5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Soaringpilot #3559 Jah, aha:DD -
#3558 van egy honlap, ott irjak :) -
Soaringpilot #3557 Ez honnan derült ki? Kiszámoltad a szélerősség-aszcendensedet?:DD -
T192 #3553 Fizetni csak kártyával lehet? -
#3552 Nem kell megrendelni, elég csak fizetni, és már küldik is a serialt, meg a letöltési linket.
-
T192 #3551 U.i.:
A "Condor: The competition Soaring Simulator" kapható valahol Magyarországon, vagy csak külföldről lehet megrendelni? -
T192 #3550 Sziasztok!
Újpesti lakos vagyok, tudnátok ajánlani egy klubbot, ami közel van és ahol oktatnak?
Hány éves kortól lehet elkezdeni a tanulást?
Előre is köszi, üdv:
T192 -
Soaringpilot #3549 -
Soaringpilot #3547 Fasza kis hidegfront vonult át tegnap este, pár fokkal hűvösebb is van mint tegnap. Ha minden igaz, egész hétvégén jó idő lesz:PPP -
gliderpilot #3546 na ideért... -
gliderpilot #3545 Nekünk még nincs. De akkor gondolom órák kérdése...:( -
gliderpilot #3542 Köszi, de holnap valszeg már nem tudom elolvasni, mert kiköltözök...:D -
lhmc #3541 Zsoltikának annyi volt, hogy lehúzásnál felé szaladt, és csúsztatni próbált amiből beindult a hinta, meg nagyon dúrván felette volt és inkább beleoldott...
-
#3540 800ra fel, 600ra lehúzás aztán megint 800ra fel...papíron
A gyakorlatban 750-650-750 volt...még holnap lesz a vizsgavontatásom, ha annak megtudom az árát akkor összeadom az egészet és leírom ide..a mai napot nem számolva volt 16felszállás és 53E ft, de a mai Wilga körök a maga 833ft-os percdíjával jól megdobják érzésem szerint az összeget:) -
#3539 hát köcc Tibike:D
tényleg kalandos volt, különösen hogy a 3. felszállásnál rágurult a Góbé a "híresen síma miskolci aszfalton" vmi kis dombocskára és fél másodpercen belül 5m-en találtam magam heves káromkodások közepette:D
meg állítólag Zsoltinak is volt valami eseménye, de senki nem akarta elmondani hogy mi történt:) -
gliderpilot #3538 A légtér nem 600? Vagy csak nálunk? Megkérdezhetem, hog ynektek mennyi egy vontathatói? (ha nem akarod itt, nyomhatod privátban is) Nekem 81 volt. -
lhmc #3537 Brian ma vontathatóit csinált, már egyedül nyomja, de ma a Wilga után kellett vontatni, mert a Z-226-soros motorjának a 35 fok már meleg, és Wilga után kalandosabb a vontatás:))))
800 m-es légterek voltak, lehúzással:)))
Ment a légiharc rendesen, én úgy röhögtem:DDDD -
#3536 ez az én formám:(
megrepültem a speedbattlen a standard class taskját 23. helyre és nem tett fel a listára..pedig kiírta hogy congratulations, you'll find your result stb...erre tessék... -
gliderpilot #3535 Nem, de itt már pár napja nagyon szép idők vannak, úgyhogy reménykedünk:D Egyébként meg elég sok meteoros honlap van. -
lhmc #3534 Halihó!
nálunk is kezdődik a tábor most péntak déltől...
Hallottatok már valamit a várható időjárásról???
-
gliderpilot #3533 Köszi szépen! És jövő héten TÁBOR!!!! EZZAZZ:D -
Baluxx #3530 Na, ugyesek vagytok.
-
Soaringpilot #3529 Nekem is!!!!! Bye bye érettségi -
gliderpilot #3528 jeeee VÉGE!!!! -
gliderpilot #3526 A hozzászólás-számokat nem tudod átigazítani?:D -
gliderpilot #3524 Egyébként ez általában úgy szokott lenni, hog ymár kész van pár hete, de csak ott ro*ad az asztalukon, úgyhogy érdemes rájuk telefonálni, feltéve, ha valakinek van kapcsolata. -
gliderpilot #3521 Nálunk is van hatósági pilóta, úgyhogy nálunk is csak egyszer kellett elméletizni szerencsére. Ha jól emlékszem, még lehet, hogy azelőtt megvolt az SPLem, hogy repültem volna. -
#3518 Granulálok mindenkinek az utóbbi időben elért kisebb nagyobb sikereihez! :-)
Nincs elöttem mot vitorlázórepülő temkatika, de van egy motoros illetve egy movit, és abban egyedülrepüléshez kritérium az SPL megléte. Na most
egyedül voltál a gépben, így felmerül a kérdés, hogy az mennyire számít egyedülreplésnek. :-)Ha csak két felszállás volt, akkor is.
