5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Baluxx #3032 Tavaly 8 hely volt allamilag finanszirozott... szoval meg barmi lehet.:) Es a pszicho az nagyon tud szorni, mert tavaly is jo adag emberke kiesett emiatt. Igaz, ok iden ujra probalkozhatnak.
Amugy sracok, en 2003-ban erettsegiztem, szoval most nem tudom, mi a modi, de biztataskent, amikor en felveteliztem (szinten kozlekedesmernoki, csak egyetemre, es Gyorbe) akkor 206-an jelentkeztek, es 60-at vettek fel. Szoval nalunk is vot tuljelentkezes...:) Igaz, nem mindenki elso helyre.
Nameg tudok nem egy olyanrol, akik szinten jelentkeztek, csak eppen kozepszintu erettsegivel, szoval meg igy is lejon egy par...
Baluxx -
gliderpilot #3031 Hát ezt én már rég megtaláltam:D Csak mivel lopni nem lehet pontot, szüleimet meg nem tudtam rávenni, hogy a pontok érdekében elváljanak, ezért aztán csak az érettségi segíthet...:D -
Soaringpilot #3030 Megtaláltam a megoldást! Szerezzünk 144 pontot, és akkor tuti benn vagyunk:) -
gliderpilot #3029 Értem. Hát egyébként az is lehet, hog yvalaki mondjuk megjelölte az államit első helyen, és a költségtérítésest második helyen mondjuk honvédelmi ösztöndíjra, mégpedig olyan megfontolásból, hogy tuti nem veszik fel államira, de hátha mázlija lesz. Úgyhogy az esélyesek száma tényleg alacsonyabb.
Aki meg második helyen jelölte, az tuti kiesik, mert ha csak 143 lesz a ponthatár, akkor se nagyon van magasabb határú suli, így aztán valószínű felveszik első helyre, vagy ha nem, akkor ide sem. -
Soaringpilot #3028 Erre direkt rá is kérdeztem a felvi.hu fórumán, mivel nem volt egyértelmű. Ott azt mondták, hogy a végleges tájékoztatót és a kiegészítést együtt kell értelmezni, a kieg.-ben pedig 5 állami hely meg van hirdetve.
Jó lenne ha úgy lenne ahogy mondanád, akkor akár 15 államit is felvehetnének... De ezek szerint az csak szerkesztési hiba:((( -
gliderpilot #3027 Viszont az irányszám költségtérítéses+államira van megadva, tehát ha nem lenne költségtérítéses, akkor az összes hly állami lenne. Én így tudom, vagy így értelmeztem. -
Soaringpilot #3026 Még nem. Április 12. -
Soaringpilot #3025 Ezt rosszul tudod, a fizetősök nem előlünk veszik el a helyet, hiszen ők költségtérítéses képzésre jelentkeztek, tehát államira nem vehetik fel őket. A fizetősökkel ne foglalkozzunk. -
gliderpilot #3024 Azért inkább számítsunk rosszabbra, és aztán legyen kellemes csalódás! Sajnos nem hiszem, hog ya fele kiesik orvosin... Tényleg voltál már pszichón? -
gliderpilot #3023 Matek az kötelező, tehát matek-kémia, de így van egyébként... És hát nemtom, hogy fog sikerülni, de reménykedjünk!
Hát bizony, a fizetősök előlünk veszik el a helyet!:( -
Soaringpilot #3022 Ja, mégvalami. Abból a 61 jelentkezőből csak 54 jelentkezett első helyen, ami azt jelenti, hogy második vagy többedik helyen jelölte meg azt szinte 100% hogy nem veszik fel, remélem nem kell leírnom hogy miért. És még ebből az 54-ből is ki fognak esni páran az orvosin, a nyíltnapon azt mondták hogy a fele ki szokott esni. Tehát egy kis jóindulattal szerintem nyugodtan számolhatunk olyan 30-35 emberrel. Az már nem olyan rossz arány. -
Soaringpilot #3021 Az egyetlen esély a bekerülsére, ha 90% fölöttire írjuk meg az érettségit a két felvételi tárgyból (nekem matek-infó, gliderpilotnak kémia-biosz ha jól tudom). 90% felett ugyanis megkapjuk a max 120 pontot, amihez még jönnek a pluszpontok (nyelvvizsgák, emelt szintű árettségik, stb...) -
Soaringpilot #3020 A 61-et azt a felvi.hu-ról tudom, szóval biztos információ. Nekem kicsit soknak hangzik:(((( A fizetős az engem nem érdekel, nem előlem veszi el a helyet:) Én is úgy hallottam hogy csomóan újraérettségiznek, tehát gyanús az a 144 körüli ponthatár:((( Tavaly 140 volt. De ha most ilyen magas a ponthatár, akkor 2005-ben hogy a túróba volt 131? De jó lenne az most.... -
DJviolin #3018 Mert abba volt egy hatolsó beszólás. Azt hittem láttad. :)
"És ha már egyszer elutaztál, akkor el vagy utazva." :) -
gliderpilot #3017 Mármint én? Nem.. -
gliderpilot #3015 Hát nem tudom ezt a másodéveset...
Az biztos, hogy ha elkúrod, akkor el lesz kúrva... -
Baluxx #3014 Hat ez az allitolag ez nagyon allitolag, mert tavaly is igy volt, hogy max. pont, aztan megse. Meg erosen fugg attol, hogy kinek milyen lesz az erettsegije. Mert ha jol tudom, most mar nincs felvetelizes, hanem irsz egy erettsegit (kozep/emelt szinten) oszt jonapot. Aztan (neves politikusainkat idezve) el lehet kurni aztat is.
