Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Siluro
És mit mondott rá az orvos?<#vigyor>

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

PrasCo
wtf <#bohoc>
Clidey
IDIOTS! <#vigyor>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Tegnap jól felhúzott két német az egyik szerveren. Tekerek, ezek meg ketten kötelékben átszáguldanak a termiken és magukkal viszik az egyik szárnyamat. Utána meg az übermenscheknek állt feljebb... Egyébként is "nyugodt voltam", mert az egész napom XP újratelepítéssel telt... Ezek meg még az esti lazítós repkedésemet is tönkreteszik...
Papirzacsi
Kettõt és könnyebbet. Nem elöbb mint hogy kiadják a scenery toolkitet. Az újzéland azért készülhet már most, mert akik csinálják egyben bétatesztelik is a toolkitet.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Siluro
Van olyan is? Fogalmam sincs amúgy. 😄
Hmm... ha belegondolok most fent sincs... lehet felpakolom...

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

PrasCo
Köszönöm a válaszokat. Akkor ezek szerint elég rendesen fel kell túrnom a szärt, ha könyvhöz akarok jutni. =) No, de sebaj. Majd lesz valahogy.
Siluro
Gyanítom, hogy amikor készen lesz a Scenary Builder kit.

Siluro
Valaki felvette? Az digizze már be és tegye ki a netre, mert nem láttam sajnos 😞(((((

Zivatar
Köszönöm a tanácsot Jabba! Utánanézek elõbb a fórumon. Hibaüzenet pedig nincs, ha a Condor megfagy...
Én sem vagyok sajna otthon a zeneszám-címek világában

Papirzacsi
Az elsõ a 'Gimme some lovin', a többinek nem tom a címét.

Néztem pár régebbit, azok tényleg jóval nehezebbek voltak. Letöltöm õket és hétvégén valamelyiket megpróbálom offline végignyomni . Az eredményrõl majd beszámolok... 😊 A következõ lowlands feladatra meg átrágom még egyszer a könyveket. 😊
Írj levelet a Condor supportjának, vagy vesd fel a gondot a Condor fórumon. Kell nekik a pontos hibaüzenet, a géped leírása, az errorlog.txt és jól jön nekik a dxdiag jelentése. Szerintem biztosan tudnak valami okosat mondani. 😊
Clidey
Zivi, gondolj csak bele...hát hogy nézne ki szerencsétlen monitorod, he?? <#vigyor>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Zivatar
Há ez a tegnapi lólences task tényleg nagyon király volt, és ha mégegyszer kifagyok, akkor Ctrl+Alt+Cipõtalp lesz. Vagy ráveszem magam, hogy az összes ehhez kapcsolódó fórum-témát átnyálazom... <#guluszem1><#falbav>

Papirzacsi
Letölthetõk régebbi flightplanek a lólenc oldalról. Azokból látszik, hogy általában mindegyikben van vmi turpisság, ezt mutatja az is, hogy egy egy távon hányan értek be.Szóval egy ilyen abszolút jósidõ táv ajándék volt tõlük.

A tárgysort szerintem jól töltöttem ki (hívójel, melyik nap, mi történt), remélem majd feldolgozzák. 😊 A jó idõn én is meglepõdtem, nehezebbre számítottam. Ezek szerint joggal 😊
Papirzacsi
Még nen fogadtál el a screenshotot, mert pontot nem kaptál a megtett távért.
Ha estig nem kapod meg értea pontot, akkor ajánlatos lenne újra elküldeni a képet. Csak angyon vigyázz a tárgysor kitöltésére, mert ha rosszul töltötted ki, akkor nem foglalkoznak a levéllel.

Ezt a távot már csak privátban repheted le.Ismétlésre lehetõség nincs, hogy javítsd a pontjaid. Érthetõ is, mert már tudod hol mit kéne csinálni, ráadásul ismétlésnél az idõjárás és pont ugyan olyan, így tudod hol találod az 5 métereket, és így elég nagy elõnyre tennél szert azokkal szemben, akik csak egyszer repülték le. De a 23. távon próbálkozhatsz te is. ;-) De jelzem, ez egy meglepõen jóidõs táv volt. Ennél joban szokták szivatn ia bandát.:-)

Akkor már értem. 😊 Kicsit izgultam emiatt, mert a terepezésmiatt screenshotot kellett küldeni és azon csak a résztvevõk listáját láttam. De elfogadták, 106. lettem a következõ eredménnyel:
FCS Csaba Fodor Ventus2 173,3 Km 1:52:36 0,0 KmH
Elég szar, de szerintem kezdetnek éppen elég volt. 😊
Tényleg, vasárnap újra próbálkozhatom ezzel a távval, vagy csak majd a 23. távon szállhatok fel újra? Szerintem legközelebb már jobban menne, sokat tanultam a hibáimból.
Papirzacsi
A szerveren álítják be, hogy ne lehessen látni. Elég nagy segítség ugyanis, ha látod ki milyn átlagot produkál éppen, és hogy hol tart, így támogatom, hogy csak a célbaérés után válik láthatóvá. Az ezelötti két versenyen a repülõgépek ikonjait is levették az megszokotott 5kmrõl 1km-re. Volt is hõbörgés, hogy hogy merészelik. Pedig sokkal jobb volt sztem. Csak a fehér gépek villogását lehetett látni a távolban. :-)

