Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
gliderpilot http://lhbc.hu
És te?😊
Köszönöm a gratulációkat😊
Úgy vettem észre, hogy a követelmények nem sokkal szigorúbbak mint a másodosztályban, csak több vizsgálat van. Mellkasröntgennel, légzésfunkcióval és EEG-vel bõvült a lista, amit el kellett végezni. De ezektõl sem kell megijedni.
Egyedül a szemészet az, aminek kicsit erõsebb követelményei vannak. A látásélesség pl itt már nem 5 és -8 D között, hanem 3 és -x D között van (pontosan nem tudom). Nekem ezzel nincs gondom😊 A jobb szememen azonban egy kis szemtengelyferdülést állapítottak meg, ami azt jelenti, hogy a két szemem együtt nem vesz részt az éleslátásban, csak külön-külön (ha az egyiket becsukom, akkor a másikkal tökéletesen látok, de ha mindkettõ nyitva van, akkor csak a ballal. érdekes...😊 Szóval egy kis fokú kancsalság még megengedett, de csak akkor ha mellette a látóélességgel nincs gond. Nekem 1.0 mindkét szemem, azaz jobb nem is lehetne😊
A pszico nem ma volt, mert a telefont nem veszik fel ferihegyen, így nem tudtunk idõpontot kérni😊
A vérnyomásom 120/70 volt, ez se lehetett volna ennél sokkal jobb😄
Jó szelet!
CS
sok sikert a továbbiakban a fõsulihoz!
UI: nagyon szigorúak a követelmények?miket néztek?(vagy inkább miben több mint a II. osztály)
A mai napon megkaptam az I. osztályú repülõorvosi minõsítést a Fodor József Repülési, Hajózási és Tengerészeti Egészségügyi Központtól<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>😄DDDDD Ez azt jelenti, hogy mostmár csak az érettségi választ el attól, hogy a Nyíregyházi Fõiskola légiközlekedési-hajózó szakának hallgatója legyek szeptembertõl😄DDDD
Ennek most rohadtul örülök<#gonosz1>#gonosz1><#nevetes1>#nevetes1><#pias>#pias>😄DD
Üdv.:
CS
jelenleg csak tört condorom van és az a problémám hogy akármilyen fotórealisztikus(lásd hungary) sceneryt akarok beletenni, nem textúrázza rendesen a talajt, bár a térképet betölti, de ugyanolyan zöld az egész mint az alap slovenia scenery...ez meg fog szûnni ahogy felrakom a megrendelt játékot, vagy most is menne és csak én vagyok béna?esetleg kezdjek el aggódni mert nem megszûntethetõ a probléma?
most következik a reménykedés hogy meg is érkezik, nekem meg küldik a mailt a registration key-jel...
remélem jövõhéten már együtt repülhetünk😊
En is netrol vettem, a letoltheto valtozatot..olcsobb, es cd-re kiirhatod utana.
csak megrendeled a fooldalukon(share-it) jon egy e-mail, hogy hova utald a penzt, es ha megerkezik hozzajuk akkor kapsz egy mailt a link-el, meg a cd-kulcsal. kb. 1 het mire odaer a penz 😞
A CD-s rendelésrõl annyit, hogy nem nagy kunszt, pár e-mail, egy kis angol tudás és már küldik is<#hawaii>#hawaii>
(amúgy megéri megrendelni a cd-t vagy szerintetek jó a letöltés is 10euróval olcsóbban? utóbbitól kicsit óckodom mert ha valamit elkavar a gép akkor kidobtam 10E ft-ot...)
Ami azt illeti, még az általam készített, és a Kozma féle Budapest scenerybe berakott Dunakeszit is magasan veri!
Csak gratulálni tudok hozzá!
L.J.
\"Sejtettem, hogy amit keresek, a dolgok mögött rejlik..\" Antoine de Saint-Exupéry
Sajnos, a Condor leírása elég szûkös, többségében csak a Condor levlistájából lehet a szükséges információkat megszerezni.
Azért írok ide, mert elõször a Condor fórumba jelentkeztem be, és ide lettem átirányítva.
