Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bens
apám vitorlázó pilóta volt 10 évig : )

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Sziasztok!!!

TAnácsotokat kérném azzal kapcsolatban, hogy milyen Joystickot vegyek.IL-2-höz meg vit.repülõ szimulátorokhoz?Olcsóbb kéne nem kell nagyon jó.

PrasCo
gyönyörûek. <#worship>
Papirzacsi
Tessék pár képecske. AKi kondorozik, talán felismer egy két jelelgzetes hegyecskét. Aki meg nem, anak meg szimplán szép képek:
2002
2003
2004

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
No hogy ne süllyedjen olyan gyorsan a topik: off
Képek

Siluro
Megy a flém, kedves uraim? Megint megemeljük jelentõsen a hozzászólások számát, és fellendítjük a topicot? 😄

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

PrasCo
Nem errõl van szó. Én nem vádolok senkit, én sem vagyok különb egyikõtöknél sem, sõt. De mélységesen elkeserít, hogy ha egy egyszerû... nevezzük sportnak - sport így szédtönt emberek között mindent, méghacsak interneten is, és ami elméletileg közös szeretet, az sárga irígységbe fordul. Miért kell kisajátítani a repülést? Miért kell kilökni másokat, mert egy-két hozzászólása elhamarkodott? Kapkod? Forrófejû? Vagy hülyeséget ír, na és, megesik? Megértés? Közös cél, segítsünk egymáson?
Nem akarok itt lelkizgetni, de már csak magam miatt is muszáj lesz felületesebben. Azért akarok repülni a szimpla semmihez sem hasonlítható érzésén kívül, mert valamennyire kiemel az emberek teremtette sablonos, birka világból. Nem érzem magam többnek senkinél, de akarom! Talán ez nem bûn. És mit látok itt? Megy ugyanaz az egymás-mardosása, aminek ugyanúgy SEMMI eredménye nincs, mert a sírban a férgek sem fogják megkülönböztetni az embert, fõleg fórumon - ha valami felidegesít, csak annyit kell tenned, hogy nem küldöd el az anyjába. Ha szerenek repülni, miért nem értenek meg másokat, akik szintén odavágynak? Mire jó ez? Ha legalább valami nyereség lenne belõle, megérteném, mert az egymás palánkon átdobása nyereség érdekében emberi sajátosság, de itt még az sincs. Egyszerû, kicsinyes kis vita. Grat.

...de legalább van hsz-szám. Remek.
Engem lehet flémelni, inkább, mint egymást. Legalább valamiben közös lesz az érdek. 😛
Nézd meg az 1115-ös hsz elõtti hsz-ok hangvételét, majd az 1115-öst és az utána következõket. Ebbõl szerintem világosan kiderül, hogy az egészet ki indította el már megint!

Papirzacsi
Ne is. köszi.

Papirzacsi
Ne marról van szó, hogy kinek tetszik kinek nem. HA átgondolnád, éreznéd, hogy ez egy baromság. repülni vagy meghalni? Gondold már át...

PrasCo
Ez most megint mire jó?
Gratulálok.

Echte magyarok vagytok. Bocs. Vagyunk. :S
Nem akarok beleszólni, de téged kérdezett valaki???

Papirzacsi
Sztem téged nem kérdezett senki. SZal uzsgyi vissza a kutyaolba amíg ne mszólítunk. Köszi.

Szerintem ez is szép: "A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk." Nem én találtam ki (lehet azért ilyen szép:-))

Az A vizsgán valami siklást kellett bemutatni egyedül, forduló még nem volt benne. Régebben még együléses géppel oktattak, ezért volt ennyire fokozatos a kiképzés.

Papirzacsi
Az az idézet nagyon gagyi, fasság, és csak egy h... talál ki ilyet. Sztem vedd ki onnan.

Igazán leszokhatnál már errõl a b*szogatásról! Hidd el, annak idején téged is kiröhögtek, amikor elkezdtél repülni! Max. nem tudtál róla.

Papirzacsi
Álmodban pubi. Az a vizsga más volt, de az ma már nem létezik. De elöbb tedd le az elméletit, aztán utánna ábrándozzá jelvényekrõl.

