5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
#1742 A végsiklást nem érezni kell. A végsikló képernyőn (3-as gomb) a page up page down gombokkal rámész a célra, és megmutatja mennyi hiányzik még ahhoz ,hogy beérj. Jó esetben ,sík talajon én +200nál már nem állok meg sehol ,csak nyomom. Ha térkép szerint van elötte hegy, akkor már a repülés megkezdése elött megnézem hol milyn magasan van, és csak úgy hasra hozzákalkulálok egy keveset. Ez eddig bejött mindig. Ha gond van a végsiklásnál, akkor általában nem ez szokott a gond lenni manapság. :-D
Ha jó idő van ,akkor újabban nem is várom ki a 200 méter pluszt, hanem elindulok már hamarabb. Végsiklás közben pár delfinezéssel könnyen össze lehet szedni azt a biztonságos pluszt, amit aztán a végére úgyis elnyomok. :-D -
FodiJabba #1741 Belenéztem pár fájlba a hétvégén, hasznosak voltak. A mostani távot hétvégén mindenképpen újra akarom repülni, de előtte ezek elmentett IGC fájlaiban is körbenézek.
Már az eddigi repülések alapján is érzek némi fejlődést (bár az eredményekben még nem látszik), de még van hol fejlődnöm.
Két fő problémás területet látok.
1 - Túl óvatos vagyok... Nem találom meg az ideális sebességet, utólag átgondolva általában 20-40 km/h-val lassabban repülök, mint amennyivel lehetne és sokszor leállok tekerni.
2 - Nem érzem pontosan, hogy mikor van itt az ideje a végsiklásnak. Bár legutóbb elég jól eltaláltam... :)
Mindenesetre örülök, hogy látom a saját hibáimat és látok némi fejlődést is. :) -
#1740 Igen, az MK szerver elég szar volt. Én belépés után rögtön elkékhaláloztam.:-)
Így az amcsi szerveren nyomultam a többi magyar HF,BT,T1 társaságában.Sajna a start elött pár perccel levágott minket a TS, így "némán" kellett végigrepülni, de ennek ellenére egész jó géppárt repültünk HF-fel. :-)
Ajánlom, hogy a versenyek után a jobbak IGC-iből tölts le párat(2-3), és hasonlítsd össze a Seeyouban a tieddel. De minél elöbb a verseny után, mert akkor még emlékszel minden mozzanatra, és így könnyen tanulhatsz a hibáidból, és mások jó megoldásaiból. Én is mindig szívom a fogam egy egy verseny után, hogy igen én is gondoltam rá, hogy arra kéne menni, de mégse mentem arra. Ők jártak jobban, a fene. Na majd legközelebb. Meg ilyenek. Szóval mindenképpen érdemes megnézeni egy két jobb IGC-t. -
FodiJabba #1739 LLC 27. nap, 211,7 km 96,6 km/h átlagsebesség.
Volt "némi gond" a cseh MK szerveren, így ketten maradtunk onilne egy német fickóval (TO). Ketten vágtunk neki a távnak, de mindketten kicsit túl óvatosak voltunk. A 2. pontig ( a hegyekig) együtt haladtunk, ott ő elég alacsonyan berepült egy völgybe északra az útvonaltól, én meg délre próbáltam kerülni, a térkép alapján arra jobbnak tűntek az esélyek. Szerencsém volt ezzel a döntéssel, könnyebben elértem a célt, mint ő. Tarthattam volna jobb átlagot is, de még mindig túl óvatos vagyok....
Főleg a táv utolsó harmadánál nyomhattam volna kicsit jobban, számításaim szerint úgy valamivel 100 km/h fölé tudtam volna vinni az átlagomat. Összeszedtem jónéhány büntetőpontot a felhőzés miatt, úgyhogy nem lett túl előkelő helyem a rangsorban...
A 15 méteres típusokat jobban szeretem... :))) -
#1736 DJviolin! Majd akkor szólj ha az a légcsavar adás kerül fel amin szerepeltél ;) -
FodiJabba #1735 Szerintem ez a multiban néha tapasztalható "egymásracsúszás" eredménye. A gépek nem törnek, te viszont szinte "belemászol" az előtted lévő gépbe.
