5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
fogdoki #1815 Tudtátok mi az "avatás" a reptéren? - Jakabon legalábbis?
Minden sikeres vizsgád után szépen előrehajolsz, megfogod a térdeidet és minden ottlévő jó erősen ráhúz a seggedre ;-(
Ne aggódj, Ők is kaptak rendesen, tehát téged sem fognak kímélni :-)
De még mindig jobb, mintha egy üveg whiskyt kéne meginni.
A reporvosin pedig még a golyóidat is megszámolják (remélem női orvos van :-) -
#1813 Óóriási, én is köszönöm a linket. Ha emlékeztek még, én is ilyen cuccért kajtattam, most gyorsan meg is rendeltem a könyvet. -
fogdoki #1809 Szia!
1. Mi az a ihbc? és milyen könyveket?
2. Jövő hétvégén hozzád is átugrom majd megnézni a progikat. Az a Condor mennyibe került?
3. A topicot nagyon egyszerűen megtaláltam. Begépeltem a Google-ba, hogy Vitorlázórepülés tankönyve és megnéztem a linkeket. Közte volt ez is, gyors bedugtam a kedvencek közé. Egyébként nem tudom milyen főlepról lehetne idecsúszni, de mindegy itt vagyok :-)
Az egy kicsit fájt, hogy csak 24 óra múlva írhattam a topicra, de így biztos nem lesznek légbőlkapott hozzászólások ;-)
Ui: full tegezés - Üdv! -
fogdoki #1807 Szia!
Jó a megérzésed, de tegeződjünk!
Könyvért jövő vasárnap megyek a Dinyéshez, de gondoltam egy saját darab is jól jönne. Bár elég lehetetlennek látszik, mert régen adták ki (1971). Lehet hogy készül belőle egy új?
Más: a szimulátorprogram neked megvan?
-
#1804 Innen rendelhetsz -
fogdoki #1803 Üdv mindenkinek!
Eladó 'Vitorlázórepülés tankönyve'-t keresek. Most szeretném kezdeni a tanulást. Ne kíméljetek...
[email protected] -
#1801 Akkor egy kis szeressük meg a kiképzőgépünket prodzsekt:
még melegek.
egyik
másik -
Soaringpilot #1800 Dj, Zacsi!
Köszi szépen a linkeket!Már alig várom, hogy belevethessem magam a videónézésbe:-)
Üdv.: Soaringpilot -
#1796 Jézusom ez a duma:D
NA ebből is reklámtopic lett:) -
#1794 http://www.justplanes.com/ -
Soaringpilot #1791 Sziasztok!
Nem egészen vitorlázórepülés, de hátha tudtok segíteni:
Tudtok olyan videókról, amelyek utasszállító repülők pilótafülkéjében készültek, repülés közben?
#1788 Akkor oké. Engem mondatod feltételes módja tévesztett meg... -
#1787 Hm, 'ön félreértett'-című rovatunkat hallották.
Esetünkben a "pénzbedobós"-on volt a hangsúly, magyarán gyéká aprópénzért lehet nagyfelbontású egyegyes LIVE-ganéképet venni. Azzal marhára tisztában vagyok, hogy műholdas felvételt lehet szerezni, ha kell az embernek. Csak sajnos azt általában nem magánszemélyek vásárolják - nem véletlenül. -
#1783 A LANDSAT valahogy nem úgy működik, hogy pénzbedobósan adja ki a hájgriszolúsön térképeket. Vagy tévedek? ^^ -
#1781 Ha van rá pár milkád, és kijön az a nyomorult scenery toolkit végre, akkor igen. Máskülönben nem. -
#1779 Sehol :) -
#1777 Alitudue-altitude! :) -
#1774 Izi rájder ecsém! :D -
#1773 Condor légtérben repkedő vitorlák, a Condor torony!!!
Feladatokat megszakítani, távrepülés következik... :P negyed kilencz körül... csatlakozni minél többen!
A Repvez -
#1767 Úgy 8 körül nekiugrunk egy 500km-es lejtős tasknak. Aki akar jöjjön, nem fog sokáig tartani, mert 200 alá nem lassítunk. :-) -
#1766 A tegnapi talán a leggenyóbb volt mindközül. Mondjuk engem nagyon nem érintett. Nem volt kedvem több mint 2 órán át girhelni, és úgylátszik a a sors se akarta, mert a start elött egy perccel eltünedeztek az ellenfelek. Pedig tele volt a hoszt 32 repcsi. Meg is lepődtem, hogy mindenki nagyba teker távol a startzónától, csak én vagyok aki időben elrajtol? Aztán F8 nézettel megláttam pár gépet, mindegiyk szárnyirányba repült. Monom gázvan. Egy perc hátránnyal elstartoltam. Elértem a hegyekig, ott megjelent pár gép. Látom egyik teker. Én is megálltam. De nem nagoyn emel. Aztán látom az is szárnyirányba repül. Ja mondom fasza. Aztán levágott a hoszt a fenébe így visszarepültem Celjére, és leszálltam.
A többiek dárdáztak, illetve megunták a szöszölést a fél-egy méterekben.