Szerintem jók ezek, az én B jelvényemen is van H betû. Ezüstkoszorútól fölfelé valóban eltûnik a betû, onnantól már nemzetközi sorszám van rajta (a hátulján).
Jó szelet!

sziasztok.visszatértem😊.Sokáig nem találtam az oldalt nem tom miért

Az utolsó három kép nem tudom miért lett ilyen kicsi.

Nem izgulok, ugyanis nem a miénk volt, csak azt írtam, hogy a kép nálunk készült:-)

Tiaszavidék Sportrepülõ Egyesület Szolnok repülõgépparkja:

R-26SU Góbé: HA-5549
SZD-30 Pirat: HA-4306, HA-4335, HA-4399
Cirrus STD: HA-4279

További gépek, amelyek magántulajdonban vannak, de a klub közösen használja:

L-Spatz-55: HA-4011
SZD-36 Cobra-15: HA-4004
SF-25 Falke: HA-1223

Az 5335-ösrõl a kép a mi repterünkön készült (Szolnok LHSS):-)))

Siluro
Igen, ennek mind nagyon örülünk😊)) Bár attól tartok mostanában nem sokan látogatják a topicot.......

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Akkor bocsánat, rosszul tudtam.

Papirzacsi
Tesék akkor fahegy:
"1929-ben kezdõdött Magyarországon a vitorlázórepülés, a Farkashegy-Katlanban. Ez a mostani repülõtértõl Budaörs felé esik, és a Csíki-hegyek gerince választja el tõle. A hegygerinc merõleges az uralkodó szélirányra, és így a lankás hegyoldalon az emelõ hatású lejtõszélben órákat lehetett és lehet most is vitorlázni. A Katlanban, a vitorlázórepülés bölcsõjében több klub mûködött. A vitorlázórepülésnek ebben a hõskorában még a hegy tetejérõl, csúzliból lõtték ki a gépeket, és leszállás után újra fölcipelték a hegytetõre. Így ment ez egészen az ötvenes évek elejéig, amikorra elterjedtek az új repülési módszerek, a vontatásos felszállás, a csõrlés, a termikrepülés. Ekkorra a Katlant is kinõtték a repülõk, és a klubok 1952-ben leköltöztek a mostani repülõtérre, ami akkor még egy puszta szántóföld volt. Lassan-lassan elkezdett kiépülni az új repülõtér. A pilóták kiselejtezett katonai sátrakat használtak, lajtoskocsival hozták a vizet...de fölépült az elsõ hangár. 1968-tól két repülõklub maradt a repülõtéren, az 1930-ban alakult MÁV, és az 1942-ben alakult Csepel (megalakulásakor Weiss Manfréd). Ez a két klub fejlesztette és üzemeltette a repülõteret. Lett villany, és lett vízvezeték. Felépültek a faházak, a hangárok, a benzinkút és a camping. Elegyengették és feltöltötték a repülõtér talaját. Az 1980-as évek elejétõl több nemzetközi találkozó színhelye lett a repülõtér. 1990-tõl ismét megjelentek Magyarországon a magánrepülõgépek és a repülõvállalkozások." (forrás: www.csepelaero.hu)

Hát igen, a magyar vitorlázórepülés bázisa Szolnok LHSS (én itt lakom):-)))))) Az elsõ vitorla magyarországon innen szállt fel:-))

Én is láttam a mûsort, nem semmi, hogy miket ki nem találnak a mai világban...

Papirzacsi
<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>

PrasCo
Ezt most nem basztatásnak szántom (Tényleg nem!), egészséges a lokálpatriotizmus, de Nálad a hsz.-ek 95%-a tartalmazza, többször kezdõdik a "nálunk Jakabon ezmegez és ígymegígy", illetve "a mi Jakabunk" etc... szövegekkel.
Lassan már álmomból felébredve is ismerem Jakab alaprajzát, de más reptérrõl még mindig nem tudok. A változatosság kedvéért néha nem lehetne elvonatkoztatni Jakabszállástól? Én megértem, hogy ott laksz, és értelemszerûen onnan van a legtöbb információd, de könyörgöm, egyrészt a magyar vitorlasport - feltételezem - nem egy reptérbõl áll, és a topic címe sem az: "a Jakabi reptér". ;D
És mégegyszer hangsúlyozom, hogy semmi bántó szándék nem volt ebben, csupán egy észrevétel, mert olyannyira szúrta már a szemem, hogy nem állhattam már meg rákérdezés nélkül.
Ha nagyon zavar, ne is vedd figyelembe. 😊
Siluro
Kint az 5ös peccs!!!<#idiota><#ravasz1><#hehe><#worship>

