5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
gliderpilot #3203 Azt mondják, hogy egy Góbé törzse nem annyira nagy tétel, nekünk meg van vagy 5, úgyhogy megkérdeztem, mennyi, ha lesz válaszom, azért megírom. -
lhmc #3201 Ok Baluxx, nekem ennyi elég:)) -
Baluxx #3200 Negative. De a Rudit ismerem:)
Baluxx -
lhmc #3199 Szándékos volt...:)))Próbáltam kicsit prózi lenni...na ezért maradok én inkább pilóta, mint sem a nemzet színésze:D -
lhmc #3197 gliderpilot, gyorsabb volt nálam 4 perccel:D -
lhmc #3196 DJviolin!
3 évvel ezelőtt, amikor a HA-5532-es frissen nagyjavított Góbénkat reggel átvettem mint gépügyeletes, még nem sejtettem, azt amit reméltem, hogy sosem fog velem előfordulni...kivittük a Góbét a 16-os pálya végére az egyik oktatóval ketten, ő vontatta a zsigulival, én fogtam a szárnyvéget. Elég erős volt a szél, amikor kiértünk a gépet befordítottuk felszállóirányra, letettem a szárnyvéget, és elindultam, hogy leakasztom a kocsiról a kötelet...hatalmas befúvás, és már csak annyit láttam, hogy a Góbé elemelkedik a földről, és először a farkára esik vissza, majd a hátára borult...akkor nem is tudom mit éreztem, de még most is libabőrös vagyok ahogy ezeket a sorokat írom...
A biztosító kifizette a gépet vettünk helyette másikat.
Hogy miért írtam ezt le??
Mert az orr rész sértetlen maradt....
lhmc:)
-
gliderpilot #3195 Szia!
Az index fórumban akart valaki szerezni egy összetört, de azért még jól kinéző műanyag gépet valahol, hogy kiállítsa. Neki is azt mondták, hogy hacsak nem törik össze teljesen, akkor a műanyag gép biztos repülni fog. Úgyhogy nem hiszem, hogy van remény...
Nekünk viszont vannak Góbéink, ha az is megfelel:D:D -
lhmc #3193 Baluxx!!!
Nem is tudom meg merjem-e kérdezni....Ki fogtok röhögni...
Á, megkérdem mi történhet, legalább feldobja a hangulatot: Honnan ismered a Rudit...nálunk repülsz??? -
Baluxx #3192 Rudi mostanaban eleg peches... bar az elso felszallasa a tipuson, ha jol tudom, viszonylag jol sikerult, nyomott vele egy 3 orat...
Majd csak osszejon neki, aztan majd iszunk:)
Baluxx -
lhmc #3191 ÁÁÁÁ!!!Végre, megvolt az első hivatalos üzemnap:)))
61 felszállás ebből 59 csőrlés, rengeteg utasrepültetés, piráttal nyomtam egy szép iskolakört:)))
Elég jól sikerült a leszálásom is ahhoz képest hogy az volt az első az éven a pirattal:)
Ennél rosszabb ne üzemnapja senkinek se legyen.
Bár ma az egyik növendékünk a Rudi felszállt a 4330-as piráttal öt óra kísérletre tomboló szélben, de sajna 4 óra 14 perc után leesett szegény ....pech.
Ja és itt van 2 kép a mai üzemnapunkról
http://www.oktet.hu/dl.php/keleA/R0414_2.jpg?show
http://www.oktet.hu/dl.php/keleA/R0414_3.jpg?show
lhmc -
Baluxx #3190 Az nekem is szoget utott a fejembe...
Baluxx -
Baluxx #3189 Ugy ertem a tervezes, es a teljesitmenyek. Az ASH 25-os egy 90-es evek elejei dolog, a Diana meg szinte vadi uj. Szoval a HC listanak is az ASH javara kene hogy szoljon...
Baluxx -
gliderpilot #3188 De miért nem 15 méteresként indult a Diana? -
#3187 Az ASH25 124-es indexxel bír, míg a Diana2 meg 114-gyel.Semmi köze az indexnek a gép korához. -
gliderpilot #3186 De az elvileg nem is open lenne, hanem 15 méteres, ezt nem is értettem, hogy miért abban indult. Valaki el tudja magyarázni? -
Baluxx #3185 Lehet, de akkor sem ertem, mert a Diana 2-es egy zsir uj gep...
Baluxx -
#3184 hát fussál is :DDD
-
#3183 -
#3182 Handicap esetleg? -
Baluxx #3181 Ja, megy a Pribina Cup! Nincs valami jo helyzetben a magyar csapat... tavaly a Laurinyecz Sanyi nagyot dobott standardben...
http://www.pribinacup.sk/2007/
Iden egyedul Openben lehet valami, a Szabo Peti 2. helyen all egy ASH 25-el. Mondjuk azt nem ertem, ma mi a rakert kapott ket azaz ket ponttal kevesebbet, mint a lengyel, pedig nagyobb volt az atlagsebije. Van valakinek otlete?
