Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Nem kicsit LOL kiszolgáló lehetett. Akkor feladat adott. Felszabadítani Willy-t... akarom mondani az 56278-as portot.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Akinek van kondorja, és ingerenciája egy jó taskra, akkor ez repülje le az alábbit. Ajánlom fõleg Soaringpilotnak. Sokat lehet belõle tanulni. :-)
http://papirzacsi.fw.hu/lolenc16.fpl
(ha nem jönne le akkor csak másoljátok az oldalon leírtakat egy .fpl file-ba és ennyi)

Bucser
Ismerõsnél local kábelszolgáltató megcsinálta...

(helyi szolgáltató aki monopolhelyzetben van) Kipróbáltuk. ismert porton engedett ,mindent (pl directplay 8-9-es portokat próbáltam) azok fel voltak szabadítva lehetett scannelni pingelni. Viszont ha néhány véletlen porton próbáltam ugyanezt a ping eljutott a szolgáltatóhoz aztán levágott. tehát pl IL-2-ni nem tudtunk mert nem tartozik az általános directplay portok közé a lobbyn használt port így nem tudott hostolni (és ez a furcsa hogy csak a host nem ment neki játszani tudott) l tudok ilyet képzelni. lehet connectelni tudsz csak hostolni nem fog tudni soaring pilot( egyébként ugy oldodott meg a dolog, hogy megkértük a szolgáltatót, hogy ezen és ezen a portonkeresztül engedjen át.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Papirzacsi
Ezt én személy szerint nem tartom járható útnak, hogy letiltanak portokat, mert honna tudnák, hogy nekem mégis milyen portokra van szükségem?

PrasCo
Nagyjából arról van szó, hogy a nemzetközi utalások beletelhetnek egy-két hétbe is, és még nem kapták meg a lóvét, nem is áll módjukban, hogy ezirányban tegyenek valamit. Amint megkapták, szólnak. Ha több, mint két hétig nincs semmi, szólj nekik mégegyszer, türelmed köszönjük.
Papirzacsi

Bucser
Bocs de ez hülyeség😄 Most is IP cím alapján kapcsolódsz az SG serverre.😊 Nem leht inkább, hogy bizonyos portokat letiltottak?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ez vezeték nélküli, rövidhullámú internet, havi díjért korlátlan ideig használható. Azért van letiltva az IP-cím alapján a gépek összekapcsolása, mert ilyen módon bármely számú gép kapcsolódása lehetõvé tenné az összes gépnek az internet korlátlan használatát, az én egyszeri havi díjammal. Ez az õ szemszögükbõl érthetõ is, csak ezt nem közölték velünk a szerzõdés megkötésekor<#mf3>

Clidey
Most mondd azt hogy nem vagyok pörfikt englis!! <#vigyor>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Alá tudom támasztani az állításod. :-D

Bucser
te hülye vagy!😄

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Bucser
na csak megtaláltad😊 Majd õk mondanak rá valamit. Egyébként ha minden igaz és jogosulatlan pénz érkezik azt visszaküldik.

Papirzacsi
Utánnanézegettem ennek a netnek. Egy esetet találtam ,hogy vki azt mondja rajtad kívül, hogy nem lehet multizni a túl magas pingek miatt.
Viszont egy szlovák szolgáltató honalpján írják, hogy lehet multizni. Most nem tom mi az igazság, de nincs véletlenül egy router vagy vmi tûzfal betéve? Mert ha nekem spec nincs a routerben engedélyezve a kondor, akkor too high ping üzenettel vág ki.

Papirzacsi
Nem, szerintem õ a kártyás fizetésre gondolt. :-)

Kipróbáltam nem egyszer, nem is csak egy programnál. Ott van pl. az FS2004, ReVolt, F1 Challenge 99-02, egyiknél sem megy. Ha csatlakozni akarok egy szerverre, nem talál szervert, ha én hozok létre szervert, mások nem találják. Szóval ha letelik a két éves szerzõdéskötelezettség (még egy év van hátra), akkor azonnal szolgáltatót fogunk váltani.

Clidey
Kb. 5 perc úgyemléxem.

Papirzacsi
Nem mondtam ,hogy add fel. ;-) Inkább próbáld ki a multit, hátha mégis megy. :-)

Hát, a második távomnál ne várjatok tõlem csodát:-) De mentségemre legyen mondva, hogy az elsõhöz képest több mint 10 km/h-át javítottam, szóval szerintem még nem kéne feladnom:-)

Papirzacsi
Követelem, hogy Clidey monnyon le! :-)

Clidey
Csak folytassátok léci, én naon jól szórakozom!! 😄

Papirzacsi
Biztos egy bolygón élünk, és egy IGC-rõl beszélünk? Milyen hullámtér? Hol? talajon 3 felhõalapon 8km/h szél volt...
Amúgy meg pont északon a helyek felé nem volt emelés, kikékült az ég, de mindegy...