Ujrafelvetelizokkel amugy elnezobbek, szoval masodevre konnyebb bekerulni (allitolag:))
Baluxx -
gliderpilot #3013 Jeeee 3000!!:D:D Köszi, hogy szóltál, tényleg nem vettem észre:D Hát igen, én is ismerek újrafelvételzőket (akik már akkor másodévre kerülnek be). Állítólag idén 143 vagy 144 pont lesz a határ! Úgyhogy... -
Baluxx #3012 Most akkor megyunk a kocsmaba unnepelni?:)
Baluxx -
Baluxx #3010 Amugy meg amikor en erettsegiztem (hej a regi szep idok...:)) akkor 19-en adtak be allamira, es 6-ot vettek fel. Igaz akkor a ponthatar 116 volt a 120-bol:) Tavaly mennyi is vot? 140?
Baluxx -
Baluxx #3009 Bocs, tevedtem, 61, es 54 elso helyen... es vannak olyan ketten-harman (csak igy haveri korben), akik ujraprobaljak, es maxpont gyanusak.
Fizetosre meg 37-en adtak be, es elso helyen 9 van, amibol 3 mar tuti az elobb ismertetett okokbol...
Baluxx -
Baluxx #3008 Nem poen, tenyleg. De csak egy napig. Lehet, hogy en is kinezek akkor hozzatok, egy kedves jovialis oktatoddal okorkodni:)
Baluxx -
Baluxx #3007 65 van nyiregyre, es ebbol 3-at mar tuti felvettek...
mert kicsengettek a 10 misit. De sz@r nekik...
Baluxx -
gliderpilot #3006 :D:D Eszembe se jutott:D:D -
gliderpilot #3004 Vagyis Szatyi -
gliderpilot #3002 Vagyis bocsi, az új szabályok értelmében Sztanyi:) -
gliderpilot #3001 Soaringpilot szabad tudnom, honnan tudod, hogy 61 jelentkező van Nyíregyre?:D -
gliderpilot #3000 Én csak azt írtam, hog yaz egyike a legszebbeknek:D:D
Hát igen, a Turbo nem valami jó gép...:S:D:D
Legalábbis ahogy hallottam, termikvontatásnál nem olyan jó, mert ha csak emelkedik, kiakasztja a variót, de ha termikbe ér, akkor is:D:D -
Soaringpilot #2999 Engem megsértettél, mivel én mankókerekes Falkéval fogok repülni. És igenis szép az is.
Ezt persze nem kell véresen komolyan venni -
#2998 Pölö a Fejcsiék Falkéjának is ilyen elrendezésű a futója...
Sőt. Ha nyár elejére elkészül a mienk is, aminek szintén ilyen lesz. S ezzel a legszebb Falke címet is átveszi értelemszerűen... -
gliderpilot #2996 Sziasztok!
Hát a képeket látva el sem merem képzelni, nálunk milyen repüzem lett volna, mert már most nagyon jó az idő:(:(
Hát ilyen szakosztálybeli ügyek miatt nem indulhat meg az üzem...
A falkéra meg csak annyit, hogy asszem, miénk az ország egyik legszebb Falkéja, mert azon kevesek közé trtozik, amelyikeknek normális futója van, mert szerintem ez a futó egyébként eléggé hát hogy is mondjam...
Remélem nem sértettem meg vele senkit:D -
#2995 Köszönöm!
Csak mert egy ilyennel esett meg életem első repülése, és elég szégyenletes, hogy nem tudtam, milyen típus. =) -
Baluxx #2994 Scheibe SF-25 Falke
Baluxx -
#2993 Hali!
Szépek a képek nagyon, egy kérdést engedj meg fogalmatlan fejemnek: az 171548-on, tehát ezen, ez milyen gép? -
#2992 és mi ennek az oka Gliderpilot?:(
amúgy ma már készítettem képeket a Góbéról a Szabó Zoli gépével, remélem átküldi és akkor fel tudom ide tenni...mondjuk a képeken még inkább hasonlít puzzlere mint vitorlára:) de majd meglátjátok...
egyébként meg nagyon sajnálom hogy nem tudtam tovább maradni és segíteni:(
remélem holnap is lesz még valami mert akkor kinéznék egy pár órára! -
#2991 Pár kevésbé elrontott kép máról. -
gliderpilot #2990 Sziasztok!
Hát megvolt a szakosztálygyűlésünk, de sajnos semmi jó hír:( Itt a bomba idő a nyakunkon (ma is nagyon szép cumók voltak kb délután 2-től egészen kifulladásig, de április 19. előtt biztos nem, és szerintem sajnos azután sem lesz repülés...:(:( Úgyhogy eléggé irigykedni fogok rátok! -
lhmc #2988 Sziasztok!
Ma elővettük a fenti képen is látható HA-5405-ös Góbét.Már 4 éve pihen a hangár sarkában mert kiment belőle az összes üzemidő:((((
Ma szépen lemostuk, vissza raktam bele a műszerfalat, felraktuk rá a leszerelt oldalkormányt. Lesz Miskolcon az utazás kiállítás, oda visszük ki, mert a klubunk is jelen lesz a rendezvényen...szeretnénk sok kezdőt toborozni.
Brian!!Köszi neked is a mai segítséget:)))
lhmc -
gliderpilot #2985 Én még be is mutatkoztam annak idején, mégis mindenki a nickemen szólít, már aki szólít:) -
Soaringpilot #2984 Így már világos:) Egyébként csak az volt furcsa, hogy ebben a fórumban mindenki a nick-emen szólít, mostmeg hirtelen az IWIW profilom kerül szóba. De mostmár értem:D