5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Zivatar
    Helló cimboráim!
    Üdvözöllek Benneteket! :D Készüljetek, estére remek taszkot gyártottam.
  • Papirzacsi
    NA ezt te se gondolod azért komolyan...
    Gondolj már bele. Akkor tök szar kék időben kijön a növendék a reptérre, előveszi az összekuporgatott pézét, felvontat 2500-re, és onnan elindul egyenesen az egyik irányba, majd 50,5km-nél dárdázik, mert mondjuk addig futotta neki, és megkapja a koszorút?
  • Papirzacsi
    Helyesbítek. 20:00
  • Soaringpilot
    Tehát:

A leoldási pont nem azt a pontot jelenti, ahol leoldasz, hanem azt a pontot, ami felett leoldasz. Magyarul oldhatsz akármilyen magasan, mert nem ezt kell figyelembe venni. A távra indulók általában a reptér fölött vagy annak közvetlen közelében oldanak le, ezért a reptér tengerszint feletti magassága jó közelítéssel egyenlő a leoldási pont tsz. feletti magasságával. Ha ennek és a leszállási hely tsz. feletti magasságának a különbsége nem haladja meg a repült táv 1%-át, akkor érvényes a koszorútáv.
  • Clidey
    Tán elkélne egy sematikus ábra most...
  • Papirzacsi
    Mert láthatóan gőzöd sincs miről van szó a #1591-ben. Gondolkozz a szövegen, majd megérted magad is.

19:00 körül nyitunk egy hostot. Aki akar jöhet. Valószínűleg vmi nagyon könnyű felesős idő lesz.
  • Papirzacsi
    #1591-ben egyértelműen tisztázva lett a dolog...
  • Papirzacsi
    Há nálad szövegértési gondok vannak sztem...
  • Siluro
    Nice one ;)
  • Clidey
    Van egy örömhírem. Mint azt a Condor készítőitől megtudtam, 99% esélye van annak, hogy az általam összehányt Turbo Cmelak mint vontatógép bekerüljön a soron következő peccsbe!

• Clidey
    Szerintem te még mindig nem érted... :D
  • Soaringpilot
    Tisztázzuk a félreértést!:

"c. 50 km-nél nem rövidebb távrepülés (D3)
    A távrepülésnek tartalmaznia kell egy 50 km-nél nem rövidebb egyenes szakaszt. A leoldási pont és a leszállási hely közötti magasságkülönbség a berepült egyenes vonalú szakasz távjának 1%-át nem haladhatja meg. (ez 50 km-nél 500 m). Kihelyezett célpont esetén a leszállási hely helyett ennek a magasságát kell figyelembe venni."

Ebből nekem az derül ki, hogy nem a leoldási magasságot kell figyelembe venni, hanem a leoldási pont tengerszint feletti magasságát, valamint a leszállási hely tengerszint feletti magasságát. E kettőnek a különbsége nem haladhatja meg a teljes táv 1%-át.
  • Siluro
    Ne használj vírusírtót keresőt. Én se használok, csak tűzfalat és semmi bajom.
  • FodiJabba
    Megjött a válasz a Condor support-tól. A gondot valószínűleg a NOD32 antivírus program okozza, le kell szednem, vagy be kell állítanom hozzá egy szabályt, hogy rendesen fusson. Asszem inkább leszedem. :) És keresek valami más antivírus progit.
  • Clidey
    Uppsz, télleg...szorri!!
  • Papirzacsi
    Elösször is mekkora nem mindegy...
  • Clidey
    Hát ez az!!! Meg hogy merre-e?? Lerről fel vagy felről le??
  • Siluro
    500 méteres sorban a kupica pálesz végigrakva. DE HOL???? :D
  • Clidey
    Mi ez a öccáz méter? Melyik kocsmában osztogassák?
  • Siluro
    Nekem sem... szerintem tedd újra a cuccot. DJviolin! Wát kájnd of 500 méteres izébizé?
  • Papirzacsi
    Nekem még nem volt.
  • FodiJabba
    Az 500 méteres szabály nekem sem rémlik.
  • FodiJabba
    Ma többször lefagyott online játék közben a Condor a következő hibaüzenettel és kék képernyővel:

"Client.CallToWork at 21:40:07: Access violation at address 20B0B1EB in module 'imon.dll'. Write of address 00000008."

