5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Soaringpilot
    Románok??? Csak azt ne!!! Akkor végünk van mint a botnak...
  • Soaringpilot
    Ráadásul ha jól értem mindkét általam repült típus veszélben van. Az egyik ugye a Góbé, a másik pedig a Pirat, mivel PZL gyártmány...
  • Soaringpilot
    Sajnos már hallottam róla. Valamit tényleg tenni kell, ez már több mint felháborító. Sokmindent el tudtam eddig képzelni, de ezt már tényleg nem.
    Ha ez igaz, hamarosan kivonják a Z-142-est, a PZL-101-est és 104-est, az An-2est és még sorolhatnám. A legjobb repülőgépek a világon. De hogy a Góbé nem felel meg az előírásoknak, az már tényleg nevetséges. Ha kivonják a típust, a magyar vitorlázórepülésnek VÉGE!!!

Azzal talán egyet is értenék, hogy valamelyik szomszédunk vegye át a polgári repülés irányítását, mert amit a PLH csinál az több mint siralmas... Ha mondjuk Ausztria venné át az ellenőrzést, biztos vagyok benne hogy rövid idő alatt helyretennék a dolgokat. Az meg elgondolkodtató, hogy külföldön egy kis kétmotoros C kategóriás repülő (pl. Baron 58, Piper Aztec, Seneca stb...) óradíja néhol kevesebb, mint itthon egy Cessna 172-esé.

Valamit tenni kell, mert ez így nem fasza...
  • Clidey
    Egyszer biztosan... :)
  • Soaringpilot
    Egyébként milyen repterek lesznek a Hungary Scenery-n? Lima-Hotel-Sierra-Sierra benne lesz?
  • Soaringpilot
    Egyáltalán nem szoktam. Így érthető ha le vagyok maradva:)
  • Clidey
    Nemtom, én is csak most csöppentem ide...
  • Clidey
    Temeg megin háttal ülsz a bilin! Ki mondta hogy az ÖSSZES-be mennyi tartozik majd bele?
  • Soaringpilot
    Jól értem, Urak? Lesz magyar scenery a Condorhoz?
  • Papirzacsi
    Neked már megint elgurult a gyógyszered, és lázálmaidban irreális dolgokat látsz. :-P
  • Clidey
    Inkább Zacsi papa nem látja kicsit a fától az erdőt asszem': én a Condorbeli ÖSSZES majdan megjelenő repülőtérről beszéltem... :)
  • Papirzacsi
    Cidey papa kicsit nem látja a fától az erdőt asszem. :-) Hozzászólása csak és kizárólag LHDK-ra vonatkozik, nem pedig a teljes hungary sceneryre.
  • gliderpilot
    Köszi szépen!:) Hát kár, hog ya Condorba csak ilyen lebutított kerülhet:(
  • Clidey
    A szinöri két változatban fog napvilágot látni:

- a Condor számára, erősen lebutított verzióban - lévén a szim grafics endzsinje úgy tűnik nem a legjobb, sajnos nem bírja a túl nagy részletességet, valamint a nagyfelbontású textúrákat. :( Így csak a főbb épületek lesznek benne, meg pár vitorla. Másodsorban meg értelme sincs túl részletesen beletenni, mert úgyse tudod megnézni hisz csak a saját- vagy a multitársak gépei körül tudsz forgolódni a kamerával. :/

- a másik verzió pedig az FS2004 számára. Ebben már minden benne lesz, maximális részletességgel "az utolsó fűszálig": összes épület, bokrok, fák, autók, szállítókocsik, tankoló, starthelyek...téli-nyári textúrák, satubbi satubbi. :)
    Az első hivatalos privjú-piccsörök előreláthatólag jövő hét elején lesznek kiadva, mert előtte még Zacsinak jól meg kő buknia a suliba! :P Ugyanis ő az a muksó, aki beleapplikálja az egész hóbelebancot a efesbe... :)))) Szal ez egy közös vállakozás tulképp, csak én vagyok a hangadó. :D
  • gliderpilot
    Tudom, ezt egy hozzá intézett kérdésnek szántam:) Egyébként a részletességről nagyon az indexen sem írtak eddig, vagy tévedek?
  • gliderpilot
    Na jólvan. Csak a 666 számít, annak változatai nem Bevallom:direkt volt
  • ColdFire
    szerencsés számos fogtál ki #2666, sok szerencsét ^^
  • gliderpilot
    ok!Clidey?:D
  • gliderpilot
    Egyébként a hangárt a Condor magyar sceneryre csináltad? (ez hogy van egyébként, hogy csak a repterek környékét dolgozzák ki, vagy a fontos tájékozódási pontok is rajta lesznek?(pl. tanya, tó, ilyesmi)?)
  • gliderpilot
    A Góbé 80 éves?:):p Egyébként tök jó kis riport, talán még növendékakat is csábított;)
  • Clidey
    Zivi nagyvasal!
  • Zivatar
    ...és mellesleg ez a kedvencem
  • Zivatar
    Ezt a fotót pedig a saját fénygépemen találtam :P
  • Soaringpilot
  • gliderpilot
    Azt akartam írni, hogy az a címe, hogy berepülés LHHH-n:)
  • gliderpilot
    Hát a videó LHHH-n... De én nem tudom...:p
  • Soaringpilot
    Köszi:)
    Közben utánajártam, felhívtam az illetőt:D Időközben eladta a Falkéját, de nyáron vesz egy másikat, tehát azzal nem lesz gond. Az összegre kb annyit mondott mint te, de azt hozzátette, hogy ha saját Falkéval lesz az oktatás, baráti alapon olcsóbb is lehet:) A kezdő kiképzésem nagy részét B vizsgáig vele repültem, tehát elég jó ismreős:)
    Tegnap este rákerestem a neten a MOVIT PPL árakra, a Horizontnál 900 ezer forint, amin meg se lepődtem... Pécs-Pogányon ez már 550 ezer, de abban benne van az oktató díja, a különféle illetékek, de még a pályafény használatért is fizetni kell... Ezzel a három dologgal Szolnokon kapásból olcsóbb, pláne ha tényleg saját géppel lesz a kiképzés:D

