5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
#2252 Na megjlenik vagy nem?
Ha nem. :-) -
#2251 Vedd ki a stick trimmwhen available pipát, ez sok gépnél megoldja a trimmelési dolgot, vagyis ekkor más elven működik majd.
Minnyá lökök képet. -
Soaringpilot #2250 Ja, azt én is megfigyeltem:D -
Soaringpilot #2248 Az enyém most így néz ki:
Bocs hogy ilyen kicsi, de csak így tudtam 20kbite alá szorítani (nagyobbat nem lehet felrakni). De a lényeg így is látszik rajta. -
Soaringpilot #2247 Korábban beraktál (vagy te vagy más) egy képet az input füledről, csak most lusta vagyok megkeresni:) Be tudnád ide rakni mégegyszer?
Nekem a trimmel az a bajom, hogy se a joyon, se a billentyűn nem működik valami miatt... -
#2245 Történetesen arra gondoltam, ami minden szimnél visszatérő probléma, hogy a trimmelést nem a joy középhelyzet változtatással éri el, hanem azzal, hogy a progiban a kitérési tartományt igazítja hozzá. FSben kiválóan érezhető, hogy farokra trimmelt helyzetben sokkal "többet húz" koppik kitérített helyzetben. Így előfordul ,hogy egyi ktrimmhelyzetben átesik, másikban nem.
De most kavartam megint 28 percet, és ezt az ASK-nál nem érzem, míg a ventusnál nagyon.
A magasságinál a non-linearity picit odébb van húzva, de az csak úgy maradt egy próba után,nem sok jelentősége van. A ratio meg középre van állítva mint ahogy alapból. Egyedül az oldalkormányon állítotam, hogy kisebb kitéréseknél finomabban mozogjon.
A trimmre visszatérve, nekem a gázkarra van állítva, és működik, csak nem érzem elég hatásosnak. :-) -
Soaringpilot #2244 A "non-kinearity" és a "ratio" csúszkák nálad hogy vannak beállítva az input fülnél? Szerintem nálam az lesz a gond. De a trimm-re még mindig nem találom a megoldást... -
Soaringpilot #2243 És mi a sejtésed?:) Nekem úgy kellett könyörögnöm hogy "essmábele essmábele":D Egyébként nálam valami oknál fogva a trimm se működik, se a billentyűzettel, se a joystick-kal, pedig rendesen be van állítva mindkettőnél... -
#2242 Nekem semmi problémám a dugózhatóságával. Repültem most vele 41 percet, a végén dugóval játszottam el a magasságot. Egy pördületirányba kivenni stb, :-D mint a kezdőknél, és tökéletesen dugózik . Nekem az egyetlen bajom vele az, hogy ha koppig előre trimmelem, akkor se hajlandó elengedett "bottal" 100-nál gyorsabban menni. Ha nálad nincs ez a gond, akkor van egy sejtésem miért nem dugózik könnyen. :-) Külön tetszik, hogy a többi géppel ellentétben (vhogy pl a ventusnál ezt nem érzem, a többivel meg nem igazán repkedek. :-DD ), itt figyleni kell a harmónikus kormánymozdulatokra.:-)) -
Soaringpilot #2241 Akkor kicsit részletesebben:
A sebességadatok szinte ugyanazok, mint a Góbénak (utazó: 80, manőverezési: 140, max.: 190-200 körül). A teljesítménye a Góbé és a Pirat között van félúton. Ugyanolyan jóindulatú gép mint a Góbé (lehet vele 60-nal is spirálozni:)), de szerintem egy kicsit lomhább. Átejteni szinte lehetetlen, dugóba pedig ugyanúgy bele kell imádkozni:)
Egyelőre ennyit a tapasztalatokról.
Soaringpilot -
Soaringpilot #2240 Én is épp most repültem be:) Nyomokban emlékeztet a Góbéra:D Nem mertem vele anyira kiutazni 3. előtt, mint pl. az LS-8-assal:) A termikelési tulajdonságairól még nem tudok nyilatkozni, még nem próbáltam.
Jó szelet!