Ezt nem hiszem el! Befejeztük a szezont, erre jönnek a jó idõk! Nyáron nem láttam olyan szép Cumulusokat, mint ma! Ez pofátlanság...

Bucser
Szívás😊^^

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Siluro
Tudom, de apám csak akkor állja a tanfolyamot ha van angol középfokum.... 😞

Mármint micsoda?

Siluro
DJviolin!
Mikor kezded az elméletet? Amúgy ez nem igazság.... nekem bezzeg angol középfokúhoz volt kötve.... 😞(

valaki árulja már el hogy ez a topic miért csak a historimból müxik?
ha rákeresek nincs meg!
ha a full url küldöm máshová akkor se jön be...
Papirzacsi
Hajaj. Ha lesz annyi pénzem, akkor veszek neki. Sõt, még punkersnek is, rögtön 2-t, hogy legyen min gyakorolnia, mert gyorsan elmegy az a 10 év amit beígért nekünk. És eddig csak visszafejlõdött, nem elõre. :-)

úristen! tényleg volt aki ezzel repült!

http://perso.wanadoo.fr/vincent.besancon/
áá

na csak nektek, csak most, csak itt
forrás: Repülés, IX.évf, 3.szám 1956 Március 10
egyébként döbbenet számomra, hogy milyen hülyeségekbõl milyen vitákba tudtok mászni
nem hiszem, hogy itt van szerepe a "konodorossságnak" meg "konodortalansssságnak"

egyébként meg hol haladsz a "konodorosssáá" válás rögös útján??
lassan csak össze jön a lóvé nem?
vagy szervezzünk gyûjtést???

Papirzacsi biztos szívesen ad..... csak hogy ott is alázhason 😊)
Bucser
majd meggyújtjuk a szivárgó olajat ne félj😄 "droid"

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Papirzacsi
Nos az nem vita volt. CSak helyretettük a dolgot, nehogy már a nagyszájú kis "hekker" elszálljon itt magától, mert akkor aztán keresheti az anyja, hogy hova lett a kölök.

Az idézetrõl annyit, hogy szvsz-t abszolút nem odavaló volt. Nem dobott a látványon, ill nem is volt pontos. Gyenge emlékezõképességem is lehetõvé teszi, hogy visszaemlékezzek a film ezen jelenetére, amit leginkább akkor ért meg az meber igazán, mikor hallja az eredeti angol verziót.

Hát én ismertem pár felvágos fazont a klubbunkban. Õk most a klubvezetés. De mint látod, én nem vagyok a vezetés tagja. ergo... :-)

Na most megyek a tervezõmhöz olajat cserélni, mert bejelzett a spénjelzõ.
Majd még vissza nyikorgok vmikor, ha flémhelyzet van, elvégre ezért vagyok vagy nem? :-)

rendben, tényleg fake, ez látszik, de az is igaz, hogy magassági repüléshez használtak már skafandert
Clidey
Aszongya: "droid", "szalajtottak", "felvágós"...s mindezt egy kommenten belül! És akkor még te érzed magad megbántva??
Más szemében a szálkát, sajátodban a gerendát se?...vagy most mi van??

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Mire vágtam is fel? Kifejtenéd????????????

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Bucser
Mert alapvetõ elvekben különbözünk és gondolkodásban.. talán azért...

(meg talán korosztályban is nem tudom...)

Bucser
Te meg mindig mindent ennyire a szívedre veszel?? akkor topicházigazdaság és topicnyitás elõtt kicsi toleranciát tanulj más véleménye iránt...

Uff..

Ennyi

edit: " erre jön ez a két droid, aki mindig imád belekötni a többi békés topiklakóba"

Azaz beléd??<#idiota>

Gondókoddjá😄