Az én kérdésem az lenne ,hogy mostanában eltérő nyialtkozatokat hallok az SPL-ről, és nehéz eldönteni mi az igazság. Szóval SPL megszerzéséhez be kell menni a hatósághoz vmi "központi" vizsgát írni, vagy elég a klub belső vizsgáját teljesíteni, és ezt jelezni a hatóság felé? -
lhmc #3516 Az tuti, hogy már rég vot ilyen, de komolyan totál üres volt a hangár, én meg bolyongtam a reptéren, miótam egvan a koszorú, olyan furcsa, hogy már nincs feladat amire indítanak, hanem majd ha meglesz a szakszó akkor kitoljuk a repcsit, beülünk...és go!!
Ma olyan jó volt látni, hogy mindenki síkálja a gépét, 11 vitorla sorakozik a füvön a Zlin meg szorgosan döngicsél.:)))
Igazi nyári üzemnap aminek a végén hulla fáradt az ember.
De nem bánom, mert másik jó hír, hogy a táborunkra jönek valszeg a hasznosiak is és romániából is lehet jönnek egy Discussal.
A tábor első napja, is jól fog indulni, vendégszerepelni megyünk Hajdúszoboszlóra a repülőnapra a 68-as Jantárral béluskánk fog műrepülni:))Mi meg megyünk személyzetnek, aztán este lhmc-n tábornyitó buli...azért ezt meg tudnám szokni:))) -
gliderpilot #3513 -
lhmc #3512 Sziasztok!
Na ez volt atán az üzemnep!
Mind a 11 vitorlánk kint volt ebből 4 gép ment távra, mind haza is jött, 2300-as felhőalap.A mai nap összesen 32 órát repültek a gépeink.
Jómagam csörlőkezelő voltam a nap egy részében. (Lehet röhögni!!!)
:)
-
gliderpilot #3502 Hát akkor legyen! Kitartás;) Azért ha még nem mentél teljesen szüleid agyára ezzel, megpróbálhatnád észérvekkel meggyőzni őket:) Az én szüleim pl azért engedték nagy valószínűséggel, vagyis meg is mondták, hogy abban bíztak, hogy úgyis abbahagyom... Azóta meg csak ilyen kisebb zűrők, hogy miért vagyok én állandóan a reptéren, pláne ha nem is repülök meg hasonlók... -
#3501 Esküdni mertem volna első pillantásra, hogy lehetséges, egy nullával elírtad. :D
Nos, ez hosszú történet, de rövid levezetéssel. Két szóval megfogalmazható: "aggódó szülő". Aggódó, és irracionális (Racionális-e az balesetvédelmi szempontból, aki elküldi a gyerekét kocsijogsi megszerzésére, de eltiltja a repüléstől? Életemben egy járműben nem éreztem még magam olyan biztonságosan, mint a Falkéban...) Bár egy éve túl vagyok 18-on, tehát már nem "állhatna utamban", de azért sajnos nem úgy működik, hogy "hehehe, szabad vagyok, innentől le vagytok sz*rva". Elsősorban persze pénzügyileg nem... Holott a vitorlázórepülés nem két évvel ezelőtt született elhatározás.
Jelen pillanatban a türelem az egyetlen dolog, amim van. -
gliderpilot #3500 Egyébként miért nincs közöd a repüléshez? -
gliderpilot #3499 Hát igen, és papíron jobb, mint a St. Cirrus, meg majdnem olyan jó, mint a Std. Jantar (pesze víz nélkül) -
#3498 MINDÖSSZE?! Egy felsőkategóriás óriásrobogó ára, egy értelmesebb kocsi árából három kijön, whoaaa!
Köszönöm a szíves tájékoztatást! :) -
gliderpilot #3497 Az irányár egyelőre úgy áll, hogy 800000 forintocska, ami kiindulási ár. -
#3496 Üdv!
Bár legnagyobb bánatomra egyelőre közöm nincs a repüléshez :( , mint kívülálló, érdekelne, hogy mennyibe' fáj egy ilyen gépállat? Ha az ár nem széles közönség részére publikus, én azt is megköszönném, ha egy "körülbelül" irányárat mondanál. :) -
gliderpilot #3494 És hogy sikerült? Egyébként látszik, hogy kimerített, mert a "Kisvas" felirat a többi karaktertől eltérően kék színű, és nem véletlenül! Ez a link:D De ide kattintva szintén elérheted ugyanezt az oldalt, ahol kép és konkrétabb adatok is megtalálhatóak:) -
#3493 bocs, a mondat eleje meg vége között kétszer elaludtam, így a kép kétszer került bele...van ilyen...kimerített ez a nyelvvizsga:)