5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Siluro
    Karácsonyra volt beigérve, de eltolódik... nem mondom, hogy meglepett a dolog :D
  • Papirzacsi
    Lesz. 1ce vmikor.
  • Papirzacsi
    Sztem meg mások is törik már a fejüket a témán, olyanok akik már letettek pár dolgot az asztalra. Én rájuk hagynám, vagy max segítenék nekik. De külön prodzsekt... háááát...
  • Siluro
    Szerintem meg várd meg, amíg a condoros srácok megcsináják a scenary toolcitet, és utánna állj neki. addig csinálj egy vázlatot vagy valami... SZERINTEM :))
  • Clidey
    És elmondanád hogy hogyan képzeled az elkészítését?
  • Siluro
    Hűűűű, bazz! :D
    Hajrá!
  • Soaringpilot
    Egyébként egy Pirát és/vagy Cirrus szerintem is elférne benne.
  • Soaringpilot
    Szerintem Zögling és Vöcsök nélkül nem az igazi. Nem is értem, hogy hagyhatták ki belőle:-)
  • Papirzacsi
    Nem. Tanulásra a Condorban bőven megfelel a Discus, vagy más Standard gép. De sztem mégjob ba fox, mert könnyű elveszíteni a sebességét. :-) De ez szvsz.
  • Papirzacsi
    Talán azért, mert a program neve Condor - The Competition Soaring Simulator,
    és nem vitorlázó oktató simulátor.
  • Papirzacsi
    Sztem ne legyen. Így nagyobb a kihívás... :-) Úgy nem lenne annyi terep, mint most. :-D
  • Papirzacsi
    Nomeg a Lecsó Pik-20-a....
  • Clidey
    Azt még sűrű homály fedi... :(
    De ha nem lesz benne a Lecsó Jantar2B-je, alárúgok az Uroséknak! :D
  • Papirzacsi
    Fagyás problémák néhány embernél már a Condor megjelenés óta vannak, így nem hiszem, hogy pont a 7-es peccs lesz az ami segít majd. Gőzöm sincs mikor jön a pecs. Inkább a plane packot várjuk nagyon. A mikulásnak ,és a fenyőknek el kell tünniük maguktól, mert karácsony elött kint volt már a peccs, mégse voltak ilyen fák.

Nem lesz benne mentés, ez tuti. Nem kell 7 órás távot repülni. Elhiheted, egy 500km is eléggé megterhelő a székben ülve, és az még messze volt a 7 órától.
    Nekikezdtem egy 1000-nek is, de ott kétóránként szünetet tartottam, és szünet ide vagy oda, nagyon megterheli az embert(még szerencse, hogy 719km-nél elment az áram :-) ). Szal nem hiszem ,hogy olyan sűrűn fogsz 7 órát repülni.
  • Papirzacsi
    hát ezt így nem tom, mert az ütközések elbírálása eléggé kusza. Ugyanis rengetegszer fordul elő, hogy csak azegyik gép törik ütközésnél. Inkább azt mondom, hogy akkor nem jegyzi mikor nem csapódsz be a földbe egy ütközés után.
    De van hogy akkor se, mikor a földön töröd össze.Szal kusza... :-)
  • Papirzacsi
    A Q az hasznos, mert a lagg miatt sokszor megesik multiban ,hogy összeütközik két gép, és akkor jó ha van. Csak kerülni kell az ökörködéseket,és az amiatti sok Q nyomgatást.Pl nekem még nem írta tele a repnaplómat oylnaok miatt ,hogy vki legázol a levegőben termikelés közben, s én Q-t nyomtam. :-)
  • Papirzacsi
    A free szerverek általában ilyenek, hogy csak ökörködnek benne az emberek. Ha nagyon sok idő van a startig, akkor az egy ilyen szerver. :-)
    A press Q-t azért mondta, mert arra rendbehozza a égped a kondor. Csak közbe tele is irkálja a startkönyvedet Crash feliratokkal, ami a végén azért nem mutat jól. :-)
    Fagyás? Nemtom. Nálam nem szok fagyni.
  • Papirzacsi
    No, elkezdődött az iskola vagy mivan?
  • Papirzacsi
    A táv számít terepnél. Ha azóta nem repültél a condorral, akkor a flight analysis-nél be tudod tölteni az lasttracket, és utánna simán el lehet menteni igcbe.
  • Soaringpilot
    Ja, és gratulálok a 11 helyért:-)
  • Soaringpilot
    Most nézem, hogy nem biztos hogy a 60. lettem volna, mivel a magyar srác 1:11 perc alatt ment 126 km-t, én pedig pár perccel kevesebb idő alatt 128-at, tehát nekem jobb volt az átlagom:-)
  • Soaringpilot
    Akkor én a 60. lettem volna:-)
    Az az igazság, hogy mikor beértem a hegyek közé, még nem gondolkodtam azon, hogy lejtőzni kéne, inkább a cumulusokra helyezkedtem. Síkvidéken lakom, biztos belémidegződött, hogy errefelé csak termikelni lehet:-) Amikor elfogytak a gomolyok, akkor jutott eszembe a lejtő, meg is céloztam a legközelebbi hegyet, de akkor már késő volt, le kellett szállni.
    IGC-t sajnos nem tudok mellékelni, mert nem mentettem el. Hamarosan ismét megpróbálom ezt a távot, csak majd taktikát váltok:-)
  • Papirzacsi
    Itt megnézheted milyen eredmények születtek ezen a távon. :-)
    Day 16
    IGC-t tudsz mellékelni?
    Nálunk is elfogytak a cumulusok, bár igaz én mikor az utolsóval találkoztam, már majdnem a fordulópontnál voltam.Azok tudtak jó eredményt elérni akik kihasználták a lejtőt, illetve a hullámot.Nem tudom milyen taktikát alkalmaztál ,de a kulcs az volt, hogy a lehető legkorábban elindulni, és a lehető legnagyobb átlaggal elérni a Gradec utáni hegyeket, ahol már lehet számítani a lejtőre.