Soaringpilot -
#2238 Ja, tegnap este be is repültük az ASK-13-at. Nagyon baba kis gép. Az összes jellemző kezdőhibát el lehet vele követni. :-)) -
Soaringpilot #2236 Akkor a kabintető közepén lévő "B oszlop" zavart meg:D -
#2234 Nem jól látod. Ez egy Jantar Standard 2 :) Ugye nem kell magyaráznom, mennyire nem oktatógép? :)) -
#2233 van kötelék is ám benne :D -
#2231 :DDDDDDDDDD -
#2230 Ez nyilván a "Kuss! Én így szoktam leszállni!" tipikus esete. :D -
Soaringpilot #2229 Aki tud németül leírhatná hogy miket hall, talán kiderülne hogy ki(k) ült(ek) a gépben. -
Soaringpilot #2228 Most hogy visszanéztem lehet hogy növendék volt, mert ha jól látom kétüléses a gép. De akkor meg az oktató nyúlhatott volna bele -
#2227 ügyes, és tapasztalt :D -
Soaringpilot #2226 Aki 5 másodpercen belül ennyi hibát el tud követni (kis magasságon kis sebességgel hátszélbe fordulni leszálláshoz, és az amúgy sem szabályos forduló közben féklapot nyitni), nem is értem hogy engedhetik repülőgépbe ülni. Ha túl is élte, biztos letiltották egy időre. Gyakorlatilag az összes hibát elkövette, amit az adott helyzetben el lehetett követni... -
#2225 hát igen... :D -
#2224 hát igen... :D -
Soaringpilot #2223 Nem olyan szerencse az. Ha magasabban lett volna, még ki tudta volna venni a dugóhúzóból. Bár a stílusát nézve már abban se vagyok biztos:) -
#2222 bolond bácsi :)
még szerencse hogy ráesett vmire -
Soaringpilot #2221 Sziasztok!
Így jár az, aki kis sebességgel alacsonyan hátszélbe fordul, és még a féklapot is kinyitja... -
#2219 huh, már nagyon várom, ismerosommel megrendeljuk holnap a serialt:) -
#2218 oké thx! -
#2217 Mivel plusz költség, ezért természetesen nem kell. :-DDD
De ha jól gyanítom ,akkor csak anyni ,hogy m megvétel után nem csak egy hétig vagy meddig töltheted le a condort a szerverükről, hanem 12 hónapig. Végülis semmi értelme, mert ha ecce letöltötted, akkor úgyis kiírod cd-re.:-D -
#2216 ez mi?
Extended Download Extend the download option for 12 months (additional fee)
a Condor vételénél van egy ilyen, és nem tom kell e vagy nem -
#2215 én is szeretnék Condort :'( -
Soaringpilot #2214 Rakhatnának bele kiegészítőként egy oktató-részt, és multiplayerben lehetne oktatni a kezdő szimulátorosokat:D Sőt lehetne még benne alapértelmezett oktató-motor: az "ai" növendék végrehajtaná utasításainkat, az elején persze szándékosan kisebb hibákkal (pl. kacsázás és delfinezés, meg csúnya leszállások), hogy nekünk is legyen dolgunk. Aztán később ahogy halad, úgy lenne egyre jobb. Szép álmokat...:DDD
-
#2212 Álmodni lehet, de semmi értelme. A kétfős cockpit csak a 2.0-ban lesz ha lesz egyáltalán. Új típusokról is lehet álmodni,de ahogy ezek dolgoznak, majd talán a jövő évezredben. A 9-es peccset is július közepére igérték, és mi lett belőle? Egy serverfix vmikor július elején, peccs meg azóta sincs. De említhetném a planepackot is, amit már egy éve ígérgetnek, azóta sincs semmi. Illetve annyi van, hogy azt ígérték, hogy a 9es pecs felkészíti a condort az addon gépekre. Szóval finoman szólva LOL. :-) -
Soaringpilot #2210 Majd kiderül. Remélem van hátsóülés-nézet is, úgy hogy animált növendék ül elöl:D
Ha már új típusoknál tartunk, kéne bele egy Twin Acro is (meg Cobra, meg Kiscirrus:-)). -
#2209 Sztem ASK-13 vagy miaszösz. -
Soaringpilot #2207 Fajin lesz;-)
Az oktatógép Ka-7-es vagy Blanik? Nem láttam tisztán. -
#2205 ok, np :D -
#2203 -
#2196 huhu, az a mirage gyanusan átesős résznél tart:) -
#2195 na én is ittvagyok, megérkeztem, sziasztok :D