5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Soaringpilot #2108 Hát ma se volt semmi, ha lehet még szarabb volt mint tegnap. Nem hiszitek el, de a mai rekord 6 perc!!! Egyszerűen senki nem bírt fönnmaradni. Azért egy hátsó ülést kaptam én is, hogy legalább repüljek egy iskolakört a hétvégén.
Milyen időjárás ez július közepén? Múlt szombaton egész nap 700-as felhőalap volt. Ez lóf*sz... -
Emmegki #2106 Ma voltam életemben először vitorlázórepülni! -
Soaringpilot #2105 Mármint a zivatar mindenféle előjel nélkül jött, azaz napközben semmi nem utalt arra hogy zivatar lesz. Meg is lepődtünk kicsit. A mai rekord 18 perc volt, az is Piráttal, ezért azt se tudtuk hova kapjunk, amikor dörgött egy nagyot a semmiből:D -
Soaringpilot #2104 Egyébként nem repültem ma semmit, mert túlságosan stabil volt a légkör (egész héten 30 fok felett volt, délutánra jött is egy jó kis zivatar. Így legalább beletettem 30 km-t a kötélhúzó autóba -
Soaringpilot #2103 Gratula az első dugóhoz (valamint az első termikhez és az első felhőhöz:-)). A dugóban én pont azt a 2 g-t élvezem, nem is a pörgést, bár az se semmi:D -
Soaringpilot #2101 Péntek déután van, ami azt jelenti, hogy ilyenkor meg kell nézni a met.hu hétvégi előrejelzéseit:D Az oldal most a múlt hetihez hasonló, vagy talán egy kicsit jobb időt jósol, ami akár oktatós és egyedüli egyórát, és Pirat típusrepülést is jelenthet:DD
Szurkoljatok nagyon, idén még szakszós akarok lenni -
#2099 Tessék szavazni, mikorkondor? -
Soaringpilot #2098 Ha a 442-es felől jöttök, akkor a régi iskolaépülettel szemben van egy kis átjáró a fák között. Ha ott bejöttök, akkor kicsivel bentebb van egy jó hosszú lejtő, annak az emelése felvisz egészen a hangárig:D -
Soaringpilot #2096 Ja, azt nem írtad:D
- Szanda start 2 itt az Alfa-Bravo-Charlie egy kettő három, ponttól 3 km-re a 4-es elkerülőn behajtást kérek.
:DDD -
Soaringpilot #2094 És a szanda start 2-őt kell hívni rádión (azok vagyunk mi (TVSRE)) -
Soaringpilot #2093 Hétköznap semmi látványosság nincs LHSS-en, inkább hétvégén gyertek:D -
Soaringpilot #2091 Fog az a leszállás menni, csak idővel. Én is akkor éreztem rá igazán, amikor már egyedül repültem:D
Hát ha két klubból összesen 6-an jönnek össze, akkor ott szervezési gondok lehetnek. Nálunk is volt olyan sokszor, hogy létszámhiány miatt nem tudtunk kipakolni, de az csak a klubon belül volt... -
Soaringpilot #2089 Aha. Akkor már elvileg le is kéne szállnod önállóan. Csináltad már? -
Soaringpilot #2087 Asszem ez a mai táv nem fog össze jönni, mármint részemről nem:( -
Soaringpilot #2086 Úgy értem I/1, I/2, vagy mi? -
Soaringpilot #2085 Semmi gond, nem értettem félre:) Valóban jobb érzés lehet Góbéval leszállni koszorútáv végén, de azt mondják Pirattal könnyebb leszállni:DD -
#2083 Jól van, ne értsd félre cimbora, én csak azt akartam mondani, hogy nekem nagy örömet okozott, amikor megrepültem a koszorútávomat Góbéval, igaz, akkor még nem kettővel kezdődtek az évszámok. Bár az évszámoknak semmi jelentőségük nincs e tekintetben, de manapság ezek szerint más a szemlélet, mint picivel régebben. Én már fenn vagyok TS-en a Condor szobában, a farokjelem alapján megtaláltok ;) -
#2082 Történetesen úgy is megtudhatod, hogy feljösz TS-re a
nyolcvanhét.kettőszázhuszonkilenc.hét.harmincöt:nyolcezer-hétszázhatvannyolcas
címre, és multi elött megtalálsz majd ott minket, illetve az én nevem helyén a host ip-jét. Természetesen a szoba címe utalni fog ara, hogy mi vagyunk, és a kód pedig mind a szobához, mind a multihoz a kedvenc kiképzőgépünk neve.
Ilyen egyszerűen! ;-) -
Soaringpilot #2081 Egyébként azért nem Jantarral repüljük a koszorútávot, mert arra csak szakszó után lehet megszerezni a típust (a ballaszt miatt, meg ha jól tudom ívelőlapja is van):D
A mi klubunkban már évek óta Pirattal repülik a koszorútávot, és a nagyok (20-25 éve oktatók, akik még nyilván Góbéval repülték) mégse nézik le őket, mert nyilván csak az számít, hogy megrepülte, az nem hogy mivel.