Ezután just for fun repültünk egy lejtős távot. Jó idő volt, végig csapkodott a szárnyunk. :-) -
FodiJabba #1765 Én is beállnék a boldog szülinapot kívánok sorába, bár nem'tom hányadik lehet. :)
Mit szóltok a tegnapi llc feladathoz. Beestem hatvanvalahány km/h-s átlaggal, azt hittem utolsó leszek, de elég sokan vannak mögöttem. Zúzós feladat volt, elég jól szétszórta a mezőnyt. Én az utolsó 50 km-ig elég jól álltam 5-6 gép volt mögöttem, de akkor elhagyott a szerencsém és csak gyenge egyes emeléseket találtam. A többiek találtak pár átlag 2.5-3-as emelést és lehagytak... Pedig kis szerencsével mglett volna a 75-80-as átlag... -
#1764 Kötyönöm skaccok! :) -
#1763 Happy Birthday! -
Soaringpilot #1761 Nálunk sajnos nem lehetett válogatni a típusok között, mivel csak az egyetlen Góbénk alkalmas kiképzésre. A többi gépünk együléses gyakorló-teljesítmény. -
FodiJabba #1760 Ja igen, az elméleti vizsgának volt egy "kis" tétje. Kétszer lehetett próbálkozni, utána el lehetett felejteni a repülés gondolatát...
A vizsgaeredményeket akkor is figyelembe vették, amikor eldöntötték, hogy ki milyen gépen kezdjen. A jobban teljesítők, tehetségesebbnek látszók IS-28B2-n tanultak, a többiek meg Góbén.
-
FodiJabba #1759 Nálunk, 1995-ben szeptember végétől márciusig minden pénteken oktatás volt a kezdőknek. Másfél-két óra alkalmanként, végig az összes témakörön. Az elméleti vizsgák után még volt pár hét a szezon kezdetéig, addig meg foglalkozás kinnt a repülőtéren. Ismerkedés a repülőgépekkel, a repülőtérrel stb. Utána is szoktak néha -meglepetésszerűen- kérdéseket feltenni.
Na persze ez már a múlté, napjainkban sokkal lazább a rendszer...
A tegnapi LLC milyen volt? Nem volt kedvem menni, rettenetesen fáradt voltam. Csak annyit láttam, hogy szabadosztályú feladat volt, elég késői indulással. -
Soaringpilot #1758 Egyébként az említett oktatóról mindent lehetne mondani, csak azt nem hogy felelőtlen. Amikor kint van a reptéren, ne adj isten ő a repvez, a repülési fegyelemmel biztos hogy nincs gond, kegyetlenül betartatja a szabályokat. -
Soaringpilot #1757 Természetesen én sem úgy értettem, hogy felállt és elment haza, hanem egy pillanatra átment a második évfolyamhoz, aztán visszajött:-) -
#1756 Pláne mivel a repülés az egyik legveszélyesebb üzem... ez olyan mintha az ejtőernyő cosmagolást egyszer megtanítanák aztán szarnának rá hogyan gyömöszölöd a zsákba... -
#1755 Há mongyuk ez tényleg elég LOL. Eléggé felelőtlen ember az a vizsgáztató. Nem tudom, hogy az élet egyéb területein hogyan viselkedhet, de felelőtlen, és határozottan elutasítom ezt a hozzáállást! -
#1753 Min szarsz be, kedves Violin? -
#1752 Igen, tényleg túlságosan lazán veszik az elméleti alapokat. Mondjuk én jobb helyzetben vagyok, mert 12 éves korom óta foglalkozom a repüléssel (modellezés), így ragadt rám valami. Tehát mindenki gyerekkorában kezdjen modellezni! Az általam vázolt "tematikában" pedig két hétvégéről van szó, azaz pontosabban arról, hogy a szombati és vasár-napokon is ezzel foglalkozna a TELJESÍTMÉNY csoport. (Ha az embernek arra lenne ideje, hogy a starton heverésszen reggeltől estig, akkor erre is van) A vizsgáknak pedig kellene hogy legyen tétje. Azért emeltem ki a teljesítmény csoportot, mert persze addig, amíg az ember a kezdeti lépéseket teszi meg a repülés ösvényén, akkor jó, ha az ismeretek leülepszenek, tehát az első két évfolyamnak jó lehet a heti két alkalommal történő találkozás. -
Soaringpilot #1750 Rég jártam erre.
Az elméleti nálunk úgy nézett ki tavaly, hogy egymás után két hétvégén az alap dolgok (aerodinamika, műszertam stb...) voltak, aztán még két alkalommal "szimulátoros gyakorlat" címen ökörködtünk az SFS 4-gyel az oktatómnál:-) Az elméleti vizsgán a vizsgáztató pedig egyszerűen otthagyott minket, mert akadt valami dolga:-)
Most a második-harmadik évfolyamnak összesen két alkalom lesz az elméleti. Szerintem manapság nagyon lazán veszik, pedig komoly dologról lenne szó... Amikor vezetni tanultam, a KRESZ+elsősegély több mint egy hónapig tartott úgy, hogy hetente 3-szor kellett menni.
#1749 Az elméletiknek szerintem abszolút semmi értelme nincsen, ha ilyen heti egy alkalommal vannak az időpontok (teljesítmény csoport), arra szavaznék, ha tavasszal lenne mondjuk két hétvége... kezdés előtt. Abban lehetne meteor, meg minden egyéb, szabályok, légtérszerkezet, eljárások, repgépek adatai, ilyesmi. -
#1748 Hahóóó!!!
Ma is lesz lólenc ám! És kétszázhetvennel fogok végigsiklani a taszkon! Ez a sebesség már tuti nyerő, nem?
alias HF -
FodiJabba #1746 THX -
#1745 Természetesen. Joe Satriani "Time Machine" című, 1993-ban kiadott albumáról a "Crazy" című szám. Bájdövéj, az egész album kurvajó...
Ide kattincsá he! :) -
FodiJabba #1744 PR videó
Felismeri valaki a film alatt hallható zenét? -
FodiJabba #1743 Azt szoktam nézni, de nem mertem teljesen rá hagyatkozni... Ma este majd letesztelem. :)