Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nem azon akkor melyiken? Tényleg félre érthetõ...<#idiota>#idiota> :-D
Na mindegy. A task még megvan, lerepületlenül, szóval már csak egy alkalmas idõpontot kell keresni. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
De tegnap egy óra üres és értelmetlen serverfuttatás után bezártam a dógot.
Tegnap este menni akartam, de állandóan "Host not found" volt, pedig legalább ötzör próbáltam belépni. Mi lehetett a baj? Senkinél se mûködött, vagy csak én hibáztam valamit?
Én egy 100-150 km-es háromszögre gondoltam, közepes idõben, kb. 1500-as alappal. Magyarországon ilyen az átlagidõ.
Üdv.: Soaringpilot
Osztán reagájjatok már, hogy milyen taszkot akartok! 16.00-kor megint erre járok, és az addig leadott "szavazatok" alapján gyártom le a taszkot. (Meg persze a saját ötleteim alapján) Zacsinak meg köszönöm a hoszt-felajánlást, örömmel el is fogadom.
HF
Csoda történt! Több, mint 9 hónap után végre jó idõ lett vasárnap, így megrepültem azt a rohadt termikellenõrzõt:-) Ez életem eddigi leghosszabb repülése is volt egyben, kereken 50 perc lett. A repülés 3/4-ében én vezettem, aminek örülök, hiszen legalább három termiket önállóan fogtam meg és önállóan emelkedtem benne:-) A legmagasabban 1350 méterre emelkedtem ki, egészen felhõalapig. Kicsit bele is emelkedtem a felhõbe (kizárólag oktatói utasításra persze:-)) Valami csodálatos élmény volt, Kelet-Magyarország egyik legnagyobb városa egy kis falunak látszott:-) Kár, hogy az aktuális Góbé éppen nem volt dugózható, szerintem kihasználtam volna a lehetõséget:-) A vége is érdekes élmény volt, háromnegyed óra gebergés után otthagytuk a jó idõt, és 1000 méterrõl féklapozva jöttünk le (-5-ös varióval). Mire leértünk, kezem-lábam elzsibbadt a gyors légnyomásváltozástól, csoda hogy egy darabban tettem le a gépet:-) Jövõ héten lesz dugózható Góbénk, csinálok egy dugóellenõrzõt aztán meg se állok (pontosabban le se szállok) a C vizsgáig. Igazás összejöhetne így a második szezon közepén...
Egy szó mint száz, ez volt az eddigi legélménygazdagabb repülésem, soha nem csináltam még ennyi mindent egyszerre a levegõben. Kis híján felhõztem, önállóan tekertem nem is keveset, és a végén egy kicsit émelyegve bár de gyönyörûen szálltam le:-) Hosszú lesz ez a hét:-)
Hasonló jókat kívánok mindenkinek.
Zivatar
1896#-os kérdésem még mindig él. Röviden: hogy néz ki egy JAA-s hajózónapló?
Egyébként szombat reggel van, ami annyit jelent, hogy szar idõ. Én úgy vagyok vele, hogy már nem is érdemes idegesíteni magamat miatta. Így legalább látom a Forma-1-et:-) De ennek a rohadt idõjárásnak azért ezt üzenem:<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
Nekem pont ez a gondom, hogy amikor a fõmenüben rákattintok a multiplayerre, nem lát semmilyen szervert, hiába frissítem. Magyarul üres a szerver lista. Más programnál mûködik, itt miért nem?
Bár én már jó régóta nem condoroztam, így nem tudom pontosan milyen a népsûrûség manapság multiban.
Ha be tudsz lépni egy szerverre, akkor minden adott ,hogy rendesen nyomhasd multiban.
Amikor free szerepel a szerver nevében, akkor az olyan helyizgetõs. De igazából nem ajánlom, mert az ilyen szerveren levõk 90%-a azért megy, hogy ökörködjön. Így folyton eléd zuhannak a pályán meg stb.szóval rémálom.
