5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
gliderpilot #3620 Hali! A Flatland Cup meg a Nemzeti meg a Szlovén nemzeti is ez volt, és a flatlandcup.hu az oldala! (itt ha ráklikkelsz a belépésre, megjelenik 4 fül, amiből a jobb szélső a nemzeti) -
focke #3616 Hali mindenki!
Nem tudjátok, mi a szegedi nemzeti hivatalos weboldala?
Sok jó leszállást! -
lhmc #3614 .......csend!
Jó is az (csak nem egy fórumon)
:)) -
gliderpilot #3613 Szia!
Én azt hallottam, hogy elemelkedtek a talajtól a vontatógéppel, ezután valamilyen csűrő-probléma miatt a Nimbus 3 elkezdett elfordulni, majd leért a szárnyvég és valami legyező-szerűen leesett és összetört. -
lhmc #3612 Sziasztok!
Tud valaki részleteket a tegnapi szegedi vitorla balesetről? -
gliderpilot #3610 Ja jut eszembe!
[suttogva] nincs valakinek egy seeyou reg number? -
gliderpilot #3609 Köszi, ma meg is lett! Úgyhogy koszorús vagyok elvileg:D -
#3606 hmm, Soaringpilot: amíg nem fogsz sikertelen ötórát repülni azért mert a saját apád, aki dugógyakorlatra indul és felteker az oktatója javaslatára 1200ra, el nem kezd integetni a Góbéból, amit Te aranyosan félreértesz és ezért leszállsz 4:44 perc repült idővel addig szerintem hanyagoljuk ezt a balszerencse témát
a dologhoz hozzá tartozik hogy másnap már mehettem volna távra, akkora bomba idő volt...így azóta is itt állok koszorútávra várva...csak az vígasztalt hogy legalább másnap a táv helyett az öt órát sikerült megrepülnöm 5:34-el szal 2 nap alatt több mint 10 órát repültem, amiért jól körberöhögtek a reptéren
tanulság...mindenki tanulja meg a másik gép által adható jelzéseket -
Soaringpilot #3604 Gratulálok a B vizsgádhoz Lanti!!:DDD
Sok szép leszállást, k*rva sok termiket:D -
Soaringpilot #3603 Nekünk is van leszállójelünk:) Sőt, olyan is volt már, hogy kinn éjszakázott a placcon, mert kinn felejtettük:) Ebben az volt a poén, hogy amikor másnap reggel kerestük, amikor ki akartuk tenni, akkor véletlenül észrevettük hogy már a helyén van:D Szerencsére pont oda álltunk ki mint előző nap, tehát a jel is pont ott volt ahol lennie kellett:D -
gliderpilot #3600 Sziasztok!
Előszöris gratulálok Violin B vizsgájához!
Másodszor a Spatzos srác:) Igen, meg is kérdeztem, hgoy ismer-e, és mondta, hogy elvileg ma ötóráztál, úgyhogy azt hittem, hogy megvan.
Ha ez megvígasztal, nekem se jött össze ma a táv: Elindultam először, csak volt egy kis kavarás, és végül a loggert nem dugtuk össze, úgyhogy hatszázon termikelve, mikor eszembe jutott összedugtam, majd szóltam rádión, hog ymitévő legyek. Mivel nem kaptam választ, elindultam a bomba időben a távra, majd telekgerendásnál (15 km) kaptam az infót, miszerint ráqrtam, jöjjek vissza. Ok, visszajöttem. (közben felszállás előtt mondták, hogy telekről 800ról hazaérek, ha már jövök hazafele ne parázzak.
Azután leszálltam, és kétszer is visszaestem csőrlésből, már eléggé ki voltam akadva, mert mindenki fennragadt, csak a jó időt egy kicsit rosszabb periódus váltotta fel.
Aztán én is fennmaradtam, viszont már nem tudtam 1100 fölé menni, pedig 2100 volt az alap (ez kb 3.15-kor volt, úgyhogy már kicsit későn is), de gondoltam sebaj, ez csak egy termik, indulok. Ezután ismét telekgerendáson találtam magam 800on, gondoltam nem kockáztatok, 180, vissza reptér, de amikor elértem Csaba szélét, megint egy nagyot belém rugott, oké, tekerem, és megint csak 1200. Közben hallottam a rádión, hogy mondják, hogy hajdejó itt 2100on blabla:D Na ok, vissza telekgerendás, és már el is hagytam (pedig megint nem volt semmi), gondoltam most már lesz ami lesz, de aztán csak meggondoltam magam és visszafordultam. Akkor viszont azt határoztam el, hogy kész, bármi lesz, leszállok a reptéren. Viszont hát elég alacsonyan voltam, és a repteret nagyon lapos szögben láttam, hát becsuktam a szellőzőket, és ahogy a pilótadal mondja "behúzod a s*ggedet, de csak tovább repülsz", és hát kissé beparáztam, hogy terep lesz, de végül simán beértem a reptérre (150 méteren harmadik), és leszálltam. Na kicsit bosszankodtam...
