Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tényleg érdekes, hogy még azonos típusú gépeknek is lehetnek eltérõek a repülési tulajdonságaik. Már repültem 3 különbözõ Góbéval, de mindegyiken éreztem a különbséget. A mi Góbénkat (5549-es) trimmel is kell vezetni, különben folyamatosan húzni vagy nyomni kéne a botot, ami kényelmetlen. Egy másik Góbé (5387) viszont pont olyan, mint az általad említett félegyházi: sokkal halkabb, mint a mienk, és a trimmhez is kevesebbszer nyúltam. Repültem még egy harmadikkal (5537) is, de csak egyszer, akkor is dugóellenõrzõt, úgyhogy a trimmet ott az oktató kezelte a vontatásnál😊 De úgy emlékszem inkább a 49-eshez van közelebb a vezetése, mint a 87-eshez. Azt én sem értem, hogy ezek a különbségek mibõl adódnak típuson belül...

Az meg elég baj, ha nem használod a trimmet😊 Én mindig úgy repülök a Góbéval, hogy leoldás után rögtön kitrimmelem 75-re vagy amennyire éppen a helyzet indokolja. Spirálozásnál kicsit hátrébb húzom, hogy ne nekem kelljen folyamatosan húzva tartani. Így sokkal könnyebb tartani a 70-et (esetleg 65-öt<#ejnye1>:-)) termikelés közben, mert ha nem trimmelem ki, 2-3 spirál után mindig azt veszem észre hogy 80-85-tel körözök😄A Góbé jobban szereti a 70-et, úgy könnyebb vele a mag közelében maradni.

Átraktam a trimmet a gázkarra, a féklapot meg oda ahol eddig a trimm volt. Diagnózis: még mindig nem mûködik😞 Szerintem valami nálam rosszul van beállítva.

Siluro
Jaja, még mindig ott vagyok. De lazításként még a mai napig Condorozok, igaz inkább csak singleben tolom a távokat, mert nem hiszem, hogy túl nagy eredményeket érnék el benne, meghát annyira nem is vonz. 😊 Amúgymég OFP a másik hobby így virtuálisan. Mellesleg ha yool emlékszem akkor postai átutalással is lehet fizetni a Condort. Mondjuk én kártyával vettem anno, de úgy emlékszem, hgy volt ilyen lehetõség is.

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Papirzacsi
Sztem álítsd a trimmet a gázkarra (egylõre próbából), és nézd meg, hogy földön a trimmet a két véghlyzet között állatva elmozdu le a bot a kabinban. Ha elmozdul, akkor mûködik a trimm, csak max nem érzed repülés közben a hatását.
Egyébként mindenképpen javaslom a gázkarra a trimmet. Tudom, nagyon szokatlan, de pl nálam egy ventusnál 230-al siklásnál tök elöl van, míg tekerésnél tök hátul, és nagyon érezhetõ a különbség (sajna). Leszállni meg távonként általában egyszer szállsz le, a végén, cska kérdés hol a vége. :-DD Így a féklapot nem használod annyit mint a trimmet. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

ColdFire
Siluro, ha, te még az 59esbe vagy? lockon? még régebben én is kentem ott egy kicsit😊

nah nem baj, a lényeg az hogy nincs bankkártyám, vagyis van apámnak, ami nem jó, me nem adja nekem hogy jól lehuzzam 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Siluro
BUY NOW!

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

ColdFire
én is szeretnék condort :'(

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Zacsi! Mindent úgy állítottam be, ahogy javasoltad. Dugóba már bele tudom vinni, de a trimm még mindig nem mûködik...

Köszi, mindjárt berepülöm így is😊 Az elõbb repültem vele 44 percet, elég érdekes lett. Csõrlésbõl leoldás után csináltam vagy 5 bukfencet egymás után, szépen el is kopott a magasság. A hosszúfal elején voltam kb 120 méteren😊 A közepén befújt egy emelés, és sikerült benne eltekerni, 50 méterrõl😊 A valóságban ezért szépen letiltottak volna😄 Az idõjárást bombasztikusra állítottam, de szerintem elég valószínûtlen, hogy egy induló termik már 100 méter magasan 5 métert emeljen... A magassággal viszont nem erõsödött, még felhõalapon is 4-5 méter volt teljes körön. Szerintetek lehetséges ez?

