Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Sztem ne legyen. Így nagyobb a kihívás... :-) Úgy nem lenne annyi terep, mint most. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Nomeg a Lecsó Pik-20-a....

Clidey
Azt még sûrû homály fedi... 😞
De ha nem lesz benne a Lecsó Jantar2B-je, alárúgok az Uroséknak! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Fagyás problémák néhány embernél már a Condor megjelenés óta vannak, így nem hiszem, hogy pont a 7-es peccs lesz az ami segít majd. Gõzöm sincs mikor jön a pecs. Inkább a plane packot várjuk nagyon. A mikulásnak ,és a fenyõknek el kell tünniük maguktól, mert karácsony elött kint volt már a peccs, mégse voltak ilyen fák.

Nem lesz benne mentés, ez tuti. Nem kell 7 órás távot repülni. Elhiheted, egy 500km is eléggé megterhelõ a székben ülve, és az még messze volt a 7 órától.
Nekikezdtem egy 1000-nek is, de ott kétóránként szünetet tartottam, és szünet ide vagy oda, nagyon megterheli az embert(még szerencse, hogy 719km-nél elment az áram :-) ). Szal nem hiszem ,hogy olyan sûrûn fogsz 7 órát repülni.

Papirzacsi
hát ezt így nem tom, mert az ütközések elbírálása eléggé kusza. Ugyanis rengetegszer fordul elõ, hogy csak azegyik gép törik ütközésnél. Inkább azt mondom, hogy akkor nem jegyzi mikor nem csapódsz be a földbe egy ütközés után.
De van hogy akkor se, mikor a földön töröd össze.Szal kusza... :-)

Papirzacsi
A Q az hasznos, mert a lagg miatt sokszor megesik multiban ,hogy összeütközik két gép, és akkor jó ha van. Csak kerülni kell az ökörködéseket,és az amiatti sok Q nyomgatást.Pl nekem még nem írta tele a repnaplómat oylnaok miatt ,hogy vki legázol a levegõben termikelés közben, s én Q-t nyomtam. :-)

Papirzacsi
A free szerverek általában ilyenek, hogy csak ökörködnek benne az emberek. Ha nagyon sok idõ van a startig, akkor az egy ilyen szerver. :-)
A press Q-t azért mondta, mert arra rendbehozza a égped a kondor. Csak közbe tele is irkálja a startkönyvedet Crash feliratokkal, ami a végén azért nem mutat jól. :-)
Fagyás? Nemtom. Nálam nem szok fagyni.

Papirzacsi
No, elkezdõdött az iskola vagy mivan?<#vigyor>

Papirzacsi
A táv számít terepnél. Ha azóta nem repültél a condorral, akkor a flight analysis-nél be tudod tölteni az lasttracket, és utánna simán el lehet menteni igcbe.

Ja, és gratulálok a 11 helyért:-)

Most nézem, hogy nem biztos hogy a 60. lettem volna, mivel a magyar srác 1:11 perc alatt ment 126 km-t, én pedig pár perccel kevesebb idõ alatt 128-at, tehát nekem jobb volt az átlagom:-)

Akkor én a 60. lettem volna:-)
Az az igazság, hogy mikor beértem a hegyek közé, még nem gondolkodtam azon, hogy lejtõzni kéne, inkább a cumulusokra helyezkedtem. Síkvidéken lakom, biztos belémidegzõdött, hogy errefelé csak termikelni lehet:-) Amikor elfogytak a gomolyok, akkor jutott eszembe a lejtõ, meg is céloztam a legközelebbi hegyet, de akkor már késõ volt, le kellett szállni.
IGC-t sajnos nem tudok mellékelni, mert nem mentettem el. Hamarosan ismét megpróbálom ezt a távot, csak majd taktikát váltok:-)

Papirzacsi
Itt megnézheted milyen eredmények születtek ezen a távon. :-)
Day 16
IGC-t tudsz mellékelni?
Nálunk is elfogytak a cumulusok, bár igaz én mikor az utolsóval találkoztam, már majdnem a fordulópontnál voltam.Azok tudtak jó eredményt elérni akik kihasználták a lejtõt, illetve a hullámot.Nem tudom milyen taktikát alkalmaztál ,de a kulcs az volt, hogy a lehetõ legkorábban elindulni, és a lehetõ legnagyobb átlaggal elérni a Gradec utáni hegyeket, ahol már lehet számítani a lejtõre.

