5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Soaringpilot
    Nekem pont úgy nem működött, először én is úgy írtam...
  • Mark007
    Hali!
    bocs, hogy beleszolok:
    http://www.freeweb.hu/soaringpilot/kepek>>\<<kep1.jpg ez igy nem jo!
    igy lenne helyes:
    http://www.freeweb.hu/soaringpilot/kepek>>/<<kep1.jpg
    IGC-knel is igy van..

Amugy szerintem azert nem fogadta el, mert az aljanak kell latszodnia, legalabbis nekem csak ugy fogadja el
  • Soaringpilot
    Azt mondja meg nekem valaki, hogy ezeket a fordulópont fotókat miért nem fogadta el a gép, amikor a bal szárny, és maga a fordulópont is látszik rajtuk?
  • Soaringpilot
    Hiba javítva.
  • ColdFire
    egyik se jó:\
  • Soaringpilot
    Frissítés az oldalamon. Már két IGC is van
  • ColdFire
    na zsir, január végén nekem is meglesz a szim
  • Soaringpilot
    Rendben, elfogadom a 11 órai kezdést:)

Miért, mi lesz 31-én?:D
  • Papirzacsi
    A késői időpont azért van, mert ez a legközelebbi ami PG-nek is jó.Mivel amúgy is szünet van, így asszem ez belefér mindenkinek, meg jó bemelegítés 31-ére. :-)))

Igen, egy körtúra ötlet fogalmazódott meg bennem ,miután tegnap kitaláltuk a hostban, hogy Novo Mesto legyen a következő task célja.:-)
  • Soaringpilot
    Mivan, Zacsi, körtúrát szervezel Szlovénia felett?:D Most látom, hogy az indulási reptér megegyezik a tegnapi érkezési reptérrel. Még öt-hat ilyen táv, és bejárhatnánk az egész országot, meg az öszes repteret:D
    Nem is lenne olyan rossz ötlet... Csak ne mindennap, és ne ilyen későn...
  • Soaringpilot
    Természetesen ott leszek, de van egy kérdésem: legközelebb nem lehetne egy órácskával korábban kezdeni?:D
  • Papirzacsi
    No örömmel jelentem be, a döntés megszületett. Lesz ma task!
    Ebből lehet az útra készülni.
    Szerver nyílik szigoruan 11-kor. Jointime 20 perc. Race time 1 perc.Táv 168km. Fényképezőt hozni, filmet, aksit, számológépet hozni. :-)
  • Soaringpilot
    Én meg nem akarok 11-ig várni, hogy kiderüljön lesz-e task:D Ha biztosnak tűnik valamikor, majd megyek
  • Papirzacsi
    Semmo előzetes megbeszélés nem történt a taskkal kapcsolatban így nem tudok mit mondani. Ha lesz, akkor megint olyan 11 körül talán. Ha nem lesz, akkor megmarad legközelebbre.:-)
  • Soaringpilot
    Szia!

Az igc-t direkt kipróbáltam úgy is, hogy az oldalamról töltöttem le és úgy nyitottam meg seeyou-val, nálam működött... Szerintem várjuk meg mit mondanak a többiek (ha egyáltalán még érdekel valaki:-)), ha nekik se jó, valamit majd csinálok vele:)
    Részleteket várok a következő task-ról (pl időpont...:-D)

