5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Soaringpilot #2314 Én nem tudom pontosan, melyik gép hány éves amelyikel már repültem, de a legfiatalabb a Góbénk (17 éves), a legöregebb pedig egy 46 éves Cessna, ami ma már sajnos nincs közöttünk... -
#2311 Hófehérke Góbéval még úgyse repültem :) -
#2308 volt most hétvégén vmi?
Zsoltit nem értem el, és igy nem tudtam menni, mert ő vitt volna... :S :( -
Soaringpilot #2307 -
Soaringpilot #2305 Sziasztok!
Úgy tűnik, lassan a vége felé közeledik a szezon, az időjárás is egyre inkáb ősziesre fordul:( A repülési naplókat még ne zárjuk le, néhány hétig még biztos lehet repülgetni:D
DJviolin! Hogy állsz a repüléssel? Lesz idén B vizsga?
Jó szelet, és bomba időket a szezon hátralévő részére!:D
Soaringpilot -
Soaringpilot #2304 Pontosabban mostmár itthonról:D -
Soaringpilot #2303 Nem, számtech óráról:D -
Soaringpilot #2301 Köszi:D -
Soaringpilot #2299 Sziasztok!
Mától hivatalosan Pirat pilóta vagyok:)))))))))
A bonyodalom megoldódott, mert nem kelett elmenni dugózni sehová, helyben megcsináltuk a másik klub gépével. A lényeg: nagyon fasza repülő:DDD Tegnap este repültem vele 2 iskolakört, de az igazi különbséget a Góbé és a Pirát között csak ma tapasztaltam meg, amikor megpróbáltam köteléket repülni a Góbéval:) Beálltam mellé, de egy idő után elmerült alattam:DDDDD
Mostmár csak imádkozni tudok, hogy a hátralévő néhány hétben, amíg a szezon tart, az időjárás se fog cserbenhagyni. Még egy 3 óra talán belefér az új típussal:D
Jó szelet mindenkinek!
Soaringpilot -
Soaringpilot #2298 - Miért ütközik össze két repülőgép?
- ???
- Mert egy nem tud.
-
#2297 igen, de csapaton belul oldjuk/oldják meg a problémát inkább :D -
#2296 9-körül ma ha minden jól megy ,akkor tartun kegy multit szlovénia felett a 9-es peccsel.Táv 140km. Aki akar jönni, figyelje a serverlistát.:-) -
#2295 ??
Valami logó kell? -
#2293 ???
-
#2291 By ColdFire, elég gagyi
-
#2289 violin hogy is van ez a szöveg a logokon, polokon?
ezt tom: "Kecskemét és Vidéke Aero Club"
de azt a jakbacsikosat vagy mit nem... :S azt leírnád? -
Soaringpilot #2287 "...amíg nem dugóztam kétüléses teljesítménygéppel..." Tehát a Góbé nem éppen alkalmas erre a célra:) Ha az lenne, nem kérdeztem volna meg. mivel nálunk is van dugózhatú Góbé:) -
Soaringpilot #2285 Kár. Nem duvajkodni kell, hanem dugóellenőrzőzni:) Mégpedig típusvizsgához. Addig ugyanis nem ülhetek bele a Pirátba, amíg nem dugóztam kétüléses teljesítménygéppel oktatóval. Nálunk ilyen nincs:( -
Soaringpilot #2283 Végre valahára sikerült megrepülnöm azt a nyomorék egyórát. Még pépphogy érvényes lett, mivel 58 percet repültem:) Ha még 3 percet repültem volna, újra kellett volna repülnöm. Jól kiszámoltam:) Így is le kellett féklapozni 1000 méterről, mert különben nem lehetett volna leszállni, olyan jó idő volt 800 méter fölött:D
Ma csőrlőkezelő gyakornok lettem:) Amennyire féltem tőle, annyira élveztem az első csőrléseket. Komolyan, azt hittem sokkal nehezebb, de legalább olyan könnyű, mint repülni:D
DJviolin! Nálatok van IS-28-as?
Holnap 3 óra próbálkozás Góbéval (mivel még nincs Pirat típusom:-))
Jó szelet!
Soaringpilot -
#2281 jó a gép is, jó a csaj is benne:) -
#2280 én meg még apám felébred akkor leszek kinnn :D -
#2278 mindjart megyyek vitorlazni szval muhahaaa:D -
#2277 köszi szépen :)) -
#2276 Siluro Boldog Születésnapot! +1 year:) -
#2275 apám ha ládnád mennyi folt van a most bentálló 200as boeingen akkor azt mondanád felszállóra sem gyorsul.tény ,fogy az UN aerodinamicaly clean shape az fontos mert megint káromkodok TURBULENCIA keletkezik a foltok mellett.Ezért csinálják nagyon fura alakúra(térképminta)és itt persze erősen befolyásolják a szegecsek hilockok elrendezése is.
-
#2274 Te most frankón szivatsz engem biztos vagyok benne...! Ez a feltevésed kábé annyira nevetséges, mintha én azt mondanám, hogy azért nem megy a kocsim 220-at, csak 170-et, mert kék a színe nem zöld...
Ha nem birod ésszel felérni feltételezésed abszurditását, nincs is mit tovább magyaráznom. -
#2272 A törzsben véletlenül, még tavalyelőtt ottfelejtett fél zsák búza. -
#2269 Ezt most komolyan gondolod? Mármint hogy pár folttól a vásznon megnő a gép zaja, és máshogy repül? -
#2268 Végülis a Condorban pont am ulti a lényeg...
