Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hétköznap semmi látványosság nincs LHSS-en, inkább hétvégén gyertek😄

Fog az a leszállás menni, csak idõvel. Én is akkor éreztem rá igazán, amikor már egyedül repültem😄
Hát ha két klubból összesen 6-an jönnek össze, akkor ott szervezési gondok lehetnek. Nálunk is volt olyan sokszor, hogy létszámhiány miatt nem tudtunk kipakolni, de az csak a klubon belül volt...

Aha. Akkor már elvileg le is kéne szállnod önállóan. Csináltad már?

Asszem ez a mai táv nem fog össze jönni, mármint részemrõl nem😞

Úgy értem I/1, I/2, vagy mi?

Semmi gond, nem értettem félre😊 Valóban jobb érzés lehet Góbéval leszállni koszorútáv végén, de azt mondják Pirattal könnyebb leszállni😄D

Zivatar
Jól van, ne értsd félre cimbora, én csak azt akartam mondani, hogy nekem nagy örömet okozott, amikor megrepültem a koszorútávomat Góbéval, igaz, akkor még nem kettõvel kezdõdtek az évszámok. Bár az évszámoknak semmi jelentõségük nincs e tekintetben, de manapság ezek szerint más a szemlélet, mint picivel régebben. Én már fenn vagyok TS-en a Condor szobában, a farokjelem alapján megtaláltok 😉

Papirzacsi
Történetesen úgy is megtudhatod, hogy feljösz TS-re a
nyolcvanhét.kettõszázhuszonkilenc.hét.harmincöt:nyolcezer-hétszázhatvannyolcas
címre, és multi elött megtalálsz majd ott minket, illetve az én nevem helyén a host ip-jét. Természetesen a szoba címe utalni fog ara, hogy mi vagyunk, és a kód pedig mind a szobához, mind a multihoz a kedvenc kiképzõgépünk neve.
Ilyen egyszerûen! ;-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Egyébként azért nem Jantarral repüljük a koszorútávot, mert arra csak szakszó után lehet megszerezni a típust (a ballaszt miatt, meg ha jól tudom ívelõlapja is van)😄
A mi klubunkban már évek óta Pirattal repülik a koszorútávot, és a nagyok (20-25 éve oktatók, akik még nyilván Góbéval repülték) mégse nézik le õket, mert nyilván csak az számít, hogy megrepülte, az nem hogy mivel.
Errõl eszmbe jutott egy tavaly nyári eset. Klubtársam megy jelentkezni az idõmérõhöz, hogy szeretne repülni. Az idõmérõ visszakérdez, hogy mivel szeretne menni. Erre a klubtársam: "Nekem jó lesz a hangárajtó is, ha fel tud szállni"
😄

Ja, igaz. Akkor már csak az IP címet kéne tudnom hozzá...

Engem nem az eszmei értéke fog érdekelni, meg szerintem a hatóságot sem. Nekem az számít, hogy az 50 km meglegyen, és ha már lesz két típusom, szerintem logikus ha a nagobb teljesítményût választom...

Zivatar
Az senkit nem érdekel, mert ha ip címet beírod a megfelelõ mezõbe, már csatlakozhatsz is. Egyébként azért jó Góbéval koszorútávot repülni, mert az többet ér. Az eszmei értéke nagyobb. Ilyen alapon miért nem std jantarral repüljük a koszorútávot? (leplombált, nyitott vízcsappal)

Egyébként nem tudom észrevettétek-e, de a multi-repülés átmenetileg szünetel szerver karbantartás miatt.

Eszemben sincs Góbéval repülni a koszorútávot. Minek, ha egyszer ott lesz egy sokkal jobb típus? Media Markt...😄

Zivatar
Ja, és este lesz egy tanulóidõs 150-190km-es taszkunk Zacsival - akit érdekel az emelje fel a kezét! (Slovéniában)

Zivatar
Nálatok koszorú elõtt már adják a Pirátot? Mondjuk szabályba nem ütközik, deee... Góbéval csinálod majd a koszorútávot igaz?