Volt már valakinek ilyen? Elég dühítő, főleg amikor már épp' leszállnék egy qrva jó másfél órás tekerés után... Offline még nem jött elő ez az üzenet.
  • Papirzacsi
    Nos kvára nem értem milyen 500 méterről beszélsz, de te dolgod.
    Itt egy rögtönzött elég lájtos 50km csörlésből:
    50
  • FodiJabba
    Eddig én is csak hallottam arról, hogy Blanikból lehetséges az ugrás levett kabintetővel. Szerencsés tulajdonsága, hogy kabintető nélkül is tud repülni, vannak gépek, ahol a dekk hiánya annyira zavarja az áramlást, hogy a vezérsík átesik.
    Állítólag Magyarországon is ugrottak Blanikból, de sajna még sosem láttam.
  • Clidey
    Blanik Boogie
  • Clidey
    Akkó szorri. Ez va.
  • Clidey
    I quite agree with you.
  • Clidey
    Óbocs! Akartam volt mondani Éromagazin... :)
  • FodiJabba
    Még mindig van Pilóta magazin? Az én utolsó példányom 1999-es...
    Az Aviátor tudtomal már nem él, de én nem igazán sajnálom. Pár számot megvettem, de nekem nem tetszett. Nagy, színes fényképek általában semmitmondó cikkekel körbevéve. A megjelenés véletlenszerű volt és a tartalomhoz mérve elég magas áron lehetett hozzájutni.
  • Clidey
    Kissé ellentmondásba keveredtél, nem? :D

"...olyan hazai repülős szaklapokat...", "...Az se baj, ha nem magyar nyelvű..."

Most akkó mi is kell?? :D

BTW, a Pilóta magazinban van UL melléklet, meg régebben volt egy "Madártoll" nevezetű újság is, nem tudom van-e még...de ezt csak a klubokon keresztül lehetett előfizetni, közforgalomba nem került. Olyan kis A5-ös fénymásolt izé volt... :)
    Többről nem tudok.
  • Papirzacsi
    Jobb esetben a 70km egy nagy siklás. :-)
    Nem gyors, de tuti beérős. :-)
  • FodiJabba
    Tegnap próbálgattam az online játékot. Feltekertem felhőalapig, de mire elindult volna a verseny összeomlott a Condor. Fatal-brutal-critical XP error. :)
    Offline nem tapasztaltam a jelenséget. Van valami beállítás, amivel el lehet kerülni? Régebben más progiknál sok mindennel próbálkoztam ilyenkor (videókártya driver, progi beállítosok stb), de nincs kedvem ennél is újra eljátszani... :)
    Ja igen, offline próbáltam egy 70-es háromszöget, 58-nál terepeztem a saját hülyeségem miatt...
  • Siluro
    Hmm... néhány emberrel létrehoztunk egy ilyen klubbot azzal a célzattal, hogy összegyűtjsünk minnél több magyar condoros embert. A jogi procedúra lejártával adtuk neki Malév Aero Club Virtual nevet (tényleg utánna járt egyik ismerős). Éshát egyre többen jelentkeztek, de a fórum kihalt volt, emberek ts en sehol, ígyhát a lapot megszüntettem.
  • FodiJabba
    Írnál valamit erről a klubról? Én már csak akkor bukkantam rá, amikor nem működött az oldal...
  • FodiJabba
    Most nincs TS a gépemen, de úgy rémlik, hogy a kapcsolódáshoz kellett valami szerver. Vagy az valami más volt és TS-hez elég IP-cím? A fene sem tudja, rég játszottam online. :)
  • Siluro
    Nekem még megvannak a régi malévkubnak a maradványai, ha igényli a nép újra összeállítom. Természetesen nem két embernek csinálnám meg.
  • Clidey
    "Többször szóltunk ,hogy van Ts ,de nem jötté, szal húzd be a zipzárat. :-D"

Erről nem nyitok vitát. Tirpákok vagytok és kész! :D:D:D
  • Clidey
    Hápéldául a hivatalos kondor-toplákban is nyithatnánk egy magyar nyelvű izémizét szerintem... Monnyuk a generálba vagya offtopikba... ;)
  • Papirzacsi
    Miért, milyen beállítások vannak? Nem tom. Vhogy be vannak húzva a csúszkák. Aztán vagy beszakad a másik dobhártyája, vagy meg se hallja amit mondunk. :-D