5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Brian89
    Sztem ha ezt képpel is illusztrálod meg felteszed kifejezetten erre készült fórumokra akkor nagyobb szerencséd lesz:) a kép is sokat segít:)
    ha meg van ilyen akkor azért kérnénk 1 linket:)
  • gliderpilot
    Lehet, kicsit rosszul fogalmaztam meg, de a lényeg ugyanaz:) Szóval egy IS-29 eladó nagyon jó állapotban és annyi idővel, hogy még a gyerekeid sem repülik kki belőle! És szerintem nagyon olcsón van meghirdetve, mert elég nyomottak most az árak.
  • gliderpilot
    Sziasztok!
    Nem kell valakinek egy Kisvas? Nagyon szép állapotban és tök fullos. Kár, hogy el kell adni, dehát mi nem használjuk ki. Minden komoly műszer is megtalálható benne (úgy értem elektromos varió meg ilyenek+ a felhőzéshez is)
  • gliderpilot
    Kell járni a táborban minden hajnalban pirkadatkor termiktáncot:D Ez egy régi törzsi tánc. Akkor jó idő lesz:D
  • Soaringpilot
    Ahogy mondani szokás, a spontán bulik a legjobbak. Egy szép napos reggelen körbe kell telefonálni a bandát, hogy "Gyerekek, ma tábor van":))))
  • lhmc
    Jaja:))Felfújható:))
    Júni 23-tól tábort rendezünk...az utóbbi évek táborai nagyon jó csapatkovácsoló rendezvények voltak, tele volt a faház, a büfé...csocsóztunk...dvd-ztünk...repülés nem volt szakadó esőben nem nagyon buli:)))
    A szakosztályvezetőnknek megszavaztuk, hogy ebben a táborban végig kell néznie a 2*2 néha 5 c filmoperettet, amit a tavalyi táborban nem volt képes megtenni, egyszerűen nem bírta végignézni, amint Zente Feribácsi felkiált a Tátra felett, hogy: Emelkedjünk!!!Majd belehúz a botba, és máris emelkedtek 1000 métert:))))

Szóval ezen atrocitások elkerülése végett, végre kéne egy olyan tábor amikor repülünk, és nem a katasztrófafilmeket nézzük amikor a 12 éves Jessica leszáll a lyukastörzsű 747-essel...
    A kérdésem: ki mit ajánl, mit tegyünk, hogy jó idő legyen a táborra?
    Miféle trükkök léteznek...stb?:))

lhmc
  • Drakkar
    Megdöbbenéssel olvastam a hírt Fejes Attiláról,
    99-ben még ö tanított Ka7-en Farkashegyen, sajnos már csak égből figyeli a fakezű növendékeket...
    Nyugodjon békében!
  • gliderpilot
    Hát ha ezen múlna...:) Elvileg megvan. Bár kiderült, hogy nem mindenki mostanra volt behívva, hanem naponta 3 jelentkezőt hívnak be egy hónapra elosztva. De csak én mentem el az én hármasomból.
  • Soaringpilot
    Szia Gliderpilot!
    Mi újság az orvosival? Hogy sikerült?
  • gliderpilot
    Jó lehetett, mikor az autós továbbhajtott:D
  • gliderpilot
    Felfújható úszómedence?!:D:D:D:D
  • Brian89
    www.borsodirepuloklub.hu

egyik kollega Úr felpakolta Tibike élménybeszámolóját és a képgalériát a távról, szóval tessék csemegézni:)
  • lhmc
    Köszike a gratulációkat, most remeg a léc a szakszóvizsga miatt...tanulnom kéne rá..bár a kérdések megvannak, legalább tudom mit kérdezhetnek:D
  • Fliegair
    Gratulálok lhmc-nek a koszorútávjához!
    Fejes Attila nyugodj békében! :-(
  • Brian89
    énis gratulálok Tibike:)
    nemsokára fennlesznek a képek a honlapunkon is:)

