Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TAnácsotokat kérném azzal kapcsolatban, hogy milyen Joystickot vegyek.IL-2-höz meg vit.repülõ szimulátorokhoz?Olcsóbb kéne nem kell nagyon jó.
Képek
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
Nem akarok itt lelkizgetni, de már csak magam miatt is muszáj lesz felületesebben. Azért akarok repülni a szimpla semmihez sem hasonlítható érzésén kívül, mert valamennyire kiemel az emberek teremtette sablonos, birka világból. Nem érzem magam többnek senkinél, de akarom! Talán ez nem bûn. És mit látok itt? Megy ugyanaz az egymás-mardosása, aminek ugyanúgy SEMMI eredménye nincs, mert a sírban a férgek sem fogják megkülönböztetni az embert, fõleg fórumon - ha valami felidegesít, csak annyit kell tenned, hogy nem küldöd el az anyjába. Ha szerenek repülni, miért nem értenek meg másokat, akik szintén odavágynak? Mire jó ez? Ha legalább valami nyereség lenne belõle, megérteném, mert az egymás palánkon átdobása nyereség érdekében emberi sajátosság, de itt még az sincs. Egyszerû, kicsinyes kis vita. Grat.
...de legalább van hsz-szám. Remek.
Engem lehet flémelni, inkább, mint egymást. Legalább valamiben közös lesz az érdek. 😛
Jó szelet!
Tiaszavidék Sportrepülõ Egyesület Szolnok repülõgépparkja:
R-26SU Góbé: HA-5549
SZD-30 Pirat: HA-4306, HA-4335, HA-4399
Cirrus STD: HA-4279
További gépek, amelyek magántulajdonban vannak, de a klub közösen használja:
L-Spatz-55: HA-4011
SZD-36 Cobra-15: HA-4004
SF-25 Falke: HA-1223
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
"1929-ben kezdõdött Magyarországon a vitorlázórepülés, a Farkashegy-Katlanban. Ez a mostani repülõtértõl Budaörs felé esik, és a Csíki-hegyek gerince választja el tõle. A hegygerinc merõleges az uralkodó szélirányra, és így a lankás hegyoldalon az emelõ hatású lejtõszélben órákat lehetett és lehet most is vitorlázni. A Katlanban, a vitorlázórepülés bölcsõjében több klub mûködött. A vitorlázórepülésnek ebben a hõskorában még a hegy tetejérõl, csúzliból lõtték ki a gépeket, és leszállás után újra fölcipelték a hegytetõre. Így ment ez egészen az ötvenes évek elejéig, amikorra elterjedtek az új repülési módszerek, a vontatásos felszállás, a csõrlés, a termikrepülés. Ekkorra a Katlant is kinõtték a repülõk, és a klubok 1952-ben leköltöztek a mostani repülõtérre, ami akkor még egy puszta szántóföld volt. Lassan-lassan elkezdett kiépülni az új repülõtér. A pilóták kiselejtezett katonai sátrakat használtak, lajtoskocsival hozták a vizet...de fölépült az elsõ hangár. 1968-tól két repülõklub maradt a repülõtéren, az 1930-ban alakult MÁV, és az 1942-ben alakult Csepel (megalakulásakor Weiss Manfréd). Ez a két klub fejlesztette és üzemeltette a repülõteret. Lett villany, és lett vízvezeték. Felépültek a faházak, a hangárok, a benzinkút és a camping. Elegyengették és feltöltötték a repülõtér talaját. Az 1980-as évek elejétõl több nemzetközi találkozó színhelye lett a repülõtér. 1990-tõl ismét megjelentek Magyarországon a magánrepülõgépek és a repülõvállalkozások." (forrás: www.csepelaero.hu)
Én is láttam a mûsort, nem semmi, hogy miket ki nem találnak a mai világban...
Lassan már álmomból felébredve is ismerem Jakab alaprajzát, de más reptérrõl még mindig nem tudok. A változatosság kedvéért néha nem lehetne elvonatkoztatni Jakabszállástól? Én megértem, hogy ott laksz, és értelemszerûen onnan van a legtöbb információd, de könyörgöm, egyrészt a magyar vitorlasport - feltételezem - nem egy reptérbõl áll, és a topic címe sem az: "a Jakabi reptér". ;D
És mégegyszer hangsúlyozom, hogy semmi bántó szándék nem volt ebben, csupán egy észrevétel, mert olyannyira szúrta már a szemem, hogy nem állhattam már meg rákérdezés nélkül.
Ha nagyon zavar, ne is vedd figyelembe. 😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Mikor kezded az elméletet? Amúgy ez nem igazság.... nekem bezzeg angol középfokúhoz volt kötve.... 😞(
ha rákeresek nincs meg!
ha a full url küldöm máshová akkor se jön be...

forrás: Repülés, IX.évf, 3.szám 1956 Március 10

egyébként meg hol haladsz a "konodorosssáá" válás rögös útján??
lassan csak össze jön a lóvé nem?
vagy szervezzünk gyûjtést???
Papirzacsi biztos szívesen ad..... csak hogy ott is alázhason 😊)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az idézetrõl annyit, hogy szvsz-t abszolút nem odavaló volt. Nem dobott a látványon, ill nem is volt pontos. Gyenge emlékezõképességem is lehetõvé teszi, hogy visszaemlékezzek a film ezen jelenetére, amit leginkább akkor ért meg az meber igazán, mikor hallja az eredeti angol verziót.
Hát én ismertem pár felvágos fazont a klubbunkban. Õk most a klubvezetés. De mint látod, én nem vagyok a vezetés tagja. ergo... :-)
Na most megyek a tervezõmhöz olajat cserélni, mert bejelzett a spénjelzõ.
Majd még vissza nyikorgok vmikor, ha flémhelyzet van, elvégre ezért vagyok vagy nem? :-)
Más szemében a szálkát, sajátodban a gerendát se?...vagy most mi van??
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
(meg talán korosztályban is nem tudom...)
Uff..
Ennyi
edit: " erre jön ez a két droid, aki mindig imád belekötni a többi békés topiklakóba"
Azaz beléd??<#idiota>#idiota>
Gondókoddjá😄