Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Omszki-tó körnéyke
Ma már itt is elég tré volt. Bár felhõk voltak. LHBS felett eléggé össze is volt állva napközben. :-)
Idõszaki kiállítás nyílt 2006. április 29-én szombaton a Közlekedési Múzeum Repüléstörténeti és Ûrhajózási gyûjteményébõl. 50 eredeti légi jármû, 25 korhû modell, Farkas Bertalan az elsõ magyar ûrhajós eredeti ûrruhája, és egy TU-154-es repülõgép szimulátor pilótafülkéjét is megtekinthetik. A kiállítási anyagban elõször láthatnak egy 1955-ös eredeti felújított fém Koma típusú vitorlázó repülõgépet. 3500 négyzetméteren több mint félszáz tárgyi anyag érdekességeit nézhetik meg. A kiállítás megtekinthetõ a Petõfi Csarnok kiállítóterében hétköznaponként keddtõl-péntekig 10-17 óráig, hétvégén 10-18 óráig.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Ismeri-e valaki az Ágasvári csata címû könyvet. Ott tudtam meg néhány dolgot a vitorlázó repülõkrõl, az akkori, 50-es évek beli típusokról (mint pl. a Koma) és nagy élmény volt, hogy filmen is megcsodálhattam ezeket a madarakat
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
De egy jó tipp ,hogy keress magadnak számot, ha nem ismered, és ne tedd fel kétszer ugyan azt a kérdést.
Meghallgatod a számot, megpróbálsz felismerni belõle pár egymást követõ szót. Google megnyit, idézet beír, és máris ott az elõadó a szám címe, és szövege. Ezután már tudod mi a dolgod, hogy meglegyen neked is.;-)
ÉS már csa kegy lépés van hátra. Megosztod velünk a talált jó számok, elõadóját és címét, hogy mi is élvezhessük. :-))))
Jó szelet!
Soaringpilot
LHHH
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
De egy szó mint száz, én nemes egyszerûséggel átsiklok ezek felett, mert ez a film akkor is nagyon jó, és szórakoztató! Bár mostanság gyártanának ilyesfajtákat... 😞
Btw...az a féklapszekrényes dolog nem olyan nagy cuccz, lehet ott is húzni, nem lesz annak semmi baja. Mi is úgy szoktuk néha 😉
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
A "2x2 néha öt", mint az ötvenes évek többi filmje is félig meddig propaganda film is volt. A háború után a civil, így a sport repülés is katonai irányítás alatt állt, és az volt az elképzelés, hogy a beszervezett fiatalok amellett, hogy szórakoznak, a katonai repüléshez elõképzést kapjanak. Innen származik a filmbeni sportrepülõk egyenruha viselése, ami azért sem valósult meg, mert rengetegbe került volna és a sok csórónak aki akkor a repülés közelébe került, de az államnak sem volt rá pénze.
Ez csak szándék volt hogy így nézzenek ki a sportrepülõk de ez soha nem valósult meg. Egyébként ez az egyenruhaviselés az akkori korra jellemzõ volt. Még az ipari tanulók is egyenruhába jártak sokáig.
Rég volt, igaz se volt... <#vigyor>#vigyor>
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Itt egy kép egy Szellõrõl, ez a gép az ötvenes években repült (a 2x2-t asszem' 1951-ben csinálták). Itt elég vegyesnek néz ki a ruházat.
Érdemes körülnézned Horváth Balázs honlapján, rengeteg fotó van a magyar gépekrõl.
Horac
Ha találkozok valamelyik "nagy öreggel" 😊 - akik már az ötvenes években is repültek - akkor majd rákérdezek, hogy használták-e ezeket az egyenruhákat.
Szerintem ez a probléma. Nálunk legalábbis...
Dj! Mi a helyzet a táborotokkal? A mi 3 hetes táborunk elsõ hete úgy ahogy volt elmaradt a kevés jelentkezõ miatt, a második héten (most) pedig szar idõ van. Holnaptól állítólag javulás lesz, de úgy tûnik a koszorúzásról már erre az évre is lemondhatok<#boxer>#boxer> Kezd a tököm tele lenni az egésszel. És még finoman fogalmaztam...
Így persze oké.
"...mert jöttek volna az elmés hozzászólások, hogy..."
És? Ki nem szarja le? Ha visszaszólsz, csak lesüllyedsz az õ szintjükre. Ott viszont legyõznek a rutinjukkal. 😄
"...A másik hazugság: Azt mondta Appme, hogy..."
Természetesen, számomra napnál világosabb volt, hogy csak blöffölnek. Így próbálják megfélemlíteni az "ellenfelet". Nem a te eseted volt az elsõ, és gyanítom, nem is az utolsó, hogy ehhez a technikához folyamodnak. Gyakorlatilag szinte mindíg ezt csinálják. Én csak röhögök szánalmasságukon.
Milyen idõjárás ez július közepén? Múlt szombaton egész nap 700-as felhõalap volt. Ez lóf*sz...
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Szurkoljatok nagyon, idén még szakszós akarok lenni<#nevetes1>#nevetes1>
- Szanda start 2 itt az Alfa-Bravo-Charlie egy kettõ három, ponttól 3 km-re a 4-es elkerülõn behajtást kérek.
😄DD