5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Soaringpilot #1880 Sziasztok!
DJviolin!
Na, hogy megy a repülés? Elkezdtétek már?:-) Nálunk sajnos repülési tilalom van múlt szombat óta (előreláthatólag szerdáig) az árvízi helyzet miatt. Állítólag azért, hogy a védekezésben résztvevő katonai helikoptereknek bármikor szabad útja lehessen. Halkan jegyzem meg, hogy mióta ezt bejelentették, egyetlen Mi-8-ast láttam errefelé, azt is kb. 5 percig...
A tavaszi táborunknak tehát annyi, az eddig tervezett 9 üzemnapból kettőt tudtunk megtartani:-(( Pedig azóta is gyönyörű idő van, már régen valahol az egyóráknál tartanék, sőt talán még a Pirat típusom is meglenne azóta...
Erről ennyit. Remélem máshol nem ennyire sz*r a helyzet, és legalább valaki tud is repülni.
Üdv.: Soaringpilot -
#1877 Szerintem nemnagyon van, mert ez rétegsport... :((( -
#1875 Mákos srác :) -
Soaringpilot #1874 Sziasztok!
Leírom kicsit részletesebben a hétvégi élményeimet:
Szóval mindkét nap jó idő volt, de igazán vasárnap lehetett jókat repülni (ekkor lett 18 perces repülés az ellenőrző iskolakörből:-)) Egész hétvégén gyakorlatilag nem volt 500 méter alatti csőrlésem, olyan jó pályairányú szél fújt. Plusz ehhez még hozzájött az új 1500 méter hosszú kötelünk is:-)
Az egyik felszállásnál leoldás után a hosszúfal közepáig csak emelkedtünk, úgy hogy egyszer nem álltam meg tekerni. A negyedik forduló után a felesleges magasságot le kellett csúsztatni, mivel a tavalyi kishíjánterepreszállásos ügyem miatt nem mertem kintebb menni:-) Gyakorlatilag nem is lehetett normális iskolakört repülni, mert egyszerűen kerülgetni kellett a termikeket, ha le akartunk szálni:-) A kezdőkkel nem egyszer megcsinálta az oktató, hogy a harmadik fordulóból visszavitte a hosszúfal közepére, hogy kopjon a magasság. Így legalább többet tudta gyakorolni a sebesség- és iránytartást:-)
Remélem nyáron legalább ilyen idő lesz minden üzemnapon, tavaly sajnos nem nagyon találkoztam ilyennel:-( 13-ától 18-áig tavaszi táborunk lesz, ha ilyen idő lesz, meglesz a C vizsgám és az első időtartamok. Reméljük a legjobbakat...
"A szép leszállásnak három titka van... de azt senki sem ismeri"
Jó szelet!
Soaringpilot -
Soaringpilot #1865 Sziasztok!
Nálunk már van újság a valódi légtérben:-)))))))))
Hétvégén megtartottuk az első két üzemnapunkat:-)) Összesen 55 percet repültem két nap alatt, és volt egy 18 perces repülésem is (1 perc híján rekordot döntöttem:-)). Idézek egy klubtársamtól:
"Ez már hiányzott, mint fődnek a ganyé"
Jó szelet!
Soaringpilot -
FodiJabba #1863 Áááá! MAjd két hete nem nyomultam a Condorral, viszont haladok a 2 méteres vitorlázó modellem építésével. :)
Mi újság a virtuális térben? Lowlands stb? -
#1862 km/h-s természetesen és nem m/s-os szélről beszéltem. -
#1861 10 méter alatti szélnél jobb ha nme is számítasz emelésre. Egy két kitüntetett helyet kivéve maximum tartani szokott. Fölötte viszont már gyakoribb hogy emel is vmit. -
#1860 Én viszont közben repdestem kicsit. ^^ Hát... mire én eljutok odáig, hogy 50 km-t lerepüljem...
