5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Papirzacsi
    Igen, ezt írják ,de azt nem, hogy kötelező a nyelvvizsga papír, a kettő pedig mint tudjuk nem zárja ki egymást.:-)
    Nálunk az egyetemen nincs kiírva, hogy kötelező, mégis a csoport pechére pl az aerodinamikát angolul tartják, köszönhetően a külföldi hallgatóknak. :-)
  • Papirzacsi
    Urak, ha minden jól megy este tartunk egy 213km-es lejtős távot Szlovénia kopár hegycsúcsai között.Részletekkel, mint az időpont csak később szolgálhatok,de mivel holnap szünet, így azt hiszem mindenkinek belefér egy kis éjszakai repkedés. Kibúvó nincs, megjelenés kötelező. :-)))
  • Soaringpilot
    Valahol tényleg azt írják, hogy a tanulmányi követelmények csak angol nyelvtudás birtokában teljesíthetők, éppen ezért kötelező a nyelvvizsga.
  • Soaringpilot
    Nyíregyen most is kell középfokú angol nyelvvizsga a felvételhez.
  • Papirzacsi
    Ez azért nagyon nem így van.
    Meglep amúgy ,hogy most ha jól emlékszem, azt írják ,hogy angol nyelv ismerete szükséges az ott tanuláshoz, de semmi több.
    Amikor jelentkeztem a felsőoktatásba, akkor még középfokú angol kellett a felvételhez.:-/
  • Soaringpilot
    De akkor mit találnak ki Nyíregyen, ha idén mondjuk 10 felvételiző éri el a 144 pontot? Akkor ráb*sznak, mert mind a 10-et fel kell venniük...
  • gliderpilot
    Igen ezért írtam én is, mert másodikosok lesznek, de tulajdonképpen felvételt nyertek, és ezzel több államis lesz...
  • Soaringpilot
    Bár attól függetlenül hogy másodikosok lesznek, lehet hogy tőlünk veszik majd el a helyet. Ez még nem tiszta számomra. De remélem úgy lesz ahogy én írtam:D
  • Soaringpilot
    Menjünk a 144 pontra, akkor tuti bent vagyunk:D
  • Soaringpilot
    Egyébként szerintem az újra felvételizők fognak a legkevésbé "zavarni", ugyanis a költségeseknek meg a logisztikaiaknak elismerik az első évet (ugyanazok a tantárgyak mint az állami hajózón, és általában együtt is vannak az előadások), tehát ha most felveszik őket államira, akkor rögtön másodévesek lesznek, hiszen az elésőt már elvégezték. Igaz, másik szakon de elvégezték. Tehát szerintem ne foglalkozzunk velük:D
  • gliderpilot
    Egyébként többen is felvételiznek újra, akik most költségtérítésesen vannak, úgyhogy annyival is kevesebb hely van... (vagy esély)
    Egyébként meg kb szerintem az a 60-80 ember, aki felvételizik, nyilván úgy megy oda, hogy lesz legalább 140 pontja (vagy legalábbis nagy részük), vagy legalábbis aki eddig nem tanult túl jól, gondolom beláthatja, hogy semmi esélye, de ha már bejelöli, gondolom ad magának esélyt...
  • gliderpilot
    Én is tudom ezeket, és gondoltam, hogy ebben (is) bízol:)
  • Soaringpilot
    Ezt hallottam, valaki azt mondta hogy másodjára általában engedékenyebbek. Nem tudom hogy megy ez...