Aztán meg leszállt nálunk a nemzeti open kategória fél mezőny, meg még pár másik gép is) -
lhmc #3598 Sziasztok!
Gratulálok a B vizsgához, sok jó leszállást kívánok!!:))
Kezembe kaptam dvd-n a mi videónkat is, az a kisfilm 25 perces lett, a filmet egyébként a Miskolc Városi Televízió készítette.A klub honlapján fent lesz, de 25 perc az nem kevés....szóval...na majd meglátjuk:)
-
KissColos #3597 Üdv mindenki.
elkészült az első nagyobb videó a szakosztályunkról ami tavaly ősszel alakult. köszönet Simon Thomász Tomi kollegának a filmezésért.
http://www.youtube.com/watch?v=P7FSshcl_Ds -
Soaringpilot #3595 Ja, Gliderpilot!
Egy másik klubtársam 300-ra indult, nálatok szállt le 6 óra környékén:D -
Soaringpilot #3594 Sziasztok!
Ha azt írom, hogy msotmár kicsit elegem van a sorozatos balszerencsékből, akkor igencsak enyhén fogalmaztam. A következő történt ugyanis:
Nekem és egy sorstársamnak mára lett betervezve az ötórás feladat megrepülése. Társam indult elsőzör, fél 12 előtt pár perccel szállt fel, utána beleültem a másik gépbe és indultam utána. Pontosabban indultam volna. Ugyanis az aggregátor abban a pillanatban, ahogy beleültem a Pirátba, egyszerűen bemondta az unalmast, nem volt hajnlandó engem felhúzni. Több mint egy órát állt a repülőüzem, mire valahogy életet leheltek belé, 1 óra körül indult a következő csőrlés, de ekkor már nem nagyon láttam értelmét felszállni ötórázni, mint utólag kiderült jól láttam. A poén, hogy klubtársam 5 óra 10 perccel megrepülte a feladatot.
Mostmár igazán vége lehetne ennek a k*******tt pechszériának... -
gliderpilot #3591 Egyébként ha minden igaz, akkor az én típusvontatásom van benne Pirattal, amikor a két szám közti szünet van:D -
gliderpilot #3590 Mármint átélni az áthúzást (én nem ültem akkor a gépben):D -
gliderpilot #3589 Hát köszi szépen:D Bár nem én csináltam. Egyébként nem tudom, hogy az éjszakai áthúzás miért nem éjszakai módban volt felvéve, mert egyébként így elég élvezhetetlen volt:(, de élőben nagyon király érzés!:D -
lhmc #3587 Nos!
megnéztem a videót...
elég ha csak ennyit mondok? Hm....(király) :))) -
lhmc #3586 Természetesen meg fogod kapni!!!
-
gliderpilot #3585 Hát itt a videó! Sajna mivel általában a "helyi erők" vagyis mi dolgoztunk, a legkirályabb áthúzásokat nem sikerült felvenni:(:( Pedig azok voltak rendesen:) Meg pl. a második betonra szállás vitorlával 750 után:) (az első is a táborban volt)
Én mondjuk személy szerint még vártam volna a videó elkészítésével, mert rengeteg fotó készült, úgyhogy szerintem lesz még videó az idei táborról.
Viszont én a Tieteket követelem:) Meg az eredményeket, ha lehet!:D:D -
lhmc #3584 Követelem azt a linket!!!
Rólunk is készült egy kisfilm, de az akkora hogy ide nem rakható fel.
De talán a honlapunkon rajta lesz.
-
gliderpilot #3583 Na hajrá!
Úgy látom, már mindenki "beelőz" a koszorútávval:D Igazából a mi táborunkról már videó is készült, ha akarjátok, beteszem a linket. -
lhmc #3582 Sziasztok!
Elég régen kukkantottam már be ida a fórumba.
Örömmel olvasgatom, hogy több klubban is sikeresek voltak a táborok.
Végre valahára mi is elmondhatjuk, hogy Miskolcon is sikeres volt:)))
Készült is rengeteg fotó az eseményről, ami felkerüklt a honlapunkra.