A terepezés ellenére nagyon élveztem a dolgot. 😊 Az elején tarthattam volna jobb átlagot is, de túlságosan sok idõt eltöltöttem az emelésekben. Pedig az elsõ negyedórában elég jó pozícióban voltam, aztán jól lemaradtam az élen haladóktól kb. 20 km-el. Az elsõ forduló után nagyon elkezdtem nyomni, be is értem pár emberkét, de aztán a hegyek elõtt a már leírtak miatt leszálltam egy kis tisztáson.... 😊 Hülye voltam, mert letértem a kurzusról pár jobbnak látszó emelés miatt, amik persze meghalteak mire odaértem...
Ja igen, egy kérdés. Repülés közben TAB-ot nyomva láttam a mezõny résztvevõit, de az eredményeiket nem. Ezt nálam kell beállítani, vagy a szerveren szabják meg, hogy mit láthatok?
Papirzacsi
Sebaj! Én is majdnem dárdáztam az elsõ fordulópont környékén. A fordulópontot még elértem simán, csak a völgybõl nem tudtam már kijöni a kurzuson. A többiek tekertek egy emelést ott a völgyben, de az pont akkor halt be, az én magasságomban már semmit se lehetett belõle találni. Ezután csak nagy kerülõvel tudtam kikecmeregni onnan, és keresgélni. Végül az uccsó pillanatban, úgy 150-200 méteren böffent be egy méter, ami szépen felnõtt 3-ig. Ezzel menekültem meg. :-D Utánna még párszor megesett velem, hogy széestek elöttem a felhõk, így néha jól elmerültem ,de végül beértem. Igaz elég tré átlaggal. :-) De az uccsó 10km-en még nagyon beelõztem egy emberkét. Mikor megkezdtem a végsiklást, még 2km-re volt elöttem, mire beértem, már mögöttem volt annyival. :-D

Nekikezdtem elsõ Lowlands-es távomnak. 300km-bõl ~170-et sikerült megtennem, a saját hülyeségem miatt hiányzott kb. 200 méter, hogy elérjem az utolsó fordulópontot és nem tudtam átrepülni a hegyeket... Pedig utána sima út lett volna hazáig... Na mindegy, legközelebb jobb lesz. 😊
Nekem is van pár tankönyvem, a legelterjedtebb, újabb kiadású magyar tankönyvtõl a svájci kiadású, német nyelvû könyvecskén keresztül az egyik elsõ magyar vitorlázórepülõ tankönyvig (az ötvenes évekbõl - vörös csillag meg elvtársozás unásig stb.)
Egyiket sem adnám el, mert iszonyú nehéz volt beszerezni õket, de csak szabadidõ kérdése, hogy mikor szkennelem be õket. Már több éve tervezem, de még nem jutottam el a cselekvésig... 😊))
Nekem megvan az MHSZ-féle "Vitorlázórepülõk tankönyve" és a Jereb-féle "A vitorlázórepülés iskolája" címû könyv is. Elõbbit egy klubtársamtól kaptam, utóbbit a netrõl töltöttem le. A kettõ alig különbözik egymástól, az utóbbi kevesebb néhány fejezettel.

Clidey
Esetemben LHDK... 😊
Nekem volt anno egy jó kis könyvem, amibõl én is vizsgáztam anno, de kölcsönadtam pár éve, és elfelejtettem visszakapni... 😞 Úgyhogy sajna nem bírok segélni, szorri. 😞

Siluro
Asszem Budapesten a Dagály utcai könyvesboltban megtalálható. Ha yool tudom a repülõklubbok is onnan szerzik be a könyvet, de nem vagyok benne 100%ig biztos...

Papirzacsi
HA vkienk van eladó tankönyve, akkor igen.Vagy a net bizonyos eldugott helyin is fellelhetõ (volt?)a Jereb-féle Vitorlázórepülés iskolája címû könyv. Ez szinte teljesen megegyezik azzal amibõl az oktatást végzik. Legalábbis az enyémmel majdnem teljesen megegyezik. Elsõ ránézésre csak az ábrák frissültek.

PrasCo
Kérdés. Amíg nincs sem valós repülés, sem Condor, el szeretném ütni valami hasznossal az idõm.
Arra gondoltam, beszereznék egy vitorlázórepülérõl szóló, jobb esetben oktató könyvet. A tippeteket kérném. Ezt egy közönséges halandó, AKA nem növendék be tudná szerezni? Esetleg etvasz anderesz?
Én is csak ismételni tudom a többieket, nincs értelme hasonlítgatni az eredményeidet másokhoz. Repülj minél többet minél valóságosabb körülmények között (termikhelpert felejtsd el, tönkreteszi az egész vitorlázórepülés értelmét). Biztosan nehezebb lesz, mint mindenféle segítõ eszköz nélkül, de idõvel fejlõdni fogsz.
Ja igen és olvasd el még egyszer a vitorlázórepülõ tankönyv távrepülõs és meterológiai fejezeteit. 😊
Most még én is csak bénázok, de már pár órányi repülés után érzem a fejlõdést. A termikhelpert csak az elsõ pár alkalommal használtam, de annak szerintem semmi értelme. Olyan mint a god mode a lövöldözõs játékoknál, ökörködésre jó, de amúgy semmi értelme.
Papirzacsi
Hiú ábrándokat ébresztesz benne. ÉS hogy fog neki fájni, mikor kiderül hiába. :-D

