5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Papirzacsi
    Ne rinyájjá.. Többször szóltunk ,hogy van Ts ,de nem jötté, szal húzd be a zipzárat. :-D

Nos az a topik eleve halálra van itélve. Meg ne mnagyon találna rá meg senki. Én spec vmi condor forumban elhelyezett magyarnyelvű szobára, ilyesmire gondoltam.Persze asszem erre most nincs mód, vagy még senki se járt utánna. :-)
  • Clidey
    "Mindig használunk Ts-t. Csak a Clidey nem. ;-)"

Zacsi, kabbe! :D

"De sztem ilyen klubb címszó alatt egy magyarnyelvű kondor topik bőven elegendő"

Ahha...ezér offoljuk szerteszana a vitorlázórepülés c. topikot, miközben az igazi kondor topik halott... :D
  • FodiJabba
    Annak idején az online Il-2-t én is azért hagytam abba (persze nem ez volt az egyedüli ok), mert túl sok volt a szabály.
    A "Hakétnapignemlépszfelaszerverreakkorfelnégyelünkésleformázzukavinyódat" hozzáállás nekem sem jött be. :) Tényleg azért kell csinálni az ilyeneket, mert kikapcsolódik az ember egy fárasztó munkanap után.
    Viszont egy honlap vagy egy rendezett fórumtopic tényleg jó dolog. Összehozza a népet és lehet tapasztalatot cserélni. Bár erre a topikra nem a Condor miatt találtam rá hónapokkal ezelőtt, eléggé "el van dugva". :)
    Milyen teamspeak beállításokat használtok?
  • Papirzacsi
    Mindig használunk Ts-t. Csak a Clidey nem. ;-)

Há én spec. sose voltam híve az ilyen online századoknak,klubboknak, légitársaságoknak, hasonlóknak. De mindenkinek saját dolga mi az ami tetszik neki. Én azért játszom, mert élvezem, és nem azért, hogy a mindneféle virtuális klubbok szabályzatának eleget tegyek. De sztem ilyen klubb címszó alatt egy magyarnyelvű kondor topik bőven elegendő.
  • FodiJabba
    Nem kellene folytatni/helyettesíteni a befulladt klubbot? Szerintem jó ötlet lenne egy helyen öszefogni a magyarokat, jobb eredményeket tudnánk elérni. (Ld. Il-2 Sturmovik online századok)
    Persze ehhez valakinek fel kellene vállalnia egy honlap üzemeltetését - na ez az, amihez én nem értek. :)

HA már írtam ide, akkor pár szó magamról. :) 1995-ben kezdtem repülni Péren, de két év aktívnak mondható próbálkozás után rajtam kívűlálló okok miatt maradt a hiénázás és a pártoló klubtagság. :) Azóta csak nagyritkán jutok ki valamelyik repülőtérre, maradt a makettezés, modellezés és virtuális repülés. Eddig főleg az Il-2 sorozat darabjait nyúztam, pár hónapig online is, de elegem lett a gyilokból :)
  • Clidey
    - Nincs megszokott időpont, abszolúte véletlenszerűen reppünk, általában estefele.
    - Szoktunk TS-t használni, csak ritkán. :)
    - Igen, Zacsi a Lólencen képviseli a madjar színeket. ;)
    - Nemtom... :)
  • FodiJabba
    Kösz. Van valami megszokott időpont, vagy csak ötletszerűen csináljátok? Szoktatok TeamSpeaket használni?
    Ja igen, láttam, hogy van több online bajnokság is. Közületek valaki részt vesz valamelyikben?
    Régebben volt virtuális magyar Condor-klub is, de ha jól tudom, akkor az befulladt. Van valami helyette?
  • Clidey
    Itt vannak a szerverek. Általában a (HUN)-ra végződőek a magyarok.
  • FodiJabba
    Hali!

Tegnap telepítettem fel a Condort. Istenkirály progi, bár eddig csak cél nélkül tekertem (na jó, csináltam egy hatalmas, 20 km-es háromszöget...)
    Régen repültem, de meglepően gyorsan visszajöttek az emlékek... :) Nagyon jó a gépek fizikája, a hangok, a környezet, az időjárás. Úgy általában, minden jó... :)
    Kérdésem egyszerű: milyen szerveren, mikor, hogyan stb. szoktatok együtt repülni?
  • Papirzacsi
    Há végigszenvedtem. Überlol :-D
    Vontatóról sose indulunk távra. Több okból se. Ebből az egyik amit nem tom hogy nem vettél észre, mikor ott ketyegett az óra fent a bal sarokban, hogy még menny idő van a start nyitásáig. Arról nem is beszélve, hogy miért a legnehezebb időben indulsz neki... Vannak taskok, ahol van szép felhő az égen, nem fúj ennyire a szél, és emiatt helper nélkül is megtalálod az emelést.

