Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Ilyen valós ábrázolásását még nem láttam a lakhelyednek Clidey. örülök, hogy végre fotóval is szolgálhatsz a házadról. <#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Clidey
Negusztustalankoggyatokmá!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Én sem úgy gondoltam, hogy felvontat 5000-re, és addig siklik belõle, amíg tud. Én csak azt próbáltam érthetõen felvázolni, hogy semmi köze a lekapcsolási magasságnak a leszállási helyhez.

Ja igen, milyen néven keressem majd este a hostolt játékot? Csatlakoznék egy próba erejéig.
Nem, Gyõrbe jártam iskolába és Péren repültem.
Zivatar
Helló Jabba!
Te csepelre jártál középiskolába?

Vinni kell egy kis zokszigént, az majd segít. 😊
Papirzacsi
Oszt sokra megyek vele, ha ott rögtön elszürkülök a szagtú. <#idiota>

Zivatar
Na, ha jössz nyolc körül, majd eresztek alád egy kis bélszelet, hogy jó emelésed legyen... <#hehe>

Papirzacsi
Hi! Mi bélszél hozott erre? <#idiota>

Zivatar
Helló cimboráim!
Üdvözöllek Benneteket! 😄 Készüljetek, estére remek taszkot gyártottam.

Papirzacsi
NA ezt te se gondolod azért komolyan...
Gondolj már bele. Akkor tök szar kék idõben kijön a növendék a reptérre, elõveszi az összekuporgatott pézét, felvontat 2500-re, és onnan elindul egyenesen az egyik irányba, majd 50,5km-nél dárdázik, mert mondjuk addig futotta neki, és megkapja a koszorút?

Papirzacsi
Helyesbítek. 20:00

Tehát:

A leoldási pont nem azt a pontot jelenti, ahol leoldasz, hanem azt a pontot, ami felett leoldasz. Magyarul oldhatsz akármilyen magasan, mert nem ezt kell figyelembe venni. A távra indulók általában a reptér fölött vagy annak közvetlen közelében oldanak le, ezért a reptér tengerszint feletti magassága jó közelítéssel egyenlõ a leoldási pont tsz. feletti magasságával. Ha ennek és a leszállási hely tsz. feletti magasságának a különbsége nem haladja meg a repült táv 1%-át, akkor érvényes a koszorútáv.

Clidey
Tán elkélne egy sematikus ábra most... <#vigyor>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Mert láthatóan gõzöd sincs mirõl van szó a #1591-ben. Gondolkozz a szövegen, majd megérted magad is.

19:00 körül nyitunk egy hostot. Aki akar jöhet. Valószínûleg vmi nagyon könnyû felesõs idõ lesz.

Papirzacsi
#1591-ben egyértelmûen tisztázva lett a dolog...

Papirzacsi
Há nálad szövegértési gondok vannak sztem...<#idiota>

Siluro
Nice one 😉

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Clidey
Van egy örömhírem. Mint azt a Condor készítõitõl megtudtam, 99% esélye van annak, hogy az általam összehányt Turbo Cmelak mint vontatógép bekerüljön a soron következõ peccsbe! <#hawaii>

Clidey
Szerintem te még mindig nem érted... 😄

Tisztázzuk a félreértést!:

"c. 50 km-nél nem rövidebb távrepülés (D3)
A távrepülésnek tartalmaznia kell egy 50 km-nél nem rövidebb egyenes szakaszt. A leoldási pont és a leszállási hely közötti magasságkülönbség a berepült egyenes vonalú szakasz távjának 1%-át nem haladhatja meg. (ez 50 km-nél 500 m). Kihelyezett célpont esetén a leszállási hely helyett ennek a magasságát kell figyelembe venni."

Ebbõl nekem az derül ki, hogy nem a leoldási magasságot kell figyelembe venni, hanem a leoldási pont tengerszint feletti magasságát, valamint a leszállási hely tengerszint feletti magasságát. E kettõnek a különbsége nem haladhatja meg a teljes táv 1%-át.

Siluro
Ne használj vírusírtót keresõt. Én se használok, csak tûzfalat és semmi bajom.

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Megjött a válasz a Condor support-tól. A gondot valószínûleg a NOD32 antivírus program okozza, le kell szednem, vagy be kell állítanom hozzá egy szabályt, hogy rendesen fusson. Asszem inkább leszedem. 😊 És keresek valami más antivírus progit.
Clidey
Uppsz, télleg...szorri!! <#zavart1>

Papirzacsi
Elösször is mekkora nem mindegy...

