5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
gliderpilot #3343 Húha! Van ott pénz:) Hazahúzás...:) Gratulálok Rudinak, bárcsak már én is ott tartanék! (bár nem ismerem:D) -
lhmc #3342 Nahát...:))))
Nálunk is elromlott ma az aggregátor, viszont lett ma egy koszorútáv, a Rudi Piráttal Nyíregyen szált le, és a Z-226-ossal mentek érte...és haza húzták lhmc-re:))) -
Soaringpilot #3341 Ezt a szegény szerencsétlent, "csak" egy órát repült:DD Nálunk meg délben besz*rt az aggregátor... -
#3340 Biztos francia licenszben készült felhők voltak. :-) -
gliderpilot #3339 Sziasztok!
Végre megvolt a történelmi pillanat: idén először elszakadtam a földtől:D De sajna csak egy órát repültem Nagyvassal, és életem első Gawron-vontatásával:)
Az idő viszont elég kak* volt...:) Száraztermikes. Ez főleg azért volt rossz, mert láttuk, Romániában milyen szép Cumók voltak. -
#3338 Tudnál vmi IP-t adni a szervehez, akár privátban is jöhet, mert ahova fel szoktunk járni, az hogy is mondjam... gáz! Tegnap is felszállás után, egy életunt barom bejött, és bömböltette a gány zenéjét. -
throttle #3337 Szervusztok!
A Condor TS szerverén kértem Andreastól egy különálló magyar csatornát, így mások zavarása nélkül tudunk rajta kommunikálni.
Üdvözlettel: Lénárth János -
#3336 ma voltam kint a csorba tónál... 7 vitorlázó repülőt is láttam :D nagyon kiraly lehet :D -
#3335 Szia!
Mi is átszenvedtük magunkat az első taskon. Sajna Az első TP elött bomlott a host, így offline kellett befejezni. Az idő téynleg szar volt ,de ki lehetett fogni jó átlag emeléseket. 2.5-3.0 közöttieket.
Sajna az első TP után nem mentek úgy a dolgok, ahogy jó lett volna, így a második száron rengeteg időt veszítettem, na meg az elsőn is.:-) Így csak remélem ennél jobb jöhet. :-) -
throttle #3334 Nos, számomra a német verseny első napja véget ért. Nem mondom, hogy eget rengető átlaggal, de a csoportomból csak hárman tudtuk megrepülni a 202 km. távot. Sok menő lehullott, mert bizony ezzel a turbulens, 37 kilométeres nyugati szeles időjárással, a fél körön meglévő emelésekkel szerintem ma olyanok tudtak megbírkozni, akik ezt a valóságban is csinálták, csinálják. Azoknak, akik benne vannak ebben a versenyben, a maitól azért jobb időt kívánok az elkövetkező napokra!
Lénárth János -
#3333 Na ezért nem neveztem arra a versenyre. Ezt a fajta "zúzást" nem érzem jónak. Ha a mostani német verseny nehézségben, és mindneben hasonló lesz lowlands kupához, akkor jót fogunk versenyezni. :-) -
gliderpilot #3332 Szia! Sanyika ma teljesen fellelkesülve mesélte a condoros élményeit:D Így el tudom képzelni, hogy hogy buzdíthatott:D Főleg, hogy ült már mögöttem, mikor távot repültünk, vagyis csak vele repültem még:D Ő mondta, én meg csináltam, de már úgy mondja, hogy teljesen benne van:D
Mondjuk most egy kis ideig csak a condor jelenti neki a repülést...:( A Ventus pihen egyelőre:( -
throttle #3331 Hát mondjuk 45 perc alatt nem nyomtam le a távot, mert Tom gyerek olyan ökörséget talált ki tegnap estére, amilyen verseny soha nem létezett.
Elmentünk az első fordulópontig 260 km./ó sebességgel 3 perc alatt, Laurinyecz Sanyi még buzdított is, hogy nyomjam, de a lényeg az nem volt más, mint a megtett út felének a magasságát elérni.. No én el is értem 6000 métert egy hullámban, de Tom azt írta, nem elég..Ez a verseny egyre normálatlanabb kezd lenni.
Én a német versenyt megpróbálom minden nap megrepülni, majd meglátjuk, mi lesz a vége, mert ha azt az időjárást, és távokat kapjuk, mint a valóságban, akkor abban kell reménykedni, hogy délnyugat-németország időjárása bejavul..