CS
  • Papirzacsi
    Vmi gáz van az IGC-vel, mert a második fordulópont elött megszakad.
    Jól sikerült, hát so-so. A start után a kurzustól északra próbálkoztam, kevés sikerrel, a felhők után mentem, így picit távolabb kerültem a kurzustól mint te meg PG, de ez nem okozott gondot, csak a gyenge emelések,a kiterjedt merülések, illetve hogy minden felhő ami felé elindultam, az legkésőbb akkor esett szét mikor aláértem.Az első fordulópontot nemsokkal utánnad fordultam, talán egy perc se volt a difi. Utánna mindketten a krzustól nyugatra próbálkoztunk, de én ottis csak merülésekbe robogtam bele, így egy jó felhő reményében átmentem a kurzus keleti oldalára. Ez akkor jónak is tűnt egy tekerésig. Ekkor az IGC-k szerint sikerült behoznom a hátrányomat. HF is itt a második szár elős felén hozta fel magát, pedig igen csúnyán elnavigálta az első TP-t.Két választásom volt, vagy maradok ezen az oldalán a kurzusnak, és megyek a kecsegtető felhők felé, vagy átmegyek a másik oldalra, ahol picit szebb volt az idő, de elég távolinak tűnt. Maradtam, és megint szívtam. Estek szét a felhők. Végül a hegyek elött találtam jó emelést, amit végreflhőalapig tekerhettem. Ezalatt összeszedtem egy jó kis hátrányt,amit a hegyek között egy pár jó kis emelés segítségével ledolgoztam, így utolértelek titeket a 2. TP elötti termikben, ahonnan már végsiklás következett. HF egy körel elöbb lépett ki a termikből mint én, és ezt az előnyét végig megtartotta. Te itt rontottál a fordulóval,és csúsztál vissza az elsőről a 3. helyre.
    Pg-t csak te nem vártad meg, mi megvártuk. :-) szépen befejzte ő is.
    Van már újabb noPDA task is ha van hozzá kedv és kitartás. :-))
  • Soaringpilot
    A tegnapi repülésem igc-je letölthető innen.

Szerintem egy jól sikerült task volt, a körülményekhez képest legalábbis:) Az első 130 kilométer (második fordulópontig) hiba nélkül ment, jó sebességgel. A második tp-ig én álltam az első helyen, mögöttem Zivatar és Zacsi jöttek. Itt nagyon elrontottam a fordulást, túl messze kerültem meg a tp-t, és a gép nem fogadta el a fényképet. Legalább ötször lefényképeztem, mire sikerült, és addig le is adtam vagy 200 métert a magasságomból. Zivi és Zacsi is itt előztek meg. Ha elsőre bevettem volna a tp-t, innen meg se kellett volna állnom a célig, de így a harmadik tp előtt még tekernem kellett egyet, hogy visszakerüljek biztonságos magasságba. A tp után Vmax-szal nyomtam végig, és ha jól emlékszem 6 perccel Zacsi után repültem át a célvonalat. Tehát pont az a 6 perc kellett volna egy Zacsiékhoz közeli átlaghoz, amit a TP2-nél és a TP3 előtti megállással szúrtam el.
    Pontos átlagokat nem tudok mondani, majd jön Zacsi és felvilágosít minket:) Annyit tudok hogy Zivi és Zacsi 140 km/h körül, én meg 130. Volt egy negyedik versenyző is, ő akkor fordulta a másodikat amikor én célba értem, nem vártuk meg...

Egyébként ez volt az első PDA nélküli távom, annak azért örülök hogy az összes fordulópont hajszál pontosan ott volt ahova kiszámoltam:D Navigálni tehát már tudok, csak fényképezni nem:D Több táv, több gyakorlás:D

Jó szelet!
    CS
  • ColdFire
    nekem mostanság gyenge a felfogásom...

mondd ki
  • Clidey
    Asszem ezt rendesen bebuktad ahogy kell...
  • ColdFire
    Akkor fejezze be amit elkezdett, EZ PARANCS!!!!
    akkor azt a 21est küldje át :P
  • Clidey
    Majdnem... Az egy elkezdett de soha nem befejezett scenery-szerűség. Van rajta a főépület meg a bunkerek ha jól tévedek, oszt' kalap-kabát. Itt megrekesztette a dolgot a öcsisajt pár éve.
  • ColdFire
    akko lopta a képeket amik a honlapon vannak...? -.-
  • Clidey
    Zacsinak se!
  • ColdFire
    kéne, ahogy elnézegettem a zacsiszájtot ^^ , van egy két dolog amit átküldthetne, mert a Blue Sky klubnak sármellék a bázisreptere, csak épp egy norm formába sincs meg aza reptér :\
  • Clidey
  • ColdFire
    zacsi megadnád az msned?
  • Zivatar
    Én ott leszek.
    HF
  • Papirzacsi
    Itt pedig egy jól használható térkép. Felül kell írni vele a condorban találhatót.
  • Papirzacsi
    Na akkor friss infó a mai repülésről, remélem jöttök, álmoság nem kifogás, mi is álmosak vagyunk, és holnap nincs suli! Kezdés megint 11 körül,egy server újraindítás lehetséges (ebben az esetben egy rövidebb táv a valószínű).
    Ez lenne a Task, időpont és időjárás még változhat, hogy ne lehessen előre begyakorolni, ezt is csak azért adom, hogy fel lehessen kézülni a távból. :-)
    Mint az kiderült pda nélküli lesz a táv, tehát fénykpezni kell. Ez abból áll ,hogy segítség képen bekapcsolható a turnpoint helper, aminek a tövét kell úgy lesotolni (S), hogy a bal szárny is látszódjon a képen, ha sikeres, akkor a condor a már jól ismert felirattal nyugtázza a fordulópontot. Fényképezni a cél kivételével minden fordulóponton és a STARTNÁL IS kell! Teamspeak ajánlott, az ip-je a hostban a description-nél lesz kiírva.
    Kibúvót nem fogadunk el, részvétel önkéntes alapon KÖTELEZŐ. :-)))

