Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem egészen vitorlázórepülés, de hátha tudtok segíteni:
Tudtok olyan videókról, amelyek utasszállító repülõk pilótafülkéjében készültek, repülés közben?
Üdv.: Soaringpilot
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Esetünkben a "pénzbedobós"-on volt a hangsúly, magyarán gyéká aprópénzért lehet nagyfelbontású egyegyes LIVE-ganéképet venni. Azzal marhára tisztában vagyok, hogy mûholdas felvételt lehet szerezni, ha kell az embernek. Csak sajnos azt általában nem magánszemélyek vásárolják - nem véletlenül.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
Feladatokat megszakítani, távrepülés következik... 😛 negyed kilencz körül... csatlakozni minél többen!
A Repvez
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A többiek dárdáztak, illetve megunták a szöszölést a fél-egy méterekben.
Ezután just for fun repültünk egy lejtõs távot. Jó idõ volt, végig csapkodott a szárnyunk. :-)
Mit szóltok a tegnapi llc feladathoz. Beestem hatvanvalahány km/h-s átlaggal, azt hittem utolsó leszek, de elég sokan vannak mögöttem. Zúzós feladat volt, elég jól szétszórta a mezõnyt. Én az utolsó 50 km-ig elég jól álltam 5-6 gép volt mögöttem, de akkor elhagyott a szerencsém és csak gyenge egyes emeléseket találtam. A többiek találtak pár átlag 2.5-3-as emelést és lehagytak... Pedig kis szerencsével mglett volna a 75-80-as átlag...
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
A vizsgaeredményeket akkor is figyelembe vették, amikor eldöntötték, hogy ki milyen gépen kezdjen. A jobban teljesítõk, tehetségesebbnek látszók IS-28B2-n tanultak, a többiek meg Góbén.
Na persze ez már a múlté, napjainkban sokkal lazább a rendszer...
A tegnapi LLC milyen volt? Nem volt kedvem menni, rettenetesen fáradt voltam. Csak annyit láttam, hogy szabadosztályú feladat volt, elég késõi indulással.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az elméleti nálunk úgy nézett ki tavaly, hogy egymás után két hétvégén az alap dolgok (aerodinamika, mûszertam stb...) voltak, aztán még két alkalommal "szimulátoros gyakorlat" címen ökörködtünk az SFS 4-gyel az oktatómnál:-) Az elméleti vizsgán a vizsgáztató pedig egyszerûen otthagyott minket, mert akadt valami dolga:-)
Most a második-harmadik évfolyamnak összesen két alkalom lesz az elméleti. Szerintem manapság nagyon lazán veszik, pedig komoly dologról lenne szó... Amikor vezetni tanultam, a KRESZ+elsõsegély több mint egy hónapig tartott úgy, hogy hetente 3-szor kellett menni.
Üdv.: Soaringpilot
Ma is lesz lólenc ám! És kétszázhetvennel fogok végigsiklani a taszkon! Ez a sebesség már tuti nyerõ, nem? <#nevetes1>#nevetes1><#zavart1>#zavart1>
alias HF
Ide kattincsá he! 😊
Ha jó idõ van ,akkor újabban nem is várom ki a 200 méter pluszt, hanem elindulok már hamarabb. Végsiklás közben pár delfinezéssel könnyen össze lehet szedni azt a biztonságos pluszt, amit aztán a végére úgyis elnyomok. :-D
Már az eddigi repülések alapján is érzek némi fejlõdést (bár az eredményekben még nem látszik), de még van hol fejlõdnöm.
Két fõ problémás területet látok.
1 - Túl óvatos vagyok... Nem találom meg az ideális sebességet, utólag átgondolva általában 20-40 km/h-val lassabban repülök, mint amennyivel lehetne és sokszor leállok tekerni.
2 - Nem érzem pontosan, hogy mikor van itt az ideje a végsiklásnak. Bár legutóbb elég jól eltaláltam... 😊
Mindenesetre örülök, hogy látom a saját hibáimat és látok némi fejlõdést is. 😊
Így az amcsi szerveren nyomultam a többi magyar HF,BT,T1 társaságában.Sajna a start elött pár perccel levágott minket a TS, így "némán" kellett végigrepülni, de ennek ellenére egész jó géppárt repültünk HF-fel. :-)
Ajánlom, hogy a versenyek után a jobbak IGC-ibõl tölts le párat(2-3), és hasonlítsd össze a Seeyouban a tieddel. De minél elöbb a verseny után, mert akkor még emlékszel minden mozzanatra, és így könnyen tanulhatsz a hibáidból, és mások jó megoldásaiból. Én is mindig szívom a fogam egy egy verseny után, hogy igen én is gondoltam rá, hogy arra kéne menni, de mégse mentem arra. Õk jártak jobban, a fene. Na majd legközelebb. Meg ilyenek. Szóval mindenképpen érdemes megnézeni egy két jobb IGC-t.
Volt "némi gond" a cseh MK szerveren, így ketten maradtunk onilne egy német fickóval (TO). Ketten vágtunk neki a távnak, de mindketten kicsit túl óvatosak voltunk. A 2. pontig ( a hegyekig) együtt haladtunk, ott õ elég alacsonyan berepült egy völgybe északra az útvonaltól, én meg délre próbáltam kerülni, a térkép alapján arra jobbnak tûntek az esélyek. Szerencsém volt ezzel a döntéssel, könnyebben elértem a célt, mint õ. Tarthattam volna jobb átlagot is, de még mindig túl óvatos vagyok....
Fõleg a táv utolsó harmadánál nyomhattam volna kicsit jobban, számításaim szerint úgy valamivel 100 km/h fölé tudtam volna vinni az átlagomat. Összeszedtem jónéhány büntetõpontot a felhõzés miatt, úgyhogy nem lett túl elõkelõ helyem a rangsorban...
A 15 méteres típusokat jobban szeretem... 😊))
Szerintem próbáld meg szerkeszteni, de csinálj róla egy biztonsági másolatot, nehogy újratelepítés legyen a vége.😊
Elég érdekes task ez a mai. Az elsõ FP után sikerült felküzdenem magam az élen állókhoz. 4-en mentünk elöl, be a hegyek közé. Jó szar periódust kaptunk ki, elmerültünk, és mind a négyen ugyan ott estünk be a fák közé. Szóval rábtunk...
:-)
Day23 - 300-ból 177 km
Day24 - 204-bõl 204 km, 80-as átlag (jobb is lett volna -kb 110-, de féltávnál elakadtam majd' 15 percre)
Day25 - 212-bõl 15 km (ez a ma elért csúcsteljesítményem)
Asszem van hova fejlõdni... Hajlamos vagyok hosszabb siklásokra, nem tudom felbecsülni, hogy mikor érdemes továbbindulni és meddig érdemes tekerni. Az emelések közötti sebességgel nincs gond, csak a megfelelõ indulási magasságot nem találom el...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Most jut eszembe!!!! Milyen volt az utolsó Légcsavar?
komolyan? HURRÁ HURRÁ HURRÁ <#idiota>#idiota>