Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Baluxx
Baluxx
Szedd csak ossze, hadd induljon be rendesen az oldal. Koszonjuk szepen. Ugyan nem teljesen a magam neveben, mert nem en szerkesztem az oldalt, csak hozzam is eljutott a keres, hogy ha van egy-ket erdekes dolog, azt osszam meg a Barnaval, hadd tegye fel. Kell a sportunknak a reklam. Szolj meg Bagolynak, Szabo Petinek is, es aki meg kint volt Namibiaban, hogy nyugodtan szedje ossze a dolgokat, nehany fenykep kisereteben, hadd legyen anyag a vitorlazorepules.hu-n!😊
Baluxx
gliderpilot http://lhbc.hu
sajnos az idõjárás nem volt túl kegyes hozzánk, délelõtt összeállt a felhõzet (ezért inkább repteret takarítottunk😊) délutánra meg felszakadozott, de csak masszív szél volt, emelés semmi😞
remélem mostmár beindul a szezon mer szeretnék minél több idõt a levegõben tölteni, gondolom sok más klubbtársammal egyetemben😊
Csak nem Hajnal Sanyi bácsi volt az egyik?😊
Képzeljétek, ma itt volt az a nyugalmazott pilóta, aki a reptéren "kiállított" Mig-15össel egykor repült!
Ja és Soaringpilot a ti klubotoknak van 142-ese? Volt itt két idõsbb pilóta Szolnokról.
Ahogy az sejthetõ volt, ezen a héten se repülték be a gépeinket, úgyhogy ezen a hétvégén sincs üzem😞(( A berepülés elsõ idõpontja múlt hét szerda volt, a második most szerda. A harmadik jövõ szerda... Csak tudnám, mi a jó francot tökölnek ennyit a PLH-nál...
Hát valóban "rossz" :-))" volt nekem Bitterwasseron Peter kis birodalmi tanyáján, azonban egyszer a beszámolót már jó pár éve elküldtem a klg.vitorla.hu honlapra, ami azóta talán már meg is szünt.
Ha jól emlékszem, valahol Bagoly délafrikai élménybeszámolójával egy helyen volt, de igérem, ha valóban igény van rá, összeszedem az emlékeket, és leírom újra, mert tudomásom szerint én voltam az elsõ magyar Bitterwasseron - igaz Olasz színekben..
Kellemes Húsvétot, jó locsolkodást mindenkinek!
Üdvözlettel: Lénárth János
\"Sejtettem, hogy amit keresek, a dolgok mögött rejlik..\" Antoine de Saint-Exupéry
Na megyek én is ki a reptérre😊 (Csak sajna nem repülni😞😊)
:'(
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Hát hajrá akkor holnap!😉
Baluxx
De "rossz" volt neked...😊
De lenyeg ami lenyeg, megkerhetlek, hogy az elmenybeszamolokat elkuldod a Rumpf Barnanak az info kukac vitorlazorepules.hu cimre? Ez egy ilyen a sportot nepszerusito oldal, tavaly indult, csak sajnos ezidaig nem sok anyagot kuldtek ra.
Koszi
Baluxx
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
- Kommented másik gondolatmenetében is tévedésben vagy picit. Kis túlzással lehet azt állítani, hogy a külsõ (ún. 'visual') modell csak a jéghegy csúcsa. Azt még le kell konvertálni a Condor számára emészthetõ formátumba - ami mondjuk nem lehet egy hûdenagy vaszizdasz, sztem pár kattintás csak az egész. Ám elõtte meg is kell ám animálni, szintén a Condor számára ehetõ teknológiával. S végül a hab a tortán: megírni egy, az arra a gépre jellemzõ repülési karakterisztikát. Na ezzel már jópár napot el lehet pöcsölni. Nem tisztem, hogy eldöntsem Urosék milyen módszerrel teszik ezt, csak remélni tudom, hogy nem egy egyszerû kopipészt lesz egy már meglevõ gépbõl, majd pár kisebb adat átírása azért, hogy mégse legyen oly feltünõ a hasonlóság.