Biztos nagy királyság lehetett. 😊
A met.hu-nak igaza volt, ma megrepültem a két egyedüli félórámat, és egy 10 perces oktatós egyóra kísérlet is volt😄 Egy nap alatt 61 percet repültem, abból 51-et egyedül😄 Már csak két egyóra választ el a Pirat típustól😄DD

Sziasztok!

A met.hu elõrejelzései szerint a hétvégén egyedüli félórákat fogok repülni. Esetleg egy oktatós egyóráról is lehet szó😄
Lassan jön a nyári tábor, lehet majd haladni az ezüstkoszorú felé. Bár ha olyan lesz az idõjárás, mint a tavalyi táborban, akkor nem sok reménykedni valóm van...

Soaringpilot

Szia!

Köszi a választ. Asszem még várok egy kicsit az elkezdéssel talán jövõ év tavaszáig. 😊
Nálunk most gyakorlatilag nincs kezdõ. Év elején még volt 5, abból az elméleti vizsgára már csak 1 jött el. Utána szezonkezdésre elõkerült a többi kezdõ is, de most megint nincsenek sehol. Így legalább a Góbésoknak több gépidõ jut:-D

Sziasztok!

Régen jártam erre. 😊 Fõleg DJviolinhoz volna egy kérdésem, ha vitorlázó repülni kezdenék Jakabszálláson, akkor elméleti Jakabon vagy Kecskeméten lenne?
Nem semmi. Hogy sikerült összehozni?😄

Papirzacsi
Nem volt multi. Majd a 7-en bepótoljuk.

A cimbora egy élmény lehetett.;-)

Papirzacsi
Gõzöm sincs. Én ma hirtelen felindulásból legyártottam egy taskot. VAgyis kettõt, mert a második az elsõ rövidített változata. Így az egyik 192km, a másik 166km. Szlovénia sceneryhez.Így ha nincs más akkor arra sort keríthetünk alkalmas idõpontban.

Sziasztok!

Lesz valami a ma esti hepajból?

Ui.: Megrepültem az 1000. kilométeremet a Condorban<#vigyor3>

Soaringpilot

Papirzacsi
Megjelent a Szlovákia scenery a Condorhoz!

Papirzacsi
HÁLLÓ!

A melegre, és az unalomra tekintettel úgy döntöttünk meglessük a Mont Blanc-t így éccaka . Aki akar jöjjön. Bármeddig lehet csatizni, amíg a szerver fut. Free flight lesz a Province 1.1 sceneryn. Szal gyertek. :-)

Ja, mégvalami😊
Nem vettem észre hogy írtad hogy balról jössz, mert valamelyik mûszert állítgattam éppen😄 Legközelebb jobban figyelek.

De azért milyen szépen megálltam mellettetek<#beka3>

😄

Aha, köszi. A lassú siklás azért volt, mert még érthetõen nem merem nagyon nyomni. A spirálozáson még megpróbálok csiszolni, de erre is van logikus magyarázatom:-D Azért szoktam nagy bedöntéssel spirálozni, hogy minél közelebb legyek a termik magjához. Lehet hogy most tanuló idõ volt, de nem árt begyakorolni a termikelést arra az esetre sem, ha esetleg nem lesz tanulóidõ😄 A nagy sebesség pedig pont ebbõl következik: nagy bedöntésnél ugye nem illik kis sebességgel repülni, fõleg nem teli vízzel😄

Ennyit szerettem volna hozzáfûzni. A vasárnapi táv ugye nektek is jó?

Soaringpilot

Papirzacsi
Itt van pár képecske:
Mondom balról, erre elfordul balra. majdnem lekaszált. :-D
Clidey bácsi megérkezett.
Clidey bácsi ismét megjön.
Miután mindenki ki HUHHogta magát. :-D

Itt meg a task.

Soaring, csak átfutottam az igc-ket ,így nem tok sokat mondani, de láthatóan lassan siklottál. Én olyan 200 körül, ami a idõjáráshoz képest elvileg kevés volt. Te meg olyan 170 körül. Legalábbis ahogy az IGC-t látom.
A másik, ami nem biztos hogy úgy volt, de per pill nekem az tûnik ki az igc-bõl ,hogy gyorsan és nagy bedöntéssel spirálozol. Sztem nem éppen ez a legjobb megoldás a gyors emelkedésre. Eléggé tanuló idõ volt, erõs nagyon széles termikekkel, így nagy katolikus körökkel szépen kényelmesen és gyorsan lehetett emelkedni.