Papirzacsi
Na megjlenik vagy nem?

Ha nem. :-)

Papirzacsi
Vedd ki a stick trimmwhen available pipát, ez sok gépnél megoldja a trimmelési dolgot, vagyis ekkor más elven mûködik majd.
Minnyá lökök képet.

Ja, azt én is megfigyeltem😄

Az enyém most így néz ki:

Bocs hogy ilyen kicsi, de csak így tudtam 20kbite alá szorítani (nagyobbat nem lehet felrakni). De a lényeg így is látszik rajta.

Korábban beraktál (vagy te vagy más) egy képet az input füledrõl, csak most lusta vagyok megkeresni😊 Be tudnád ide rakni mégegyszer?
Nekem a trimmel az a bajom, hogy se a joyon, se a billentyûn nem mûködik valami miatt...

Papirzacsi
Történetesen arra gondoltam, ami minden szimnél visszatérõ probléma, hogy a trimmelést nem a joy középhelyzet változtatással éri el, hanem azzal, hogy a progiban a kitérési tartományt igazítja hozzá. FSben kiválóan érezhetõ, hogy farokra trimmelt helyzetben sokkal "többet húz" koppik kitérített helyzetben. Így elõfordul ,hogy egyi ktrimmhelyzetben átesik, másikban nem.
De most kavartam megint 28 percet, és ezt az ASK-nál nem érzem, míg a ventusnál nagyon.

A magasságinál a non-linearity picit odébb van húzva, de az csak úgy maradt egy próba után,nem sok jelentõsége van. A ratio meg középre van állítva mint ahogy alapból. Egyedül az oldalkormányon állítotam, hogy kisebb kitéréseknél finomabban mozogjon.

A trimmre visszatérve, nekem a gázkarra van állítva, és mûködik, csak nem érzem elég hatásosnak. :-)

A "non-kinearity" és a "ratio" csúszkák nálad hogy vannak beállítva az input fülnél? Szerintem nálam az lesz a gond. De a trimm-re még mindig nem találom a megoldást...

És mi a sejtésed?😊 Nekem úgy kellett könyörögnöm hogy "essmábele essmábele"😄 Egyébként nálam valami oknál fogva a trimm se mûködik, se a billentyûzettel, se a joystick-kal, pedig rendesen be van állítva mindkettõnél...

Papirzacsi
Nekem semmi problémám a dugózhatóságával. Repültem most vele 41 percet, a végén dugóval játszottam el a magasságot. Egy pördületirányba kivenni stb, :-D mint a kezdõknél, és tökéletesen dugózik . Nekem az egyetlen bajom vele az, hogy ha koppig elõre trimmelem, akkor se hajlandó elengedett "bottal" 100-nál gyorsabban menni. Ha nálad nincs ez a gond, akkor van egy sejtésem miért nem dugózik könnyen. :-) Külön tetszik, hogy a többi géppel ellentétben (vhogy pl a ventusnál ezt nem érzem, a többivel meg nem igazán repkedek. :-DD ), itt figyleni kell a harmónikus kormánymozdulatokra.:-))

Akkor kicsit részletesebben:
A sebességadatok szinte ugyanazok, mint a Góbénak (utazó: 80, manõverezési: 140, max.: 190-200 körül). A teljesítménye a Góbé és a Pirat között van félúton. Ugyanolyan jóindulatú gép mint a Góbé (lehet vele 60-nal is spirálozni😊), de szerintem egy kicsit lomhább. Átejteni szinte lehetetlen, dugóba pedig ugyanúgy bele kell imádkozni😊
Egyelõre ennyit a tapasztalatokról.

Soaringpilot

Én is épp most repültem be😊 Nyomokban emlékeztet a Góbéra😄 Nem mertem vele anyira kiutazni 3. elõtt, mint pl. az LS-8-assal😊 A termikelési tulajdonságairól még nem tudok nyilatkozni, még nem próbáltam.

