csak így símán) - AMerican Express vagy Mastercard kell!!!
  • Soaringpilot
    Postán érkezett, nem kellett letölteni.
  • Soaringpilot
    DJviolin!
    Banki átutalással rendeltük, de nem én intéztem.

Zacsi!
    A váci székhelyű Dunaweb nevű szolgáltató nem engedi a multit. Mikrohullámú a net, és így akarják elkerülni, hogy egy IP-címet több gép is használjon.
  • Papirzacsi
    Azért arra kíváncsi lennék, mégis milyen szolgáltató az ami nem engedi a multit, és hogyan?
  • Bucser
    HA kellően mazochista beállításokkal repülsz akkor nem:D örülsz hogy teljesíted a kitűzött célokat:D
  • Clidey
    Azt télleg lehet. De a 2-ik startra már megis unod hogy egyedül vagy a nagy kékséges ég alatt...
  • Bucser
    Viszont gyakorolni így is lehet benne.
  • Papirzacsi
    Az jó, mert CPU-s pilóták nincsenek benne. :-D
  • Bucser
    Igazából mivel én Wire transferrel fizettem úgy töltöttem ki mindent mint ahogy magyarországon töltöttem volna ki egy átutalás során:D De mindig a megrendelő szerinti formátumban kell kitölteni mindent!!! ugyanis így a félreértések elkerülhetőek!!!! (kivéve ha formula meg van adva)
  • Soaringpilot
    Na mit kaptam karácsonyra? Condort!!!:-))))))) Miattam azonban nem kell gatyát cserélnetek, a szolgáltatóm nem engedi a multiplayert:-( Így max. a CPU-s pilótákat fogom rémisztgetni:-)