5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Soaringpilot
    Aha, köszi. A lassú siklás azért volt, mert még érthetően nem merem nagyon nyomni. A spirálozáson még megpróbálok csiszolni, de erre is van logikus magyarázatom:-D Azért szoktam nagy bedöntéssel spirálozni, hogy minél közelebb legyek a termik magjához. Lehet hogy most tanuló idő volt, de nem árt begyakorolni a termikelést arra az esetre sem, ha esetleg nem lesz tanulóidő:D A nagy sebesség pedig pont ebből következik: nagy bedöntésnél ugye nem illik kis sebességgel repülni, főleg nem teli vízzel:D

Ennyit szerettem volna hozzáfűzni. A vasárnapi táv ugye nektek is jó?

Soaringpilot
  • Papirzacsi
    Itt van pár képecske:
    Mondom balról, erre elfordul balra. majdnem lekaszált. :-D
    Clidey bácsi megérkezett.
    Clidey bácsi ismét megjön.
    Miután mindenki ki HUHHogta magát. :-D

Itt meg a task.

Soaring, csak átfutottam az igc-ket ,így nem tok sokat mondani, de láthatóan lassan siklottál. Én olyan 200 körül, ami a időjáráshoz képest elvileg kevés volt. Te meg olyan 170 körül. Legalábbis ahogy az IGC-t látom.
    A másik, ami nem biztos hogy úgy volt, de per pill nekem az tűnik ki az igc-ből ,hogy gyorsan és nagy bedöntéssel spirálozol. Sztem nem éppen ez a legjobb megoldás a gyors emelkedésre. Eléggé tanuló idő volt, erős nagyon széles termikekkel, így nagy katolikus körökkel szépen kényelmesen és gyorsan lehetett emelkedni.
  • Soaringpilot
    Egész hétvégén nem repülünk LHSS-en a Hüse Károly ejtőernyős emlékverseny miatt, legalább akkor Condorban repüljünk egy jót
  • Zivatar
    Sziasztok!
    Vasárnap este lenne kedvetek röppenni kondorban?
  • Soaringpilot
    Szép átlag, de a felhőzéssel vigyázz jobban;-)
  • Soaringpilot
    Szerintem Zacsi fel tudja, most küldtem el neki az IGC-t, így minden egy helyen van:D
  • Soaringpilot
    Elég tanulságos táv volt. 150 km-es konkáv kilencszög(), az érkezési sorrend a következő:
    1. Papírzacsi: 53 perc, 168 km/h, Ventus 2
    2. Clidey: 1 óra 1 perc, 148 km/h, Ventus 2
    3. Soaringpilot: 1 óra 14 perc, 121 km/h, LS-8:-)

Valamikor meg kéne ismételni ugyanilyen körülmények között (időjárás stb.), akkor már én is Ventussal mennék:-D És akkor az átlagom már 125 is lehetne

Jó szelet!
    Soaringpilot
  • Clidey
    Na. Lerepűtük. Hárman. Zacsi, tegyé fő képeket mer orrnyergenváglak!
  • Soaringpilot
    Szóval: kicsit korábban vagy kicsit később se gond:-D
  • Soaringpilot
    Scenery: standard Slovenia 1.03. A start 21:00 körül jó lenne. Kicsit korábban vagy kicsit se gond.
  • Papirzacsi
    Holnap (csütörtök) ha a többség is úgy akarja, akkor este lehet szó egy kisebb (150-200km) távról. Csak a sceneryt és az időpontot kell eldönteni.
  • Soaringpilot
    Bocsánat. Előbbi távomat természetesen a Condorban repültem:-D
  • Soaringpilot
    Na repültem egy fokkal haladóbb távot. 130 km-es háromszög, 108 km/h-ás átlag, LS-8, teli vízzel. Azért lett csak 108 az átlag, mert a második szár mentén végig hegyek voltak, és a felhőalap alacsonyabban volt mint a hegyek teteje, így kerülgetnem kellett a hegyeket. Egyszer meg is szívtam rendesen, mert berepültem egy olyan zárt (U alakú) völgybe, amit a bejárattól nem lehetett rendesen belátni. Így a végén nem is tudtam kijönni, vissza kellett fordulnom hogy megkerüljem. Itt vesztettem nagyon sok időt. A többi heggyel nem volt sok gond, max. egy kis kerülőt kellett közbeiktatnom:-) A 108-as átlag is úgy jött ki, hogy a végén 300-zal nyomtam neki (közben persze engedtem ki a vizet, így folyamatosan kicsit húznom kellett a boton, hogy ne a bokrok alatt érjek be:-)).
    Mikor lesz szerverünk?

Jó szelet!
    Soaringpilot
  • Soaringpilot
    Pedig egyértelmű jel utal rá. Így néz ki:

