5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • gliderpilot
    Nem, köszi:) Bőven elég az iwiw...
  • gliderpilot
    Egyékbént meg még valami: "A Nagy Testvér Figyel Téged!" ÁHÁHHÁHÁHÁÁHHÁHÁHÁÁHÁHÁH MUHÁHÁHÁH
  • gliderpilot
    hát itt a fórumban közzétettetek Condoros IGC-ket, satöbbit, és kíváncsi voltam rájuk, megnéztem őket. Egyébként már nem is igazán emlékszem, mert régóta tudom, ki vagy, de szerintem így volt biztos:D
  • Soaringpilot
    Ezt nem értem
  • gliderpilot
    Hát pl a kondoros képek és IGC-k alapján eléggé "ki lehet találni":p
  • Soaringpilot
    Meg persze Zacsi meg Clidey. Másokról én nem tudok
  • Soaringpilot
    Egyedül a Condoros hívójelem C. Szatmari, de azt innen csak DJviolin tudja:DD
  • Soaringpilot
    Amúgy egy kérdés: honnan tudjátok a nevem?:DDD
  • Soaringpilot
    Mi baj van azzal, hogy a profilomon csak repülőket lehet látni?:D Mindenki arról tesz ki képet amit szeret. Ha mondjuk sporthorgász lennék, tuti hogy olyan képeket raknék ki:D
  • gliderpilot
    Ezt a kifejezést (MHA) egy srác mondta, aki megfordult ott, utalva a gépek számára, és a reült órákra...
    Akkor ismersz Mi-24-es pilótákat? (Konkrétan Simon Petit nem ismered? százados)
  • Baluxx
    Hm. Nem tudok Magyar Honvedseg Aeroclubrol... amugy Honved Sportrepulo Egyesulet van... de nem annak vagyok a tagja. VIP (=csokos) se vagyok. Csak szeretnek par ev mulva terepszinu gepet a hatsom ala:) Meg neha megfordulok Szolnokon is.

Baluxx
  • gliderpilot
    Tudom, meg testhezálló is, mert el tudom mondani, hog ypl tavasszal meghalok, ha náthásan jövünk lefelé, mert szétrobban a dobhártyám, tehát vannak egyéni élmények is.
  • gliderpilot
    Repülés egészségtana
  • gliderpilot
    laza:D Ilyen tanáros sztorijaim nekem is vannak...:D Meg pl bioszból is a projektmunkát ebből írom:D
  • Soaringpilot
    De ha már a sztoriknál tartunk. Egyszer a magyar tanárommal kb fél órán keresztül beszélgettünk a repülésről, hogy repülök meg stb., és a végén megkérdezte halál nyugodt arccal: "És szeretsz repülni?"
  • Soaringpilot
    Akkor nekem is:D
  • gliderpilot
    Azért nekem ilyen nagy jólesések nem voltak, csak amikor repültem, akkor jól esett, hogy pilóta vagyok:D
  • Soaringpilot
    Bár egyszer focizás közben olyat bénáztam, hogy anyázás és nyomorékozás közepette lezavartak a pályáról, na akkor visszavágtam, hogy "ha megtanulsz repülni akkor nyomorékozzáááá". Akkor jól esett hogy pilóta vagyok:D
  • gliderpilot
    Soaringpilot Én is így vagyok vele!!:D
  • gliderpilot
    Nadejó!!! Hallottatok az új tervezetről, amely szerint lehet, hogy mi, mezei repülősök is használhatjuk Magyarország légterét - a katonai pilóták mellett...:S
  • Soaringpilot
    Bármilyen meglepő, magamtól nem szoktam emlegetni senkinek, hogy hú de k*rva jót repültem. Csak ha megkérdezik:D
  • gliderpilot
    :D Ez így van, de azért ha nem muszáj, nem vágunk fel... Ne azért legyünk kemények/jófejek/bármilyenek, mert egy kevésbé elterjedt, ámde annál gyönyöűbb sport nemes(:D) képviselői vagyunk!!:D:D
  • Soaringpilot
    Szerintem ez az, ami a legrosszabb dolog egy pilótában, ha felvág vele. Egy jó pilóta a szerénységéről ismerszik meg:D

Most úgy néz ki, hogy a vártnál egy héttel korábban, azaz április 1-jén, a bolondok napján kezdünk. Jó lesz az nekünk:DDD
  • gliderpilot
    Meg olcsóbban lehet vele vásárolni egyes helyeken, de ez csak olyan jelképes. Itt a boltok listája!
