5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
gliderpilot #2983 Nem, köszi:) Bőven elég az iwiw... -
gliderpilot #2981 Egyékbént meg még valami: "A Nagy Testvér Figyel Téged!" ÁHÁHHÁHÁHÁÁHHÁHÁHÁÁHÁHÁH MUHÁHÁHÁH -
gliderpilot #2979 hát itt a fórumban közzétettetek Condoros IGC-ket, satöbbit, és kíváncsi voltam rájuk, megnéztem őket. Egyébként már nem is igazán emlékszem, mert régóta tudom, ki vagy, de szerintem így volt biztos:D -
Soaringpilot #2976 Ezt nem értem -
gliderpilot #2975 Hát pl a kondoros képek és IGC-k alapján eléggé "ki lehet találni":p -
Soaringpilot #2974 Meg persze Zacsi meg Clidey. Másokról én nem tudok -
Soaringpilot #2973 Egyedül a Condoros hívójelem C. Szatmari, de azt innen csak DJviolin tudja:DD -
Soaringpilot #2972 Amúgy egy kérdés: honnan tudjátok a nevem?:DDD -
Soaringpilot #2971 Mi baj van azzal, hogy a profilomon csak repülőket lehet látni?:D Mindenki arról tesz ki képet amit szeret. Ha mondjuk sporthorgász lennék, tuti hogy olyan képeket raknék ki:D -
gliderpilot #2970 Ezt a kifejezést (MHA) egy srác mondta, aki megfordult ott, utalva a gépek számára, és a reült órákra...
Akkor ismersz Mi-24-es pilótákat? (Konkrétan Simon Petit nem ismered? százados) -
Baluxx #2969 Hm. Nem tudok Magyar Honvedseg Aeroclubrol... amugy Honved Sportrepulo Egyesulet van... de nem annak vagyok a tagja. VIP (=csokos) se vagyok. Csak szeretnek par ev mulva terepszinu gepet a hatsom ala:) Meg neha megfordulok Szolnokon is.
Baluxx -
gliderpilot #2963 Tudom, meg testhezálló is, mert el tudom mondani, hog ypl tavasszal meghalok, ha náthásan jövünk lefelé, mert szétrobban a dobhártyám, tehát vannak egyéni élmények is. -
gliderpilot #2961 Repülés egészségtana -
gliderpilot #2959 laza:D Ilyen tanáros sztorijaim nekem is vannak...:D Meg pl bioszból is a projektmunkát ebből írom:D -
Soaringpilot #2957 De ha már a sztoriknál tartunk. Egyszer a magyar tanárommal kb fél órán keresztül beszélgettünk a repülésről, hogy repülök meg stb., és a végén megkérdezte halál nyugodt arccal: "És szeretsz repülni?" -
Soaringpilot #2956 Akkor nekem is:D -
gliderpilot #2955 Azért nekem ilyen nagy jólesések nem voltak, csak amikor repültem, akkor jól esett, hogy pilóta vagyok:D -
Soaringpilot #2952 Bár egyszer focizás közben olyat bénáztam, hogy anyázás és nyomorékozás közepette lezavartak a pályáról, na akkor visszavágtam, hogy "ha megtanulsz repülni akkor nyomorékozzáááá". Akkor jól esett hogy pilóta vagyok:D -
gliderpilot #2951 Soaringpilot Én is így vagyok vele!!:D -
gliderpilot #2950 Nadejó!!! Hallottatok az új tervezetről, amely szerint lehet, hogy mi, mezei repülősök is használhatjuk Magyarország légterét - a katonai pilóták mellett...:S -
Soaringpilot #2949 Bármilyen meglepő, magamtól nem szoktam emlegetni senkinek, hogy hú de k*rva jót repültem. Csak ha megkérdezik:D -
gliderpilot #2948 :D Ez így van, de azért ha nem muszáj, nem vágunk fel... Ne azért legyünk kemények/jófejek/bármilyenek, mert egy kevésbé elterjedt, ámde annál gyönyöűbb sport nemes(:D) képviselői vagyunk!!:D:D -
Soaringpilot #2946 Szerintem ez az, ami a legrosszabb dolog egy pilótában, ha felvág vele. Egy jó pilóta a szerénységéről ismerszik meg:D
Most úgy néz ki, hogy a vártnál egy héttel korábban, azaz április 1-jén, a bolondok napján kezdünk. Jó lesz az nekünk:DDD -
gliderpilot #2945 Meg olcsóbban lehet vele vásárolni egyes helyeken, de ez csak olyan jelképes. Itt a boltok listája! -
gliderpilot #2942 Hát én eléggé irigykedek :p Nálunk márc. 31. a gépösszerakás napja, aztán majd meglátjuk... -
gliderpilot #2940 Azt nem tudom, szerintem nem, csak ne dobd ki az IGC-t:D -
Soaringpilot #2939 De ha megint nyár közepén küldik a 2007-eset, akkor nyár közepéig várnom kell a koszorútávra?
