5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
gliderpilot #3394 A pilótagyerek viszon olyan alapmű, hogy jó, hgoy fentvan:D -
gliderpilot #3393 Úgy látom, nem túl gyakran frissítik a honlapot (2005. 04. 26. 09:33 óta legalábbis).:D -
#3392 Üdv!
Esetlegesen a termik.hu-t is be lehetne passzintani a linkek közé. -
#3391 Megjelent a 11-es pecs, és a két éve ígérgetett planepack! -
#3388 Történetesen a hotel textúrájára gondoltam. -
#3386 Sztem nem a hotel modellezése a kulcsa a dolognak, hanem a jó textúra. Pl 3DStudio max, és .3ds file. -
gliderpilot #3384 Köszi:) Egyébként régebben tévesen írtam, hogy miénk az egyetlen Zlin 526-os Magyarországon. Az igazság az, hogy miénk az egyetlen együléses 526-os Mo-n:D -
#3383 HA-TRA Magyarország legrégebbi Z 226-osa teljesíti a vontató-szolgálatot :) -
breznaij #3382 Sziasztok!
A CONDOR reptér lista....
Sajnos Miskolc, Pécs, Szombathely a scenery maximális méretkorlát miatt nem került be, Hasznos viszont a reptér megnyitásával egyidejűleg a scenery-ben van.
Üdv:
B.János
1. Balatonkeresztúr
2. Békéscsaba
3. Budapest Ferihegy I
4. Budapest Ferihegy II
5. Budaörs
6. Börgönd
7. Debrecen
8. Dunakeszi
9. Dunaújváros
10. Eger
11. Esztergom
12. Farkashegy
13. Gyúró
14. Gyöngyös/Pipishegy
15. Gödöllő
16. Hajdúszoboszló
17. HHH A
18. HHH B
19. Hasznos
20. Jakabszállás
21. Kalocsa
22. Kaposújlak
23. Kecskéd
24. Kiskunfélegyháza
25. Kiskunlacháza
26. Maklár
27. Matkópuszta
28. Nyíregyháza
29. Őcsény
30. Pér (Győr)
31. Siófok-Kiliti
32. Szeged
33. Szentes
34. Szolnok (Opera)
35. Szolnok-Szandaszőlős
36. Taszár (Kaland)
37. Tokorcs
38. Tököl
-
Soaringpilot #3381 Szia!
Lehet, hogy kérdeztem már, de Szolnok-Szandaszőlős benne lesz ebben a 38 repülőtérben?:DD -
gliderpilot #3380 Egyébként milyen vontatógéppel csinálják/tok a vontatásokat? -
breznaij #3379 Sziasztok!
A Condor scenery tesztjei folynak. A Scenery 38 magyarországi repteret fog tartalmazni, amelyből jelenleg 20 van kitesztelve és befelyezve.
Várhatóan június közepére kész lesz mind.
Rövidesen mindenki számára elérhető lesz, kezdhetitek szervezni az első hazai versenyt....
Üdv:
Hungarian team
Marosvári Csaba
Kókai Tibor
Breznai János
-
gliderpilot #3378 Hajrá!:D Jó dolog az:D
Én pedig akkor ünnepélyesen bejelentem, hogy felkerültek az árak is a honlapra, úgyhogy bár nem volt túl nagy érdeklődés, aki mégis akar jönni a táborba, az lessen bele kicsit itt a képre kattintva! -
lhmc #3377 Ünnepélyeen bejelentem (Lacika lehet útálni fogsz), hogy a mai napon Brian kollégánk megkezdte vontathatói kiképzését a HA-5391 lajstromú Góbéval.
Csete János oktató szerint elég jól megy a kölyöknek:)
Lacika, én büszke vagyok rád:)))Még ha néha nem is tűnik úgy:)))))) -
gliderpilot #3376 55-en első helyen. -
KissColos #3375 idén hányan jelentkeztek? -
gliderpilot #3374 Hát jah. Meglátom, hogy hogy sikerülnek a szóbelik, és ha nem lesz legalább 138-139 pontom, szerintem el se megyek orvosira... -
#3372 19e az része az orvosinak. Az is egy teszt, lemérik mennyire hamar kapod fel a vizet, mikor megmondják, hogy csengessed a 19 ropit.:-) -
gliderpilot #3371 25 a reporvosi, 19 a pszicho és 6000 az orvosi papír... -
gliderpilot #3369 láttuk iwiwen:) Vagy legalábbis én. Ma megjött a behívó orvosira. Bár nem tudom, hogy most menjek el, fizessek ki 50k-t, aztán fel se vesznek... -
lhmc #3366 Ááááá! Ma repültünk 4 kört An-2-essel, egy céges rendezvény utasait reptettük, a jobb1-ben ülhettem:)
Imádom ezt a szerkezetet...hihetetlen!
