Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Mivel a környezetszennyezés miatt van az egész, így jah.
Amennyiben a használt technikánk belefér a szigorú szabályozásba, úgy gondolom igen.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
A Góbénak mióta van motorja???

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

ColdFire
persze persze, csak lógsz... xPPP

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
holnap mi lesz kinn? :|

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Én olyanokra gondoltam, mint pl. a 20-as, 21-es, 22-es, meg esetleg a 23-as😄

PrasCo
Üdv!
Természetesen rendszeresen olvasom a topicot, csak épp az a nagy büdös helyzet, hogy érdemi megszólalást csak mint növendék, esélyesen jópár év múlva fogok csak tudni megejteni, ezért nem is pofázom. :]

A kép file-jai nem hiszem, hogy megvannak, de egy átszínezés nem jelenthet gondot. A nicket meg köszönöm, de tobábbra sem rakom rá, hiszen a közösségnek csinálom, nem eladásra; ráadásul olyan kis félperces munka, hogy szinte égne a pofámról a bõr, ha még ezt is "levédetném". 😊 Egyszerû kis banner, még egy "köszönöm" is sok érte. Komolyan. 😊
ColdFire
3. A repülés nem veszélyes, csak a lezuhanás az.

xDDDDDDDDD

Sziasztok!
Lehet hogy már volt:

A repülés néhány szabálya:

1. A felszállás lehetõség. A leszállás kényszer.

2. A botkormányt elõre tolva, alattunk a házak mérete nõ, hátrahúzva pedig
csökken. Huzamosan hátrahúzva tartva a kormányt, a házak ismét nõni kezdenek.

3. A repülés nem veszélyes, csak a lezuhanás az.

4. Jobb lent lenni és azt kívánni, bárcsak fent lennénk, mint fordítva.

5. Egy repülõgépen csak akkor feleslegesen sok az üzemanyag, ha lángra kap.

6. A gép orrán lévõ légcsavar a pilótát hivatott hûteni. Ha leáll, a pilóta
rögtön izzadni kezd.

7. Bizonytalan helyzetben tartsd a repülési magasságot. Az éggel még soha senki
nem ütközött.

8. A "jó" leszállás az, ami után saját lábon elhagyható a gép.
A "nagyszerû" leszállások pedig azok, amelyek után a gép tovább használható.

9. Amennyire csak lehet, törekedjünk arra, hogy a gép hegyes vége mindig elõre
álljon.

10. Azt, hogy kerekekkel felfelé szálltál le onnan veszed észre, hogy a rámpához
csak teljes gázzal tudsz eljutni.

11. A túlélés valószínûsége fordítva arányos a leszállási szöggel. Minél
meredekebb szögben száll le a gép, annál kisebb az esély a túlélésre és
fordítva.

12. Soha ne engedd a gépet leszállni olyan helyre, ahova agyilag már öt perccel
korábban meg nem érkeztél.

13. Tartsd távol magad a felhõktõl. Megbízható források szerint a hegyek
elõszeretettel bujkálnak a felhõk között.

14. Törekedjél arra, hogy leszállásaid száma egyenlõ legyen a felszállások
számával (lásd az 1. pontot is).

15. A sima leszállásnak három egyszerû szabálya van, de ezeket sajnos senki nem
ismeri.

16. A helikopterek nem tudnak repülni, csak olyan randák, hogy a föld egyszerûen
taszítja õket.

17. Ha az ablakból csak körbe-körbe forgó talajt látsz és az utastérbõl a
zûrzavar hangjai szûrõdnek, akkor a dolgok nincsenek egészen rendjén.

18. A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek
helye nincs.

19. A sebesen zuhanó alumínium tárgy kontra mozdulatlan föld csatát eddig mindig
a föld nyerte meg.

20. A józan döntõképesség alapja a tapasztalat. Sajnos a tapasztalatot a rosszul
meghozott döntések gyarapítják.

21. Tanulj mások hibáiból. Nem fogsz annyi ideig élni, hogy valamennyit magad is
elkövessed.

22. Légy éber! Így is lesz mindig valami, ami elkerüli a figyelmedet.

23. Egy pilóta számára leghaszontalanabb három adat: a gép feletti magasság, a
kifutópályán megtett úthossz és a tized másodperccel elõbbi pillanat.

24. Vannak öreg, és vannak bátor pilóták. De öreg bátor pilóták nincsenek.

Vannak köztük megszívlelendõ tanácsok is. Néhányat érdemes komolyan venni.

ColdFire
semmit... 😞

ColdFire
holnap vagy után lesz uzemnap? :S

DJViolin, nalatok meddig tart a szezon? Elengedtek mar egyedul?
revizor
Köszi, már készülök is lélekben, hevifannnnn!!!!