Szóval van velük mit tenni azért, bár az is tény, hogy nagy segítség számukra hogy a lelkes amatõrök szûk hányada el tudja õket látni minõségi 3D modellel.
Engem sokkalinkább elkeserít az - amit már a hivatalos fórumukban is szóvátettem, ám mélységes hallgatásba burkolóddztak a fejlesztõk; pontosabban egy "akkor nem kell megvenni!" legyintéssel elintézték - hogy ezzel a plénpakkal gyakorlatilag 2 új gépet kapunk, amibõl gyakorlatilag csak a Jantar 2B lesz használható. Az a fos PW-5 - habár valamelyik hülye ráerõlettte a 'világvitorlázó' jelzõt - számomra fabatkát sem fog érni, kb 1x fogok vele repülni, amíg jól lemûrepülöm a szárnyait, oszt annyi. A Ventus, az LS meg a ASG (ASW) pedig már lerágott csont, hisz eredetileg is benne volt a játékban egy típusmódozatuk, nomeg az egyik peccsel is kaptunk belõlük még. Na ez az ami nagyon dühít! Mi a f@szért kellett ezeket a gépeket belerakniuk?? Tettek volna bele egy Pik-20-at, egy Fókát, egy akármi más nyugati mûanyagot, amik VALÓBAN újak lettek volna a szimuátorban! Ehelyett kapunk egy újabb Ventus/ASG/LS-klónt. Erre mondom én azt, hogy basszák meg az Urosék! <#gun>#gun><#levele>#levele><#boxer>#boxer> 5 új gép helyett kapunk 1et. Hát fasza.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Valóban hatalmas élmény volt hét éve Bitterwasser, akkor ha jól emlékszem, egy klg.vitorla.hu elnevezésû honlapon volt a vitorlázórepülésrõl szó, itt írtam elõször magyarként errõl a helyrõl.
Azóta az ottani emlékfa alatt már sok magyar nevével díszelgõ táblácska van, ha jól tudom.Sajnos mi egy kissé az idény elején mentünk hármasban Olaszországból, a saját gépeinket vittük Windhoekig egy B 747 SP gépen, de a 6730 méteres relatív magasságomon, és a 913 kilométeren túl nem jutottam, noha bõven fogyott az oxigén, meg volt bõven részem a cidrizésben is...
A reporvosiról meg annyit, hogy bár szégyenteljes sok dolog, de még mindíg jobb Melles doki a Gyáli úton, mint Barcza Ida a sportkórházban.
Az elsõ maga is repült, a második pedig igazi szemorvosként nyírja azokat, akiket jónak lát.. Ez a szégyen, mert amíg Melles olyanoknak is ad orvosit, akiket bátran el lehet engedni a levegõbe, mert nincs olyan orvosi problémájuk, addig a másik inkább a földön tart talán ok nélkül embereket.
No de én egyik felett sem akarok pálcát törni, mert nem az én jogosultságom megszabni, ki repülhet, és ki nem. Sajnos, a magyarországi törvények a múlt évszázadba, a régi MHS-MHSZ korszakba nyúlnak vissza, és talán senkiben nincsen merészség a régi begyepesedett dolgok negváltoztatására.
Ennek ellenére azt írom, a remény hal meg utoljára, fõleg Nektek, fiataloknak, hogy változni fog a reporvosi környékén ez a szemellenzõs magatartás ebben az országban.
\"Sejtettem, hogy amit keresek, a dolgok mögött rejlik..\" Antoine de Saint-Exupéry
"Lehet, hogy a sárkányosok úgy gondolják, hogy nekik nem kell orvosi, vagy ezt a háziorvosnál elintézhetik, de szeretém felhívni a figyelmüket, hogy ha ilyen orvosival repülnek, akkor folyamatosan szabálysértést követnek el.