Szerintem próbáld meg szerkeszteni, de csinálj róla egy biztonsági másolatot, nehogy újratelepítés legyen a vége.:) -
FodiJabba #1732 Huhh, befejeztem az llc mai távját. 67 km/h átlag... Féltváig együtt mentünk BT-vel, de ott ő sajnos megismerkedett a fákkal, én meg már nyitott futóval, vizet csorgatva közeledtem a kiszemelt placchoz, amikor elkaptam egy +3-at, ami kihúzott a szarból, viszont nem maradt vizem, így onnantól kezdve 120-al csorogtam be a célba... Viszont beértem! -
#1731 A második adást láttam a tévében. Már csak azért kirúgtam volna az egész bandát, mert még egy normális repülni képes repülőt se tudnak gyártani. -
#1730 Nos én voltam JI.
Elég érdekes task ez a mai. Az első FP után sikerült felküzdenem magam az élen állókhoz. 4-en mentünk elöl, be a hegyek közé. Jó szar periódust kaptunk ki, elmerültünk, és mind a négyen ugyan ott estünk be a fák közé. Szóval rábtunk...
:-) -
FodiJabba #1729 Az itteni fórumlakók közül kikkel talákozhattam az LLC-n? Volt ott jó pár madzsar. A neveket meg nem tudom összeegyeztetni az itteni nicknevekkel... :) Ja igen, gyengus LLC statisztikám:
Day23 - 300-ból 177 km
Day24 - 204-ből 204 km, 80-as átlag (jobb is lett volna -kb 110-, de féltávnál elakadtam majd' 15 percre)
Day25 - 212-ből 15 km (ez a ma elért csúcsteljesítményem)
Asszem van hova fejlődni... Hajlamos vagyok hosszabb siklásokra, nem tudom felbecsülni, hogy mikor érdemes továbbindulni és meddig érdemes tekerni. Az emelések közötti sebességgel nincs gond, csak a megfelelő indulási magasságot nem találom el... -
#1726 Szerintem meg (szinte) 1a 1be olyan mint a 2 személyes, csak eccerűen elhagyták a hátsó ülést és így lett hely hova behúzni a futót. :) -
FodiJabba #1725 Azt azért nem mondanám, hogy hasonlít a Swiftre. A Swift szép. Ez meg nem. :) Púpos, mint a toronyőr... :)
-
#1722 óbäzmeg... Asszem idevág a Gyurcsány-idézet: "Én még ilyen szétcseszett kuplerájt életemben nem láttam..." -
#1720 Na de most komolyan!!! Jó volt vagy, nem volt jó!!! -
#1715 Sokkot kaptam :))) -
#1714 Na de most komolyan!!! Jó volt vagy, nem volt jó!!! -
#1712 HA az utolsó volt akkor halottról vagy jót vagy semmit ha a legutóbbit kérded akkor nem tudom mert nem láttam -
#1707 Sziasztok!
Most jut eszembe!!!! Milyen volt az utolsó Légcsavar? -
#1706 "utolsó"
komolyan? HURRÁ HURRÁ HURRÁ -
#1704 Azt, hogy már a múltkor is az volt... -
#1703 És mit mondott rá az orvos? -
#1701 wtf -
#1699 IDIOTS! -
FodiJabba #1689 Tegnap jól felhúzott két német az egyik szerveren. Tekerek, ezek meg ketten kötelékben átszáguldanak a termiken és magukkal viszik az egyik szárnyamat. Utána meg az übermenscheknek állt feljebb... Egyébként is "nyugodt voltam", mert az egész napom XP újratelepítéssel telt... Ezek meg még az esti lazítós repkedésemet is tönkreteszik... -
#1688 Kettőt és könnyebbet. Nem elöbb mint hogy kiadják a scenery toolkitet. Az újzéland azért készülhet már most, mert akik csinálják egyben bétatesztelik is a toolkitet. -
#1686 Van olyan is? Fogalmam sincs amúgy. :D
Hmm... ha belegondolok most fent sincs... lehet felpakolom... -
#1685 Köszönöm a válaszokat. Akkor ezek szerint elég rendesen fel kell túrnom a szärt, ha könyvhöz akarok jutni. =) No, de sebaj. Majd lesz valahogy. -
#1683 Gyanítom, hogy amikor készen lesz a Scenary Builder kit. -
#1679 Valaki felvette? Az digizze már be és tegye ki a netre, mert nem láttam sajnos :(((((( -
#1676 Köszönöm a tanácsot Jabba! Utánanézek előbb a fórumon. Hibaüzenet pedig nincs, ha a Condor megfagy...