Üdvözlettel. Lénárth János
\"Sejtettem, hogy amit keresek, a dolgok mögött rejlik..\" Antoine de Saint-Exupéry
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Meg akartam repülni az egyik ezüstkoszorú távot az ASK-13 típussal, fényképeztem a bal szárnyat a fordulópontot jelzõ póznával együtt, a regi jó szokás szerint bedöntve, hogy a terepen az objektum is látható legyen, azonban csak a magasságot, és az idõt fogadták el belõle.
Ezek szerint a PDA nélküli repülések esetében nincsen semmiféle visszajelzés arra nézve, hogy a startvonalat átléptem?
Általában a magasság ami nem szokott stimmelni, illetve "Vijónál" volt olyan ,hogy nem várta meg azt az idõt, amikor már el lehetettstartolni.
A startmagasság mindig QNH-ba van megadva, és megesik a kezdõ kondorosokkal, hogy jó szokás szerint áttekerik QFE-be, de azt nem tudják milyen magasan van a reptér. Ezért is ajánlott QNHban hagyni.
Ha pedig PDA nélüli a task, akkor fényképezni(screenshot) kell, a bal szárny, és a fordulópontot jelzõ pózna egy képen legyen, miközben éppen a fordulópont, ezesetben a start szektorában vagy.
Vén fejjel is lehet az ember lama, akármennyi, és akármin repült ideje is van, mert bizony több esetben elõfordul, hogy a classic startline bármiféle megközelítését, és a póznánál történõ átlépést alkalmazva sem fogadja el a startvonal átlépését a Condor..
Tehát: S.O.S...
Köszönettel: Lénárth János
Nálunk volt olyan Pirátos öcsike (friss szakszós) aki elõadott egy ilyen mutatványt...!Mit ne mondjak.Tempó az volt rendesen, durva felvétel, és ez a kigurulás...pofával neki a szállítókocsiknak, azt hittem meg sem fog állni...
Nem gyenge.
www.lhmc.hu
Ahogy olvastam a hozzzászólásodat, és írtad, hogy tanulmányi versenyre mész már rájöttem ki vagy, mert a Zsuzsi említette, hogy elfoglaltságod lesz. Na mind1, én ott leszek😊))
Üdv.: Tibike
www.lhmc.hu
de szerintem az én nevemben a születési dátumból ki lehet következtetni hogy ki vagyok😊
Ami meg a Góbét illeti...hát kár érte hogy nincs benne már több idõ, és a hangár falán lóg szárnyaszegetten😞
de egy része tovább él, mert ha jól emlékszem az 5391es Góbénkon rendre a 05ös decktakaróját látom😊
közgyûlésre amúgy még nem tudom hogy megyek-e, tanulmányi versenyem lenne elvben...
kispaszternák
Azt, hogy a 05-ös Góbé kék volt, nem is tudtam, pedig én is vele repültem az elsõ egyedülimet, és (mennyire különös) a Pepics Miklós-bá volt aki ellanõrzött az egyedüli elõtt😊))))
Brian89...vajon ki lehetsz...és vajon én ki vagyok????😊))
Mindketten miskolcon repülünk, ez kiderült.
Jössz szombaton a közgyûlésre?
www.lhmc.hu
a gyártás után Miskolcra került, és kék színû volt, én a repülési naplóm szerint 1969 május 04.-én repültem vele elõször..
Hiába, számomra ez inkább már nosztalgia..
Üdvözlettel: L.J.
Én is üdvözletemet küldöm Pepich Mikinek, akivel én viszont egyidõs vagyok sõt együtt versenyeztünk, melyikünk lesz hamarabb koszorús..
Én nyerten három nappal, 1969 augusztus 03.-i dátummal...-))
Tartozom még Neki egy CD-vel,ami a kettõnk közös repülései alkalmával történt jó három éve, azt üzenem Neki, ami késik, nem múlik, ha minden összejön, akkor ebben az évben ismét meglátogatom a helyet, ahol a szárnyainkat bontogattuk!