A condorban a trimmhez annyit fűznék hozzá, hogy izlések és pofonok. De most megnéztem, és az a szitu, hogy pl az fssel ellentétben itt a trimm nem birizgálja a kormányok véghelyzetét, csak a középhelyzetet, így pl farokra trimmelt állapotban húzás irányba ugyan akkora joykitéréshez kisebb kormánykitérés tartozik a condorban, mintha nyomnánk, ahol ugyan akkora joykitéréshez sokkal nagyobb kormánykitérés párosul. Ergo húzás irányba sokkal finomabban működik a dolog, mint ha nyomnánk.És tökig orratrimmelt helyzetben meg a fordítottja. Ellentétben a valósággal, ahol csak a kormáynerő változik ,az áttétel nem.:-) -
#2267 OFP goty nekem is megvan, ha a condor annyira nem vonz, eladhatod nekem ;) -
Soaringpilot #2265 Tényleg érdekes, hogy még azonos típusú gépeknek is lehetnek eltérőek a repülési tulajdonságaik. Már repültem 3 különböző Góbéval, de mindegyiken éreztem a különbséget. A mi Góbénkat (5549-es) trimmel is kell vezetni, különben folyamatosan húzni vagy nyomni kéne a botot, ami kényelmetlen. Egy másik Góbé (5387) viszont pont olyan, mint az általad említett félegyházi: sokkal halkabb, mint a mienk, és a trimmhez is kevesebbszer nyúltam. Repültem még egy harmadikkal (5537) is, de csak egyszer, akkor is dugóellenőrzőt, úgyhogy a trimmet ott az oktató kezelte a vontatásnál:) De úgy emlékszem inkább a 49-eshez van közelebb a vezetése, mint a 87-eshez. Azt én sem értem, hogy ezek a különbségek miből adódnak típuson belül... -
Soaringpilot #2263 Az meg elég baj, ha nem használod a trimmet:) Én mindig úgy repülök a Góbéval, hogy leoldás után rögtön kitrimmelem 75-re vagy amennyire éppen a helyzet indokolja. Spirálozásnál kicsit hátrébb húzom, hogy ne nekem kelljen folyamatosan húzva tartani. Így sokkal könnyebb tartani a 70-et (esetleg 65-öt:-)) termikelés közben, mert ha nem trimmelem ki, 2-3 spirál után mindig azt veszem észre hogy 80-85-tel körözök:DA Góbé jobban szereti a 70-et, úgy könnyebb vele a mag közelében maradni. -
Soaringpilot #2262 Átraktam a trimmet a gázkarra, a féklapot meg oda ahol eddig a trimm volt. Diagnózis: még mindig nem működik:( Szerintem valami nálam rosszul van beállítva. -
#2261 Jaja, még mindig ott vagyok. De lazításként még a mai napig Condorozok, igaz inkább csak singleben tolom a távokat, mert nem hiszem, hogy túl nagy eredményeket érnék el benne, meghát annyira nem is vonz. :) Amúgymég OFP a másik hobby így virtuálisan. Mellesleg ha yool emlékszem akkor postai átutalással is lehet fizetni a Condort. Mondjuk én kártyával vettem anno, de úgy emlékszem, hgy volt ilyen lehetőség is. -
#2259 Sztem álítsd a trimmet a gázkarra (egylőre próbából), és nézd meg, hogy földön a trimmet a két véghlyzet között állatva elmozdu le a bot a kabinban. Ha elmozdul, akkor működik a trimm, csak max nem érzed repülés közben a hatását.
Egyébként mindenképpen javaslom a gázkarra a trimmet. Tudom, nagyon szokatlan, de pl nálam egy ventusnál 230-al siklásnál tök elöl van, míg tekerésnél tök hátul, és nagyon érezhető a különbség (sajna). Leszállni meg távonként általában egyszer szállsz le, a végén, cska kérdés hol a vége. :-DD Így a féklapot nem használod annyit mint a trimmet. :-) -
#2258 Siluro, ha, te még az 59esbe vagy? lockon? még régebben én is kentem ott egy kicsit:)
nah nem baj, a lényeg az hogy nincs bankkártyám, vagyis van apámnak, ami nem jó, me nem adja nekem hogy jól lehuzzam :D -
#2257 BUY NOW! -
#2256 én is szeretnék condort :'( -
Soaringpilot #2255 Zacsi! Mindent úgy állítottam be, ahogy javasoltad. Dugóba már bele tudom vinni, de a trimm még mindig nem működik... -
Soaringpilot #2254 Köszi, mindjárt berepülöm így is:) Az előbb repültem vele 44 percet, elég érdekes lett. Csőrlésből leoldás után csináltam vagy 5 bukfencet egymás után, szépen el is kopott a magasság. A hosszúfal elején voltam kb 120 méteren:) A közepén befújt egy emelés, és sikerült benne eltekerni, 50 méterről:) A valóságban ezért szépen letiltottak volna:D Az időjárást bombasztikusra állítottam, de szerintem elég valószínűtlen, hogy egy induló termik már 100 méter magasan 5 métert emeljen... A magassággal viszont nem erősödött, még felhőalapon is 4-5 méter volt teljes körön. Szerintetek lehetséges ez?