Jó szelet!
    CS
  • gliderpilot
    Szia!
    Hát én is ezt tudom, hogy külön lettek választva. (Nálunk is van egy Falke, csak az klubtulajdon.) Szerintem ha a fickó nem túlzottan profitorientált, akkor meg biztos benzinköltségért oktat. Esetleg egy kis plusz amortizációs díj vagy az oktatásért kér pár üveg sört:) Így akkor az elején (mikor még több felszállás van) kicsit több benzin fogy, de aztán, mikor már hosszabb ideig vagy fent, kevesebb benzin fogy relatíve. Azt meg nem tudom, hogy hol mennyibe kerül a benzin, de szerintem 2-300000ből tuti kijön. De ha nem, akkor meg tévedtem:D (Szerintem ha ennyit rászánsz, megvan...)
  • Soaringpilot
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki valamit a MOVIT szakszó megszerzéséről? Úgy tudom mostmár nem kell hozzá vitorla szakszó, teljesen független lett tőle, és ugyanúgy 45 óra kiképző repülést tartalmaz mint a PPL-A. Árban mennyit szokott ez kóstálni? Egy klubtagunk saját tulajdonú Falkéval oktat, nála talán olcsóbb lesz:)

Üdv.:
    CS
  • Zivatar
    Én aszondom legyen ma is jóidő! Ki ért velem egyet? Szavazzuk le a Zacsit, ha esetleg nem lenne kedve kondorozni!
  • Clidey
    "...Itt meg marha erős szél fúj, alig lehet átjönni gyalog a duna felett..."

Nem is mondtad, hogy tudsz levitálni...
  • Papirzacsi
    Igen, de könnyen átrepülhetők, kikerülhetők. Csak eltévedés estén okozhat problémát. :-)
  • Soaringpilot
    Megnéztem a FlightPlan-t. Mi az a két nagy sárga mező? Én korlátozott légtérre tippelek, mivel büntetőpont jár érte...
  • Soaringpilot
    Szerintem egy igen erős hidegfront után vagyunk (az előrejelzést nem néztem, csak tippelek:D). Amúgy sincs a szokásos januári hideg, tehát egy hidegfront még meg tudja variálni a dolgokat. Amúgy a szokatlanul erős termikek (már a januári átlaghoz képest:)), és az erős szél is tipikusan hidegfront utáni jelenség.
  • Papirzacsi
    A mai task. Gyülekező 11-kor a szokott helyen.

És a térkép ami elengedhetetlen, hogy meglegyen. Felülírni vele a defaultot, ha még vki nem tette meg.

Ja,és jöjjön mindenki akinek condorja van.
  • gliderpilot
    Ja nálunk is olyan szép cumók vannak:) + a szél itt is erősödik.
  • Papirzacsi
    Itt meg marha erős szél fúj, alig lehet átjönni gyalog a duna felett.
    Szóval szerintem mire kitekernénk felhőalapig ezt a 0,00000001 métert, addigra vmelyik határon lennénk.
    De Kit érdekel! A Condorban "mindig" jó az idő, ahogy ma este is az lesz, így este 11 körül megrendezésre kerül a következő PDA nélküli task, mindenki jöjjön akinek ingere van rá, és az is akinek nincs! :-)
    Részletek később.
  • Soaringpilot
    Mostanra szépen össze is állt, nagyon gyengén csepergett is az eső pár percig. Ilyet még nem láttam tél közepén:D
  • Soaringpilot
    Amikor kéne akkor meg nincsen...
  • Soaringpilot
    Elég érdekes idő van így január közepén. Az eget Cumulus Humilisek borítják. Legalábbis itt Szolnok felett, de szerintem máshol is így van. Gyengének látszanak, de vannak...