Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nos az a topik eleve halálra van itélve. Meg ne mnagyon találna rá meg senki. Én spec vmi condor forumban elhelyezett magyarnyelvû szobára, ilyesmire gondoltam.Persze asszem erre most nincs mód, vagy még senki se járt utánna. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Zacsi, kabbe! 😄
"De sztem ilyen klubb címszó alatt egy magyarnyelvû kondor topik bõven elegendõ"
Ahha...ezér offoljuk szerteszana a vitorlázórepülés c. topikot, miközben az igazi kondor topik halott... 😄
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
A "Hakétnapignemlépszfelaszerverreakkorfelnégyelünkésleformázzukavinyódat" hozzáállás nekem sem jött be. 😊 Tényleg azért kell csinálni az ilyeneket, mert kikapcsolódik az ember egy fárasztó munkanap után.
Viszont egy honlap vagy egy rendezett fórumtopic tényleg jó dolog. Összehozza a népet és lehet tapasztalatot cserélni. Bár erre a topikra nem a Condor miatt találtam rá hónapokkal ezelõtt, eléggé "el van dugva". 😊
Milyen teamspeak beállításokat használtok?
Há én spec. sose voltam híve az ilyen online századoknak,klubboknak, légitársaságoknak, hasonlóknak. De mindenkinek saját dolga mi az ami tetszik neki. Én azért játszom, mert élvezem, és nem azért, hogy a mindneféle virtuális klubbok szabályzatának eleget tegyek. De sztem ilyen klubb címszó alatt egy magyarnyelvû kondor topik bõven elegendõ.
Persze ehhez valakinek fel kellene vállalnia egy honlap üzemeltetését - na ez az, amihez én nem értek. 😊
HA már írtam ide, akkor pár szó magamról. 😊 1995-ben kezdtem repülni Péren, de két év aktívnak mondható próbálkozás után rajtam kívûlálló okok miatt maradt a hiénázás és a pártoló klubtagság. 😊 Azóta csak nagyritkán jutok ki valamelyik repülõtérre, maradt a makettezés, modellezés és virtuális repülés. Eddig fõleg az Il-2 sorozat darabjait nyúztam, pár hónapig online is, de elegem lett a gyilokból 😊
- Szoktunk TS-t használni, csak ritkán. 😊
- Igen, Zacsi a Lólencen képviseli a madjar színeket. 😉
- Nemtom... 😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ja igen, láttam, hogy van több online bajnokság is. Közületek valaki részt vesz valamelyikben?
Régebben volt virtuális magyar Condor-klub is, de ha jól tudom, akkor az befulladt. Van valami helyette?
Tegnap telepítettem fel a Condort. Istenkirály progi, bár eddig csak cél nélkül tekertem (na jó, csináltam egy hatalmas, 20 km-es háromszöget...)
Régen repültem, de meglepõen gyorsan visszajöttek az emlékek... 😊 Nagyon jó a gépek fizikája, a hangok, a környezet, az idõjárás. Úgy általában, minden jó... 😊
Kérdésem egyszerû: milyen szerveren, mikor, hogyan stb. szoktatok együtt repülni?
Vontatóról sose indulunk távra. Több okból se. Ebbõl az egyik amit nem tom hogy nem vettél észre, mikor ott ketyegett az óra fent a bal sarokban, hogy még menny idõ van a start nyitásáig. Arról nem is beszélve, hogy miért a legnehezebb idõben indulsz neki... Vannak taskok, ahol van szép felhõ az égen, nem fúj ennyire a szél, és emiatt helper nélkül is megtalálod az emelést.
Azon külön jót röhögtem, mikor QFE szerint 300-on még próbáltál elstartolni.
Valahogy nem nagyon hiszem, hogy ezt így láttad a valóságban is...
- Ha dugóhúzó gyakorlatra indulsz, és találsz egy bomba jó emelést, rájössz, hogy nincs rajtad ernyõ.
- Ha csõrlésbõl indulsz dugóhúzó gyakorlatra, és a hátadon van az ernyõ, a hosszúfalon végig merülés van.