Egész hétvégén nem repülünk LHSS-en a Hüse Károly ejtõernyõs emlékverseny miatt, legalább akkor Condorban repüljünk egy jót<#hawaii>

Zivatar
Sziasztok!
Vasárnap este lenne kedvetek röppenni kondorban?

Szép átlag, de a felhõzéssel vigyázz jobban;-)

Szerintem Zacsi fel tudja, most küldtem el neki az IGC-t, így minden egy helyen van😄

Elég tanulságos táv volt. 150 km-es konkáv kilencszög(<#vigyor>), az érkezési sorrend a következõ:
1. Papírzacsi: 53 perc, 168 km/h, Ventus 2
2. Clidey: 1 óra 1 perc, 148 km/h, Ventus 2
3. Soaringpilot: 1 óra 14 perc, 121 km/h, LS-8:-)

Valamikor meg kéne ismételni ugyanilyen körülmények között (idõjárás stb.), akkor már én is Ventussal mennék:-D És akkor az átlagom már 125 is lehetne<#hawaii>

Jó szelet!
Soaringpilot

Clidey
Na. Lerepûtük. Hárman. Zacsi, tegyé fõ képeket mer orrnyergenváglak! <#smile>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Szóval: kicsit korábban vagy kicsit késõbb se gond:-D

Scenery: standard Slovenia 1.03. A start 21:00 körül jó lenne. Kicsit korábban vagy kicsit se gond.

Papirzacsi
Holnap (csütörtök) ha a többség is úgy akarja, akkor este lehet szó egy kisebb (150-200km) távról. Csak a sceneryt és az idõpontot kell eldönteni.

Bocsánat. Elõbbi távomat természetesen a Condorban repültem:-D

Na repültem egy fokkal haladóbb távot. 130 km-es háromszög, 108 km/h-ás átlag, LS-8, teli vízzel. Azért lett csak 108 az átlag, mert a második szár mentén végig hegyek voltak, és a felhõalap alacsonyabban volt mint a hegyek teteje, így kerülgetnem kellett a hegyeket. Egyszer meg is szívtam rendesen, mert berepültem egy olyan zárt (U alakú) völgybe, amit a bejárattól nem lehetett rendesen belátni. Így a végén nem is tudtam kijönni, vissza kellett fordulnom hogy megkerüljem. Itt vesztettem nagyon sok idõt. A többi heggyel nem volt sok gond, max. egy kis kerülõt kellett közbeiktatnom:-) A 108-as átlag is úgy jött ki, hogy a végén 300-zal nyomtam neki (közben persze engedtem ki a vizet, így folyamatosan kicsit húznom kellett a boton, hogy ne a bokrok alatt érjek be:-)).
Mikor lesz szerverünk?

Jó szelet!
Soaringpilot

Pedig egyértelmû jel utal rá. Így néz ki:

:-D

Clidey
Azt nálad sose tudni, mit gondolsz komolyan és mit nem... <#idiota>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

...meg annak aki poénkodik. Már a fogalmazásból is rá lehetne jönni hogy nem gondolom komolyan<#idiota>

Clidey
...és kétszavas mondatról van szó, tegyük hozzá... 😄

PrasCo
Gyanítom, az Akademische Fliegergruppe prototípusaként nem viccbõl van fent az oldalon.
Papirzacsi
Ez sztem hülyeség. Egyszerû fotós fogás, hogy nem egy gyér háttér elött szerepel a gép, hanem egy sokkal jobb, változatosabb háttér elött, amit a felhõk adnak. Csak annak gyanús a kép aki ultramegaláma, meg annak akinek minden mondatában kétszer hangzik el a fake szó.

Fölvontatni éppen föl lehet, én csak azt írtam, hogy gyanússá TEHETI, tehát benne van az is hogy esetleg mégis hamis a kép. Persze arra nagyobb az esély hogy mégsem az. De mi van, ha mégis...:-D