Kókai Tibi, Neked azt tudom válaszolni, ha gondolod, és persze nekem is lesz elég időm, akkor néhány repteret bevállalok a mellett, hogy most egy igazi repülőgép tervezésének a projectjében részt veszek a mindennapi építésvezetői munka mellett:-))
Baráti üdvözlettel: Lénárth János -
gliderpilot #3330 Sziasztok! Aki jelentkezni akar a 2007-es békéscsabai repülőtáborra, az itt hamarosan megteheti! Ugyanitt lesznek az árak is részletezve. Ez kb egy hét múlva várható, akkorra tisztázódnak az árak. Az időpont június utolsó és július első hete. Valószínűleg minden gépet be tudunk tenni hangárba, sátorhelyet biztosítunk, lesz vacsora is elvileg (minden nap szállíttattunk tavaly). Természetesen fürdőszoba, w.c. alap, egy-egy este lesz bográcsos főzőcskézés is.
Úgyhogy ha gondoljátok, gondolkozzatok, gépet nem tudom, hogy lehet bérelni, ha esetleg nem lesz saját, egy Pirátot valószínűleg lehet bérelni, illetve a klub Nagy IS-ét is, ha épp nem lesz foglalt.
Csőrlés és vontatás is lesz, valószínűleg két vontatógéppel, hogy gyorsabban fellőjük az embereket a sztratoszférába. (Gawron és Zlin-526)
Ha valakinek van valami kérdése, akkor megkérdezheti tőlem vagy a honlapon is.
Hát ennyi, ha valakit véletlenül érdekel, akkor hajrá!;) -
Soaringpilot #3329 Nem ismerem:) -
#3328 Okay, köszi az infót, továbbítom az illetékes felé! ;)
A képeket meg várom mailben. -
#3327 Szia Janibácsi!
Minden fotót vagy információt köszönettel fogadunk, lévén nem tudok/tudunk az ország összes repterére személyesen eljutni anyagot gyűjteni. A Pest környékiekkel nincs gond, de a vidékiekkel már annál inkább...
Azt azért lássuk be, a honi repterek elenyésző százalékát elkészíteni is óriási meló, nemhogy az összeset. Pláne hogy van rá egy, azaz egy darab ember - én :D
Szóval a jelenlegi felállás az, hogy úgy adjuk ki a scenery-t, hogy a Pest környéki, valamint 1-2 vidéki reptér bennelegyenek, és majd az idő előrehaladtával apránként mindíg patch-elgetjük egy-egy időközben elkészült reptérrel. -
gliderpilot #3326 Akkor csak járjon be az órákra plusz látogatóként:D Ja vágom:) -
Baluxx #3325 humm ugy latszik vagod kirol van szo:) (ugye te is a fitneszes csajrol beszelsz?:))
Amugy meg az ilyenekert kar lenne. Csak a helyet foglalja a tobbitol. A mellevel es a seggevel meg a paddockban allassal osszeszed ugyis annyi penzt, hogy rohogve megcsinalna egy nyar alatt a mot(a) ppl-t.
-
gliderpilot #3324 Nekem az mondjuk felvételt jelentett volna... Nem ismerem, de van közös ismerősünk, és egyszer láttam. Hát a képein el lehet nézelődni...:) Mert ismered?:D -
Soaringpilot #3323 Baluxx a régi rendszert mondta, amikor még a hozott pontokat lehetett duplázni. Na az tényleg jó nagy kib*szás volt. De jó, hogy ez minket már nem érint:D
Amúgy Gliderpilot te hogy találtad meg ezt a csajt iwiw-en? Vagy netán ismered?:D -
#3322 Szomorú, de 45 perc alatt lenyomod ezt a távot is. :-))
A holnapi német versenyben én is érdekelt lennék, de még nem dönöttem vállalom e a min 5 versenyt. :-) -
gliderpilot #3321 Köszi szépen, már a kémia miatt azt kérdezik tőlem minden fele, hogy állat vagyok vagy droid:D:D Nekem is van már második óta két nyelvvizsgám (rigós), meg két emelt, de azért tényleg nem lenne hátrány, ha a repülős múltat beszámítanák. A pontduplázásról meg annyit, hogy pont fordítva van, mint ahogy mondtad, mert ezzel azt lehet megcsinálni, hogy 4 évig sz*rt se csinál a suliban, 2esekkel átmegy, aztán meg megcsinálja az érettségit mondjuk 4-5re vagy kitűnőre, és ugyananúgy felveszik, vagy jobban, mint aki mondjuk 4 évig tanult, vagy legalább bejárt órákra, de kicsit elb*aszta az érettségit.
