5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
#3300 Küldtél képeket...? Nem? Hát akkormeg hova ez a hőbörgés? :))) -
Soaringpilot #3299 Én 14 hibát számoltam a megoldókulcs alapján, tehát úgy néz ki hogy 86:(((((( -
gliderpilot #3298 Ne idegeskedj Soaringpilot!;) Hány százalékos lett a matekod? -
Soaringpilot #3296 Brian!
Az érettségi miatt ne aggódj, a tiétek sokkal jobb lesz, mert ez a pontszámítás ami most van egy rakás sz*r... -
#3295 én meg úgy vártam h legyen végre lhmc de még mindig nincs:( -
#3294 Condor Hungary Scenery beta v3. Várom(-juk) a visszajelzéseket! :) -
Soaringpilot #3293 Nyugi, én is elbasztam, de még hogy hogy:((((((( Azt hittem mikor kijöttem hogy simán meglesz a 90%, de egymás után derülnek ki a hibák. Már 85 alatt járok... -
gliderpilot #3292 Hát az emelt matek nem volt nehéz, viszont jó szokásomhoz híven sikerült jól elb*sznom... De sebaj, legalább nagyobb esélye van a többieknek, hogy bekerüljenek Nyíregyre... -
Soaringpilot #3291 Plsu=Plusz -
Soaringpilot #3290 Hát(tal nem kezdünk mondatot, de én mégis) a középszintű matek kicsit nehezebb volt a vártnál, de azért nem fogott ki rajtam, legalábis remélem:) Ha 90%-ot elérem akkor megkapom rá a max pontot. Az egyik nehezén már túl vagyok a hét további része laza lesz:P Az írásbelik közül már csak az infó van hátra, ami beleszámít a pontjaimba. Plsu még a töri meg az angol, de azt ki nem.....:D
A matek emeltre kíváncsi vagyok, ha olyan nehéz volt mint tavaly...
Egy kalappal a továbbiakhoz:)
Üdv.:
CS -
lhmc #3289 Én is drukkolok....
Sok sikert:)) -
#3288 sok sikert a holnaphoz meg a többihez!!!
(jövőre rám is ez vár sajnos:)) -
gliderpilot #3287 Köszi.. Emelt matek:S Viszont Neked közép 100% kell, hogy legyen!;) -
Soaringpilot #3286 Szerintem egy játék volt:D Ezen nem múlik semmi, inkább a holnapi matekra leszek kíváncsi...
Sok sikert!
Üdv.:
CS -
gliderpilot #3285 Na hogy sikerült a magyar, Soaringpilot?:D -
gliderpilot #3284 köszi szépen, csak először valamilyen utazási oldalon volt, és ott már nem lehetett megnézni. bocsi, hogy itt zavarlak ilyenekkel -
#3283 Hol nem lehetett ma megnézni?
Itt van fenn az összes kép amit csináltam. -
gliderpilot #3282 Most már semmit, de akkor jó. Én is azt mondtam, hogy biztos repült, de most már tényleg mondhatom! Köszi szépen:) A képek nincsenek fennt valahol máshol, mert ma már nem lehetett megnézni őket. -
#3281 Szerinted a #3257 első képe mit ábrázol? -
gliderpilot #3280 Clidey! Megkérdezhetem, hogy Fábry repült-e, mert azt hallottam, hogy igazából nem, csak így nem tudom azt mondani, hogy de repült, ha nincs bizonyítékom.:) -
MisiGlideair #3279 helló.
Majd valamikor,ha meglesz a Hungary scenery a condorhoz,küldjetek már 1 linket légyszi:D
Köszke -
#3278 Szia Janibácsi!
Igen, az előző verziót leszedtem az ftp-ről, mert úgy volt hogy teszünk fel egy újabbat. Ám az utolsó pillanatban találtunk benne pár javítani való hibát. De remélem pár napon belül tudunk egy újabb próbaverzióval szolgálni! -
throttle #3277 Szervusztok!