ColdFire
jakabszálláson 2000 egy iskola kor, utanna 100ft percenkent asszem...
ugye Lanti?

revizor
Csak ennyibõl áll? Ja, azt hittem mindenféle oktatás stb. Attól félek, mi van ha pl. -már elnézést- hánynom kell, v. pánikba esek??
Ha elõbbieken felülkerekedek, kb. mibe kerülne ez nekem?
Köszi.

Hat akkor oda😊 Szerintem barmelyik repteren szivesen fogadnak (csak ki kell menni😊)
revizor
Hali!Szerintem a börgöndi reptér van a legközelebb, de szívesen elmegyek messzebb is az élmény kedvéért.

Merrefele laksz? Szoval melyik repter kozeleben?
DJViolin: Az meg hogy lehet? En ugy tudom, hogy a Gobe gyartasat 1991-ben befejeztek (penzhiany, no meg nem volt tobb megrendeles - probaltak egy rakatot elpasszolni az USA-ba, mint standard oktatogep, csak nem vettek meg, mondvan tul joindulatu.).
Utana a szerszamokat jo magyar szokas szerint szetloptak. Shleet-yoo(az indexen - en most nem vagyok ott egy "kisebb" balhebol kifolyolag, ide se irok sokat, mailben meg lehet talalni engem) ha jol emlekszem, meg azt irta egy par eve, hogy a nyiregyi repteren latott valamit a szerszamokbol. Annak kapcsan, hogy volt egy otleteles valamikor 2002 korul a vitorlazo topicban, hogy hogyan lehetne a Gobekat felujitani. (RepulogepEpitoek akartak teljesen uj szarnyakat gyartatni, SM-701-es profillal, amivel 30-akarhanyas sikloszamot is el lehet erni), csakhat irodalmi okok (ld. Anyegin) miatt nem lett sajnos a dologbol semmi.
Meg hat tudod, jo par repteren kazalban allnak a Gobe torzsek, mert a gepek mar kirepultek az idejuket. Szandan pl. annyi Gobe van a padlason, hogy csodalom, hogy nem dol rajuk a hangar.
revizor
Nem tudom kérdezték- e már , vagy szokás-e ilyesmit tenni, de bátorkodnék mégiscsak elõhozakodni vele: Ha vk nagyon-nagyon szeretne egyet repcsizni (nem utasszállító gépen, mert az lófütty) az esetleg megkérdezheti-e, hogy lehetne - e itt vk.nél jelentkezni a hátsó ülésre????<#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>

Köszi

Szia Soaringpilot!

Elnezest a megkesett valaszadasert, dehat nem voltam mindig net ill.forumkozelben. Dehogy valaszoljak: vekonyka B vizsgas vagyok, es iden aprilisban kezdtem. Lehetnek C-s is, ha kijartam volna tobb uzemnapra. Dehat igy jartam.😊
Én nem tudom pontosan, melyik gép hány éves amelyikel már repültem, de a legfiatalabb a Góbénk (17 éves), a legöregebb pedig egy 46 éves Cessna, ami ma már sajnos nincs közöttünk...

ColdFire
Hófehérke Góbéval még úgyse repültem 😊

ColdFire
volt most hétvégén vmi?
Zsoltit nem értem el, és igy nem tudtam menni, mert õ vitt volna... :S 😞

<#wow1><#wow1><#wow1>

Sziasztok!

Úgy tûnik, lassan a vége felé közeledik a szezon, az idõjárás is egyre inkáb õsziesre fordul😞 A repülési naplókat még ne zárjuk le, néhány hétig még biztos lehet repülgetni😄
DJviolin! Hogy állsz a repüléssel? Lesz idén B vizsga?

Jó szelet, és bomba idõket a szezon hátralévõ részére!😄
Soaringpilot

Pontosabban mostmár itthonról😄

Nem, számtech óráról😄

Köszi😄

Sziasztok!

Mától hivatalosan Pirat pilóta vagyok😊))))))))
A bonyodalom megoldódott, mert nem kelett elmenni dugózni sehová, helyben megcsináltuk a másik klub gépével. A lényeg: nagyon fasza repülõ😄DD Tegnap este repültem vele 2 iskolakört, de az igazi különbséget a Góbé és a Pirát között csak ma tapasztaltam meg, amikor megpróbáltam köteléket repülni a Góbéval😊 Beálltam mellé, de egy idõ után elmerült alattam😄DDDD
Mostmár csak imádkozni tudok, hogy a hátralévõ néhány hétben, amíg a szezon tart, az idõjárás se fog cserbenhagyni. Még egy 3 óra talán belefér az új típussal😄

Jó szelet mindenkinek!
Soaringpilot

- Miért ütközik össze két repülõgép?
- ???
- Mert egy nem tud.