Tehát szoktak-e lenni szimpla helyizgetõs szerverek, vagy mindenki a távokat nyomja? Kicsit szeretnék iskolakörözgetni, meg termikelni "forgalomban" is, mielõtt elindulok távra:-)
Végre van normális internet kapcsolatom, így tudok multizni:-) A kérdésem, hogy a Condorosok általában mmikor röppennek össze, mert én tegnap este nem találtam szervert?
De nem fog problémázni a condor.:-)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Végre törölték ezt a rohadt légtérkorlátozást, így hétvégén jó idõ esetén repülünk:-))) Akárki akármit mond, szerintem ez az 1 hónapos repülési tilalom egy kicsit túlzás volt. A Tisza minden évben megárad (ennyire azért nem), de tavaly is meg azelõtt is lehetett repülni, nem volt gond sose. Na mind1, vége van, lehet repülni orrvérzésig:-))
DJviolin!
Te hogy állsz a kiképzéssel? Ha jól saccolom, már valahol az I/3 vége felé jársz...
Holnap ne keressen senki, mert nincs az az erõ, ami engem ki tudna ráncigálni a Góbéból:-)))
Jó szelet!
Soaringpilot
Most elsõsorban azokhoz szólok, akik láttak már közelrõl motoros repülési naplót.
Tehát: mi a különbség a vitorlázó repülési napló és a motoros hajózónapló között? Gondolok itt a következõkre: abban is lehet egyesíteni az azonos légijármûvel, azonos napon, azonos céllal végzett felszállásokat egy rubrikába, vagy itt külön kell bontani az összes felszállást? A másik kérdésem, hogy egy hajózónapló szól az összes motoros kategóriára (A kategóriától az utasszállítóig)? Nekem az tûnik logikusnak, ha minden kategória egyben van, és az azonos típusú felszállásokat lehetne egyesíteni, mint a vihornyás startnaplóban.
Ja, és egy hajózónapló meddig szokott elég lenni egy olyan pilótának, aki sûrûn repül és sokat (pl. közforgalmi)? Gondolom nagyobb és vastagabb, mint egy startnapló, és nem kell belõle 10 darab a pályakezdéstõl a nyugdíjbavonulásig:-)
Nem csak nálunk adják ilyen korán a Pirátot, elvileg mindenhol így kéne lennie. A vitorlázórepülõ kiképzési tematikában ugyanis a VIII. fejezetben (típusátképzés) benne van, hogy együléses, ívelõlap és vízballaszt nélküli vitorlázógépre bárki kaphat átképzés, akinek az egyedüli egyórája megvan. A másik meg olyasmi, amit Te is említettél: Az egyszem Góbénkban ugyan van még idõ, de 3 Pirátunk is van, így általában szokott jutni, ha fel akar vele menni az ember. Meg aztán a kezdõkiképzést se hátráltatjuk, ha a három- és az ötórát is Piráttal nyomjuk, a távról nem is beszélve:-)
Egyébként mikor kezdtél repülni? Hol tartasz most?
Jó szelet!
Soaringpilot
Baluxx
Igen. Én vagyok LSteve. 😊
Köszi az anyagokat. Szerintem Mester szemezgetett velõle, amikor bemutatta a gépet. Szombaton kiderül.
Üdv:
DJviolin
(alias: LSteve, alias: Lanti 😊)
Gratulálok az elsõ "botolásokhoz":-)) További szép repüléseket, szép leszállásokat kívánok!
Jó szelet!
Soaringpilot
Azt el tudnád intézni, hogy kedvenc típusaim, az An-2 és a PZL-101 is bekerülhessenek a mûsorba?:-)))))))
320 kilométer????? Ettõl féltem. Ilyenkor van jó idõ, amikor nem tudunk repülni. Ez tavaly is így volt, csak akkor egészen más miatt maradtak el az üzemnapjaink. Azt hittem, ez változni fog, de úgy tûnik valami miatt mindig meg kell hogy szívjuk:-(((