-
Soaringpilot #2938 Jaaaaaaaaaaa:D -
gliderpilot #2937 De az kell a koszorúhoz is!:D -
Soaringpilot #2936 Nekem már volt:) Érdekes, mert a tavalyi évre szóló MRSZ kártyámat szeptember 14-én állították ki, és idén január 31-én járt le. De a 2006-re érvényes versenyengedélyemet is valamikor nyár közepén kaptam meg. Ami külön érdekes, hogyeleve minek kaptam versenyengedélyt, amikor még nem is versenyezhetek PPL szakszó híján? -
gliderpilot #2935 EZZAZZ!!:D:D
Megvan életem első MRSZ kártyája és Licensze!:D:D -
gliderpilot #2932 Én is foxxal néztem meg először, de aztán explorerrel is megnéztem:D -
gliderpilot #2931 köszi szépen a címet!
Szerintem nagyon tetszetősre és színvonalasra sikerült! -
#2930 ja és szégyellem a css-t amit írtam hozzá de meg kell kérnem mindenkit hogy IE-ben nézze...fox alatt gáz -
gliderpilot #2929 Bazz az a szitakötő napszemüveg... Ez nagyno pihent! Ilyeneket csinálj még!!!!:D:D:D
Szétröhögtem rajta magam:D:D -
#2928 WWW.BORSODIREPULOKLUB.HU -
gliderpilot #2925 Szia!
Bocsi, de megadod a linket, hogy megnézhessük a honlapot? Vagy csak én vagyok rá kíváncsi? -
lhmc #2924 szia Brian!
Gratula az új honlaphoz...király..
Havasit sikerült rávenned hogy segítsen???Nem semmi:)))
Mégegyszer gratula!!! -
#2923 Én is így tanultam annó a mondókát, de ez itt nem jelent semmit. :-)
A Condorban a start és minden fordulópontra előírt magasság QNH-ban van megadva! Emellett a szektorba belépés sincs korlátozva, szóval nyugodtan beléphetsz "szemből is", a lényeg, hogy csak akkor ad érvényes startot, ha a megfelelő időben (start nyitás időpontja után), a megfelelő magasságon( start maximális és minimális magassága között) a szektor belsejéből kifelé haladva léped át a szektor határát. Sajnos lehetséges hátrafele is elstartolni:-), de szerencsére az újraindulás nincs korlátozva. -
throttle #2922 Végülis Neked van igazad, nem programhiba, hanem a szektorba történő helytelen berepülési irány esetén nem vált zöldre a szektor.
Ha a körcikk irányából lépünk be, akkor viszont a startvonal átlépését már jelezni fogja.
A magasság beállításánál én a valódi vitorlázórepülés szerint járok el, A QFE szerinti magasságot állítom be, mert annak idején ügye a felszállás előtti jelentés is így szólt: "műszerek alapállásban.."
De gondolom, ez ma is így van...
Az indulási pontra írt magasság pedig a repülőtér magasságához mért magasság, nem pedig a tengerszintre átszámított QNH érték.