Zivatar
Gondoltam azért ír ilyet, hogy romlik a szellemi színvonala, hogy épp az ellenkezõjét állítsuk. Ha neki jólesik, miért ne írnám le? Nekem csak pár karakter....<#vigyor1>

Clidey
A számom? 00! izé... 00-7! <#alien>

Papirzacsi
Clidey, sztem add meg neki a számod. Komolyak a szándékai. <#idiota>

Zivatar
Ez mondjuk természetesen igaz

Zivatar
Nem hiszem, mert akkor nem tudnál fasza 3D-s dolgokat, meg képeket csinálni ehhez-ahhoz... A Skinek készítésében például nem hiszem, hogy valaki fel tudná venni a harot veled. És akkó még csak a számítógépek világában járunk. <#banplz>

Papirzacsi
Különben sincs értelme átlagról beszélni addig, amíg a termal helper játsza a fõ szerepet egy távnál.

Papirzacsi
Meglepõ ez a vallomás és igaz, de valljuk be, korábban se volt oly magas az a színvonal.<#idiota>

Clidey
És ezt most nem csak a kondorra értem, hanem a szellemi színvonalamra is. No az hanyatlik csak igazán! <#zavart1>

Clidey
"...Nyilván mindenki elkezdte valahol, voltak mindenkinek kudarcai, sikerélményei..."

Ezt én HATÁROZOTTAN megcáfolom! Mióta benneteket ismerlek, én csak visszafele fejlõdöm, és csak kudarcaim vannak! Szal má mínusz elõjel figyel régóta a tudásom mértéke elõtt... <#zavart2>

Zivatar
Nézd, nem fontos annyira az a tény, hogy ez gyenge eresztés volt. Nem ez a lényeg. Egyébként nagyban függ az átlag az idõjárástól - mint tudod. A lényeg szvsz abban keresendõ, hogy hogyan fejlõdnek a képességeid. Nyilván mindenki elkezdte valahol, voltak mindenkinek kudarcai, sikerélményei. Ha az ember erõt tud venni magán, és tudatosan fejleszti saját magát, akkor nagy magasságokba érhet fel. Szóval állj neki, és repülj sokat, és mindig értékeld a teljesítményedet! Tudom ez nehéz, mert az abszolútértéket nem mindig tudja az ember elsõre pontosan eltalálni, de nagyjából érzed belül. Az tuti, hogy itt õszinte értékelést fogsz kapni... <#nyes> Biztos vagyok benne, hogy hamarosan Te is jó átlagokat produkálsz majd. <#idiota><#zavart1>

Clidey
Hát ha ezt akarod, ám legyen: SZAR A TÁVOD KÖLÖK! <#bee1>

Clidey
Jézusom. Egy 16 éves kölök vagy. Nem kell ahhoz semmilyen honlap hogy megmondjam, hogy a fasorba se vagy! <#vigyor>

És mondod mindezt egyetlen 50km-es, termikhelperrel lerepült távval a hátad mögött... <#fejvakaras>

Nem ártana már tényleg, ha elgondolkodnál azon, mit és miért is akarsz kommentelni... ezt nem bántásképp mondom tényleg, hanem megszívlelendõ tanácsként próbálom adni.

Clidey
Hmmm...na és avval meg mire mennél? <#nemtudom><#fejvakaras>

Szerintem nincs semmi baj a távoddal<#hawaii>

Clidey
Ezt csak megerõsíthetem! Tök kúl taszk volt!!! <#hawaii>

Zivatar
A tegnapi task király volt! (szerénytelenség nélkül állíthatom) Csak a baj az, hogy kifagytam belõle feltehetõleg a víruskeresõm miatt. <#szomoru2>

Nah tegnap bepróbálkoztam két online távrepüléssel. Az elsõ valami külföldi host volt, hegyvidéki 70 km, 40-nél kilépett a host...
A második az általatok említett magyar host volt. Hááát, nem remekeltem. 😊 Harmadszorra sikerült elkapaszkodni és végül ~110 km-nél muszáj volt hegyoldalban, fák között bevállalni egy terepezést (bár utólag visszagondolva lett volna jobb hely is). Eredmény: crash, mert már majdnem megálltam, amikor hirtelen elkezdett emelkedni a hegyoldal és megfogta a gép elejét. A valóságban asszem' egy lábtörés lett volna a minimum...
Clidey
Kérem a tisztelt moderátort, Zacsit bannolja a g*cibe. Köszönöm. <#bee1>

Papirzacsi
Õ nem az a Jabba. ;-)

Jabba: Rá fogsz ismerni a host nevére vmikor 8 után. Ha másról nem akkor a HUN feliratról. :-D