Nos az az emelés emel decemberben 5 méterrel naplementében, amit úgy állítanak be a condorban. :-D A jó verseny a lényeg, nem pedig az ,hogy mindenki leterepezzen. ;-)

Zacsi!
Kipróbáltam az általad 1385-ös hozzászólásba belinkelt távot, és 128 km-nél, azaz kicsivel több, mint féltávnál terepeztem. Pedig egész jól indult, az elsõ 100 km-en kétszer álltam meg tekerni. Csakhogy közeledett a naplemente, és szép lassan eltûntek a Cumulusok, én pedig leszálltam a fák között:-)
Egy dolgot azonban nem értek: milyen termik az, amelyik december közepén, naplemente elõtt 5 m/s-mal emel?

Papirzacsi
Nos megnyugatás képpen, nem egy magyar condorpilótával találkoztunk már ,akit még nem láttunk sose végigérn iegy távon. :-D

Papirzacsi
Ajjas rágalom!!! Én így terveztem el a leszállást, és azt teljes mértékben profin végrehajtottam. :-D

Clidey
Hogy egy örökzöld mondással éljek: "Kuss, én így szoktam leszállni!" <#zavart1>
Egyébként tényleg nagyon fasza volt minden, csak Zacsi elkeffintette a leszállást, én meg hogy nehogy kiderüljön valójában milyen vérprofi vagyok, inkább én is lezuhantam direkt... <#idiota>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Bucser
NA ti vagytok az igazi fanatikusok😄 ahelyett, hogy jól berúgtatok volna😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Papirzacsi
Persze. Bekapcsoltuk a fényszórókat, elõvettük a rádiónavigációs mûszereket a kesztyûtartóból, és és csináltunk egy CATIII-as ILS megközelítést Lescen. Vagy az uccsó képbõl és kommentjébõl más látszik? :-D
Amúgy itt az IGC,ezen jól látszik a földebcsapódás.

Ilyenkor sajnálom, hogy nem tudok multizni:-( Egyébként mi lett a vége? Sikerült épségben leszállni valahol?:-)

Repülésben és minden jó dologban gazdag boldog új évet. 😊
Szia!

Jó neked. Nekem már nem lesz semmi a decemberi Cessna repülésbõl. Talán majd 2006-ban.
Papirzacsi
Nos ja. Talán mostmár elhiszik amit akkor mondtunk, és nem állítják ,hogy a SFS olyan reális, mert van összehasonlítási alapjuk. :-)

Papirzacsi
Akkor gyakorolj gyorsan, mert ezen a szilveszteren én se csinálok semmit. Vagyis asszem kondorzok. :-)

BUÉK

PrasCo
Boldog Új Évet!

Újévi fogadalmam, hogy a jövõ esztendõ folyamán tûzel-vassal, de összeszedem a lét és beszerzem a Condort. =)
Clidey
Na, mostmár végre testközelbõl is láthatjátok/tapasztalhatjátok, mirõl is próbáltunk benneteket meggyõzni Zacsival... 😊 Remélem hamarosan találkozunk a virtuális égbolton! 😉
Mindnekinek BUÉK!

Megmondom õszintén, egy kicsit irigyellek:-) Ma a mi repterünkön is volt valami mozgás, sajnos csak a másik klub jóvoltából, mi erre a szezonra végleg bezártunk:-(
Ha a Góbé egy helyben lebegett, akkor nyilván 65-70 km/h-ás szélnek kellett lennie, mivel ekkora sebességgel repül biztonságosan. Ha éreztél közben remegést, akkor 60 alatt volt a szélsebesség, de mindenképpen 56 felett:-) Egyszer én is láttam hasonlót, elég sokáig egy helyben tudták tartani a gépet, tehát biztos erõs szél volt.
A Condor eszméletlen élethûsége tényleg igaz, szerintem tavaszra nem fogok elfelejteni leszállni:-)

Erre az évre én el is búcsúzom, jövõre találkozunk:-) Mindenkinek boldog újévet, sok B, C vizsgát, ezüstkoszorút stb...:-)