-
#3365 vááááá
anyu anyu énis ilyet akarok :D
ez morva jó:) -
#3364 Egy kis finomság, ha vki még nem látta. Lehet lassan jön, szóval letöltésvezérlő, és sok türelem. :-) -
gliderpilot #3362 Ahgoy látom, olyanok kerülnek be oda, amikkel legalább 2 "tag" megegyezik. -
gliderpilot #3361 Szerintem sehogy. A keresőszavakhoz írj be még olyanokat, hogy soaring meg ilyeneket, és szerintem vedd ki azokat, amiből kettő van, mert ha ékezet nélkül írod be, szerintem akkor is megtalálja az ékezetest. -
Soaringpilot #3359 Nekem már csak az infó szóbelin múlik minden, de 100%-osra kell felelnem ahhoz hogy 136 pontom legyen. Szóval úgy néz ki neked több eséyled van bejutni mint nekem... -
gliderpilot #3358 Én egy újrafelvételizőről szt tudom, hogy elrontota a matekot, és azt mondta, hogy nem veszik fel. Nekem ha még maxra csinálom a szóbeliket, még talán 140 pontom lehet, neccesen.. -
Soaringpilot #3357 Nekem egy viszonylag biztos forrásnak számító madár azt csiripelte, hogy az újrafelvételizők közül (akiket tavaly a logisztikára vettek fel) 3-nak is 140 felett lesz a pontja:((( Amúgy az infót is elb*sztam, tehát 136-nál több pontom nem lesz:(((( -
Baluxx #3356 Amugy meg: azt csiripeltek a verebek, hogy nem sok emelt szintu iromany szuletett, ugyhogy talan nem lesz olyan nagyon magas pontszam. -
Baluxx #3355 Meg lehet belole valami. A remeny hal meg utoljara. Meg a lepenyhal:) -
Baluxx #3354 Nagy ...-t nem:) LHSN-en is csak disznek volt a kezeben sorosuveg, mi?:) -
lhmc #3352 Rudi nem is alkoholizál...:))) -
gliderpilot #3351 Na most így a kémiát még jobban elb*sztam, úgyhogy ebből már nem lesz Nyíregyháza... Hát... Így jártam. -
Baluxx #3350 Rudinak gratula!
Huha, ebbol kegyetlen ivas lesz:) -
#3349 Ez pusztán elmélet persze. Nincs belevéve, hogy a pilóta mennyire arany, illetve fa kezű. :-)
Tegnap a táv elött agyaltunk azon, hogy vajon milyen időben hogy lenne érdemes feltölteni a standard gépet vízzel ,hogy az a legjobb legyen. Ennek apropóján készült egy XLS, ami összehasonlítja különböző gépek, vagy egy gép különböző termikelési paramétereit.
Ez lenne az.
Most teli vizzel hasonlítja össze a 3 standard gépet. Ez alapján nagy emeléseknél az LS8 picivel de jobb a többinél.Arról persze nem szól a fáma ,hogy siklásban melyik a jobb. :-) -
throttle #3348 Köszönöm az infót.
Így lassan kezd körvonalazódni, miért ilyen kevesen repülnek az ASW 28 típussal. Pedig összevetettem víztöltés közben, hogyan alakul a vízszintes/függőleges sebesség 200 km/h környékén, és a polárgörbe nem volt olyan meredek, mint az LS, vagy Discus esetében. Amint látom, mégsem igaz a saját elképzelésem.
A verseny pedig így elég csapongónak tűnik, a tegnapi távon, no limit startmagassággal, mindenütt hatalmas, és hatalmas kiterjedésű emelésekkel már nem is volt annyira érdekes.
Arra rájöttem, hogy a wanderzeig elég jól van modellezve, lehet vele gyönyörűen felhőzni, mert start előtt addig tudtam a felhőben gond nélkül emelkedni, ameddig emelt. -
#3347 Köszi!
Nekünk most volt a debriefing. :-) 144-es átlag géppárban, és egyelőre csak a 20. helyre elég. Vicces... Bár még nem látom az eredményeket, de borítékolni mernék az elsőnek egy olyan +10-15km/h-t.
Nem hiszem ,hogy az ASW-nek jobb a polárja. Víz nélkül termikeléshez kedvezőbbek az adatai mint a discusnak ,de telivízzel már koránt sem akkora az előnye(amúgy is nagyon pici az előnye). Siklásban viszont egyáltalán nincs meg az előnye. A Discus ugyan azt a siklószámot, és sebességet már sokkal kisebb mcready értéknél hozza, szóval szerintem jobb a discus.Ráadásul nagy sebnél jobban letörik az ASW polárisa. -
throttle #3346 Szervusztok!
A TeamSpeak csatorna adatai:
Label: Condor
Server Address: teamspeak.speedbattle.com:8767
Password: ask13
Itt, belül található a Hungarian csatorna.
A mai németországi második versenynap pedig a tegnapi ellentétje volt, összesen négyszer álltam meg tekerni a 278 km. alatt, de nem értem, a Condorban az ASW28 típus miért nem olyan jó mint az LS8, vagy a Discus2, pedig a polárja magasan veri mindkettőt.
Az első helyen végzett pilóta rámvert 8 percet, pedig nyomtam mint a süket, és azt hiszem, 139 km/h átlag környékén tettem meg a távot.
No sebaj, annyi fórom azért van, hogy én tegnap is hazaértem..
Üdvözlettel: Lénárth János -
gliderpilot #3345 :D Jó, csak úgy mondtam:D Rendesek az embereitek!:) -
#3344 nincs ott pénz, mert a vontatópilóta meg a klubtitkár közösen állta a költségeket szal harmadolták a pénzt...utóbbi azért ment, mert Ő hozta a Pirátot haza, míg Rudi a Zlin első ülésében csücsült:) (hozzáteszem ezt 40percen keresztül szembeszélben nappal szemben sikerült elkövetni, szal mindenki nagyon élvezte:D)
Amúgy érdekes hogy ott délen száraztermikes volt az idő, nálunk felhő felhőt ért, de akkora volt a páratartalom hogy elrontotta az egészet és mindenki csak gebergett...de állítólag találkoztak a reptér felett egy idegen géppel is, nimbusra saccolták, mivel nagyon fehér volt, nagyon hosszú, és mikor a jantarunk megpróbált utána menni akkor nagyon elmerült mellette:D:D