Én sem vagyok sajna otthon a zeneszám-címek világában -
#1675 Az első a 'Gimme some lovin', a többinek nem tom a címét. -
FodiJabba #1674 Néztem pár régebbit, azok tényleg jóval nehezebbek voltak. Letöltöm őket és hétvégén valamelyiket megpróbálom offline végignyomni . Az eredményről majd beszámolok... :) A következő lowlands feladatra meg átrágom még egyszer a könyveket. :) -
FodiJabba #1672 Írj levelet a Condor supportjának, vagy vesd fel a gondot a Condor fórumon. Kell nekik a pontos hibaüzenet, a géped leírása, az errorlog.txt és jól jön nekik a dxdiag jelentése. Szerintem biztosan tudnak valami okosat mondani. :) -
#1671 Zivi, gondolj csak bele...hát hogy nézne ki szerencsétlen monitorod, he?? -
#1670 Há ez a tegnapi lólences task tényleg nagyon király volt, és ha mégegyszer kifagyok, akkor Ctrl+Alt+Cipőtalp lesz. Vagy ráveszem magam, hogy az összes ehhez kapcsolódó fórum-témát átnyálazom... -
#1669 Letölthetők régebbi flightplanek a lólenc oldalról. Azokból látszik, hogy általában mindegyikben van vmi turpisság, ezt mutatja az is, hogy egy egy távon hányan értek be.Szóval egy ilyen abszolút jósidő táv ajándék volt tőlük. -
FodiJabba #1668 A tárgysort szerintem jól töltöttem ki (hívójel, melyik nap, mi történt), remélem majd feldolgozzák. :) A jó időn én is meglepődtem, nehezebbre számítottam. Ezek szerint joggal :) -
#1667 Még nen fogadtál el a screenshotot, mert pontot nem kaptál a megtett távért.
Ha estig nem kapod meg értea pontot, akkor ajánlatos lenne újra elküldeni a képet. Csak angyon vigyázz a tárgysor kitöltésére, mert ha rosszul töltötted ki, akkor nem foglalkoznak a levéllel.
Ezt a távot már csak privátban repheted le.Ismétlésre lehetőség nincs, hogy javítsd a pontjaid. Érthető is, mert már tudod hol mit kéne csinálni, ráadásul ismétlésnél az időjárás és pont ugyan olyan, így tudod hol találod az 5 métereket, és így elég nagy előnyre tennél szert azokkal szemben, akik csak egyszer repülték le. De a 23. távon próbálkozhatsz te is. ;-) De jelzem, ez egy meglepően jóidős táv volt. Ennél joban szokták szivatn ia bandát.:-) -
FodiJabba #1666 Akkor már értem. :) Kicsit izgultam emiatt, mert a terepezésmiatt screenshotot kellett küldeni és azon csak a résztvevők listáját láttam. De elfogadták, 106. lettem a következő eredménnyel:
FCS Csaba Fodor Ventus2 173,3 Km 1:52:36 0,0 KmH
Elég szar, de szerintem kezdetnek éppen elég volt. :)
Tényleg, vasárnap újra próbálkozhatom ezzel a távval, vagy csak majd a 23. távon szállhatok fel újra? Szerintem legközelebb már jobban menne, sokat tanultam a hibáimból. -
#1665 A szerveren álítják be, hogy ne lehessen látni. Elég nagy segítség ugyanis, ha látod ki milyn átlagot produkál éppen, és hogy hol tart, így támogatom, hogy csak a célbaérés után válik láthatóvá. Az ezelötti két versenyen a repülőgépek ikonjait is levették az megszokotott 5kmről 1km-re. Volt is hőbörgés, hogy hogy merészelik. Pedig sokkal jobb volt sztem. Csak a fehér gépek villogását lehetett látni a távolban. :-)