Kókai Tibit (Clidey) kérdezném, van-e folytatása a magyarországi scenerynek, mert bár nekem megvan a fórumban régebben közzétett béta verzió, de ennek a letöltése is megszünt, a Condor fórumon is eléggé kevés újabb közlemény van róla, a legutóbbi csodás képektől eltekinve..
Üdvözlettel: Lénárth Jánod -
MisiGlideair #3276 Had gratuláljak énis az ötórádhoz:) -
lhmc #3275 Igen sikerült neki,mehetünk a két Piráttal távra...:)))
És aztán együtt szakszóvizsga...
-
Baluxx #3274 Sikerult a Rudinak az otora? Navegre. Mondd meg neki, hogy majd iszunk!:)
Baluxx -
gliderpilot #3273 Ez tök jó!! Ezzel is legalább a vitorlázórepülést kicsit népszerűsítik, mert azt valahogy elfeljtették, hogy világbajnoki második lett, így a világ harmadik pilótája jelenleg az FAI ranglistán... És két magyar van az első 100ban... -
#3272 Ha nem is a következőben, de benne lesz. A Gulyás Gyuri lesz a vendége - mint az a képeken is látszik :) -, és annak a felvételei zajlottak tegnap. :) -
gliderpilot #3271 Én most egy éve repülök, és nem vagyok korhatáros:) -
MisiGlideair #3270 Hát pedig nem igazán.3.éve repülök,és korhatáros vagyok
És te? -
gliderpilot #3269 :) Egyébként megkérdezhetem, hogy Te mióta repülsz? (Úgy vettem ki a szavaidból, mintha lenne pár éve...) -
MisiGlideair #3268 Köszi az üdvözlést. És Igazatok van,lehet rosszul fogalmaztam,mert amit irtál,ugyanerre gondoltam énis.Az a lényeg hogy nekem az esett rosszul,hogy olyanokat írtatok le,amikre írhatom azt hogy,,megijesztettek".De a lényeg hogy megvan az egyetértés:) -
lhmc #3267 Hja, tegnap repültem Piráttal. Gyöngyös céltáva küldtek, de nem indultam el, mert ugy ítéltem meg, hogy ahol kiemelkedtem onnan a következő felhősor túl messze van...abba nem is gondoltam bele, hogy a Pirat 2000-ről siklik minimum 50 km-t...kaptam is az arcomra rendesen délután.
De vittem barográfot így egy ujjabb "D" vizsga feltételt repültem meg (1000 m tiszta magasság), és a "D" vizsga fai minősítés, és nálunk a klubban az ilyen vizsgarapülések ingyenesek...repültem ingyen 4 óra 12 percet:)
De a Kállai barátom le ötórázott, úgyhogy együtt mehetünk, a két pirátos kopasz:))) -
lhmc #3266 Hogy én mekkora hülye vagyok...
Nézegettem ezeket a képeket, de ha nem mondjátok, hogy ez Fábry...
nekem fel sem tűnt -
gliderpilot #3265 Ténleg, bocsi, a nagy hévben elfelejtettelek üdvözölni Üdv itt:D -
lhmc #3263 Igazat kell adjak mindkettőtöknek.
Ez egy fórum, sokan vagyunk sokféle nézőponttal, de legalább él a fórum, és pont az ilyen viták (és nem veszekedése) miatt.
Ja és még valami!
Igen valóban vitorlázórepülő nemzet vagyunk (vagy voltunk), de az a nemzedék Góbén, és IS28B2-n nőtt fel...:) nincs miért szidnunk őket,tudom te sem erre gondoltál, mármint hogy szidjuk őket....sőt!
Dehát ez a hely a legjob arra hogy ezt megvitassuk:)
Ja és MIsiglidair! Üdv a fórumon:)
lhmc -
gliderpilot #3262 Szia MisiGlideair!