Arról a csajról meg annyit, hogy én is láttam iwiwen:) Azért lehet, nem lenne hátrány ha ő is bekerülne:D:DD:D:D::DD::D:D:D -
#3320 Hello!
Ha ma lesznek paran, akkor minden penteken vagy hetvegen akarunk csinalni NoPda szervert.
vagyis ha most nem is, de jovohetvegen csak raersz :) -
throttle #3319 Szervusz Papirzacsi!
Szívesen jönnék erre a no PDA versenyre, ezt meg is írtam a Condor fórumon Kiscolosnak, de mivel eléggé erdekelt vagyok az Aces High Day versenyben, ami ma este 20.45-kor folytatódik, holnap estétől pedig a Németországi verseny indul, sajnos erről le kell tennem..Pedig szívesen repülnék Veletek! Hogy holnap valóban rossz idő lesz-e, azt nem tudom, de aki a valóságban is repül a hétvégén, annak jó repülést, és jó leszállást kívánok!
Baluxx #3318 Egy kollega ur (2006-ban vettek fel) 142 pontot szerzett, mert 85%-ra irta a matekot. Jo, mondjuk emelt szintet irt mindkettobol, es tavaly volt ez a nagy emelt szintet irunk mindenbol mizeria, most mar lecsengett. Ahogy hallottam, tobb ezerrel kevesebben irtak emelt matekot. Es ahogy latom a topicbol se sokan irtak emeltet... jo igaz, +7 pont, de lehet rajta bukovari. (Meg amugy szobelin lehet javitani - valamennyit. De nem sokat, ld. a sz@r meg a var esete.)
Meg az is konnyebbseg, hogy akarmilyen dologbol erettsegizhettek. 2003-ban volt matek meg fizika v. kemia oszt slussz. (Szinte az osszes muszaki szakra, sot Gyorbe meg gazdasagi informatikusnak is matek+fizika felveteli kellett)
Az a gaz az egeszben, hogy mindenfele "eselyegyenlosegi" lof@sz miatt elb.sztak a jo regi rendszert. Jo, oke az a pontduplazos is egy vicc volt, mert ha valaki olyan suliba jart, ahol ket szavara mar otost adnak a tanarok, akkor sokkal tobb eselye volt, mint annak, aki mondjuk okosabb, de troger tanarai voltak. A kozponti felveteli meg akkoriban azert "valamivel" nehezebb volt mint az erettsegi...(a mostanirol nem is beszelve.) Emlekszem anno (2002?) a matektanarom behozott egy 1983-as matek felveteli feladatsort. Na most azzal a matektudasunkkal ami volt (mellesleg a matek erettsegibol az osztalyatlag nalunk 4,5 volt:)) nekunk, a 8 feladatbol kiizzadtunk 2x45 perc alatt kb. kettot. Vagy harmat.
Meg regebben a repulo multra is adtak pluszpontot. Motoros PPL-re, vitorla PPL-re, D vizsgara, C vizsgara, B vizsgara... van kozvetve egy bennfenntes ismeros (-om ismerose:)) aki mondta, hogy az uj rendszerbe is vissza akartak hozni ezt a dolgot (ha mar a hatranyos helyzetu, a retineger, meg a kismama is kap pontot - mert mintha a retinegerek annyira akarnak egyetemre menni - ezt mindenfele hatso felhang nelkul mondom), de visszadobtak, mert sertene az eselyegyenloseget. Ja persze.
Bejut a monitorba gyogyult kockafej, mert o fejbol megoldja az emelt matek+fizikat+van 8 nyelvvizsgaja (mert milyen fless dolog repulni), pszichon meg valahogy atjut (lehet keszulni ra nem is keveset), aztan amikor ott van a 142-esben, akkor all mint lof@sz a lakodalomban.
(Volt ilyen -ott vegzett kollega meselte- hogy baromi jo felvetelit irt, meg minden, de egyszeruen az oktato nem merte iskolakorre elengedni egyedul! Of course kib@sztak, mint macskat sz..ni, de ez egy ujabb olyantol vette el a lehetoseget, aki pl. jo kezu, es lehet, hogy matekban nincs ott, mert nem tud integralni fejben egy olyan fuggvenyt, ami masnak 1,5 oldal.)