<#beka3><#buck><#idiota>

ColdFire
igen, de csapaton belul oldjuk/oldják meg a problémát inkább 😄

Papirzacsi
9-körül ma ha minden jól megy ,akkor tartun kegy multit szlovénia felett a 9-es peccsel.Táv 140km. Aki akar jönni, figyelje a serverlistát.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

PrasCo
??
Valami logó kell?
ColdFire
???

ColdFire
By ColdFire, elég gagyi <#rinya><#rinya><#rinya>

ColdFire
violin hogy is van ez a szöveg a logokon, polokon?

ezt tom: "Kecskemét és Vidéke Aero Club"
de azt a jakbacsikosat vagy mit nem... :S azt leírnád?

"...amíg nem dugóztam kétüléses teljesítménygéppel..." Tehát a Góbé nem éppen alkalmas erre a célra😊 Ha az lenne, nem kérdeztem volna meg. mivel nálunk is van dugózhatú Góbé😊

Kár. Nem duvajkodni kell, hanem dugóellenõrzõzni😊 Mégpedig típusvizsgához. Addig ugyanis nem ülhetek bele a Pirátba, amíg nem dugóztam kétüléses teljesítménygéppel oktatóval. Nálunk ilyen nincs😞

Végre valahára sikerült megrepülnöm azt a nyomorék egyórát. Még pépphogy érvényes lett, mivel 58 percet repültem😊 Ha még 3 percet repültem volna, újra kellett volna repülnöm. Jól kiszámoltam😊 Így is le kellett féklapozni 1000 méterrõl, mert különben nem lehetett volna leszállni, olyan jó idõ volt 800 méter fölött😄

Ma csõrlõkezelõ gyakornok lettem😊 Amennyire féltem tõle, annyira élveztem az elsõ csõrléseket. Komolyan, azt hittem sokkal nehezebb, de legalább olyan könnyû, mint repülni😄

DJviolin! Nálatok van IS-28-as?

Holnap 3 óra próbálkozás Góbéval (mivel még nincs Pirat típusom:-))

Jó szelet!
Soaringpilot

ColdFire

ColdFire
én meg még apám felébred akkor leszek kinnn 😄

ColdFire
mindjart megyyek vitorlazni szval muhahaaa😄

Siluro
köszi szépen 😊)

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

ColdFire
Siluro Boldog Születésnapot! +1 year😊

chicco
apám ha ládnád mennyi folt van a most bentálló 200as boeingen akkor azt mondanád felszállóra sem gyorsul.tény ,fogy az UN aerodinamicaly clean shape az fontos mert megint káromkodok TURBULENCIA keletkezik a foltok mellett.Ezért csinálják nagyon fura alakúra(térképminta)és itt persze erõsen befolyásolják a szegecsek hilockok elrendezése is.

Clidey
Te most frankón szivatsz engem biztos vagyok benne...! Ez a feltevésed kábé annyira nevetséges, mintha én azt mondanám, hogy azért nem megy a kocsim 220-at, csak 170-et, mert kék a színe nem zöld...

Ha nem birod ésszel felérni feltételezésed abszurditását, nincs is mit tovább magyaráznom.

PrasCo
A törzsben véletlenül, még tavalyelõtt ottfelejtett fél zsák búza. <#nevetes1>
Clidey
Ezt most komolyan gondolod? Mármint hogy pár folttól a vásznon megnõ a gép zaja, és máshogy repül? <#wow2>

Papirzacsi
Végülis a Condorban pont am ulti a lényeg...<#idiota>

A condorban a trimmhez annyit fûznék hozzá, hogy izlések és pofonok. De most megnéztem, és az a szitu, hogy pl az fssel ellentétben itt a trimm nem birizgálja a kormányok véghelyzetét, csak a középhelyzetet, így pl farokra trimmelt állapotban húzás irányba ugyan akkora joykitéréshez kisebb kormánykitérés tartozik a condorban, mintha nyomnánk, ahol ugyan akkora joykitéréshez sokkal nagyobb kormánykitérés párosul. Ergo húzás irányba sokkal finomabban mûködik a dolog, mint ha nyomnánk.És tökig orratrimmelt helyzetben meg a fordítottja. Ellentétben a valósággal, ahol csak a kormáynerõ változik ,az áttétel nem.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

ColdFire
OFP goty nekem is megvan, ha a condor annyira nem vonz, eladhatod nekem 😉