5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Soaringpilot #2827 Nekem is van egy bejelentésem:)
A mai napon megkaptam az I. osztályú repülőorvosi minősítést a Fodor József Repülési, Hajózási és Tengerészeti Egészségügyi Központtól:DDDDDD Ez azt jelenti, hogy mostmár csak az érettségi választ el attól, hogy a Nyíregyházi Főiskola légiközlekedési-hajózó szakának hallgatója legyek szeptembertől:DDDDD
Ennek most rohadtul örülök:DDD
Üdv.:
CS -
#2826 lenne még egy kérdésem:
jelenleg csak tört condorom van és az a problémám hogy akármilyen fotórealisztikus(lásd hungary) sceneryt akarok beletenni, nem textúrázza rendesen a talajt, bár a térképet betölti, de ugyanolyan zöld az egész mint az alap slovenia scenery...ez meg fog szűnni ahogy felrakom a megrendelt játékot, vagy most is menne és csak én vagyok béna?esetleg kezdjek el aggódni mert nem megszűntethető a probléma? -
#2825 nah, sporttársaknak jelentem, az átutalás megtörtént:)
most következik a reménykedés hogy meg is érkezik, nekem meg küldik a mailt a registration key-jel...
remélem jövőhéten már együtt repülhetünk:) -
#2823 Hali!
En is netrol vettem, a letoltheto valtozatot..olcsobb, es cd-re kiirhatod utana.
csak megrendeled a fooldalukon(share-it) jon egy e-mail, hogy hova utald a penzt, es ha megerkezik hozzajuk akkor kapsz egy mailt a link-el, meg a cd-kulcsal. kb. 1 het mire odaer a penz :( -
Soaringpilot #2822 Talán azért nem élt a link, mert már letöltötted egyszer
A CD-s rendelésről annyit, hogy nem nagy kunszt, pár e-mail, egy kis angol tudás és már küldik is -
#2820 Nem tudjátok véletlenül megmondani hogy mennyi idő alatt érkezik meg a condor cd ha megrendelem?
(amúgy megéri megrendelni a cd-t vagy szerintetek jó a letöltés is 10euróval olcsóbban? utóbbitól kicsit óckodom mert ha valamit elkavar a gép akkor kidobtam 10E ft-ot...) -
throttle #2819 Hát Tibi, ahogy elnézem Dunakeszit, már csak szegény Hámori Misi hiányzik belőle..Isten nyugosztalja..
Ami azt illeti, még az általam készített, és a Kozma féle Budapest scenerybe berakott Dunakeszit is magasan veri!
Csak gratulálni tudok hozzá!
L.J. -
throttle #2818 Köszönöm a segítséget, végre rájöttem, hogyan kell PDA nélkül átlépni a startvonalat, és meglett a koszorútáv is..
Sajnos, a Condor leírása elég szűkös, többségében csak a Condor levlistájából lehet a szükséges információkat megszerezni.
Azért írok ide, mert először a Condor fórumba jelentkeztem be, és ide lettem átirányítva.
Üdvözlettel. Lénárth János -
#2816 De van. Minden fordulópontot visszaigazol írásban a program, ugyan úgy, mint a PDA-s taskoknál. XY started the task meg hasonlók.Ha nem írja ki, akkor nem fogadott el semmit. -
#2814 Akik esetleg nem olvasnák a hivatalos fórumot... :)
-
throttle #2813 Igen, ez a PDA nélküli repülésnél történik.
Meg akartam repülni az egyik ezüstkoszorú távot az ASK-13 típussal, fényképeztem a bal szárnyat a fordulópontot jelző póznával együtt, a regi jó szokás szerint bedöntve, hogy a terepen az objektum is látható legyen, azonban csak a magasságot, és az időt fogadták el belőle.
Ezek szerint a PDA nélküli repülések esetében nincsen semmiféle visszajelzés arra nézve, hogy a startvonalat átléptem? -
#2812 Leírnád bővebben a problémát? Milyen bálltások stb.
Általában a magasság ami nem szokott stimmelni, illetve "Vijónál" volt olyan ,hogy nem várta meg azt az időt, amikor már el lehetettstartolni.
A startmagasság mindig QNH-ba van megadva, és megesik a kezdő kondorosokkal, hogy jó szokás szerint áttekerik QFE-be, de azt nem tudják milyen magasan van a reptér. Ezért is ajánlott QNHban hagyni.
Ha pedig PDA nélüli a task, akkor fényképezni(screenshot) kell, a bal szárny, és a fordulópontot jelző pózna egy képen legyen, miközben éppen a fordulópont, ezesetben a start szektorában vagy. -
throttle #2810 Szervusztok!
Vén fejjel is lehet az ember lama, akármennyi, és akármin repült ideje is van, mert bizony több esetben előfordul, hogy a classic startline bármiféle megközelítését, és a póznánál történő átlépést alkalmazva sem fogadja el a startvonal átlépését a Condor..