- Ha letakart mûszerfalra indulsz, a csõrlés végén olyat rúg a gépbe egy termik, hogy leesik a mûszerfalról a rongydarab:-)
Az fenti bejegyzések megtörtént eseteket dolgoznak fel:-)
Az a zöld viszont valóban nemcsak arra jó, hogy középen legyen, sõt az én testsúlyom miatt szinte sosincs középen:-) Na nem mintha olyan nehéz lennék, olyan könnyû vagyok:-) Mindig fejnehézre kell trimmelni:-)
Szóval az volt, hogy a 2/1-es gyakorlatomat (B vizsga utáni egyedüli iskolakörök) igen erõs szélben csináltam. Kis híján 500 méterre csõröltem, de nem utaztam sokat elõre az elsõ forduló elõtt, csak amennyire szoktam. Csalóka volt a szél, ugyanis amilyen magasra csõröltem, olyan gyorsan tolt ki a hosszúfalon a reptér háta mögé. Amikor a harmadik forduló megszokott helyén benéztem a jelre, a szokásosnál jóval nagyobb szög alatt láttam, ezért gondoltam megyek még egy kicsit. Egy kicsit még tényleg lehetett menni, de én megfeledkeztem arról, hogy miért csõröltem ilyen magasra, ezért mentem tovább. A negyedik forduló után lepõdtem meg, ugyanis a gép merült mint a balta, de a start alig közeledett, még a reptér is messze volt. Itt jöttem rá, hogy az az 500 méteres csõrlés nem volt véletlen, a szél pontosan tengelyben fújt, nem kis erõvel. Hálistennek nem estem pánikba, hanem alkalmaztam a Góbé üzemeltetési utasításában tanultakat. Elõször megnyomtam a gépet 110-ig, utána elhúztam a sebességet a legnagyobb siklószámhoz tartozó értékig (81 km/h), és imádkoztam, hogy legalább a küszöbig érjek el. Amikor a küszöb fölött lenéztem, a fasor igencsak közel volt, de hirtelen megnyugodtam, hogy a reptéren fogok leszállni. Ekkor történt meg elõször, hogy féklapnyitás nélkül szálltam le, de még így is rövid lettem.
Az eset tanulságos volt a számomra, azóta inkább bejövök hosszúra, de semmi kedvem mégegyszer olyan közelrõl nézni a küszöb mentén lévõ fasort:-)
Soaringpilot
Készülõdtünk nagy lelkesen egy órán át (kaja-pia-satubbi 😄), kitoltuk a gépet a startra, bekászálódtunk, indul a csõrlés, majd... kb. 50 méteren kiakadtunk... 😄 Egy erõteljes bal forduló, és már a hangároknál gurultunk. Össz repidõ 1 perc 10 mp. 😄
Kiderült, hogy nekünk senki nem mondta, hogy szar ennek a Blanyiknak a kioldója, és nem lehet vele csõrleni csak vonyítni. Szal a nagy hiénázás ezúttal elmaradt... 😞
De ha unatkozol akkor itt egy task.Nem könnyû, de nem lehetetlen. Sõt...
lolenc19
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
közül semmivel se volt igazán kompatibilis. :-D
A képeken meg kristálytisztán látszik - szerintem - hogy egymásra merõleges poligonokból állnak, nagy(obb) felbontású textúrákkal... 😉
Nos a cikk elég érdekes...
Azt írod kompatibilis lesz az elõzõ 3 fssel. Nos a 2000-rel, már nem hiszem ,hogy bármi is kompatibilis lenne.
Az autogen fák most is csak 2-4 poligonból állnak. Nézd meg a képeken. Nem több. Csak a ráhúzott textúra mérete lett sokkal nagyobb. Meg gépigényesebb is. :-D
Az elsõ mondatomhoz visszatérve, ha bármelyik másik elõddel kompatibilis az új fs, akkor bizony elbúcsúzhatunk az újragyúrt repmodeltõl...
Amúgy ettõl hangos már egy ideje az fs topik. :-)
ON
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
Hajrá!