Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Na mazochista vagy, ha addig bírtad. :-DDD
Bár tény, hogy erõs a szél, de ez akkor is lámadzsó. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

PrasCo
Aaaaazéért ez nem egyszerû. ^^
Clidey
Mert? Fölvontatni egy fotó kedvéért nem lehet oda pölö?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Bár ha jobban megnézzük a képet, egy kissé gyanússá teheti a dolgot hogy a Cumulusok felett repül:-D

Elég érdekes vitorla meg kell hagyni, de szerintem nem elképzelhetetlen😊

Clidey
Ezek a fícsörök a videokártyával, illetve a grafikával kapcsolatos dolgok. Valamelyik hardver topikban kimerítõ magyarázatot kaphatsz rájuk egész biztos.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hát igen. Még a szárnyvég is leért egy párszor gurulás közben. A valóságban ilyenkor asszem le szokták az embert tiltani egy idõre, de legalábbis nem engedik befejezni a vontathatóit<#idiota>

Clidey
Ez a kölök nem kicsit béna...de legalább tehetségtelen. Az elsõ 30 másodperc után olyan klózt nyomtam az oldalnak hogy öröm volt nézni. 😄

Azt hiszem megint félreértettük egymást valakivel. Az, hogy a múlt hétvégére kirepültem magam, nem egészen azt jelenti, hogy most lehet szar idõ<#mf1><#boxer>

Nem igaz, hogy nincs ember a földön aki már látott hajózónaplót<#kuss>

Köszönöm szépen mindenkinek!

Amíg hûvösebb napok nem jönnek elõfordulhat hogy nem leszek látható a szervereken, mert a gépem mostanában azzal szórakozik hogy leállogat a nagy melegben. Pedig 2 ventilátor dolgozik benne, mindkét oldala le van véve és a szobai ventilátor is kb. 1 méterre van tõle. Lehet késõ este kéne multizni vagy hajnalban:-)

Jó szelet!
Soaringpilot

Bucser
Gratula jó szelet és szerintem a hétvége során az idõ miatt nem kell majd aggódnod😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Papirzacsi
Drakula!:-)
Annó nekem is így jött össze a C, hogy csörlés közben befújt az emelés. Picit át is fordult a varió.:-) Ezután már csak körözni kellett,míg ki nem tették a jelet.:-)

Köszi;-)

Sziasztok!

Szombat óta hivatalosan C vizsgás vitorlázórepülõ vagyok:-) Már éppen ideje volt így a második szezonom közepén. A start elõtt szinte mindenki azt mondta, hogy reménytelen, mivel a Piratok is nagyon nehezen tudtak fennmaradni. Ezt cáfolandó 15 percet repültem, méghozzá úgy ahogy a nagy könyvben írva vagyon:-) Leoldás után rögtön éreztem az emelést, alig húztam meg a kioldót már döntöttem is bele a termikbe. Az átlag olyan 0 körül volt, néha felugrott 1 méterig is. A szél elsodort egészen a harmadik forduló helyéig, amikor szóltak rádión hogy most léptem át a nyolc percet. Innen már tudtam, hogy C vizsgásként fogok kiszállni a Góbéból:-) Az utolsó 3 percben azért még kötelék-termikeltem egyet az egyik Piráttal, aztán otthagyva a többek szerint C vizsgára alkalmatlan idõt, a szemtanúk elmondása szerint tanítani való leszállással zártam a C vizsgát:-) Ebbõl is látszik, hogy a tapasztalt pilótáknak se szabad mindig hinni:-)
A mai napon megrepültem az oktatós félórámat is, tehát jó úton haladok az ezüstkoszorú felé. Még nagyon-nagyon reménykedek hogy ebben a szezonban kijön. Rajtam tuti nem fog múlni, amint lehet átülök Pirátra (néhány héten belül), onnan valamivel könnyebb dolgom lesz szerintem. Még hátha belefér egy vontathatói kiképzés is, ahhoz éppen nem kell túl jó idõ...

Na erre a hétvégére azt hiszem kirepültem magam, bár egy egyedüli félórának még örültem volna, de arra már nem maradt idõ. Pedig ma jó idõ volt, a fene enné meg:-)

Ezennel minden repülõ embernek kívánok hasonló sikerélményeket! Higyjétek el, nincs annál jobb érzés, mint amikor B vizsgásként beülsz a gépbe, és a final-en már tudod hogy a landolás után sokan fognak neked gratulálni a starton:-)

Na jó szelet!
Soaringpilot

Papirzacsi
Olyan rohadt meleg van ,hogy kénytelen voltam meglátogatni a Mont Blanc-t, hogy beleszagoljak a hûvös levegõbe.
A csúcs.

Clidey
Ugye ezt most direkt csinálod?!??!

Köszi!
Ha jól sejtem csak a patch-et kell letölteni, nem a 350 megás cuccot<#buck>

Clidey
Szerintem se! <#vigyor><#vigyor><#vigyor>

És azt honnan lehet leszedni? A Scenery Toolkitet megtaláltam, nem tom ez lenne-e az. Szerintem nem.

Papirzacsi
A Provence 1.1-es scenery megvan? Ha nincs akkor töltsd le. Elöbb utóbb megkeressünk a Mont Blanc-t. :-D

Világos, de senki sem válaszolt rá, hogy pl. jó lesz a kedd este vagy valami...

Papirzacsi

Ha csináltok szervert én megyek, most se szóltatok hogy lesz<#idiota>

Papirzacsi

Tegnap este itt járt nálunk a Zivatar. Elég sokáig itt volt, repülhettünk volna egy jót<#idiota><#nevetes1>

Zivatar
Bár, Gondolom Zacsinál már megromlott a taszk, ugyanis nála meleg van... <#zavart1><#idiota><#vigyor2>

Zivatar
Hát, nem gyengén!