...na, de nem is egy nap alatt épült fel a dominódéj. Egyelőre egy ~ 25km-es próbálkozás során 11 egész valameddig jutottam, ahol kb. két méterrel elmértem egy dombtetőt. (jó, ne fogalmazzunk úgy, mintha MÉRTEM volna akármit is, egyszerűen fennakadtam, kész. :D -1m/s (? javítsatok persze, ha hülyeséget beszélek, amire jó esély van) volt a süllyedés, bár azt HITTEM {igen, lehet kiröhögni... HITTEM :D}, hogy a dombnak felfutó szél elég lesz ahhoz, hogy átemeljen. Hát nem lett elég. ^^) Halálnak van Szlovéniában ennyi fa.
...viszont nagyon élvezem még az elvetélt próbálkozásokat is. :) Érdekes változatosságot jelentenek a leszállásgyakorlatok meg a fordulók gyakorlásai között. -
#1856 OFF
Miért te mit állítottál áruld már el?
A szememben meg te vagy a LOL úgyhogy be is fejeztem.
ON -
#1855 OFF
Na erre már képtelenség írni bármit is, ezen kommenteddel (is) bizonyítod állításom! LOL vagy!
ON -
#1854 A kapkodd a segged, nehogy lekésd a startot az a start gate closes in felirat lesz majd. ;-) -
#1853 [lama]
Nno, ezért nem mutatkozok én multiban. :D Ezek szerint a "race time" értelmezése nem "kapkodd a segged, van rá tizenöt perced", hanem "csinálj amit akarsz, de főképp emelkedj, van rá tizenöt perced".
Hiába, hibáiból tanul az ember... óóóhogyaza... :D
Köszönöm. Természetesen az lett a hiba, amit leírtál. :) Akkor részemről még nem érdekes a race time, tehát kilövöm a francba. :) És húzok gyakorolni, most már "normálisan".
[/lama] -
#1852 OFF
Húúúú mindjárt elszégyenlem magam és elmegyek sírni a sarokba.. attól hogy repülsz nem vagy jobb ember mint mások...
JA hogy flegma voltam?? OHh bocsánat tudom olyat csak nektek szabad... Egy abszolút nem a téma velejét adó részletbe belekötsz.. mi ez ha nem kötözködés?
ON -
#1851 OFF
Nos, akkor tán olvass vissza, kinek milyen hangvételű volt a kommentje. De tudod mit, segítek: kettőnk közül te voltál az aki provokatívabb hangnemben kezdett irogatni minden ok nélkül. Ha te ezt nem látod át, csak sajnálni tudlak érte. De nem vagyok rest, még egyszer leírom, úgy látszik szellemileg nem sikerült befogadnod ama rettentő adathalmazt, amit az előzőekben leírtam...tehát: NEM KÖTÖZKÖDÉSBŐL IRTAM AMIT ÍRTAM (#1843)!
S ha már a flegmaságnál tartunk (#1848 kommented), akkor bátorkodnék megjegyezni, hogy ha nem vagy aktív repülő ember - ami egyébként látszik is ezek után rajtad -, akkor én a helyedben meghúznám magam, és csak figyelnék, mit mondanak itt a nagy bácsik...
ON -
#1850 öööö... ÉN még hibás útvonalkijelöléssel nem találkoztam. Ha megfelelő sorrendben mentél a fordulópontokhoz, és a fordulópontok magasságadatain se változtattál, akkor szerintem csak az lehetett a probléma, hogy nem vártad meg az indulással a race time végét, és így hivatalosan nem startoltál el, ergo nem is fogadja el a fordulópontokat, még akkor se, folyamatosan ott körözöl a pózna körül.
