Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amennyiben a használt technikánk belefér a szigorú szabályozásba, úgy gondolom igen.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Természetesen rendszeresen olvasom a topicot, csak épp az a nagy büdös helyzet, hogy érdemi megszólalást csak mint növendék, esélyesen jópár év múlva fogok csak tudni megejteni, ezért nem is pofázom. :]
A kép file-jai nem hiszem, hogy megvannak, de egy átszínezés nem jelenthet gondot. A nicket meg köszönöm, de tobábbra sem rakom rá, hiszen a közösségnek csinálom, nem eladásra; ráadásul olyan kis félperces munka, hogy szinte égne a pofámról a bõr, ha még ezt is "levédetném". 😊 Egyszerû kis banner, még egy "köszönöm" is sok érte. Komolyan. 😊
xDDDDDDDDD
Lehet hogy már volt:
A repülés néhány szabálya:
1. A felszállás lehetõség. A leszállás kényszer.
2. A botkormányt elõre tolva, alattunk a házak mérete nõ, hátrahúzva pedig
csökken. Huzamosan hátrahúzva tartva a kormányt, a házak ismét nõni kezdenek.
3. A repülés nem veszélyes, csak a lezuhanás az.
4. Jobb lent lenni és azt kívánni, bárcsak fent lennénk, mint fordítva.
5. Egy repülõgépen csak akkor feleslegesen sok az üzemanyag, ha lángra kap.
6. A gép orrán lévõ légcsavar a pilótát hivatott hûteni. Ha leáll, a pilóta
rögtön izzadni kezd.
7. Bizonytalan helyzetben tartsd a repülési magasságot. Az éggel még soha senki
nem ütközött.
8. A "jó" leszállás az, ami után saját lábon elhagyható a gép.
A "nagyszerû" leszállások pedig azok, amelyek után a gép tovább használható.
9. Amennyire csak lehet, törekedjünk arra, hogy a gép hegyes vége mindig elõre
álljon.
10. Azt, hogy kerekekkel felfelé szálltál le onnan veszed észre, hogy a rámpához
csak teljes gázzal tudsz eljutni.
11. A túlélés valószínûsége fordítva arányos a leszállási szöggel. Minél
meredekebb szögben száll le a gép, annál kisebb az esély a túlélésre és
fordítva.
12. Soha ne engedd a gépet leszállni olyan helyre, ahova agyilag már öt perccel
korábban meg nem érkeztél.
13. Tartsd távol magad a felhõktõl. Megbízható források szerint a hegyek
elõszeretettel bujkálnak a felhõk között.
14. Törekedjél arra, hogy leszállásaid száma egyenlõ legyen a felszállások
számával (lásd az 1. pontot is).
15. A sima leszállásnak három egyszerû szabálya van, de ezeket sajnos senki nem
ismeri.
16. A helikopterek nem tudnak repülni, csak olyan randák, hogy a föld egyszerûen
taszítja õket.
17. Ha az ablakból csak körbe-körbe forgó talajt látsz és az utastérbõl a
zûrzavar hangjai szûrõdnek, akkor a dolgok nincsenek egészen rendjén.
18. A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek
helye nincs.
19. A sebesen zuhanó alumínium tárgy kontra mozdulatlan föld csatát eddig mindig
a föld nyerte meg.
20. A józan döntõképesség alapja a tapasztalat. Sajnos a tapasztalatot a rosszul
meghozott döntések gyarapítják.
21. Tanulj mások hibáiból. Nem fogsz annyi ideig élni, hogy valamennyit magad is
elkövessed.
22. Légy éber! Így is lesz mindig valami, ami elkerüli a figyelmedet.
23. Egy pilóta számára leghaszontalanabb három adat: a gép feletti magasság, a
kifutópályán megtett úthossz és a tized másodperccel elõbbi pillanat.
24. Vannak öreg, és vannak bátor pilóták. De öreg bátor pilóták nincsenek.
Vannak köztük megszívlelendõ tanácsok is. Néhányat érdemes komolyan venni.
ugye Lanti?
Ha elõbbieken felülkerekedek, kb. mibe kerülne ez nekem?
Köszi.