Én azért repültem egy kisebb távot multiban, igaz megint egyedül. 90 km, 125,7 km/h, LS-8, vízzel.

Clidey
Javaslatod kútba lett esve. <#zavart1>

Zivatar
Én azt javaslom, hogy fogyaszuk el mindjárt ma este! (Ha ugyan még nem romlott meg) De ha megromlott, gyárthatok egy izgi-frisset újra.

Papirzacsi
Felmerült a kérdés bennem, hogy mivel van egy még meg nem repült taskunk, ezért sort kéne keríteni az elfogyasztására, még mielött megromlik. Kérdés, hogy kinek mi lenne jó? Kedd este fél9 körül pl.Javaslatokat várok, utánna meg sok résztvevõt. :-D

Szia!

Pontosan az érdekelne, hogy a felszállásokat hasonlóképpen kell-e elkönyvelni, mint a vitorlás repnaplóban? Gondolok itt arra, hogy az azonos paraméterû felszállásokat (gép, feladat stb...) ebben is lehet-e egy sorba írni, vagy külön kell õket bontani. És az is érdekel, hogy egy felszállásról mit kell elkönyvelni (gondolom nem elég a dátum, felszállás és leszállás helye, feladat stb., én annál sokkal bonyolultabban képzelem el).

Soaringpilot

Clidey

Clidey
Láttam már persze...de mi is érdekelne pontosan?

Grat a repülésekhez. Csak így tovább!

Jó szelet!
Soaringpilot

Egyébként a kép alapján nem valami nagy, de engem inkább az érdekel, hogy belülrõl milyen.

Már én is gondolkodtam rajta, de aztán rájöttem, hogy hülyeség lenne csak azért venni egy hajózónaplót, hogy lássam hogy néz ki:-D

Papirzacsi

Clidey!

Ha már itt vagy. Te nem tudnál válaszolni a repnaplós kérdésemre? Te biztos láttál már olyat:-)

Clidey
Arra hogy van egy hipi-szupi repteretek, csak épp a kezdõ képzés szervezése egyenlõ a nullával... <#nevetes1>

Papirzacsi
Ez a 3 hsznyi ökörség egybe is belefért volna.
Nem kellett keresgélni. Itt van az elsõ oldalon, nem is olyna régen írtad. :-)
De jöhetnék a startkönyves mizériáddal, meg az elméleti vizsgával is stb. :-D
A képzelõerõd meg irtó szar. Vagy fejleszd, vagy ne is használd. ;-)

Ha igazat adsz nekem , akkor nem értem mit vitázol. Ez mind amit eddig itt olvashattunk tõled a reptéren zajló kezdõ képzésrõl, a te szóhasználatoddal élve, a hanyag hozzáállásról tanúskodik. Nem mentség erre, hogy az 5 kezdõbõl csak 1 jár ki mindig. Ennyivel könyebb, mert ha üzemnap van, akkor csak egy zöldfülûvel kell foglalkozni, te is többször jutsz bothoz egy nap(egy régi ismerõsöm most csinál kiképzést HHH-n, állítólag 25 vagy menyni kezdõ van, így egy üzemnapon keveset repülnek per koponya. Bár ez a 25 elég soknak tûnik, lehet nem is igaz. :-D ).
Szóval akár hogy is, de LOL ami ott folyik. Így örülhetsz, ha jövõre eljutsz a B-ig.És mondjuk egy kezdõnél nem éppen szerencsés, ha hónapos kihagyásokkal lépked az egyedülrepülés felé.

A reptérrõl meg csak annyit, hogy spec nem a szépségérõl, és a hozzá csatolt egyéb létesítményekrõl szolgáltatásokról van szó. De ahogy felvázolod, kb úgy néz ki a dolog, mint egy autó, légkondival, fûthetõ, állítható ülésekkel, stb extrákkal, csak éppen motor nincs benne, így a funkciója veszett el a dolgonak, márpedig ügye ma se tudtatok repülni. :-)

A rádióra + nó komment.

Papirzacsi
"Volt már 4-5 üzemnap. De mondom. Akkora a fejetlenség, hogy senki nem tud semmit."

Csak egy kis idézet abból a sokból ,amit az ottani reptéri életrõl elmondtál.
Már ez magában is bõven elég...

PrasCo
flém van, flém van, jeee. Pill, hozom a pattogatott kukoricát. <#nyes>
Papirzacsi
Na most mint mondtam nagyon LOL hely. Ha az egész placcon egyetlen ember van, aki repveznek jogosult, akkor sztem akár be is zárhatják a placcot.

Papirzacsi
Minden amit hallok arról a reptérrõl csak azt erõsíti, hogy nagyon LOL hely. :-D

Nem sikerült fergeteges C vizsgával megünnepelni a tanévzárót, de legalább egy dugóellenõrzõt repültem. Nem is emlékszem, hogy ilyen jó lenne a dugóhúzó:-)) Igaz csak félpördületeseket csináltam, viszont a végén az a 2,5-3 g-s túlterhelés már hiányzott:-) Na majd a jövõ héten meglátjuk. Remélem ti legalább olyan jót (vagy inkább többet) repültetek, mint én.

Jó szelet!
Soaringpilot

Én meg holnap jó idõ esetén egy fergeteges C vizsgával ünneplem meg a tanévzárót:-))

PrasCo
Nekem ugyan tegnap vége lett a bulinak, de évzáróm 22.-én lesz, hála iskolám blõdületesen ütõs logisztikai érzékének. x) Most már csak élvezem a napsütézs't, nyarat, stb.
PrasCo
Hja...? Hát, szar annak, akinek ma még dóga van. ^^