Bucser
1200-nál a hegyoldalban nagyon kerested az emelést aztan látom amarrébb meg is találtad aztan csak el kellett jutni a hegyekhez északra ott meg úgyis arra fújt a szél volt emelés rendesen😊 meg fennt is tartott a hullámtér😊

Papirzacsi
Nos az hogy te mit hiszel még nem jelent semmit.:-) Az átlag leginkább az idõjáráson múlik. Ezen picit javíthat vagy nagyon ronthat a pilóta teljesítménye.
Ha megnézed, a 109-es átlag és a te 75-ös átlagod esetén ha egyszerre indultunk volna, te 27 perccel késõbb értél volna be. Szal kinek mi a sok lemaradás...

Bucser
Háááátttt!! nagyon sokmindenen múlik. De fõleg széljáráson és termikeken.

Akkor nem vagyok annyira lemaradva, azt hittem, hogy az ilyen távokat 120 feletti átlagokkal repülik.

Papirzacsi
No megrepültünk most multiban mi is ezt a távot.
IGC
1. 109.3 km/h
2. 96.8 km/h
3. 95.5 km/h

Bucser
felteszed egy ingyenes tárhelyre aztán belinkeled nekünk.

Hogy kell ide IGC-t bemásolni?

Papirzacsi
Inkább linkled be a track filet,vagy az igc-t. AZ többet mond a repülésedrõl, mint ez a pár adat. ;-)

Félreértettél, nem a siklópolárist nem tanultuk, hanem a teljesítményrepülést. Márpedig a polárisnál nem volt szó arról, hogy a víz hogyan befolyásolja a siklást. Szerintem ezt második vagy harmadik évfolyamon kell tanulni.
Lerepültem a tegnapi távot mégegyszer, csak rosszabb siklószámú géppel, és vízzel teletöltve. A lényegessebb részeket bemásoltam:

TIMING:
Start time: 12:00:00
Flight time: 01:42:36
Task start: 12:11:00
Task completed OK.
Task time: 01:28:34
Average speed: 75.88 km/h

PLANE:
Plane class: Standard
Plane type: LS8
Water load: 190 kg
CG bias: 0 cm

Üdv.: Soaringpilot

Bucser
Jól mondtad "kellett volna"<#idiota>

Papirzacsi
Nos nem tom nálatok hogy megy ,de a tematika szerint tudtommal kezdõ szinten oktatják az aerodinamikát,illetve repülésmechanikát, így a siklópolárt akkor kellett volna tanulni.:-)

Nem hagytam ki semmit, ha jól tudom teljesítményrepülést második és harmadik évfolyamon oktatnak. Egyébként köszi, ezentúl figyelni fogok rá:-)

Bucser
De hogy profánul fogalmazzak: Nehezebb szárnyat kevésbé akadályoz a szembeszél😄

Papirzacsi
Azon kívül, hogy ne legyél szomjas a hosszú út alatt? <#idiota>
Megnöveli a felületi terhelést, és a siklógörbét eltolja a nagyobb sebességek irányába. ;-)

Papirzacsi
Nembaj. Nekem sokmindent mond az IGC, meg annak is aki használ seeyou-t :-D
Miva, kihagytad az aerodinamika elméletet, meg a gyakorlati repülés elméletet? Siklópolár stb?

Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de a víz mire jó? Teljesítményrepülésben még nem vagyok annyira otthon:-) Megnéztem az IGC-t, és számomra érthetetlen karakterhalmazokból áll:-)

Papirzacsi
Sztem ment volna jobban is.;-) Nem értem a vizet miért spóroltad ki a gépbõl.
Az .FTR-t vagy az IGC-t beszúrhattad volna. Az többet mond. :-)

Na, megvolt az elsõ távom, az adatokat lentebb találjátok meg.
Igazatok volt, ez a közel két óra sokkal gyorsabban eltelt távrepülés közben, mint az egy óra helyben körözgetve:-) Az eleje rosszul indult, az elsõ két száron alig volt 1-2 m/s-os emelés, az is ritkán. A harmadik száron egyetlen termik volt, de az 4-5 m/s. Kitekertem felhõalapra, és megkezdtem a végsiklást. A végén már 280-nal toltam neki, a fák fölött kb. 30 centivel jöttem be a reptér fölé:-) Szerintetek így elsõre milyen ez az átlag?