Jó szelet!
Soaringpilot

Papirzacsi
Ja, tegnap este be is repültük az ASK-13-at. Nagyon baba kis gép. Az összes jellemzõ kezdõhibát el lehet vele követni. :-))

Akkor a kabintetõ közepén lévõ "B oszlop" zavart meg😄

Clidey
Nem jól látod. Ez egy Jantar Standard 2 😊 Ugye nem kell magyaráznom, mennyire nem oktatógép? 😊)

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

ColdFire

ColdFire
😄DDDDDDDDD

PrasCo
Ez nyilván a "Kuss! Én így szoktam leszállni!" tipikus esete. 😄
Aki tud németül leírhatná hogy miket hall, talán kiderülne hogy ki(k) ült(ek) a gépben.

Most hogy visszanéztem lehet hogy növendék volt, mert ha jól látom kétüléses a gép. De akkor meg az oktató nyúlhatott volna bele

ColdFire
ügyes, és tapasztalt 😄

Aki 5 másodpercen belül ennyi hibát el tud követni (kis magasságon kis sebességgel hátszélbe fordulni leszálláshoz, és az amúgy sem szabályos forduló közben féklapot nyitni), nem is értem hogy engedhetik repülõgépbe ülni. Ha túl is élte, biztos letiltották egy idõre. Gyakorlatilag az összes hibát elkövette, amit az adott helyzetben el lehetett követni...

ColdFire
hát igen... 😄

ColdFire
hát igen... 😄

Nem olyan szerencse az. Ha magasabban lett volna, még ki tudta volna venni a dugóhúzóból. Bár a stílusát nézve már abban se vagyok biztos😊

ColdFire
bolond bácsi 😊

még szerencse hogy ráesett vmire

Sziasztok!

Így jár az, aki kis sebességgel alacsonyan hátszélbe fordul, és még a féklapot is kinyitja...

ColdFire
huh, már nagyon várom, ismerosommel megrendeljuk holnap a serialt😊

ColdFire
oké thx!

Papirzacsi
Mivel plusz költség, ezért természetesen nem kell. :-DDD
De ha jól gyanítom ,akkor csak anyni ,hogy m megvétel után nem csak egy hétig vagy meddig töltheted le a condort a szerverükrõl, hanem 12 hónapig. Végülis semmi értelme, mert ha ecce letöltötted, akkor úgyis kiírod cd-re.:-D

ColdFire
ez mi?
Extended Download Extend the download option for 12 months (additional fee)

a Condor vételénél van egy ilyen, és nem tom kell e vagy nem

ColdFire
én is szeretnék Condort :'(

Rakhatnának bele kiegészítõként egy oktató-részt, és multiplayerben lehetne oktatni a kezdõ szimulátorosokat😄 Sõt lehetne még benne alapértelmezett oktató-motor: az "ai" növendék végrehajtaná utasításainkat, az elején persze szándékosan kisebb hibákkal (pl. kacsázás és delfinezés, meg csúnya leszállások), hogy nekünk is legyen dolgunk. Aztán késõbb ahogy halad, úgy lenne egyre jobb. Szép álmokat...😄DD

Papirzacsi
Álmodni lehet, de semmi értelme. A kétfõs cockpit csak a 2.0-ban lesz ha lesz egyáltalán. Új típusokról is lehet álmodni,de ahogy ezek dolgoznak, majd talán a jövõ évezredben. A 9-es peccset is július közepére igérték, és mi lett belõle? Egy serverfix vmikor július elején, peccs meg azóta sincs. De említhetném a planepackot is, amit már egy éve ígérgetnek, azóta sincs semmi. Illetve annyi van, hogy azt ígérték, hogy a 9es pecs felkészíti a condort az addon gépekre. Szóval finoman szólva LOL. :-)

Majd kiderül. Remélem van hátsóülés-nézet is, úgy hogy animált növendék ül elöl😄
Ha már új típusoknál tartunk, kéne bele egy Twin Acro is (meg Cobra, meg Kiscirrus:-)).

Papirzacsi
Sztem ASK-13 vagy miaszösz.

Fajin lesz;-)

Az oktatógép Ka-7-es vagy Blanik? Nem láttam tisztán.

ColdFire
ok, np 😄

ColdFire
<#rinya><#rinya><#rinya>

ColdFire
huhu, az a mirage gyanusan átesõs résznél tart😊

ColdFire
na én is ittvagyok, megérkeztem, sziasztok 😄