Üdvözlettel: Lénárth János
Bár az LHMC-t én is hiányolom róla, hiszen ott repülök...ebbõl kifolyólag találkoztam a mai nap Pepich Miklóssal(nekem Miklós bácsi, hogy pontosak legyünk😊) és olvasva az elõzõ hozzászólásokat engem kért meg hogy tolmácsoljam üdvözletét Lénárth Sporttársnak!
a sceneryhez meg esetleg majd tudok adni képeket,még megnézem mi bújik meg a mappákban...
Laci
(thx Zacsi! 😄)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Sajnos mint az menet közben kiderült, elég sok buktató, és hátráltató tényezõ van, ami miatt sajnos teljesen olyan lesz a "végtermék", mint azt szeretnénk, terveztük. 😞 Részben grafikai buktatók, részben nyersanyag hiány.
Így kénytelenek vagyunk elsõ körben - bár egyénileg készített, de - nem valósághû épületeket használni. 😞 A Pest környéki repterek még csak-csak meglesznek elõbb utóbb, de a vidéki repterek épületeivel kapcsolatban teljes mértékben az ott élõ/repülõ emberekre vagyunk utalva. Így ahogy készülgetnek a repterek, úgy lesz mindíg patch-elgetve a scenery.
De vígasztaljon a tudat, hogy Dunakeszi viszont teljes részletességgel fog elkészülni az FS2004-hez! 😉
A Marton Lacit meg nem féltem, elteker õ bárhonnan! 😊)) Legközelebb kérd meg hogy mutassa meg a közös fotónkat pár évvel ezelõttrõl...! 😄
Köszönettel vettem a segítségeteket, csak õszintén gratulálni tudok a sceneryhez! Remek munka, és annak ellenére, hogy minden scenery installálva van, preferált repüléseket csinálok vele.
Még Marton Lacit is megizzasztottam egy kicsit Pipishegy környékén, szegény teljesen leizzadt mire átvergõdött a Mátra tulsó oldaláról jó húsz percnyi gebergés után..:-))
Hiányolom viszont a miskolci repteret, mivel 1968-ban ott kezdtem Pepich Mikuval együtt repülni. De ami késik, gondolom, nem múlik.
Ha tudok bármilyen segítséget adni Nektek, szívesen fogom tenni!
Az alábbi választ kaptam a társaimtól:
"Igen a kiadott verziónál ez hiba!
Az "Airport install" esetében 3 db file generálódik az Airports folderben minden reptér esetében.
A Magyarország scenery esetében nem használunk futópályát, egyedileg készített reptereket, hanem diszkrét elemekbõl felépítve készülnek ezek, nem egy reptér komplexumként.
Amikor a végleges reptérállapotok kialakulnak (már közel vagyunk ehhez) csak akkor fogunk un. gerincfájlokat létrehozni.
Valóban zavaró a jelenség. A tesztek során viszont nem minden esetben jelentkezik exakt módon. Ha tudtok ez irányban is teszteljetek. Köszi a munkátokat."
Annyi lenne a kérdésem, ha lerepültem a magyarországi sceneryvel készített taskot, azután Dunakeszinél újra be szeretném legközelebb hívni, a Condor hibát generál, azt írja ki, a repülõtér nincsen installálva.."The airport is not installed"
Természetesen, ezt követõen lefagy, és a windows taskmanager az egyedüli, amivel kilõhetõ.
A verzió saját névre regelt, 1.1.0
Üdsvözlettel:Lénárth János
www.lhmc.hu
Üdvözlettel: L-J.
Mi már egyszer (évekkel ezelõtt) leveleztünk FS ügyben. Köszönöm tanácsaidat, problémáim azóta megoldódtak😊
Jó szelet, kék eget!
CS
Üdvözlettel: L.J.
A Condor topicba írtam elõször, bár errõl is tudok, tehát jelentem, a magyarországi regisztrált Condor tulajdonosok száma személyemmel bõvült!
Megpróbálok utána nézni, hol repültök, és csatlakozni fogok hozzátok a netes repülések során.
majd áprilistol kijárok, tanulok,addig olvasom a könyvet, majd utánna ujult erõvel belecsapok a lecsóba 😄
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.