Soaringpilot

Sziasztok!
Ezennel mindenkinek repült idõben és távokban gazdag, kötélszakadásban és terepreszállásban szegény boldog újévet kívánok:-)

Találkozunk jövõre is
Soaringpilot

Papirzacsi
Akkor állítsd õket szûkebbre. :-)

Papirzacsi
Nos nem felhõalap fölött szoktunk nekiállni termikelni. 😊
Ahogy láttam egy kis idõbe telt mire észrevetted, hogy kihalt alólad az emelés, és csak szûkítettél csak szûkítettél. Figyled a felhõk állapotát hogy majd késõbb tudd melyik milyen stáduimban van.
No meg a termikelést nem felhõben szokják gyakorolni. Azt majd pár száz órával utánna. :-D
Dugózni se féklappal szoktunk. :-D

Papirzacsi

Köszi:-)

Papirzacsi
A repülés után debriefing ablaknál a save replay méjbi?

Hogy lehet repülést felvenni a Condorban? Lehet, én is küldök egy mintát:-)

Papirzacsi
Belenézegettem, mert hosszú ahhoz, hogy más repülését nézzem ennyi ideig. :-)
Szóval te se menj a gyorsreagálású erõkhöz. :-) Picit gyorsabban is reagálhatsz a vontató mozdulataira. Meg egy jótanács. Tekintsd horizontnak a vontató szárnyát. Sokkal könnyebb lesz mögötte maradni. Így ha õ kiveszi fordulóból ,akkor te is kezd el kivenni, és ne akkor kezd csökkenten ia bedöntést, mikor õ már majdnem vízszintes szárnnyal repül. Nem tudom miért lengett így a gép orra. Én személy szerint úgy vettem észre, az oldalkormányt nem nagyon kell használni az oldalszeles le/felszállást kivéve illetve az open osztályt kivéve. (ASW-nél lehet hogy sokat kell mindegiy kosztályban, de azzal nem repzizek. :-) )
A tekerésrõl, csak annyit, hogy nem tom spec mire volt képes az idõ, de ha nem szükséges akkor nem kell ennyire bedönteni. Sokszor már majdnem késben tekertél. Ez szép bemutatón, meg mûrepülés közben, de ha emeledni akarsz, akkor nem hasznos. Láthatóan nem volt meg teljes körön az emelés. Nem azért, mert szûk volt (lehet ezért döntötted mint állat?), hanem mert nem voltál benne rendesen. Tágítsál a nagyobb varió irányába. Amit jól látsz a thermal screenen is. Meg ha már megvan a vitorla oktató köny, akkor olvasd el a 7végén.Hasznos dolgokat tudhatsz meg belõle a helyes termikelésrõl.

Asszem megvan a hibe, nekem 1.05-ös verzió van, és még nem töltöttem le a patch-et.

Bemásoltam az rpy-t a replay-be, az ftr-t pedig a flight tracks-be, de nem tudom megnézni...

Az elsõt mivel lehet megnézni?

Alapértelmezetten az ü és az ó billentyûkkel lehet.

Ja, mégvalami: a magasságmérõt tekerd nullára, mielõtt felszállsz, mert így nagyon nehéz lesz megbecsülni a magasságot:-)

Én ilyet még nem tapasztaltam... Melyik verzió ez?

Hol szerezted azt a mikulást(ha jól látom, az):-)?

A flight schoolt én kihagytam, rögtön beugrottam a mélyvízbe:-) Az elsõ pár felszállás géptöréssel végzõdött, mert ökörködtem egy kicsit a Foxszal:-)

Papirzacsi
Nos nálam ilyenek.

Annó a rossz potik miatt állítottam be ilyenre. Aztán így maradt.

Clidey
<#eljen>

Papirzacsi
Kifejtenéd mire gondolsz?
A Condor honalpján van egy server list oldalt. Ott találsz servereket multihoz.
De elötte csinált végig azt a pár flight school feladatot.

PrasCo
Küldj képeket a gyakorlatról. <#vigyor2>
Papirzacsi
Estig még van idõd. :-D

Papirzacsi
Hoppá. Akkor keresem elõ a pelust. :-)