Tehát az adatok:

PILOT:
First name: Csaba
Second name: Szatmari
Country: Hungary
Registration number: HA-5549
Competition number: CS

TIMING:
Start time: 12:00:00
Flight time: 01:57:19
Task start: 12:10:00
Task completed OK.
Task time: 01:44:31
Average speed: 64.31 km/h

PLANE:
Plane class: Standard
Plane type: ASW28
Water load: 0 kg
CG bias: 0 cm

TASK:
Landscape: Slovenia
TakeOff: NOVO MESTO
Start: NewTP
1. TP: ZIDANI MOST CEST
2. TP: GROSUPLJE
Finish: NewTP
Total distance: 112.0 km

START OPTIONS
Start type: aerotow
Start height: 700 m

WEATHER
Wind dir: 197 °
Wind speed: 3 km/h
Temperature: 24 °C
Dew point: 11 °C
Thermal strength: Average

REALISM
Plane icons range: 20 km
Thermal helpers range: 0 km
Task helpers range: 20 km
Allow external view: True
Allow padlock view: True
Allow smoke: True
Allow plane recovery: False
Allow height recovery: False

Én is gyakorlásra értettem, természetesen nem gondoltam, hogy teljesen helyettesíti a valóságot. Ha tényleg semennyire sem, akkor inkább elkezdek távokat repülni.

Bucser
Én is a távokat ajánlom a hegyek felett mert különben gyorsan uncsi lesz😊 Meg kitanulni különbözõ idõjárási helyzetekben a dolgokat. De ez szerintem maximum gyakorlásra jó nem ad valódi életbeli tapasztalathoz semmit. Hiszen nem hasonlítható ahhoz az érzéshez mikor fogod a botot és bent ülsz a kabinban.

Bucser
egész jó. De! Egy domaint vehettetek volna... kb 4000 Ft egy évre...

Papirzacsi
Kb. semennyire. Mert csak egyre unalmasabb lesz ott körözni 5 órát a reptér könyékén. Inkább repüljél távot. Az kevésbé unalmasabb offline, és ráadásul ott is fent kell tudni maradni x órát.
Annó nem volt kondor, a növendékek mégis bírták az idõtartam feladatokat.

Sziasztok!

Egyre jobban tetszik ez a Condor:-) Már alig várom a nyarat:-) Úgy döntöttem, hogy elõször kisebb idõtartamokat repülök, majd egyre nagyobbakat, hogy hozzászoktassam magamat a hosszú repülésekhez (szükségem lesz rá az ötórázás környékén). Utána elkezdem a távokat repülni.
Az elsõ lépéseket már megtettem, tegnap repültem elõször 23, majd 56 percet, ma reggel pedig 1 óra 24 percet. Még fenn tudtam volna maradni, de már kezdtem fáradni, meg már unalmas is kezdett lenni egy kicsit. Szerintetek a fent leírt "tematikám" mennyire fog hozzászoktatni a több órás repülésekhez? Ha szimulátorban repülök öt órát, és nem fáradok el, akkor könnyen megy majd élesben is?

Papirzacsi
Elég hülye indok. De a honlapjukon sincs infó ilyenrõl, csak hogy magánszemélyeknél nem megengedett a több gép hálózatra kötése, ami meg köszönõviszonyba sincs azzal, hogy vki multizik mással a neten keresztül.

Pedig ezzel indokolták...

Gyerekek!
Ez a Condor odab*szott a földhöz!!! Ilyen élethû dugóhúzókat még szimulátorral nem csináltam:-)
A II/2-es spirálgyakorlatoknál egyszer oktató nélkül repültem, és egy emelésben elkezdtem spirálozni. 100 méter emelkedés után hagytam ott, mert voltak félórázók. Amkor az elõbb a Condorban termikeltem, olyan érzés volt, mintha már csináltam volna ilyet:-) Egyszerûen annyira élethû, hogy felelevenítette a nyári emlékeket. Igaza volt annak, aki azt mondta, hogy ennél élethûbb szimulátor nem létezik. Tökéletes lesz gyakorolni a nyári idõtartam repülésekre és a vontathatóira:-)
Aki tudja, szerezze be! (aki nem, az is:-))

Soaringpilot

Papirzacsi
Nos nem vágom mi köze a multinak ahhoz, hogy egy ip-cím mögött esetleg nem egy hanem több gép található. De minden bizonnyal hálózati ismereteim hiánya a probléma. Bár ezt kötve hiszem. :-P

Bucser
A megrendelés során kapsz majd egy csomó infot. Ha OTP-s a kártya akkor elvileg tudod Otthonról is intézni az átutalást.(ha kötöttél szerzõdést ami Junior kártyánál 1 évig ingyenes) Én a német bank felé utaltam és úgy mûködött. de szerintem szüleid gyorsabban tudnak segíteni ebben vagy egy banki alkalmazott. ha azt választod hogy Wire Transfer akkor majd kapsz egy információs nyomtatványt ahol a fogadó bank címe adatai valamint a rendelésed száma lesz. Na ezt kinyomtatod elmész a bankba és mondod a néninek, hogy külföldre szeretnél ezen számla alapján utalni.