Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DJviolin!
Na, hogy megy a repülés? Elkezdtétek már?:-) Nálunk sajnos repülési tilalom van múlt szombat óta (elõreláthatólag szerdáig) az árvízi helyzet miatt. Állítólag azért, hogy a védekezésben résztvevõ katonai helikoptereknek bármikor szabad útja lehessen. Halkan jegyzem meg, hogy mióta ezt bejelentették, egyetlen Mi-8-ast láttam errefelé, azt is kb. 5 percig...
A tavaszi táborunknak tehát annyi, az eddig tervezett 9 üzemnapból kettõt tudtunk megtartani:-(( Pedig azóta is gyönyörû idõ van, már régen valahol az egyóráknál tartanék, sõt talán még a Pirat típusom is meglenne azóta...
Errõl ennyit. Remélem máshol nem ennyire sz*r a helyzet, és legalább valaki tud is repülni.
Üdv.: Soaringpilot
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
Leírom kicsit részletesebben a hétvégi élményeimet:
Szóval mindkét nap jó idõ volt, de igazán vasárnap lehetett jókat repülni (ekkor lett 18 perces repülés az ellenõrzõ iskolakörbõl:-)) Egész hétvégén gyakorlatilag nem volt 500 méter alatti csõrlésem, olyan jó pályairányú szél fújt. Plusz ehhez még hozzájött az új 1500 méter hosszú kötelünk is:-)
Az egyik felszállásnál leoldás után a hosszúfal közepáig csak emelkedtünk, úgy hogy egyszer nem álltam meg tekerni. A negyedik forduló után a felesleges magasságot le kellett csúsztatni, mivel a tavalyi kishíjánterepreszállásos ügyem miatt nem mertem kintebb menni:-) Gyakorlatilag nem is lehetett normális iskolakört repülni, mert egyszerûen kerülgetni kellett a termikeket, ha le akartunk szálni:-) A kezdõkkel nem egyszer megcsinálta az oktató, hogy a harmadik fordulóból visszavitte a hosszúfal közepére, hogy kopjon a magasság. Így legalább többet tudta gyakorolni a sebesség- és iránytartást:-)
Remélem nyáron legalább ilyen idõ lesz minden üzemnapon, tavaly sajnos nem nagyon találkoztam ilyennel:-( 13-ától 18-áig tavaszi táborunk lesz, ha ilyen idõ lesz, meglesz a C vizsgám és az elsõ idõtartamok. Reméljük a legjobbakat...
"A szép leszállásnak három titka van... de azt senki sem ismeri"
Jó szelet!
Soaringpilot
Nálunk már van újság a valódi légtérben:-)))))))))
Hétvégén megtartottuk az elsõ két üzemnapunkat:-)) Összesen 55 percet repültem két nap alatt, és volt egy 18 perces repülésem is (1 perc híján rekordot döntöttem:-)). Idézek egy klubtársamtól:
"Ez már hiányzott, mint fõdnek a ganyé"
Jó szelet!
Soaringpilot
Mi újság a virtuális térben? Lowlands stb?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
...na, de nem is egy nap alatt épült fel a dominódéj. <#idiota>#idiota> Egyelõre egy ~ 25km-es próbálkozás során 11 egész valameddig jutottam, ahol kb. két méterrel elmértem egy dombtetõt. (jó, ne fogalmazzunk úgy, mintha MÉRTEM volna akármit is, egyszerûen fennakadtam, kész. 😄 -1m/s (? javítsatok persze, ha hülyeséget beszélek, amire jó esély van) volt a süllyedés, bár azt HITTEM {igen, lehet kiröhögni... HITTEM 😄}, hogy a dombnak felfutó szél elég lesz ahhoz, hogy átemeljen. Hát nem lett elég. ^^) Halálnak van Szlovéniában ennyi fa.
...viszont nagyon élvezem még az elvetélt próbálkozásokat is. 😊 Érdekes változatosságot jelentenek a leszállásgyakorlatok meg a fordulók gyakorlásai között.
Miért te mit állítottál áruld már el?
A szememben meg te vagy a LOL úgyhogy be is fejeztem.
ON
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Na erre már képtelenség írni bármit is, ezen kommenteddel (is) bizonyítod állításom! LOL vagy!
ON
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Nno, ezért nem mutatkozok én multiban. 😄 Ezek szerint a "race time" értelmezése nem "kapkodd a segged, van rá tizenöt perced", hanem "csinálj amit akarsz, de fõképp emelkedj, van rá tizenöt perced".
Hiába, hibáiból tanul az ember... óóóhogyaza... 😄
Köszönöm. Természetesen az lett a hiba, amit leírtál. 😊 Akkor részemrõl még nem érdekes a race time, tehát kilövöm a francba. 😊 És húzok gyakorolni, most már "normálisan".