  • gliderpilot
    Hát én eléggé irigykedek :p Nálunk márc. 31. a gépösszerakás napja, aztán majd meglátjuk...
  • gliderpilot
    Azt nem tudom, szerintem nem, csak ne dobd ki az IGC-t:D
  • Soaringpilot
    De ha megint nyár közepén küldik a 2007-eset, akkor nyár közepéig várnom kell a koszorútávra?
  • Soaringpilot
    Jaaaaaaaaaaa:D
  • gliderpilot
    De az kell a koszorúhoz is!:D
  • Soaringpilot
    Nekem már volt:) Érdekes, mert a tavalyi évre szóló MRSZ kártyámat szeptember 14-én állították ki, és idén január 31-én járt le. De a 2006-re érvényes versenyengedélyemet is valamikor nyár közepén kaptam meg. Ami külön érdekes, hogyeleve minek kaptam versenyengedélyt, amikor még nem is versenyezhetek PPL szakszó híján?
  • gliderpilot
    EZZAZZ!!:D:D
    Megvan életem első MRSZ kártyája és Licensze!:D:D
  • gliderpilot
    Én is foxxal néztem meg először, de aztán explorerrel is megnéztem:D
  • gliderpilot
    köszi szépen a címet!
    Szerintem nagyon tetszetősre és színvonalasra sikerült!
  • Brian89
    ja és szégyellem a css-t amit írtam hozzá de meg kell kérnem mindenkit hogy IE-ben nézze...fox alatt gáz
  • gliderpilot
    Bazz az a szitakötő napszemüveg... Ez nagyno pihent! Ilyeneket csinálj még!!!!:D:D:D
    Szétröhögtem rajta magam:D:D
  • Brian89
    WWW.BORSODIREPULOKLUB.HU
  • gliderpilot
    Szia!
    Bocsi, de megadod a linket, hogy megnézhessük a honlapot? Vagy csak én vagyok rá kíváncsi?
  • lhmc
    szia Brian!
    Gratula az új honlaphoz...király..
    Havasit sikerült rávenned hogy segítsen???Nem semmi:)))
    Mégegyszer gratula!!!
  • Papirzacsi
    Én is így tanultam annó a mondókát, de ez itt nem jelent semmit. :-)
    A Condorban a start és minden fordulópontra előírt magasság QNH-ban van megadva! Emellett a szektorba belépés sincs korlátozva, szóval nyugodtan beléphetsz "szemből is", a lényeg, hogy csak akkor ad érvényes startot, ha a megfelelő időben (start nyitás időpontja után), a megfelelő magasságon( start maximális és minimális magassága között) a szektor belsejéből kifelé haladva léped át a szektor határát. Sajnos lehetséges hátrafele is elstartolni:-), de szerencsére az újraindulás nincs korlátozva.
  • throttle
    Végülis Neked van igazad, nem programhiba, hanem a szektorba történő helytelen berepülési irány esetén nem vált zöldre a szektor.
    Ha a körcikk irányából lépünk be, akkor viszont a startvonal átlépését már jelezni fogja.
    A magasság beállításánál én a valódi vitorlázórepülés szerint járok el, A QFE szerinti magasságot állítom be, mert annak idején ügye a felszállás előtti jelentés is így szólt: "műszerek alapállásban.."
    De gondolom, ez ma is így van...
    Az indulási pontra írt magasság pedig a repülőtér magasságához mért magasság, nem pedig a tengerszintre átszámított QNH érték.