Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nektek hogy néz ki a palettátok? Nem muszáj napra pontosan leírni az összes repüléseteket, csak nagyjából a típusokat, meg azt, hogy pilótaként vagy utasként repültétek-e.
- 1999. május 1. (plusz-mínusz 1 év): An-2
- 2002. május 1.: Szintén An-2.
- 2003. május 1.: PZL-101
- 2004. május 1.: Cessna 150, PZL-101
- 2004. augusztus: Az elsõ repülésem vitorlával, Góbé.
- 2005. április 17.: Az elsõ repülésem kiképzésben, Góbé.
- 2005. május 1.: PZL-101, kétszer.
- 2005: kiképzõrepülések (92 felszállás) és néhány hátsó üléses sétakör Góbéval.
- Utolsó felszállás: 2005. október 9.
Nos hát igen, burkoltan én is erre kívántam célozni... 😊
"...DE látnátok õket akkor, amikor nincs itt a stáb..."
Persze, persze. Felénk is elõ szokott fordulni, hogy egy-egy nagyobb turbulencia a hátára fordítja a gépet... 😊 De hivatalos mûrep kiképzést sehol sem csinálnak 142-vel. Bár asszem van az országban talán 2 gép, amivel hatóságilag is engedélyezett a mûrep. Ebbõl az egyik nálunk van (HA-SGD), de ebbe is beleragasztatta a tulaj a "Mûrepülni tilos" fecnit, mert félti a gépe értékállóságát - nehogy kimenjen belõle a mûrep-idõ. A másik gép meg talán Nyíretyón van, de ez nem biztos.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sír, mert kissé elfogultak a stáb tagjai, folyton a Jakab érportot tolják, szinte minden riport ott készül...holott nagyon sok más szép reptér is van még Magyarországon...hogy mást ne említsek, a tõle pár kilométerre levõ Mackópuszta pölö... 😞
De nevet is, mert Jakab tényleg az ország egyik legszebb reptere, s igencsak jó reklám ez a Magyar repülésnek ha ezt látja a tévében egy átlagember.
Mindazonáltal egy apró bakiról is szeretnék szólni: a Z142-vel csakis és kizárólag itthon nem szabad mûrepülni. Ugyanis - szerintem - nincs aki aláirná az ezt ismét engedélyezõ bulletint. Be vannak tojva a LÜI-nél. Mikor idén kinn jártunk Otrokovicében, a gyáriak csak néztek nagy kerek szemekkel, mikor említettük, hogy nálunk szigorúan csak talpon lehet repülni ezekkel a gyönyörû repülõkkel. Mert õk bizony henderbuckáznak velük orrbaszájba, még a régi fõtartóvasalásos gépekkel is...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Nem tudjátok hogy a Légcsavar adásait honnan tudnám letölteni ? Csak az 1. részt láttam, de azt is a netrõl töltöttem le. És ott is csak az 1. adás volt fenn.
Jah majsai vagyok. Szerintem nem egy szép vidék nagy síkság az egész. De szeretek itt, mert itt születtem és nõttem fel. 😊 Ha fürdõzni van kedvetek eljöhettek télen is, mert a benti rész ilyenkor is üzemel.
Az jó ha jó mûszaki állapotban vannak. 😊 Mintha olvastam volna valahol hogy van Yak-52-es is.
Néztétek a légcsavart? Ez a Zlin egyre jobban tetszik:-) Ha sikerül bekerülnöm a Nyíegyházi Fõiskolára, akkor közelebbi kapcsolatba is kerülhetek vele:-)
Ti gondolkodtatok már azon, hogy a repülést szeretnétek a hivatásotoknak választani? Korábban meg se fordult a fejemben, de amióta repülök, egyre jobban foglalkoztat a dolog...
Soaringpilot
Ott voltam a barátnõmmel a nyáron 3 napot a fürdõn, csak elég xar volt az idõ, ezért beautóztuk a környéket, szegedtõl kiskunfélegyházáig, kiskunfélegyházától, bajáig😊
szép vidék...
Azt nem tudom hogy mikor, mert nem jött még vissza Németországból Péter. De szerintem valamikor 7végén fogunk menni, mert akkor érünk rá. Milyen motoros gépek vannak Jakabon? Kiskunmajsai vagyok ami nincs messze Jakabszállástól.
Szerintem is nagy élmény lesz. 😄 Már gondolkodtam rajta, hogy jó volna vitorlázó repülni vagy siklóernyõzni.
De hát akadályoz szülõ (18 felett majd...egy év, az semmi. De akkor meg megyek elvileg Pestre, így nem tudom, hogy lesz idõm rep.tanulni), plusz pénz.
:C
A 3 órás feladat 2 óra repült idõ után már sikeres. Az öt óránál van az, hogy tiszta öt órának kell lennie. Az tény, hogy a táv se egyszerû, de azért mégsem öt óra, max kettõ.