Húúúú mindjárt elszégyenlem magam és elmegyek sírni a sarokba.. attól hogy repülsz nem vagy jobb ember mint mások...
JA hogy flegma voltam?? OHh bocsánat tudom olyat csak nektek szabad... Egy abszolút nem a téma velejét adó részletbe belekötsz.. mi ez ha nem kötözködés?
ON
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nos, akkor tán olvass vissza, kinek milyen hangvételû volt a kommentje. De tudod mit, segítek: kettõnk közül te voltál az aki provokatívabb hangnemben kezdett irogatni minden ok nélkül. Ha te ezt nem látod át, csak sajnálni tudlak érte. De nem vagyok rest, még egyszer leírom, úgy látszik szellemileg nem sikerült befogadnod ama rettentõ adathalmazt, amit az elõzõekben leírtam...tehát: NEM KÖTÖZKÖDÉSBÕL IRTAM AMIT ÍRTAM (#1843)!
S ha már a flegmaságnál tartunk (#1848 kommented), akkor bátorkodnék megjegyezni, hogy ha nem vagy aktív repülõ ember - ami egyébként látszik is ezek után rajtad -, akkor én a helyedben meghúznám magam, és csak figyelnék, mit mondanak itt a nagy bácsik...
ON
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Jó példának tudom felhozni topikgazdánk egyik videóját korábbról, amit talán még mindig megtalálhatsz. Azon nagy ügyesen a leoldás után azonnal megpróbált útnak eredni, csak még vagy 10 perc volt a startig. Õ ezt nem várta meg, hanem nagy bõszen a sikeres start reményében eljátszotta a magasságát. Mire lejárt a race in time, már a földön is volt. ;-)
Egyébként átolvasva a válaszokat (ezúton köszönöm ismét mindnyájatoknak), illetve megint átrágva magam az oktatószövegen és "filmen", nekiestem a Try lesson-nak, és szánalmasanröhelyesmódon pöccintésre fogadja el szép sorban a checkpointokat. Ezek szerint az útvonalkijelölésemben van valami hiba.
btw: nem vagyok aktív repülõ
Az autó kanyarodik. A repülõ fordul!
Rögtön lenne is egy kérdésem.
Csináltam magamnak kis "tanuló-távokat", felcsörlök, elibegek egy checkpointig, aztán vissza, leszállás. Ez már szépen megy. De a checkpointokat az Istennek nem akarja elfogadni, pedig minden beállítás stimmel. (min-max magasság között vagyok, ívben is benne vagyok; volt olyan, hogy centire a pont felett repültem el, de ekkor sem ugrott a következõre) Feltételezem, valamit "nyomkodnom kéne", hogy elfogadja a távomat. De mit?
Szedjétek mert már nem friss!!!!<#email>#email>
http://www.repair.hu/downloads/Cmelak.zip
Minden sikeres vizsgád után szépen elõrehajolsz, megfogod a térdeidet és minden ottlévõ jó erõsen ráhúz a seggedre ;-(
Ne aggódj, Õk is kaptak rendesen, tehát téged sem fognak kímélni :-)
De még mindig jobb, mintha egy üveg whiskyt kéne meginni.
A reporvosin pedig még a golyóidat is megszámolják (remélem nõi orvos van :-)
1. Mi az a ihbc? és milyen könyveket?
2. Jövõ hétvégén hozzád is átugrom majd megnézni a progikat. Az a Condor mennyibe került?
3. A topicot nagyon egyszerûen megtaláltam. Begépeltem a Google-ba, hogy Vitorlázórepülés tankönyve és megnéztem a linkeket. Közte volt ez is, gyors bedugtam a kedvencek közé. Egyébként nem tudom milyen fõlepról lehetne idecsúszni, de mindegy itt vagyok :-)
Az egy kicsit fájt, hogy csak 24 óra múlva írhattam a topicra, de így biztos nem lesznek légbõlkapott hozzászólások ;-)
Ui: full tegezés - Üdv!
Jó a megérzésed, de tegezõdjünk!
Könyvért jövõ vasárnap megyek a Dinyéshez, de gondoltam egy saját darab is jól jönne. Bár elég lehetetlennek látszik, mert régen adták ki (1971). Lehet hogy készül belõle egy új?
Más: a szimulátorprogram neked megvan?
Eladó 'Vitorlázórepülés tankönyve'-t keresek. Most szeretném kezdeni a tanulást. Ne kíméljetek...
[email protected]
Köszi szépen a linkeket!Már alig várom, hogy belevethessem magam a videónézésbe:-)
Üdv.: Soaringpilot
NA ebbõl is reklámtopic lett😊