Tehát: S.O.S...
Köszönettel: Lénárth János -
gliderpilot #2808 a kts csomót (knot) jelent, és azt csak pojénból írták be neki szerintem...:) (180 csomó kb 330 km/h) Egyébként ha a csávó japó lenne, és ez a kamikaze kiképzés része lenne, még megérteném, hogy legalább földet tud érni valahogy, de hát ha már egyedül elengedik... -
gliderpilot #2804 Azt írta, hogy egy Schweitzer 1-35ös volt, és azon nincs féklap, csak ívelő. Azért jött így, de szerintem ez eléggé nem indokolja meg ezt az egészet... -
Soaringpilot #2802 Érdekes leszállás, de szerintem volt abban sebesség bőven. Ha megfigyeled, jó nagy siklószöggel jött be, szerintem ez volt a szerencséje. Olyan pilótát azonban még tényleg nem láttam, aki két kézzel fogja a botot leszállás közben:D Én úgy tanultam, hogy jobb kéz bot, bal kéz féklap. Felszállásnál jobb kéz bot, bal kéz kioldó közelben. -
lhmc #2801 Nem semmi a video!
Nálunk volt olyan Pirátos öcsike (friss szakszós) aki előadott egy ilyen mutatványt...!Mit ne mondjak.Tempó az volt rendesen, durva felvétel, és ez a kigurulás...pofával neki a szállítókocsiknak, azt hittem meg sem fog állni...
Nem gyenge. -
lhmc #2798 Szia:)
Ahogy olvastam a hozzzászólásodat, és írtad, hogy tanulmányi versenyre mész már rájöttem ki vagy, mert a Zsuzsi említette, hogy elfoglaltságod lesz. Na mind1, én ott leszek:)))
Üdv.: Tibike -
#2797 hát az lhmc elég sok mindenre enged következtetni:)
de szerintem az én nevemben a születési dátumból ki lehet következtetni hogy ki vagyok:)
Ami meg a Góbét illeti...hát kár érte hogy nincs benne már több idő, és a hangár falán lóg szárnyaszegetten:(
de egy része tovább él, mert ha jól emlékszem az 5391es Góbénkon rendre a 05ös decktakaróját látom:)
közgyűlésre amúgy még nem tudom hogy megyek-e, tanulmányi versenyem lenne elvben...
kispaszternák -
lhmc #2796 Nahát mennyi szó esik manapság LHMC-ről:)
Azt, hogy a 05-ös Góbé kék volt, nem is tudtam, pedig én is vele repültem az első egyedülimet, és (mennyire különös) a Pepics Miklós-bá volt aki ellanőrzött az egyedüli előtt:)))))
Brian89...vajon ki lehetsz...és vajon én ki vagyok????:)))
Mindketten miskolcon repülünk, ez kiderült.
Jössz szombaton a közgyűlésre? -
throttle #2795 Egyébként az a Góbé, amelyik itt fenn látható a nyitó képen, a HA-5405,
a gyártás után Miskolcra került, és kék színű volt, én a repülési naplóm szerint 1969 május 04.-én repültem vele először..
Hiába, számomra ez inkább már nosztalgia..
Üdvözlettel: L.J. -
throttle #2794 Szervusz Laci!
Én is üdvözletemet küldöm Pepich Mikinek, akivel én viszont egyidős vagyok sőt együtt versenyeztünk, melyikünk lesz hamarabb koszorús..
Én nyerten három nappal, 1969 augusztus 03.-i dátummal...-))
Tartozom még Neki egy CD-vel,ami a kettőnk közös repülései alkalmával történt jó három éve, azt üzenem Neki, ami késik, nem múlik, ha minden összejön, akkor ebben az évben ismét meglátogatom a helyet, ahol a szárnyainkat bontogattuk!
Üdvözlettel: Lénárth János -
#2793 Én is csatlakoznék a sceneryt dícsérők táborához:)
Bár az LHMC-t én is hiányolom róla, hiszen ott repülök...ebből kifolyólag találkoztam a mai nap Pepich Miklóssal(nekem Miklós bácsi, hogy pontosak legyünk:)) és olvasva az előző hozzászólásokat engem kért meg hogy tolmácsoljam üdvözletét Lénárth Sporttársnak!
a sceneryhez meg esetleg majd tudok adni képeket,még megnézem mi bújik meg a mappákban...
Laci
-
#2791 Izé...kis nyomdahiba :D ...szóval "sajnos NEM teljesen olyan"...
(thx Zacsi! :D) -
#2790 Köszönöm a magam és társaim nevében a dícséretet! :)
Sajnos mint az menet közben kiderült, elég sok buktató, és hátráltató tényező van, ami miatt sajnos teljesen olyan lesz a "végtermék", mint azt szeretnénk, terveztük. :( Részben grafikai buktatók, részben nyersanyag hiány.