Jó példának tudom felhozni topikgazdánk egyik videóját korábbról, amit talán még mindig megtalálhatsz. Azon nagy ügyesen a leoldás után azonnal megpróbált útnak eredni, csak még vagy 10 perc volt a startig. Ő ezt nem várta meg, hanem nagy bőszen a sikeres start reményében eljátszotta a magasságát. Mire lejárt a race in time, már a földön is volt. ;-) -
#1849 Mellékesen csak egy szerencsétlen newbie kérdése volt, semmi ok az aggodalomra! :D
Egyébként átolvasva a válaszokat (ezúton köszönöm ismét mindnyájatoknak), illetve megint átrágva magam az oktatószövegen és "filmen", nekiestem a Try lesson-nak, és szánalmasanröhelyesmódon pöccintésre fogadja el szép sorban a checkpointokat. Ezek szerint az útvonalkijelölésemben van valami hiba. -
#1848 Őszintén? Leszarom... nincs kedvem a felesleges kötözködésedet hallgatni te nyelvtan/repülőzseni... menj piszkálódni pls máshova...
btw: nem vagyok aktív repülő
-
#1847 :-O de nagy duplavé :-O Ezt hol találtad a billentyűzeten? -
#1846 vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv -
#1845 Várhattál volna a kommenttel addig, míg a futár megérkezik a frissen nyomtatott és csomagolt vékkel. -
#1844 Egyébként meg nyeltanilag is elég ciki amit irtál... -
#1843 Ha te ezt kötözködésnek veszed az a te egyéni szoc.problémád. Én kiigazításnak szántam. Mindenesetre magára valamit is adó repülést szerető (vagy akár aktívan repülő) ember ezzel a ténnyel tisztában van...mondhatni ez az első dolog amit megtanul arról a dologról amit úgy hívnak: repülés. -
#1842 A téma függvényében az sem érdekel ha éppen lábon sétál.. a felesleges kötözködésből köszi nem kérek. -
#1841 Valószínűleg azért, mert nem rajtoltál el. -
#1840 No akkor ide is bekommentelem:
Az autó kanyarodik. A repülő fordul! -
#1839 A checkpointot körbe kell repülni vagy kanyarodni kell körülötte, hogy a "zöld sávban" elrepülj. Nem jó ha a Node felett mész el. -
#1838 Nagyon köszönöm nektek! :) Egyelőre csak nagyon finoman ismerkedem a programmal, illetve repkedem az "iskolaköröket".
Rögtön lenne is egy kérdésem.
Csináltam magamnak kis "tanuló-távokat", felcsörlök, elibegek egy checkpointig, aztán vissza, leszállás. Ez már szépen megy. De a checkpointokat az Istennek nem akarja elfogadni, pedig minden beállítás stimmel. (min-max magasság között vagyok, ívben is benne vagyok; volt olyan, hogy centire a pont felett repültem el, de ekkor sem ugrott a következőre) Feltételezem, valamit "nyomkodnom kéne", hogy elfogadja a távomat. De mit? -
#1837 Ó, és azt is meg kell említenem, hogy összeraktuk a gépeinket, szóval amint jön a jó idő - egyből lecsapunk rá... :D
-
#1836 Engedd meg, hogy gratuláljak! Jó leszállásokat! -
#1834 Azt speckó nem láttam, de büszke Condor-tulajdonos lettem a mai nappal! :D -
FodiJabba #1831 Nekem még nem fagyott a 7-es, bár az elmúlt egy hónapban alig repültem, se időm, se kedvem nem volt... :( -
#1827 Mosmér?! Ne szenyózzámá! Iratkozz át a én osztályomba a tiédből! -
#1826 Nem, de ne búsúlj biztosan találsz ott hozzád hasonló barátokat. -
#1825 Dejóóóóó!!! Osztálytársak leszünk Zacsi??? -
#1824 AJÁNLOM -
#1823 A peccset lehet, de a peccs peccsét azt csak most linkeltem ide alant... -
#1820 Friss? Már beállt nála a hullamerevség, olyan régen kiadták. -
#1819 Javítás a Cmelákhoz az éterben!!!!!!!!!
Szedjétek mert már nem friss!!!!
http://www.repair.hu/downloads/Cmelak.zip -
#1816 Jah, ez így működik nemcsak a polgári, de katonai körkben is ;)