Baluxx -
Baluxx #3180 Szerintem nincs gond, ha az ember higgadt.
Baluxx -
Baluxx #3179 Ezt kb. majus elott ne remeld.
Baluxx -
#3176 -
gliderpilot #3175 Viszont egész biztos, hogy baromi jó helikopter!:D Azt se mondta be a tv, hogy a békéscsabai reptér betonján átadás óta leszállt az 50. gép:) -
gliderpilot #3174 Hát jó csőrlőgyakornokságot! Igazából nem tudom, de nekünk még olyan igazi régi aggrink van (kb. 60 éves), Zil motorból kialakítva... Kicsit veszélyes lehet benne ülni, ha az ember belegondol... Állítólag valakinek már levitte a lábát egy ilyen aggri kupplungja, mert kiszakadt a helyéről. De ez lehet, hog ycsak urban legend.
Azt viszont tudom, hogy egyszer visszacsapott a kötél, és a csörlőkezelő feje fölött átcsapva kiverte az Avia hátsó szélvédőjét, és az első is berepedt (A csörlő egy Avia teherautón van) -
#3172 helikopáter -
Soaringpilot #3170 Már van egy kis csőrlési gyakorlatom, igaz, repülőgép nem volt a végén:D -
Soaringpilot #3169 Holnap, az első üzemnapon elkezdem a típusátképzést CSD-01-re:) Szurkoljatok, hogy ne nyírjak ki senkit:D -
gliderpilot #3167 Április 15? Viccelsz? Hát az még tök soká van:D Meg különben is, a kiegészítő felvételi tájékoztató is épp határidőn jelent meg. Nem fogják elsietni, az biztos! -
Soaringpilot #3166 És olyan jelentkezési lap visszaigazolást kaptál már? Elvileg a beadást követő 60 napon belül, tehát legfeljebb április 15-éig meg kéne hogy kapjuk. Meg Nyíregyen is azt mondták, hogy telefonálnak orvosi ügyben, És még nem történik semmi... -
gliderpilot #3165 nem kaptam még semmit, ez eléggé aggaszt is... -
Soaringpilot #3164 Gliderpilot!
Kaptál már valami időpontot Nyíregyről, hogy mely napokon lesz az alkalmassági? -
pilotfoley #3162 Jézus.... sok hülyeség... nem az oktató sérült hanem az "utas" aki éppen év elei ellenörző repüléseket végezte... csörlőkötél szakadás gyakorlat volt... nem elég gyorsan fordultak rá a hátszélre és leborult a gép... szörnyü miket össze nem hordanak... ott voltam, láttam -
Soaringpilot #3159 Amúgy egy nagyon szimpatikus kedves hölgy a doktornő;-) -
Soaringpilot #3158 Volt ott minden, többek között beszélgetés is. 20 percet ültem benn, de a pszichológus hülgy az elején 5 percig keresett valamit,, aztán 3 percenként rohangált ki (nem az idegtől:-)))), tehát a beszélgetésre kb 5 percünk maradt. Nem volt vészes, csak természetesen kell viselkedni is őszintén kell válaszolni mindenre. Egy pszichiáter elvileg észreveszi rajtad ha nem mondasz igazat. Szóval akármitz kérdez, csak őszintén! De nem kell megijedni, nagyon személyes kérdéseket nem tesz fel. -
#3157 Mégegyszer s utoljára:
FS2004-hez a Dunakeszi reptér készül, semmi más!
Condorhoz pedig egy Magyarország landscape.
Vijó, intézkedj már fejlécügyben légyszi! -
gliderpilot #3156 Hát köszi szépen...;)
Igen, sejtem milyen lesz, mert már csináltunk olyasmi feladatokat, amik ott várhatóak (iskolapszichológussal), és tényleg nem a legkellemesebb tömegben csinálni...
Viszont így sem volt probléma, úgyhogy remélem ott sem lesz..
És ilyen elbeszélgetés is volt, vagy csak tesztek? -
#3155 Hello!
Altalaban akkor irja, ha nincs fent a scenery patch, innen le tudod szedni:
speedbattle
en sorba leszednem mindet, mert nem tudom, hogy az ujabb patchek tartalmazzak a regebbiket is!
-
#3154 "A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz és Flight Simulator 2004-hez."
fs2004hez mikor lesz kész? :o -
#3153 sziasztok!
lenne valami ötlet arra hogy miért dob ki engem a speedbattle szerver a provence és a swiss sceneryről azzal hogy "modified landscape files were detected" amikor a telepítésen kívül mást nem csináltam a pályákkal?