• gliderpilot
    Lhmc!
    Én is gratulálok a távhoz!!! Húú de irigy vagyok;) Sok sikert a szakszóvizsgához! Nincs véletlenül igc a távról?
  • gliderpilot
    Sziasztok!
    Én olvastam az indexen, és elég szörnyű, hogy ilyenek megtörténhetnek. Nyugodjon békében.
  • Clidey
    Annak aki nem jár az Index fórumán...egy szomorú hír:

Elhunyt Fejes Attila. Nyugodjék békében!
  • lhmc
    Sziasztok!
    2007.06.09. Nagy nap az életemben.Megrepültem a koszorútávot.
    LHMC-LHNY...sajnos Nyíregyig nem jutottam el 15 km híján, de Tiszalök is elég volt:)))
    Az előírásoknak megfelelően 600 m-en ki volt nézve a placc, sajna mindenütt búza meg napraforgó volt. Az indítóoktatóm (Pepich Miki) szerint a napraforgó ilyenkor mindenhol még csak térdig ér, ezért az az előnyösebb a búzánál, mert az sűrűbb.
    Választottam hát, legyen napraforgó.
    Behelyezkedtem a piráttal lebegtetésnél jött a meglepi: a talaj nem volt egyenes egy jó nagy mélyedés volt, tehát féklap vissza, lekövetni a talajt, majd ismét lebegtetés, és ekkor újabb meglepi...(mint utóbb kiderült)nemesített napraforgó ami mellkasig ért. Lebegtetés a növényzet tetejére, majd átesés előtt egy gondolattal féklap vissza, a gép a növényzetbe érve 5, azaz 5 méteren belül megállt, hatalmas volt a lassulás.Majd az utolsó pillanatban a gép jobbra levágott egy 90 fokos rádlit, és csend..kipattantam, körbejártam a gépet, örömmel nyugtáztam, hogy sértetlen...
    Begyalogoltam sz 5 km-re lévő faluban (közben úton volt a szállítókocsi) és az első kocsmába betértem, mivel szerettem volna leigazoltatni a távparancsomat..a pultos nő hülyének nézett mikor előadtam mit szeretnék kérni tőle, végül aláírta, és lebélyegezte a papírt:)))
    Kalandos távrepülés volt, és hatalmas élmény:)))
  • pilotfoley
    Én nem bántom az Öreget mert már 2 éves korom óta ismerem :) és így van ő tesz a legtöbbet a klubbért:)
  • Papirzacsi
    BME? Jól meggondoltad? :-D De remélem nem súlyosbítod a helyzeted a KSK-val? :-D
  • Brian89
    hát remélem tényleg nem lesz gond:) szép álom lenne nyíregy, de úgyse vennének fel (meg apám is megölne ha beírnám első helyre:)) szal marad a BME, ha oda egyáltalán felvesznek, és akkor 50évesen is majd a 20dioptriás szemüvegen keresztül fogok kockulni a gép előtt...hát evvan...3-4 pontot eleve veszítek most az ofőm miatt, szal töri meg nyelvtan (meg talán az irodalom) is négyes...angol felsőfokúra most megyek szerdán meg pénteken, rem azzal vissza lehet hozni, bár nemtom pontosan hogy hány pont jár érte, ha meglesz...
    nah nem is foglalkozok ezzel, hanem inkább a holnapi(illetve mostmár mai:)) repülésre koncentrálok :)
    Jó repülést mindenkinek!