Számológépről csak annyit, hogy te nem szeretnél PDA nélkül úgy végsiklani, hogy pontosan érkezzél, ne túl magasan, és mégrosszabb ne a reptér elött terepezz? No meg nem árt tudni kiszámolni azt se, hány szívdobbanás múlva terepezel. :-DDD
  • Soaringpilot
  • Soaringpilot
    Mihez kell a számológép?
  • Soaringpilot
    Egész biztosan singing about-ot mond, csak németes akcentussal.
  • Papirzacsi
    Ha minden igaz, akkor ma is lesz 11 körül egy lejtős task, PDA nélkül, aki akar jöjjön, de térképet és számológépet készítsen elő. Számológépet mindenképpen a térképet meg a condorból ki lehet nyomtatni.
  • gliderpilot
    Na úgy látom, jók ezek a Condor-partyk Lehet jövőre nekem is be kellene szerezni
    Egyébként nem azt mondja, hogy what are you thinking about?
  • Soaringpilot
    Van benne valami...

Amúgy ha belegondolok, azt az 1000 lábat is könnyen el lehet nyomni, ha egy kicsit nem a horizontra, hanem a billentyűzetre figyelünk.
  • Papirzacsi
    Teamspeaket kell használni, és akkor nem lesz gond a chatből.
  • Soaringpilot
    Ez tetszik

- We are sinking, we are sinking!!!
    - őőő what are you singing about?

Congratulations

Remélem te nem őket riasztottad

Szabálymódosítást javasolok a távrepülésben. Mostantól csak ELEV + 1000 feet felett szabad chat-elni

Jó szelet!
    CS
  • Soaringpilot
    Tudom, hogy a rajt mellett terepeltem:) Azért nyomtam a földig a Ventust, mert kisebb sikerélmény volt egész úton legelöl menni, ezért minél gyorsabb akartam lenni:D Ha elértem volna azt a lejtőt, ami azután a domb után jött amibe beleszálltam, ismét jó magasságba tudtam volna kerülni, vagy legalább mint a motoros repülők, nulla varióval 200-zal nyomhattam volna:D
    Amúgy megint a vakmerőségem áldozata lettem, azon a bizonyos dombtetőn át akartam emelni a Ventust, hogy valami figura is legyen már benne, de pont jött egy merülés, ahogy az lenni szokott... Végülis átemeltem, másfél centire a fák fölött, de elveszett a sebesség, meg tele volt a gépem vízzel, a következő fát nem úsztam meg:)
    Majd legközelebb nem vagánykodok az erdészeknek, és akkor talán célba is érek:D

Jó szelet!
    CS
  • Papirzacsi
    Nem, mikor CShez értél, már megelőztelek, de ez mindegy is. A lényeg, hogy elnyomtátok ami volt. :-) Megjegyzem CS ott terepezett a rajt mellett. :-)))Szóval nem voltál messze, de mindegy. Mindjárt indul egy task, gyere. .-)
  • Papirzacsi
    [URL=http://video.google.com/videoplay?docid=3874348246686638761&q=m%C3%B3nika+show]"Sz**d ki a g**imet"[/URL]"te hue kocsog""cseléd".:-)))
    Inkább a Fondát nézted, ahelyett, hogy jöttél volna suhogni, te "vámpír". :-DDDDDDDD