:-D

• Clidey
    Azt nálad sose tudni, mit gondolsz komolyan és mit nem...
  • Soaringpilot
    ...meg annak aki poénkodik. Már a fogalmazásból is rá lehetne jönni hogy nem gondolom komolyan
  • Clidey
    ...és kétszavas mondatról van szó, tegyük hozzá... :D
  • PrasCo
    Gyanítom, az Akademische Fliegergruppe prototípusaként nem viccből van fent az oldalon.
  • Papirzacsi
    Ez sztem hülyeség. Egyszerű fotós fogás, hogy nem egy gyér háttér elött szerepel a gép, hanem egy sokkal jobb, változatosabb háttér elött, amit a felhők adnak. Csak annak gyanús a kép aki ultramegaláma, meg annak akinek minden mondatában kétszer hangzik el a fake szó.
  • Soaringpilot
    Fölvontatni éppen föl lehet, én csak azt írtam, hogy gyanússá TEHETI, tehát benne van az is hogy esetleg mégis hamis a kép. Persze arra nagyobb az esély hogy mégsem az. De mi van, ha mégis...:-D
  • Papirzacsi
    Na mazochista vagy, ha addig bírtad. :-DDD
    Bár tény, hogy erős a szél, de ez akkor is lámadzsó. :-D
  • PrasCo
    Aaaaazéért ez nem egyszerű. ^^
  • Clidey
    Mert? Fölvontatni egy fotó kedvéért nem lehet oda pölö?
  • Soaringpilot
    Bár ha jobban megnézzük a képet, egy kissé gyanússá teheti a dolgot hogy a Cumulusok felett repül:-D
  • Soaringpilot
    Elég érdekes vitorla meg kell hagyni, de szerintem nem elképzelhetetlen:)
  • Clidey
    Ezek a fícsörök a videokártyával, illetve a grafikával kapcsolatos dolgok. Valamelyik hardver topikban kimerítő magyarázatot kaphatsz rájuk egész biztos.
  • Soaringpilot
    Hát igen. Még a szárnyvég is leért egy párszor gurulás közben. A valóságban ilyenkor asszem le szokták az embert tiltani egy időre, de legalábbis nem engedik befejezni a vontathatóit
  • Clidey
    Ez a kölök nem kicsit béna...de legalább tehetségtelen. Az első 30 másodperc után olyan klózt nyomtam az oldalnak hogy öröm volt nézni. :D
  • Soaringpilot
    Azt hiszem megint félreértettük egymást valakivel. Az, hogy a múlt hétvégére kirepültem magam, nem egészen azt jelenti, hogy most lehet szar idő
  • Soaringpilot
    Nem igaz, hogy nincs ember a földön aki már látott hajózónaplót
  • Soaringpilot
    Köszönöm szépen mindenkinek!

Amíg hűvösebb napok nem jönnek előfordulhat hogy nem leszek látható a szervereken, mert a gépem mostanában azzal szórakozik hogy leállogat a nagy melegben. Pedig 2 ventilátor dolgozik benne, mindkét oldala le van véve és a szobai ventilátor is kb. 1 méterre van tőle. Lehet késő este kéne multizni vagy hajnalban:-)

Jó szelet!
    Soaringpilot
  • Bucser
    Gratula jó szelet és szerintem a hétvége során az idő miatt nem kell majd aggódnod:)
  • Papirzacsi
    Drakula!:-)
    Annó nekem is így jött össze a C, hogy csörlés közben befújt az emelés. Picit át is fordult a varió.:-) Ezután már csak körözni kellett,míg ki nem tették a jelet.:-)
  • Soaringpilot
    Köszi;-)
  • Soaringpilot
    Sziasztok!

Szombat óta hivatalosan C vizsgás vitorlázórepülő vagyok:-) Már éppen ideje volt így a második szezonom közepén. A start előtt szinte mindenki azt mondta, hogy reménytelen, mivel a Piratok is nagyon nehezen tudtak fennmaradni. Ezt cáfolandó 15 percet repültem, méghozzá úgy ahogy a nagy könyvben írva vagyon:-) Leoldás után rögtön éreztem az emelést, alig húztam meg a kioldót már döntöttem is bele a termikbe. Az átlag olyan 0 körül volt, néha felugrott 1 méterig is. A szél elsodort egészen a harmadik forduló helyéig, amikor szóltak rádión hogy most léptem át a nyolc percet. Innen már tudtam, hogy C vizsgásként fogok kiszállni a Góbéból:-) Az utolsó 3 percben azért még kötelék-termikeltem egyet az egyik Piráttal, aztán otthagyva a többek szerint C vizsgára alkalmatlan időt, a szemtanúk elmondása szerint tanítani való leszállással zártam a C vizsgát:-) Ebből is látszik, hogy a tapasztalt pilótáknak se szabad mindig hinni:-)
    A mai napon megrepültem az oktatós félórámat is, tehát jó úton haladok az ezüstkoszorú felé. Még nagyon-nagyon reménykedek hogy ebben a szezonban kijön. Rajtam tuti nem fog múlni, amint lehet átülök Pirátra (néhány héten belül), onnan valamivel könnyebb dolgom lesz szerintem. Még hátha belefér egy vontathatói kiképzés is, ahhoz éppen nem kell túl jó idő...

Na erre a hétvégére azt hiszem kirepültem magam, bár egy egyedüli félórának még örültem volna, de arra már nem maradt idő. Pedig ma jó idő volt, a fene enné meg:-)

Ezennel minden repülő embernek kívánok hasonló sikerélményeket! Higyjétek el, nincs annál jobb érzés, mint amikor B vizsgásként beülsz a gépbe, és a final-en már tudod hogy a landolás után sokan fognak neked gratulálni a starton:-)

Na jó szelet!
    Soaringpilot
  • Papirzacsi
    Olyan rohadt meleg van ,hogy kénytelen voltam meglátogatni a Mont Blanc-t, hogy beleszagoljak a hűvös levegőbe.
    A csúcs.
  • Clidey
    Ugye ezt most direkt csinálod?!??!
  • Soaringpilot
    Köszi!
    Ha jól sejtem csak a patch-et kell letölteni, nem a 350 megás cuccot
  • Clidey
    Szerintem se!
  • Soaringpilot
    És azt honnan lehet leszedni? A Scenery Toolkitet megtaláltam, nem tom ez lenne-e az. Szerintem nem.