Clidey
Hát ez az!!! Meg hogy merre-e?? Lerrõl fel vagy felrõl le?? <#vigyor><#vigyor>

Siluro
500 méteres sorban a kupica pálesz végigrakva. DE HOL???? 😄

Clidey
Mi ez a öccáz méter? Melyik kocsmában osztogassák? <#idiota>

Siluro
Nekem sem... szerintem tedd újra a cuccot. DJviolin! Wát kájnd of 500 méteres izébizé?<#wilting>

Papirzacsi
Nekem még nem volt.

Az 500 méteres szabály nekem sem rémlik.
Ma többször lefagyott online játék közben a Condor a következõ hibaüzenettel és kék képernyõvel:

"Client.CallToWork at 21:40:07: Access violation at address 20B0B1EB in module 'imon.dll'. Write of address 00000008."

Volt már valakinek ilyen? Elég dühítõ, fõleg amikor már épp' leszállnék egy qrva jó másfél órás tekerés után... Offline még nem jött elõ ez az üzenet.
Papirzacsi
Nos kvára nem értem milyen 500 méterrõl beszélsz, de te dolgod.
Itt egy rögtönzött elég lájtos 50km csörlésbõl:
50

Eddig én is csak hallottam arról, hogy Blanikból lehetséges az ugrás levett kabintetõvel. Szerencsés tulajdonsága, hogy kabintetõ nélkül is tud repülni, vannak gépek, ahol a dekk hiánya annyira zavarja az áramlást, hogy a vezérsík átesik.
Állítólag Magyarországon is ugrottak Blanikból, de sajna még sosem láttam.
Clidey
Blanik Boogie <#hawaii>

Clidey
Akkó szorri. Ez va.

Clidey
I quite agree with you.

Clidey
Óbocs! Akartam volt mondani Éromagazin... 😊

Még mindig van Pilóta magazin? Az én utolsó példányom 1999-es...
Az Aviátor tudtomal már nem él, de én nem igazán sajnálom. Pár számot megvettem, de nekem nem tetszett. Nagy, színes fényképek általában semmitmondó cikkekel körbevéve. A megjelenés véletlenszerû volt és a tartalomhoz mérve elég magas áron lehetett hozzájutni.
Clidey
Kissé ellentmondásba keveredtél, nem? 😄

"...olyan hazai repülõs szaklapokat...", "...Az se baj, ha nem magyar nyelvû..."

Most akkó mi is kell?? 😄

BTW, a Pilóta magazinban van UL melléklet, meg régebben volt egy "Madártoll" nevezetû újság is, nem tudom van-e még...de ezt csak a klubokon keresztül lehetett elõfizetni, közforgalomba nem került. Olyan kis A5-ös fénymásolt izé volt... 😊
Többrõl nem tudok.

Papirzacsi
Jobb esetben a 70km egy nagy siklás. :-)
Nem gyors, de tuti beérõs. :-)

Tegnap próbálgattam az online játékot. Feltekertem felhõalapig, de mire elindult volna a verseny összeomlott a Condor. Fatal-brutal-critical XP error. 😊
Offline nem tapasztaltam a jelenséget. Van valami beállítás, amivel el lehet kerülni? Régebben más progiknál sok mindennel próbálkoztam ilyenkor (videókártya driver, progi beállítosok stb), de nincs kedvem ennél is újra eljátszani... 😊
Ja igen, offline próbáltam egy 70-es háromszöget, 58-nál terepeztem a saját hülyeségem miatt...
Siluro
Hmm... néhány emberrel létrehoztunk egy ilyen klubbot azzal a célzattal, hogy összegyûtjsünk minnél több magyar condoros embert. A jogi procedúra lejártával adtuk neki Malév Aero Club Virtual nevet (tényleg utánna járt egyik ismerõs). Éshát egyre többen jelentkeztek, de a fórum kihalt volt, emberek ts en sehol, ígyhát a lapot megszüntettem.

Írnál valamit errõl a klubról? Én már csak akkor bukkantam rá, amikor nem mûködött az oldal...
Most nincs TS a gépemen, de úgy rémlik, hogy a kapcsolódáshoz kellett valami szerver. Vagy az valami más volt és TS-hez elég IP-cím? A fene sem tudja, rég játszottam online. 😊
Siluro
Nekem még megvannak a régi malévkubnak a maradványai, ha igényli a nép újra összeállítom. Természetesen nem két embernek csinálnám meg.

Clidey
"Többször szóltunk ,hogy van Ts ,de nem jötté, szal húzd be a zipzárat. :-D"

Errõl nem nyitok vitát. Tirpákok vagytok és kész! 😄😄😄

Clidey
Hápéldául a hivatalos kondor-toplákban is nyithatnánk egy magyar nyelvû izémizét szerintem... Monnyuk a generálba vagya offtopikba... 😉

Papirzacsi
Miért, milyen beállítások vannak? Nem tom. Vhogy be vannak húzva a csúszkák. Aztán vagy beszakad a másik dobhártyája, vagy meg se hallja amit mondunk. :-D