Azon külön jót röhögtem, mikor QFE szerint 300-on még próbáltál elstartolni.
  • Clidey
    Ezt most komolyan gondolod, hogy leakasztás után uccu neki egyből a távnak?
    Valahogy nem nagyon hiszem, hogy ezt így láttad a valóságban is...
  • Soaringpilot
    Még egy kiegészítés:
    - Ha dugóhúzó gyakorlatra indulsz, és találsz egy bomba jó emelést, rájössz, hogy nincs rajtad ernyő.
  • Soaringpilot
    Én még ki tudnám egészíteni a következőkkel:
    - Ha csőrlésből indulsz dugóhúzó gyakorlatra, és a hátadon van az ernyő, a hosszúfalon végig merülés van.
    - Ha letakart műszerfalra indulsz, a csőrlés végén olyat rúg a gépbe egy termik, hogy leesik a műszerfalról a rongydarab:-)

Az fenti bejegyzések megtörtént eseteket dolgoznak fel:-)
  • Soaringpilot
    Nem rosszak, szerintem van valóságalapjuk. Némelyik olvasása közben olyan érzésem volt, mintha már megtörtént volna:-)
    Az a zöld viszont valóban nemcsak arra jó, hogy középen legyen, sőt az én testsúlyom miatt szinte sosincs középen:-) Na nem mintha olyan nehéz lennék, olyan könnyű vagyok:-) Mindig fejnehézre kell trimmelni:-)
  • PrasCo
    Egész jó, érdeklődve olvastam, de kérve kérem, kerüljük már a "pilcsi", "röpcsi", "vilcsi" meg a Jóisten tudja, milyen szavakat, mert feláll az ilyen trendységektől a hátamon lévő összes szervem. =)
  • Clidey
    Szerintem ami nem megy azt ne erőltesd...
  • Papirzacsi
    8-körül nyitok egy hostot. kb. 210km.
  • Soaringpilot
    Nekem még nem nagyon vannak távrepülős élményeim, de terepreszállásos már majdnem:-) A múltkor már elmeséltem, de néhányan félreértették, ezért kisebb vita alakult ki belőle. Most elmondom mégegyszer, talán most nem érti félre senki:-)
    Szóval az volt, hogy a 2/1-es gyakorlatomat (B vizsga utáni egyedüli iskolakörök) igen erős szélben csináltam. Kis híján 500 méterre csőröltem, de nem utaztam sokat előre az első forduló előtt, csak amennyire szoktam. Csalóka volt a szél, ugyanis amilyen magasra csőröltem, olyan gyorsan tolt ki a hosszúfalon a reptér háta mögé. Amikor a harmadik forduló megszokott helyén benéztem a jelre, a szokásosnál jóval nagyobb szög alatt láttam, ezért gondoltam megyek még egy kicsit. Egy kicsit még tényleg lehetett menni, de én megfeledkeztem arról, hogy miért csőröltem ilyen magasra, ezért mentem tovább. A negyedik forduló után lepődtem meg, ugyanis a gép merült mint a balta, de a start alig közeledett, még a reptér is messze volt. Itt jöttem rá, hogy az az 500 méteres csőrlés nem volt véletlen, a szél pontosan tengelyben fújt, nem kis erővel. Hálistennek nem estem pánikba, hanem alkalmaztam a Góbé üzemeltetési utasításában tanultakat. Először megnyomtam a gépet 110-ig, utána elhúztam a sebességet a legnagyobb siklószámhoz tartozó értékig (81 km/h), és imádkoztam, hogy legalább a küszöbig érjek el. Amikor a küszöb fölött lenéztem, a fasor igencsak közel volt, de hirtelen megnyugodtam, hogy a reptéren fogok leszállni. Ekkor történt meg először, hogy féklapnyitás nélkül szálltam le, de még így is rövid lettem.
    Az eset tanulságos volt a számomra, azóta inkább bejövök hosszúra, de semmi kedvem mégegyszer olyan közelről nézni a küszöb mentén lévő fasort:-)