Ugyanis a polgári légiközlekedési szakszolgálati engedélyek egészségügyi feltételeirõl és kiadásuk rendjérõl szóló 14/2002. (II. 26.) KöViM–EüM együttes rendelet 11. § (1) bekezdése szerint az orvosi minõsítéshez kötött repülési szakszolgálatok és tevékenységek repülõegészségügyi besorolása a következõ:
a) 1. Egészségügyi Osztály: közforgalmi pilóta, kereskedelmi pilóta (motoros/helikopter), magyar kereskedelmi pilóta (motoros/helikopter), hajózó navigátor, hajózó mérnök,
b) 2. Egészségügyi Osztály: az a) pontban nem említett lajstromozott légijármû pilóta/növendék pilóta, illetve lajstromozásra nem kötelezett légijármû vezetõ, légiutas-kísérõ,
c) 3. Egészségügyi Osztály: légiforgalmi irányító, repüléstájékoztató és gyakornokaik.
(2) Az (1) bekezdésben nem említett repülési szakszolgálati engedélyek érvényessége nincs repülõegészségügyi minõsítéshez kötve, ezeknél a hatályos foglalkozás-egészségügyi jogszabályokat kell figyelembe venni.."
Én igencsak furcsállottam volna, ha ez a mendemonda valóban igaz lett volna...
Így gondoltam nem adom meg neki az esélyt... 😄
A országot meg a mérhetetlen sötétséged árnyékolta le, már nem is emléxel? 😄DDDD
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Igaz, már abba az idõbe is fizetõs volt, ellentétben a Sportkorházzal, de még így is megérte. Kellemesebb légkör, gyorsabb ügyintézés, stb. stb. 😊
Mondod te, akinek az arcával tolólapolták le a havat télen egy húzásra Fahegyen... 😄
Mondjuk neked mindegy mennyire kapod az orvosit, mert akkora az arcod légellenállása, hogy a motoros sáfrány lelövi a hengerfejét mire megmozdít téged.
Akkor már csak azt nem értem, hogy most akkor ezek ottan a nagy büdös íróasztal mögött ex-has osztogatják a orvosit? Mert példának okádék a haverom 10 évre kapta az A kategóriás orvosiját kb. 3 évvel ezelõtt! Én meg anno csak 2 évre kaptam.
Tudom pofára megy, nade ennyire azért mégsem vagyok ronda... 😄 ( szerk.: ez vót Zacsinak a menetrendszerû magaslabda 😛 )
Nekem még nem sikerült rávennem magam hogy ekkora távot végigüljek egy seggel. 😄
Más: throttle voltál Bitterwasserban??? Basszus! Mekkora élmény lehetett!<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Persze még mielött bárki bármivel megvádol ,hozzáteszem, hogy felháborító akkor is. Az meg külön ,hogy a nyamvad hírtévé még Kecskeméti Tamás nevet se képes rendesen leírni.
Nem áprilisi tréfa, de megrepültem az 1000 kilométert..
No nem a valóságban - ott a leghosszabb távom 913 kilométer volt hét éve Bitterwasseron - hanem a CONDOR-ban.
A task, és a flight track feltöltve a Condor honlapjára!
Háááát...
A liberósoknál még tán el is hinném, de a gyalogosok és a motoros sárkányosok esetében nem hinném hogy ez igaz volna. Én majd akkor hiszem el, ha írásban látom, aláírva pecsételve...
Hát igen, micimackó is bízott egy darabig abban, hogy esetleg még idõben lesz eredménye, de most õ is elment orvosira...
A ti falkétok hol készül?Nem Dunakeszin a Tagléberéknél??
Nálunk is most van csikkekre szedve egy falke, az egyik klubtagunk vette...nagyon szétkapták.
Ha minden jól megy talán jövõra a klub is vesz egyet😊
www.lhmc.hu
kozepiskolaban volt egy ismerosom, o elottem harom evvel erettsegizett, es ugyebar mindenhol kell a diplomahoz nyelvvizsga, o meg mindig halogatta, aztan allamvizsga utan gondolt egyet, es megtanult ciganyul. (kb. 2000 szo az egesz) A poen: a gyerek egy akkora fasiszta allat volt, hogy az csak na, meg a Ver es Becsulet tuntetesein is megjelent. Mik vannak... aztan utana hoztak azt a szabalyt, hogy eszperantobol meg lovaribol nyelvvizsgat ne hozzon senki.
Baluxx
Baluxx