Nos az az emelés emel decemberben 5 méterrel naplementében, amit úgy állítanak be a condorban. :-D A jó verseny a lényeg, nem pedig az ,hogy mindenki leterepezzen. ;-)
  • Soaringpilot
    Zacsi!
    Kipróbáltam az általad 1385-ös hozzászólásba belinkelt távot, és 128 km-nél, azaz kicsivel több, mint féltávnál terepeztem. Pedig egész jól indult, az első 100 km-en kétszer álltam meg tekerni. Csakhogy közeledett a naplemente, és szép lassan eltűntek a Cumulusok, én pedig leszálltam a fák között:-)
    Egy dolgot azonban nem értek: milyen termik az, amelyik december közepén, naplemente előtt 5 m/s-mal emel?
  • Papirzacsi
    Nos megnyugatás képpen, nem egy magyar condorpilótával találkoztunk már ,akit még nem láttunk sose végigérn iegy távon. :-D
  • Papirzacsi
    Ajjas rágalom!!! Én így terveztem el a leszállást, és azt teljes mértékben profin végrehajtottam. :-D
  • Clidey
    Hogy egy örökzöld mondással éljek: "Kuss, én így szoktam leszállni!"
    Egyébként tényleg nagyon fasza volt minden, csak Zacsi elkeffintette a leszállást, én meg hogy nehogy kiderüljön valójában milyen vérprofi vagyok, inkább én is lezuhantam direkt...
  • Bucser
    NA ti vagytok az igazi fanatikusok:D ahelyett, hogy jól berúgtatok volna:D
  • Papirzacsi
    Persze. Bekapcsoltuk a fényszórókat, elővettük a rádiónavigációs műszereket a kesztyűtartóból, és és csináltunk egy CATIII-as ILS megközelítést Lescen. Vagy az uccsó képből és kommentjéből más látszik? :-D
    Amúgy itt az IGC,ezen jól látszik a földebcsapódás.
  • Soaringpilot
    Ilyenkor sajnálom, hogy nem tudok multizni:-( Egyébként mi lett a vége? Sikerült épségben leszállni valahol?:-)
  • Papirzacsi
    No megünnepeltük az újévet egy kis foxos VFR repüléssel.
    A nap már eléggé lent van ,de a lejtő emel, mi meg elszántak vagyunk és vakmerők.
    Szinte kézenfogva viszem KT-t a következő emelőtérbe.
    Elfogyott a jó hegy, így a tátongó űrt hullámok meglovagolásával hidaltuk át.
    Mintha kezdene sötétedni, de biztos csak képzelődünk - gondoltuk.
    Egy kis fetrengés a levegőben.
    Úgyrémlik elöbb még magasabban volt az a sárga izé...
    Kezdek félni ,hogy mégse szögelték oda jól azt a sárgát...
    Iszkolunk haza, mert ebből baj lesz...
    Vhol itt bújik a gépem az orr felől nézve...
    Na ez az igazi Challange-day. Ernyőhevederek megfeszít,kabintető ledob, dugóbavisz, hevederek kiold, géptől lerugaszkodik,elszámol 3-ig, kioldót meghúz, és reménykedik...
  • Petya83
    Repülésben és minden jó dologban gazdag boldog új évet. :)
  • Petya83
    Szia!

Jó neked. Nekem már nem lesz semmi a decemberi Cessna repülésből. Talán majd 2006-ban.
  • Papirzacsi
    Nos ja. Talán mostmár elhiszik amit akkor mondtunk, és nem állítják ,hogy a SFS olyan reális, mert van összehasonlítási alapjuk. :-)
  • Papirzacsi
    Akkor gyakorolj gyorsan, mert ezen a szilveszteren én se csinálok semmit. Vagyis asszem kondorzok. :-)

BUÉK
  • PrasCo
    Boldog Új Évet!

Újévi fogadalmam, hogy a jövő esztendő folyamán tűzel-vassal, de összeszedem a lét és beszerzem a Condort. =)
  • Clidey
    Na, mostmár végre testközelből is láthatjátok/tapasztalhatjátok, miről is próbáltunk benneteket meggyőzni Zacsival... :) Remélem hamarosan találkozunk a virtuális égbolton! ;)
    Mindnekinek BUÉK!
  • Soaringpilot
    Megmondom őszintén, egy kicsit irigyellek:-) Ma a mi repterünkön is volt valami mozgás, sajnos csak a másik klub jóvoltából, mi erre a szezonra végleg bezártunk:-(
    Ha a Góbé egy helyben lebegett, akkor nyilván 65-70 km/h-ás szélnek kellett lennie, mivel ekkora sebességgel repül biztonságosan. Ha éreztél közben remegést, akkor 60 alatt volt a szélsebesség, de mindenképpen 56 felett:-) Egyszer én is láttam hasonlót, elég sokáig egy helyben tudták tartani a gépet, tehát biztos erős szél volt.
    A Condor eszméletlen élethűsége tényleg igaz, szerintem tavaszra nem fogok elfelejteni leszállni:-)

Erre az évre én el is búcsúzom, jövőre találkozunk:-) Mindenkinek boldog újévet, sok B, C vizsgát, ezüstkoszorút stb...:-)

Soaringpilot
  • Soaringpilot
    Sziasztok!
    Ezennel mindenkinek repült időben és távokban gazdag, kötélszakadásban és terepreszállásban szegény boldog újévet kívánok:-)

Találkozunk jövőre is
    Soaringpilot
  • Papirzacsi
    Akkor állítsd őket szűkebbre. :-)