Erről eszmbe jutott egy tavaly nyári eset. Klubtársam megy jelentkezni az időmérőhöz, hogy szeretne repülni. Az időmérő visszakérdez, hogy mivel szeretne menni. Erre a klubtársam: "Nekem jó lesz a hangárajtó is, ha fel tud szállni"
:D -
Soaringpilot #2080 Ja, igaz. Akkor már csak az IP címet kéne tudnom hozzá... -
Soaringpilot #2079 Engem nem az eszmei értéke fog érdekelni, meg szerintem a hatóságot sem. Nekem az számít, hogy az 50 km meglegyen, és ha már lesz két típusom, szerintem logikus ha a nagobb teljesítményűt választom... -
#2078 Az senkit nem érdekel, mert ha ip címet beírod a megfelelő mezőbe, már csatlakozhatsz is. Egyébként azért jó Góbéval koszorútávot repülni, mert az többet ér. Az eszmei értéke nagyobb. Ilyen alapon miért nem std jantarral repüljük a koszorútávot? (leplombált, nyitott vízcsappal) -
Soaringpilot #2077 Egyébként nem tudom észrevettétek-e, de a multi-repülés átmenetileg szünetel szerver karbantartás miatt. -
Soaringpilot #2076 Eszemben sincs Góbéval repülni a koszorútávot. Minek, ha egyszer ott lesz egy sokkal jobb típus? Media Markt...:D -
#2074 Ja, és este lesz egy tanulóidős 150-190km-es taszkunk Zacsival - akit érdekel az emelje fel a kezét! (Slovéniában) -
#2073 Nálatok koszorú előtt már adják a Pirátot? Mondjuk szabályba nem ütközik, deee... Góbéval csinálod majd a koszorútávot igaz? -
Petya83 #2072 Biztos nagy királyság lehetett. :) -
Soaringpilot #2069 A met.hu-nak igaza volt, ma megrepültem a két egyedüli félórámat, és egy 10 perces oktatós egyóra kísérlet is volt:D Egy nap alatt 61 percet repültem, abból 51-et egyedül:D Már csak két egyóra választ el a Pirat típustól:DDD -
Soaringpilot #2068 Sziasztok!
A met.hu előrejelzései szerint a hétvégén egyedüli félórákat fogok repülni. Esetleg egy oktatós egyóráról is lehet szó:D
Lassan jön a nyári tábor, lehet majd haladni az ezüstkoszorú felé. Bár ha olyan lesz az időjárás, mint a tavalyi táborban, akkor nem sok reménykedni valóm van...
Soaringpilot -
Petya83 #2066 Szia!
Köszi a választ. Asszem még várok egy kicsit az elkezdéssel talán jövő év tavaszáig. :) -
Soaringpilot #2065 Nálunk most gyakorlatilag nincs kezdő. Év elején még volt 5, abból az elméleti vizsgára már csak 1 jött el. Utána szezonkezdésre előkerült a többi kezdő is, de most megint nincsenek sehol. Így legalább a Góbésoknak több gépidő jut:-D -
Petya83 #2063 Sziasztok!
Régen jártam erre. :) Főleg DJviolinhoz volna egy kérdésem, ha vitorlázó repülni kezdenék Jakabszálláson, akkor elméleti Jakabon vagy Kecskeméten lenne? -
Soaringpilot #2061 Nem semmi. Hogy sikerült összehozni?:D -
#2059 Nem volt multi. Majd a 7-en bepótoljuk.
A cimbora egy élmény lehetett.;-) -
#2057 Gőzöm sincs. Én ma hirtelen felindulásból legyártottam egy taskot. VAgyis kettőt, mert a második az első rövidített változata. Így az egyik 192km, a másik 166km. Szlovénia sceneryhez.Így ha nincs más akkor arra sort keríthetünk alkalmas időpontban. -
Soaringpilot #2056 Sziasztok!
Lesz valami a ma esti hepajból?
Ui.: Megrepültem az 1000. kilométeremet a Condorban
Soaringpilot -
#2054 Megjelent a Szlovákia scenery a Condorhoz! -
#2053 HÁLLÓ!
A melegre, és az unalomra tekintettel úgy döntöttünk meglessük a Mont Blanc-t így éccaka . Aki akar jöjjön. Bármeddig lehet csatizni, amíg a szerver fut. Free flight lesz a Province 1.1 sceneryn. Szal gyertek. :-) -
Soaringpilot #2051 Ja, mégvalami:)
Nem vettem észre hogy írtad hogy balról jössz, mert valamelyik műszert állítgattam éppen:D Legközelebb jobban figyelek. -
Soaringpilot #2050 De azért milyen szépen megálltam mellettetek
:D