Brian kollégánk meg már-már szemtelenül halad előre a kiképzésben, ha minden jól megy holnap koszorútávra indul:))
De ami mégjobb, hogy 2 hét múlva indul a 2. táborunk is:)))
-
#3581 Nem. Akinek nemvan installva a kondorja perpill... :D -
#3580 Mondja ezt az aki egy laza suhogós 250km-es táv hallatán visítva menekül? -
#3579 Nem a termés szegényes, hanem aki készitette! -
#3578 Az elmúlt több mint fél év szegényes condor termése képekben. -
#3577 Részemről rendben. Amúgy mindjárt indítok egy 250km-t. A SW Germany scenery. Aki teheti jöjjön!:-)
Eleinte nekem se volt gondom a ZA-val, idővel romlott a helyzet, nem értem miért. Lényeg, hogy nekem mindig ki kellett löni a ZA-t, ha játszani akartam. Igaz itthon még egy router is bonyolította a dolgokat.
Most a default windows tűzfal megteszi. Nincs vele gond, és hogy mennyire véd, az legyen a "szakértők" gondja. :-) -
KissColos #3576 Kössz mindenki, majd megpróbálunk egy tűzfal-cserét.
Amúgy nekem is ZoneAlarmom vasn, és eddig nem nagyon problémázott.
Zacsi és a töbiek, mit szólnátok valami PDA nélküli táskához a napokban? -
#3575 Ja, jut eszembe, abban megegyezhetünk ,hogy a hiba a barátod oldalán van, mert multiztam veled, és akkor semmi problémád nem volt szerver adással. Leginkább tűzfalra tudok gondolni ,hogy az okozhatja a problémát nála (nem hal bele, ha egy próba idejére kikapcsolja). -
#3574 Márpedig vmi túzfal és egyéb gond lehet, mert akkor szokott ilyeneket csinálni a condor. Milyen tűzfal? Nekem a Zonealarm gyakran produkált ilyet, függetlenül a beállításoktól. -
Soaringpilot #3573 Én ugyen nem értek az ilyen hálózati dolgokhoz, de az a ping too high valószínűleg haverodnak szól, a leírásod alapján. Magyarul: ha ő csinál szervet, akkor te szerintem azért nem látod mert neki a ping too high a tiedhez képest, ha te csinálsz, akkor meg pont fordítva, nem tud belépni a too high pinggel a te szerveredre. De ez csak egy ötlet volt, lehet hogy épületes marhaságokat írtam most össze:DDD -
KissColos #3572 Hello srácok! tudna nekem valaki segíteni?
egy barátomnak fönt van a Condor, ahogy nekem is, így hát jött az ötlet hogy multiban miért ne? mindkét gépen legújabb patch és legújabb scenery. ha ő csinál servert, az én gépem nem találja az övét, ha meg én csinálok, akkor kidobja azzal hogy ping too high. nincs letöltés és állítólag a tűzfal is engedélyez. 1 MBites internet van rooter nélkül. mi lehet a baj?
előre is köszi -
#3570 Én nem ,de én is kérnék. :-) Sztem egy régi login se működik. Pár hónapja bezárták az oldalt, és akkor vesztek el a hozzáférések. -
#3568 http://yikes.tolna.net/hoax/Erősen hoax a vége. -
gliderpilot #3567 Sziasztok!
Gratulálok az eredményekhez, visszatértem:D
Előszöris: T192, ha olvasod ezt az üzenetet, én mindenképp a MÁV repülő klubot ajánlom Farkashegyen.
Másodszor: Sajna a tábor második hetében érdembeli repülés nem volt, de múlt vasárnap, vagyis elseje szerintem az összes magyarországi tábor legeredményesebb napja volt! Töménytelen arany és gyémánt háromszáz, több gyémánt ötszáz, és két darab HÉTSZÁZÖTVEN kilóméteres táv született. Szerintem fontos hozzátenni, hogy ezek nem csúcsgépekkel lettek megrepülve, a legjobb gép egy Ventus volt (első generációs), és az ötszázat repült.
Hát ilyen eredményes volt a tábor, ha kíváncsiak vagytok valamire, kérdezzetek nyugodtan!:D
Üdv. -
KissColos #3563 rossz idő? nálunk Börgöndön nem lehetett leszállni a termikektől. mondjuk a szél néha beerősödött. -
Soaringpilot #3561 Gratulálok! Jó szelet, szép leszállásokat:DD -
pilotfoley #3560 2007.06.30.-án le "B" vizsgáztam :)))