Soaringpilot
  • Clidey
    Azaz egy mégis... legutóbb egy kedves barátom meghívott Balnyikozni. Az idő jó volt, és azt vettük tervbe, hogy fölvisszük a gépet Pipishegyre az ÖTYE-ÖFÁ-ra, saját "lábán" - persze nem a legrövidebb útvonalon. :D
    Készülődtünk nagy lelkesen egy órán át (kaja-pia-satubbi :D), kitoltuk a gépet a startra, bekászálódtunk, indul a csőrlés, majd... kb. 50 méteren kiakadtunk... :D Egy erőteljes bal forduló, és már a hangároknál gurultunk. Össz repidő 1 perc 10 mp. :D
    Kiderült, hogy nekünk senki nem mondta, hogy szar ennek a Blanyiknak a kioldója, és nem lehet vele csőrleni csak vonyítni. Szal a nagy hiénázás ezúttal elmaradt... :(
  • Clidey
    Hát nekem ilyen nemvan, mer nem vitorlázórepülősködöm, csak hiénázni szoktam nagyritkán... :)
  • Clidey
    6.§ - Ezért Tibike Zlinezik inkább...
  • PrasCo
    Aki végigolvassa, mert érdekli, annak feltűnő. És egy vitorlázóklub legalább annyit adjon magára, úgy gondolom. =) Persze az értékéből ez mit sem von le... nem mondanám, elnézném nekik ezt a kis malőrt, ha cserébe ingyen és bérmentve eltápolnának egy B-ig.
  • Clidey
    GYERTEK, INDUL A MINDULA!
  • PrasCo
    WARNING!
    "mindul"
    =)
  • Clidey
    UP!
  • Clidey
    UP!
  • Papirzacsi
    Kiéhezett kutya!!!! :-D
  • Clidey
    Mi? Flém? HOL?? HOL???!!!
  • Papirzacsi
    Há ha sokat dumálsz, biztos öszehozun kvmi flémet, oszt majd exponenciálisan megnő a hozzászólás szám. :-D

De ha unatkozol akkor itt egy task.Nem könnyű, de nem lehetetlen. Sőt...
    lolenc19
  • Bucser
    Ne dumálj hanem maradj a Termikben!!
  • Clidey
    Úristen! Átalakul a műsor profilja? Horrorfilm?
  • Papirzacsi
    Ezek után asszem kihagyom azt a rész.
  • Soaringpilot
    Ja, és az időjárásról lehet-e már tudni valamit? Pl. lesznek-e benne végre termikek?
  • Soaringpilot
    Hát ez nem semmi. Néhány képre tényleg azt hittem, hogy fénykép:-) Csak sajnos ismerve az eddigi FS-eket, a paksi atomerőmű lehet nem lesz hozzá elég...
  • Papirzacsi
    Elég lol, hogy azt írják, hogy a már létező addonokkal a kompatibilitás elsődleges nekik. Elég csak a 2004-re emlékezni, ami korábbi addonok
    közül semmivel se volt igazán kompatibilis. :-D
  • Clidey
    Szerintem visszafele max. a FS2004-el, avval is csak részben... :(
  • Clidey
    Azt hiszem, ezesetben a "3rd party" kifejezés mást jelent... :D
    A képeken meg kristálytisztán látszik - szerintem - hogy egymásra merőleges poligonokból állnak, nagy(obb) felbontású textúrákkal... ;)
  • Papirzacsi
    OFF
    Nos a cikk elég érdekes...
    Azt írod kompatibilis lesz az előző 3 fssel. Nos a 2000-rel, már nem hiszem ,hogy bármi is kompatibilis lenne.
    Az autogen fák most is csak 2-4 poligonból állnak. Nézd meg a képeken. Nem több. Csak a ráhúzott textúra mérete lett sokkal nagyobb. Meg gépigényesebb is. :-D
    Az első mondatomhoz visszatérve, ha bármelyik másik előddel kompatibilis az új fs, akkor bizony elbúcsúzhatunk az újragyúrt repmodeltől...
    Amúgy ettől hangos már egy ideje az fs topik. :-)
    ON
  • Papirzacsi
    Miaszitu? 7végén is iskola? :-D
  • Siluro
    Hát, ő....:D Infóm nincs, de nem...khm... hétköznapi :))