Tudok most egy csajrol (igaz, szemelyesen nem ismerem), aki tuti bejut, mert emeltet ir mindenbol, meg mar gimi elsoben megvolt neki a nyelvvizsga hozza, de egy akkora nulla mind emberileg mind repulesileg...es latszik rajta, hogy csak egy mulo hobort nala a repules... :( (Tegyuk hozza, nem repul sehol se, csak pozol mindenfele gepek elott, meg "naaalegyszilegyszilegyszivigyelfelegykorreesmosolygokraaadnnaaaaa" stilusban van mindenhol. Igaz, pszichon meg elkuldhetik a halal f@szara, de erre nincs sok esely.)
Gliderpilot emelt kemiajara meg azt tudom mondani, hogy kalap megemelve. Mar pusztan az,hogy kemiabol irsz, tiszteletre melto. (Legalabbis szamomra
Baluxx -
#3317 ok. ugyis jo :) -
#3316 Sztem nem kell áttenni. Ezt a Nopda taskot 1-1,5 óra alatt mindenki le tudja zavarni, oszt utánna jöhet a másik task. :-) -
#3315 Tudom, sajna multkor nem volt jo a scenerym :)
Rendben majd mondom neki, hogy alakitsa at a taskot.
Bar ha tobben lesznek a taskodon, akkor attesszuk holnapra :) -
#3314 Hehe, múltkor is csak én voltam meg a kisscolos. :-)
A nopda taskhoz csak annyit, hogy a planes icon range-t le kéne venni 1-2 km-re, és az allow real time scoringot is ki kéne kapcsolni, mert óriási segítség mindkettő.Elveszi a nopda navigáció lényegét. -
#3313 Hali!
Engem erdekelne, ha 8 korul elkezdodik :) persze ha lesz..
A masik, hogy ma estere tervezunk egy Nopda-s taskot, remelem tobben lesznek mint multkor. ha valakit erdekel ma este 8-tol NoPda neven lesz! -
#3311 Senki se mondta hogy délelött. Lehet akár ma este, éjjel is a task.Holnap este mondjuk nekem nem jó, csak úgy, hogy fél 9-re befejezzük.
A táv Gyúró-Sárkeresztes-Seregélyes-Esztergom-Biatorbágy-Gyúró -
#3309 Mivel holnapra szar időt mondanak, és valszeg senki sem megy repülni, lenne egy taskom az új hungary betahoz. 175km. Ki jönne, és mikor? -
Soaringpilot #3307 Nekem már csak az emelt infó van hátra, minimum 90%-ra meg kell írnom azt is. -
gliderpilot #3306 Hát nem tudom... Köszi a bíztatást, de azétr az emelt kémia még hátra van:S Mondjuk ha az 100%, vagy 90, akkor még lehet 140-142 pontom. -
Soaringpilot #3305 Ez így elég bíztatóan hangzik:) -
throttle #3304 Szervusz Tibi!
Én személy szerint nagyon köszönöm a munkátokat, ha a miskolciak nem tudnak képet küldeni, akkor talán én tudok régebbieket eljuttatni hozzátok, ami alapján az FS-be csináltam LHMC repteret,és ha az időd, időtök engedi, akkor egyszer tényleg legyen végre benne az ország egyik legnegyobb füves reptere.
Baluxx #3303 Meg lehet eselyed. Jo par iden nyiregyre menovel beszeltem, es marha sokan irtak kozepszinten matekot. (Ez igy max. kb.130-134 pontos emberkeket jelent...) Es szinten elszabtak egy paran. Az emeltrol ne is beszeljunk, lehet hogy +7 pont, de amint lattam eleg vicces valszam meg sorozat pelda volt, raadasul ahogy neztem minden kis sz.rert levontak, ha nem irta oda a delikvens. Majus 29-en (igaz ket ev kesessel, de vegre!!) meg frankon matekbol szigorlatozok (ha a kb. 6 ora mulva irando zh-m sikerul:))
Baluxx -
#3302 Nos, az összes reptér ami benne van vagy valaha is benne lesz, a beküldött fotók alapján és annak felhasználásával lesz elkészítve. Ergo ha nincs kép, nincs reptér. Ilyen egyszerű. :) -
#3301 nem hőbörgök én:)
nekem elég lenne ha legalább jelezve lenne h ott van és használható lenne mint reptér...hogy hogy néz ki, az már más tészta:)