Az biztos, hogy a jövõ évi teljesítményem nem rajtam fog múlni, amikor csak tudok, kimegyek. Így volt ez idén is, de mint azt már írtam, sok üzemnap maradt el. Remélem, jövõre másképp lesz...
Soaringpilot
ismertem olyat, aki egy nyarat xarakodot el az 5 órás feladattal, de nem sikerült neki, (volt neki 4x4óra 45 perces ideje is,
a táv se egyszerû...
ahhoz, hogy minden úgy sikerüljön ahogy elképzeled, egész nyáron szuper idõnek kell lenni, és ez persze rád is vonatkozik...
de azért drukkolok...
Én idén áprilisban kezdtem a gyakorlati kiképzést, július közepére eljuttam a B vizsgáig. Utána jött a második szakasz. Az egyedüli iskolakörök és a spirálgyakorlatok alatt nem gyõztem a termikeket kerülgetni, olyan jó idõ volt. Az egyik egyedüli spirálgyak. felszállásom olyan jól sikerült, hogy 8 percig maradtam fenn, pedig egy ötperces iskolakör kellett volna:-) Hamar eljutottam a termikbemutatóig. Na itt szart be az idõjárás, egy hónapig próbálkoztunk a termikbemutatóval, de egyszerûen nem jött össze, pedig már csak három felszállás kellett volna a C vizsgához. Tavasszal 8 ellenõrzõvel kell kezdenem, plusz egy dugóhúzó ellenõrzõvel, és csak utána folytathatom a kiképzést.
Az én seggemet is elverték a kirepülésem után, de ez szerintem az egész világon így van:-)
Valaki!
Ha jövõre az ideinél valamivel jobb idõ lenne, év végére eljuthatok a szakszóig? Összesen 12 felszállás kell a C vizsgához az ellenõrzõkkel együtt, utána úgy tervezem, hogy termikes idõben idõtartamot repülök, nem termikes idõben pedig csinálom a vontathatóit. Ha minden idõtartam és a táv is elsõre sikerül, akkor kb. 50 felszállás kell a szakszóhoz (benne a 4 típusátképzõ felszállással). Szerintetek sikerülhet?
Soaringpilot
"Mi akkor is kint voltunk mindíg, ha semmi dolog nem volt. Akkor mentek a hajnalig tartó traccspartik, szalonnasütés, miegymás. Ha pedig volt dolog, akkor azt csináltuk. Szóval ilyen nálunk soha fel sem merült hogy "ha nincs semmi dolgom, akkor minek tátsam kint a számat"... Valahogy mindíg eltelt a nap...kint a reptéren."
nah ez nálunk is így ment, 3 évig voltam kint a reptéren szinte minden nap amikor csak tehettem...
elsõ évben nem kezdtem el a kiképzést, mert lekéstem az elméleti vizsgát így egy nyarat csak kint lógtam és tologattam a repülõket a start helyre, füvet nyírtam meg beszélgettem a többiekkel, beilleszkedtem, és ennek köszönhetõen hamar fel is vettek a klubba <#vigyor>#vigyor>
aztán letettem az elméleti vizsgákat, majd köv nyáron jött a lényeg...az volt életem talán legszebb nyara...
nálatok is elverték az ember seggét minden vizsga után, nálunk ez szokás volt...
csak most láttam meg ezt a topikot...
én eljuttotam a c vizsgáig, asszem a 3 órás feladatnál hagytam abba, hogy miért azt én magam sem tudom, mert jó volt...
Elárulom, nagyon tetszeni fog. Csak vigyázz, nehogy megfertõzzön, mint itt mindannyiunkat:-)!
Kiolvastam a topicot, egész jó, csak kár hogy megy az egymás basztatása. Én még sajnos sohase repültem, de ha minden igaz most decemberben vagy pedig tavasszal összejön, igaz nem vitorlázógéppel. Jakabszálláson kibérlünk egy órára egy Cessna 172-est, és lesz fogadott pilótánk is, aki a Lufthansanál A320-ason kapitány. <#worship>#worship>
Eszküszöm, nyitok egy gyógyszerüzletet a könyéketeken, csak Cavintont fogok árulni és meggazdagszom belõle. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Te nem Nyíregyházán végeztél esetleg? Egy másik fórumról rémlik valami, de lehet hogy rosszul emlékszem.
Nem mintha még vmikor a punkers fikázós résznél(vhol az 1000. hsz elött) ne tárgyaltuk volna meg, hogy kinek nagyobb a fa..a.<#idiota>#idiota>
Nálunk sem...de nem is ezen van a hangsúly.
Úgyhogy ezért is furcsa most ezt hallani...hogy elunod az egész napod...persze lehet nálatok más a légkör, ahol a fentiek kivitelezhetetlenek. Hát van ilyen is.
korábban volt egy Thrustmaster hotas-om, pedál meg miegymás de még az analóg nem nem igazán akar már mûködni
de a pedállt néha használom, bár a gold is tekerhetõ és teljesen jó!
viszont az alsó csúszka az mûanyag szóval kopik! de ki lehet cserléni fémre