Utana a szerszamokat jo magyar szokas szerint szetloptak. Shleet-yoo(az indexen - en most nem vagyok ott egy "kisebb" balhebol kifolyolag, ide se irok sokat, mailben meg lehet talalni engem) ha jol emlekszem, meg azt irta egy par eve, hogy a nyiregyi repteren latott valamit a szerszamokbol. Annak kapcsan, hogy volt egy otleteles valamikor 2002 korul a vitorlazo topicban, hogy hogyan lehetne a Gobekat felujitani. (RepulogepEpitoek akartak teljesen uj szarnyakat gyartatni, SM-701-es profillal, amivel 30-akarhanyas sikloszamot is el lehet erni), csakhat irodalmi okok (ld. Anyegin) miatt nem lett sajnos a dologbol semmi.
Meg hat tudod, jo par repteren kazalban allnak a Gobe torzsek, mert a gepek mar kirepultek az idejuket. Szandan pl. annyi Gobe van a padlason, hogy csodalom, hogy nem dol rajuk a hangar.
Köszi
Elnezest a megkesett valaszadasert, dehat nem voltam mindig net ill.forumkozelben. Dehogy valaszoljak: vekonyka B vizsgas vagyok, es iden aprilisban kezdtem. Lehetnek C-s is, ha kijartam volna tobb uzemnapra. Dehat igy jartam.😊
Zsoltit nem értem el, és igy nem tudtam menni, mert õ vitt volna... :S 😞
Úgy tûnik, lassan a vége felé közeledik a szezon, az idõjárás is egyre inkáb õsziesre fordul😞 A repülési naplókat még ne zárjuk le, néhány hétig még biztos lehet repülgetni😄
DJviolin! Hogy állsz a repüléssel? Lesz idén B vizsga?
Jó szelet, és bomba idõket a szezon hátralévõ részére!😄
Soaringpilot
Mától hivatalosan Pirat pilóta vagyok😊))))))))
A bonyodalom megoldódott, mert nem kelett elmenni dugózni sehová, helyben megcsináltuk a másik klub gépével. A lényeg: nagyon fasza repülõ😄DD Tegnap este repültem vele 2 iskolakört, de az igazi különbséget a Góbé és a Pirát között csak ma tapasztaltam meg, amikor megpróbáltam köteléket repülni a Góbéval😊 Beálltam mellé, de egy idõ után elmerült alattam😄DDDD
Mostmár csak imádkozni tudok, hogy a hátralévõ néhány hétben, amíg a szezon tart, az idõjárás se fog cserbenhagyni. Még egy 3 óra talán belefér az új típussal😄
Jó szelet mindenkinek!
Soaringpilot
- ???
- Mert egy nem tud.
<#beka3>#beka3><#buck>#buck><#idiota>#idiota>
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
ezt tom: "Kecskemét és Vidéke Aero Club"
de azt a jakbacsikosat vagy mit nem... :S azt leírnád?
Ma csõrlõkezelõ gyakornok lettem😊 Amennyire féltem tõle, annyira élveztem az elsõ csõrléseket. Komolyan, azt hittem sokkal nehezebb, de legalább olyan könnyû, mint repülni😄
DJviolin! Nálatok van IS-28-as?
Holnap 3 óra próbálkozás Góbéval (mivel még nincs Pirat típusom:-))
Jó szelet!
Soaringpilot
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
Ha nem birod ésszel felérni feltételezésed abszurditását, nincs is mit tovább magyaráznom.
A condorban a trimmhez annyit fûznék hozzá, hogy izlések és pofonok. De most megnéztem, és az a szitu, hogy pl az fssel ellentétben itt a trimm nem birizgálja a kormányok véghelyzetét, csak a középhelyzetet, így pl farokra trimmelt állapotban húzás irányba ugyan akkora joykitéréshez kisebb kormánykitérés tartozik a condorban, mintha nyomnánk, ahol ugyan akkora joykitéréshez sokkal nagyobb kormánykitérés párosul. Ergo húzás irányba sokkal finomabban mûködik a dolog, mint ha nyomnánk.És tökig orratrimmelt helyzetben meg a fordítottja. Ellentétben a valósággal, ahol csak a kormáynerõ változik ,az áttétel nem.:-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)