Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár tény, hogy erõs a szél, de ez akkor is lámadzsó. :-D
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Amíg hûvösebb napok nem jönnek elõfordulhat hogy nem leszek látható a szervereken, mert a gépem mostanában azzal szórakozik hogy leállogat a nagy melegben. Pedig 2 ventilátor dolgozik benne, mindkét oldala le van véve és a szobai ventilátor is kb. 1 méterre van tõle. Lehet késõ este kéne multizni vagy hajnalban:-)
Jó szelet!
Soaringpilot
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Annó nekem is így jött össze a C, hogy csörlés közben befújt az emelés. Picit át is fordult a varió.:-) Ezután már csak körözni kellett,míg ki nem tették a jelet.:-)
Szombat óta hivatalosan C vizsgás vitorlázórepülõ vagyok:-) Már éppen ideje volt így a második szezonom közepén. A start elõtt szinte mindenki azt mondta, hogy reménytelen, mivel a Piratok is nagyon nehezen tudtak fennmaradni. Ezt cáfolandó 15 percet repültem, méghozzá úgy ahogy a nagy könyvben írva vagyon:-) Leoldás után rögtön éreztem az emelést, alig húztam meg a kioldót már döntöttem is bele a termikbe. Az átlag olyan 0 körül volt, néha felugrott 1 méterig is. A szél elsodort egészen a harmadik forduló helyéig, amikor szóltak rádión hogy most léptem át a nyolc percet. Innen már tudtam, hogy C vizsgásként fogok kiszállni a Góbéból:-) Az utolsó 3 percben azért még kötelék-termikeltem egyet az egyik Piráttal, aztán otthagyva a többek szerint C vizsgára alkalmatlan idõt, a szemtanúk elmondása szerint tanítani való leszállással zártam a C vizsgát:-) Ebbõl is látszik, hogy a tapasztalt pilótáknak se szabad mindig hinni:-)
A mai napon megrepültem az oktatós félórámat is, tehát jó úton haladok az ezüstkoszorú felé. Még nagyon-nagyon reménykedek hogy ebben a szezonban kijön. Rajtam tuti nem fog múlni, amint lehet átülök Pirátra (néhány héten belül), onnan valamivel könnyebb dolgom lesz szerintem. Még hátha belefér egy vontathatói kiképzés is, ahhoz éppen nem kell túl jó idõ...
Na erre a hétvégére azt hiszem kirepültem magam, bár egy egyedüli félórának még örültem volna, de arra már nem maradt idõ. Pedig ma jó idõ volt, a fene enné meg:-)
Ezennel minden repülõ embernek kívánok hasonló sikerélményeket! Higyjétek el, nincs annál jobb érzés, mint amikor B vizsgásként beülsz a gépbe, és a final-en már tudod hogy a landolás után sokan fognak neked gratulálni a starton:-)
Na jó szelet!
Soaringpilot
A csúcs.
Ha jól sejtem csak a patch-et kell letölteni, nem a 350 megás cuccot<#buck>#buck>
Mikor látunk multiban?
Kedd esti reppenés:
Ilyennel az orromon könnyû gyorsan emelkedni.
Kötelékben távolodunk.
Vhol útközben.
Ez meg már a végsiklás.
Legyûrve az utolsó akadályt.
Megjött a Zivatar is.
Megvizsgáljuk a talajt, hogy tudjuk hova szállunk.
Pontosan az érdekelne, hogy a felszállásokat hasonlóképpen kell-e elkönyvelni, mint a vitorlás repnaplóban? Gondolok itt arra, hogy az azonos paraméterû felszállásokat (gép, feladat stb...) ebben is lehet-e egy sorba írni, vagy külön kell õket bontani. És az is érdekel, hogy egy felszállásról mit kell elkönyvelni (gondolom nem elég a dátum, felszállás és leszállás helye, feladat stb., én annál sokkal bonyolultabban képzelem el).
Soaringpilot
Jó szelet!
Soaringpilot
Ha már itt vagy. Te nem tudnál válaszolni a repnaplós kérdésemre? Te biztos láttál már olyat:-)
Nem kellett keresgélni. Itt van az elsõ oldalon, nem is olyna régen írtad. :-)
De jöhetnék a startkönyves mizériáddal, meg az elméleti vizsgával is stb. :-D
A képzelõerõd meg irtó szar. Vagy fejleszd, vagy ne is használd. ;-)
Ha igazat adsz nekem , akkor nem értem mit vitázol. Ez mind amit eddig itt olvashattunk tõled a reptéren zajló kezdõ képzésrõl, a te szóhasználatoddal élve, a hanyag hozzáállásról tanúskodik. Nem mentség erre, hogy az 5 kezdõbõl csak 1 jár ki mindig. Ennyivel könyebb, mert ha üzemnap van, akkor csak egy zöldfülûvel kell foglalkozni, te is többször jutsz bothoz egy nap(egy régi ismerõsöm most csinál kiképzést HHH-n, állítólag 25 vagy menyni kezdõ van, így egy üzemnapon keveset repülnek per koponya. Bár ez a 25 elég soknak tûnik, lehet nem is igaz. :-D ).
Szóval akár hogy is, de LOL ami ott folyik. Így örülhetsz, ha jövõre eljutsz a B-ig.És mondjuk egy kezdõnél nem éppen szerencsés, ha hónapos kihagyásokkal lépked az egyedülrepülés felé.
A reptérrõl meg csak annyit, hogy spec nem a szépségérõl, és a hozzá csatolt egyéb létesítményekrõl szolgáltatásokról van szó. De ahogy felvázolod, kb úgy néz ki a dolog, mint egy autó, légkondival, fûthetõ, állítható ülésekkel, stb extrákkal, csak éppen motor nincs benne, így a funkciója veszett el a dolgonak, márpedig ügye ma se tudtatok repülni. :-)
A rádióra + nó komment.
Csak egy kis idézet abból a sokból ,amit az ottani reptéri életrõl elmondtál.
Már ez magában is bõven elég...
Jó szelet!
Soaringpilot