Így kénytelenek vagyunk első körben - bár egyénileg készített, de - nem valósághű épületeket használni. :( A Pest környéki repterek még csak-csak meglesznek előbb utóbb, de a vidéki repterek épületeivel kapcsolatban teljes mértékben az ott élő/repülő emberekre vagyunk utalva. Így ahogy készülgetnek a repterek, úgy lesz mindíg patch-elgetve a scenery.
De vígasztaljon a tudat, hogy Dunakeszi viszont teljes részletességgel fog elkészülni az FS2004-hez! ;)
A Marton Lacit meg nem féltem, elteker ő bárhonnan! :))) Legközelebb kérd meg hogy mutassa meg a közös fotónkat pár évvel ezelőttről...! :D -
throttle #2789 Szervusz Tibi!
Köszönettel vettem a segítségeteket, csak őszintén gratulálni tudok a sceneryhez! Remek munka, és annak ellenére, hogy minden scenery installálva van, preferált repüléseket csinálok vele.
Még Marton Lacit is megizzasztottam egy kicsit Pipishegy környékén, szegény teljesen leizzadt mire átvergődött a Mátra tulsó oldaláról jó húsz percnyi gebergés után..:-))
Hiányolom viszont a miskolci repteret, mivel 1968-ban ott kezdtem Pepich Mikuval együtt repülni. De ami késik, gondolom, nem múlik.
Ha tudok bármilyen segítséget adni Nektek, szívesen fogom tenni!
#2788 Szia Janibácsi!
Az alábbi választ kaptam a társaimtól:
"Igen a kiadott verziónál ez hiba!
Az "Airport install" esetében 3 db file generálódik az Airports folderben minden reptér esetében.
A Magyarország scenery esetében nem használunk futópályát, egyedileg készített reptereket, hanem diszkrét elemekből felépítve készülnek ezek, nem egy reptér komplexumként.
Amikor a végleges reptérállapotok kialakulnak (már közel vagyunk ehhez) csak akkor fogunk un. gerincfájlokat létrehozni.
Valóban zavaró a jelenség. A tesztek során viszont nem minden esetben jelentkezik exakt módon. Ha tudtok ez irányban is teszteljetek. Köszi a munkátokat." -
throttle #2787 Szervusztok!
Annyi lenne a kérdésem, ha lerepültem a magyarországi sceneryvel készített taskot, azután Dunakeszinél újra be szeretném legközelebb hívni, a Condor hibát generál, azt írja ki, a repülőtér nincsen installálva.."The airport is not installed"
Természetesen, ezt követően lefagy, és a windows taskmanager az egyedüli, amivel kilőhető.
A verzió saját névre regelt, 1.1.0
Üdsvözlettel:Lénárth János -
Soaringpilot #2786 Mindenki feszülten várja a márciust, hátha kiderül valami... -
lhmc #2785 De nagy a csend!!! -
throttle #2784 Örülök, ha segíthettem, igaz, nem ide vágó téma, de szombat esténként nagyjából 19 óra LT után Airbus tanfolyamot tartok az IVAO magyar szerverén. Akit érdekel, szeretettel várjuk!
Üdvözlettel: L-J. -
Soaringpilot #2783 Szia!
Mi már egyszer (évekkel ezelőtt) leveleztünk FS ügyben. Köszönöm tanácsaidat, problémáim azóta megoldódtak:)
Jó szelet, kék eget!
CS -
throttle #2782 Köszönöm a tájékoztatást, majd figyelni fogom Tibiék jelzéseit..-))
Üdvözlettel: L.J. -
throttle #2780 Szervusztok!
A Condor topicba írtam először, bár erről is tudok, tehát jelentem, a magyarországi regisztrált Condor tulajdonosok száma személyemmel bővült!
Megpróbálok utána nézni, hol repültök, és csatlakozni fogok hozzátok a netes repülések során.
punkers #2779 Pedig könnyü a téma szerintem neked is menne. Nekem apukám már vagy 20 éve repül és én már egész kicsi korom óta járok repülni és folyamatosan magyarázzta(magyarázza) hogy mi hogy van. meg könyveket is olvasok -
Soaringpilot #2778 mielőtt még valaki félreértené: csak egyszer jártam KRESZ tanfolyamra:DD -
Soaringpilot #2777 Én a KRESZ tanfolyamon több fizikát tanultam, mint az elmúlt három évben vitorla elméletin összesen:D -
#2776 Jaj necsináld már. Az a fizika ami a vitorlaoktatásokon megy, az estimese. :-) -
#2774 nekem most igy 2 hét elteltével nem áll szándékomban elkezdeni megin bejárni oktatásra, mert ígyse értettem a fizikát, de hogy igy most nem is fogják nekem elmondani ujra amirol lemaradtam, az is biztos :)
majd áprilistol kijárok, tanulok,addig olvasom a könyvet, majd utánna ujult erővel belecsapok a lecsóba :D -
punkers #2770 ez 1 fóka 4 akar lenni?