Én nem szidni akarlak, csak leírom ezt: Szerintem igazad van azzal, hogy mi lett belőlünk, de szerintem nem a vitorlázórepülők tehetne erről! A sebességeken néha én is meglepődtem mondjuk, dehát...
Másrészt meg igen, a Góbék és Ka-7-esek, de még a Nagyvasok fölött is sajnos eljárt az idő, nem is lesznek újak gyártva, ezek is ki fognak kopni, DE jeleneleg szerintem nincs olyan klub Magyarországon (itt nem kereskedelni célú repülőklubra gondolok), ami mondjuk meg tudna venni egy Twin Astirt vagy egy ASK21est csak úgy lazán... Mert ezer más dolog van, amire költeni kell, és ha még jól be is osztja, akkor is, lehet, hogy ha meg is tudná venni, mondjuk az éves költésgek megnövekednének úgy, hogy esetleg egyesek már ezt nem tudnák kifizetni. Mert ha mondjuk egy "elérhető" áron vehető ASK-13-masra gondolsz, ami kb. 5 millió Ft, vagy megnézed azt, hogy lehet venni Jantar 2b-t 3 és félért... És az ASK-13 sem sokkal jobb, mint a Góbé vagy a Ka-7. Szóval szerintem amíg nem fog drasztikusan csökkenni a kétüléses gépek ára, addig ezek maradnak.
Az IS-28-ast meg szerintem senki nem fikázta, de azért azt beláthatod, hogy nem mindegy, hogy egy nagyon jóindulatú Góbéval tanul meg az ember valamennyire repülni, és már biztonságosan vezetve ül át a nagyvasba, persze abba még lehet oktatóval, akkor már tud figyelni az ívelőre, a futóra, és érzi és ki tudja használni a különbséget, minthogy mondjuk az IS-sel kezdi a kiképzést, és tényleg nehéz dolga lesz nemcsak az ívelővel, mert azt kezelheti az oktató, de magával a gép vezetésével is.
Szóval szerintem itt senki sem szidta a nagyvasat, én is mikor átültem Ka-7ből, igaz még csak oktatóval, de három óra után azt mondtam, hog ymennyire utálom, aztán a következő három óra után meg már azt mondtam, hogy azért álljunk meg egy szóra! Szóval nem rossz, nem rosszabb, csak nehezebb.
És végül: szerintem mindenki akkor lenne a legboldogabb, ha haladhatnánk a korral, de mint leírtam, sajnos itt, és ilyen szemlélettel (ahogy a vitorlázórepülésre itt tekintek, vagy inkább nem tekintenek) nem most lesz az, hogy új oktatógépekkel folyik a kiképzés, mint nyugaton-Duodiscussal.
Hát remélem, Te is belátod, hogy így van, ha pedig valamiben nincs igazam, írd meg, és majd elgondolkozok rajta;)
Üdv
Vass Tamás -
MisiGlideair #3261 Helló.Bevallom őszintén most látogattam ide először.De siralmas dolgokat olvasok.Emberek!! Gondolkozzatok már.A legjobb vitorlázórepülő országok egyike voltunk,és milett belőlünk.Olyan irreális sebességadatokat irtok le,hogy én beszélni se mernék róla,nemhogy még leírni.
És gondolkozzatok már,mit akartok még a góbéktól?
Szolgáltak már eleget!Nem mintha a Ka-7 es jobb lenne.Nem értem miért szidjátok a nagyvasat,igaz hogy nem egyszerű repülőgép,de azért van az oktató h segitse a növendéket.Haladjatok a korral!!Lehet szidni engem ezért,lehet bármit írni,de gondolkozzatok és rájöttök arra hogy igazam van!! -
#3260 Még pár kép... :) -
#3259 Jaja, 5027 :) meg van még a 5013-as, az éppen ápolódik. Meg az Opitzosoknak is van egy, asszem tán a 24-es.