"csak hogy ha már én nem jutok be, legalább te igen" Koránt sem biztos hogy bejutok. Mindenki azt mondja, hogy most a tavalyinál is magasabb ponthatárra kell számítani, nem kizárt a 144 sem:S Én csak abban bízok, hogy a decemberi-januári megszűnési mizéria miatt most kevesebben tudják hogy mégis létezik a szak...
  • gliderpilot
    Ja egyébként- csak hogy ha már én nem jutok be, legalább te igen- azt mondták, hogy ha meghúznak pszichon és emiatt nem vesznek fel, akkor meg kel fellebbezni, mert nem kizáró tényező, és felülvizsgálják.
    Csak hogy én is elbeszélgessek magammal:p:)
  • gliderpilot
    Végülis szerintem a Nyíregyházi főiskola tök király hely, mert az egész egyben van me gmodern is! Mindenhol máshol a város különböző pontjaira el kell menni...
    Meg legalább van (2) ismerősöm is:)
    De nem tudom...
  • gliderpilot
    Gyógyszerészeti-végülis rokonszakma:)
  • gliderpilot
    Ja, de legalább betekintést nyerhettünk lelki világodba:)
    Én lehet ott fogok, mivel második helyen Budapestet jelöltem meg.
  • Soaringpilot
    Szépen elbeszélgetek itt magammal
  • Soaringpilot
    De valahogy nem tudnék ott élni:D
  • Soaringpilot
    Egyébként Budapest a legszebb a három közül, a belváros legalábbis:)
  • Soaringpilot
    Miazhogy?:)) A tavalyi kirándulás jelszava ez volt: "Három nap, három ország, három főváros". Budapest, Bécs, Pozsony:DD Szállás Mosonmagyaróváron:D
  • gliderpilot
    Ti külföldre mentek osztálykirándulásra?:O Mi tavaly belföldre se mentünk...:)
    :D
  • Soaringpilot
    Amikor tavaly voltunk Pozsonyban osztálykiránduláson, az osztályfőnököm nem mert megszólalni középületek előtt, nehogy elvigyék illegális idegenvezetésért :D
  • gliderpilot
    Mondjuk szerintem nincs olyan nagy izé a Szlovákokkal... Mondjuk a Szerbek durvábbak lennének... Például a Pribina Kupán is nem tudok semmi csesztetésről, pedig Laurinyecz "Sanyika" megnyerte, szóval... Meg pl sítáborban sem volt cink.
    De nem tom:)
  • gliderpilot
    :) Mer Szlovákiával közösen szervezzük.
  • gliderpilot
    de csak 15m, 18m és open
  • gliderpilot
    Persze, hogy táv:) És Szegeden. (Meg 2009es női vb is itt lesz)
  • gliderpilot
    mondjuk az én kémia-matek emelt szinű párosításomhoz képest főnyeremény...:) Őszintén szólva nem is tudom
    Melllesleg mit szóltok hozzá, hogy 2010es VB itt lesz?!:)
  • Soaringpilot
    Igen, nem véletlenül így raktam össze:) Asszem ezzel a kombinációval van a legtöbb esélyem. Mondjuk az túlzás hogy simán, de még érettségiig van szűk két hónap, lehet tanulni:D
  • gliderpilot
    Én is így vagyok vele... De gondolom neked az infó (azt mondtad abból érettségizel) simán megvan... Matek közép meg méginkább...
  • Soaringpilot
    Egy emelt szintű érettségi, egy középfokú, egy felsőfokú nyelvvizsga. A max többletpontom tehát megvan, most arra megyek hogy a két felvételi tárgy 90% fölött legyen, akkor megkapom a max pontot...
  • gliderpilot
    a " azt jelenti, hogy 2:D
  • gliderpilot
    Hát majd kiderül... " középfokú meg két emelt szintű érettségi. Jó lenne valami, de még nem kezdtem el tanulni az érettségire:S
    És te?:)
  • Soaringpilot
    Amúgy hogy állsz a pontokkal?:)
  • Soaringpilot
    Azért nem vártam meg, mert már ideges voltam az eredmény miatt, meg nem akartam az érettségi előtt két héttel menni, amikor már pszichológiailag nem biztos hogy alkalmas lennék:) Éppen ezért szerintem a pályaalkalmassági is korábban lesz megejtve, csak kapjak időpontot:D
  • gliderpilot
    Ez furcsa, mert nálunk alapból volt ekg, audiogram meg légzésfunkció is... Csak mellkasröntgen nem. Egyébként hogyhogy nem várod meg a "behívót"?:)
  • Soaringpilot
    Ja, a audiogramot (közismertebb nevén hallásvizsgálat) kifelejtettem az előbb a listából, amivel még bővült a vizsgálat:)
  • Soaringpilot
    Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat:)
    Úgy vettem észre, hogy a követelmények nem sokkal szigorúbbak mint a másodosztályban, csak több vizsgálat van. Mellkasröntgennel, légzésfunkcióval és EEG-vel bővült a lista, amit el kellett végezni. De ezektől sem kell megijedni.
    Egyedül a szemészet az, aminek kicsit erősebb követelményei vannak. A látásélesség pl itt már nem 5 és -8 D között, hanem 3 és -x D között van (pontosan nem tudom). Nekem ezzel nincs gondom:) A jobb szememen azonban egy kis szemtengelyferdülést állapítottak meg, ami azt jelenti, hogy a két szemem együtt nem vesz részt az éleslátásban, csak külön-külön (ha az egyiket becsukom, akkor a másikkal tökéletesen látok, de ha mindkettő nyitva van, akkor csak a ballal. érdekes...:) Szóval egy kis fokú kancsalság még megengedett, de csak akkor ha mellette a látóélességgel nincs gond. Nekem 1.0 mindkét szemem, azaz jobb nem is lehetne:)
    A pszico nem ma volt, mert a telefont nem veszik fel ferihegyen, így nem tudtunk időpontot kérni:)

A vérnyomásom 120/70 volt, ez se lehetett volna ennél sokkal jobb:D

Jó szelet!
    CS
  • gliderpilot
    Gratulálok! Gondolom pszicho nem volt?!
  • Brian89
    hadd gratuláljak elsőnek:)
    sok sikert a továbbiakban a fősulihoz!

UI: nagyon szigorúak a követelmények?miket néztek?(vagy inkább miben több mint a II. osztály)