Laci
  • Clidey
    Ne bántsd az Öreget. Azt hiszem nála többet senki sem tesz a klubért! Ha épp nem repül vagy repvezkedik, valamit mindíg bütyköl az újhangárban... :)
  • Soaringpilot
    A középfokú angolom megvan, tehát bejuthattam volna, de a 140 pont semmiképpen nem jön ki ilyen érettségi eredményekkel. Max 133 pontom lehet így, többre matematikai esély sincs már.
  • gliderpilot
    De szerintem mondjuk ez mindenhol így van. Mayer Tomi már volt kint Nálatok? (asszem belép a MALÉV klubba)
  • pilotfoley
    Hát igen Dunakeszin (MALÉV klubnál) elég pörgős az üzemnap főleg ha az Öreg a repvez akkor nincs kecmec futni a gépért és futva visszatolni :) és miután vége a repüzemnek az ember semmi másra nem vágyik mint egy fürdőre, meleg vacsorára és pihenésre:) de már a társaságért is érdemes kint lenni :)
  • gliderpilot
    140et akartam írni. De akkor ha nincs nyelvvizsga, akkor amúgy se eltt volna meg, vagy igen?
  • Soaringpilot
    Szia Brian!
    Én pascal nyelven programoztam, de nem tudok arról nyilatkozni hogy jobb-e vagy rosszabb mint más programnyelvek, ugyanis csak ezt ismerem:)
    Az érettségitől meg ne féljél, nincs értelme. Tanulj rendesen, és akkor nem lesz gond, de azért ne vidd túlzásba:) Sose tanulj többet, mint amennyit tényleg muszáj:D Ha nem jön közbe az én esetemhez hasonló baki, akkor rendben lesz minden. Egyszer ha lesz időm már tényleg leírom, hogy pontosan mi történt:)

Jó szelet!
    CS
  • Soaringpilot
    180 pontom? Mire gondolsz? Az emelt infó 120+30 pontos. Amúgy a szóbelivel együtt lesz 70%, de csak akkor, ha a szóbeli 30-ból 30 pontos lesz. Úgy érzem jól sikerült, de emelt szinten lehetetlen 30 pontosra felelni. De mostmár úgyis mindegy, az angol felsőfokú se sikerült (ez is ma derült ki), úgyhogy két lehetőség van: vagy 133 pontom lesz vagy 131. Ez még az infó szóbeli eredményétől függ. Úgyhogy én már beletörődtem, hogy idén nem lesz hajózó szak, csak közlekedésmérnöki. És mindez egy köcsög rendszergazda miatt. De ezen már kár keseregni, majd jövőre...
  • Brian89
    ahogy olvastam a lentieket kezdett remegni a lábam, hogy én jövőre mihez fogok kezdeni...sz@r a számtech érettségi, pláne az emelt...
    Te milyen programnyelvet használtál?Nekem a tanárom a GCC 3.2-t ajánlotta, de kíváncsi lennék a Te véleményedre is:)
  • gliderpilot
    De így még lehet 180 pontod, nem? A 70% az szóbelivel vagy anélkül? Én ma voltam kémiából...
  • Soaringpilot
    Nem egészen ez volt a gond, pontosabban valami ilyesmi, de mondom, hosszú lenne leírni:D
  • Soaringpilot
    fesztettem=vesztettem
  • Soaringpilot
    szóbelin ma voltam, úgyhogy nem tudom, írásbeli 75 a 120-ból. Ami amúgy nem az én hibám volt, a rendszergazda miatt fesztettem egy csomó pontot, de azt hosszú lenne leírni hogy miért. Fellebbezés is volt, de eredménytelen volt:((
  • Soaringpilot
    Matek már biztosan 92% lett, abból viszem a max pontot. Az informatika viszont legjobb esetben is 70%, úgyhogy az esélytelenek nyugalmával fejezem be az érettségit...
  • gliderpilot
    Na most néztem meg az érettségiket. Már nem lesz 140 pontom...
  • Soaringpilot
    Az általam leírt eset Cessnával volt, de ott csont száraz lett a tank a végére. Szerencsére csak az egyik, a másik sapkát rácsavarták:)
  • gliderpilot
    :D
  • Clidey
    Nos, nálunk nem is oly régen egy 142-essel esett meg a dolog. Egy csepp benzin sem folyt el. :)
  • Soaringpilot
    Én olyanról hallottam, hogy tankolás után elfelejtették visszatenni a tanksapkát, és repülés közben a szárny feletti áramlás az összes benzint kiszívta a tankból...:)