5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Kakaduduka
    Egyszercsak megjavult, nem tudom mi lehetett a gond. Mostmár megy rendesen.
  • Papirzacsi
    Vásárlás után, naon pöpecül mennek a pecsek. Ha nem hiszed, próbáld ki!
  • Kakaduduka
    Helló. Nekem a Condornak az az 1.04-es verziója van meg. Ezt hogy tudom frissíteni, mert a hivatalos oldalon lévő patchek egyike sem akar működni?
  • pilotfoley
    nem hiszem el hogy egy siklóernyös fel tudott idegesíteni :) pilótának mondják magukat pff :D és a vitorlázórepülést lenézik :D nem hiszem el :D én letagadnám ha siklóernyős ismerösöm lenne:)
  • Soaringpilot
    Na be is repültem a plane pack-et:) Elsőként a Jantar-t próbáltam ki, mivel ez hamarosan akár a típusom is lehet:) De a PW-5-ös érdekes egy szerkezet...:D Lehet farokkerékre lebegtetni, mint egy PZL-t:D
  • Soaringpilot
    Köszi:)
  • Mark007
    A 24 honapos letoltes az nem az extended download? Mert azt felesleges. Mintha itt irta volna valaki, hogy bejelolte, es akkor is csak 1 honapig ment a link.
    Ha nem jelolod be, akkor a letoltheto verziot kapod.
    Gondolom a CD-s azert felar, mert postazzak, a 24 honapos meg azert, mert tovabb el a link. De felesleges, ugyis kiirod cd-re :)
  • Soaringpilot
    Sziasztok!

A Condor Plane Pack-et szeretném megrendelni, de elakadtam egy pontnál. A rendelés elején két opció közül lehet választani: vagy CD-n kérem, vagy pedig valami 24 hónapos letöltési lehetőség van, mindkettő feláras. Ha egyiket se jelölöm be, akkor mi történik? Kitöltöm értelemszerűen az adatokat, és utána rögtön tölthetem is?
  • gliderpilot
    Köszi:)
  • Soaringpilot
    Drakula:))))
  • gliderpilot
    Sikerült az elméletim!:D:D El se hiszem:D
  • gliderpilot
    Baz én nem vagyok regelve torreten:( Pedig most már igencsak érdekelne!:)
  • Baluxx
    A Tomcat vs. Zero dogfajt nagyon ott van benne:)
  • Papirzacsi
    Rólam nem is beszélve. Legalábbis azt hiszem megvan...
  • Clidey
    Szerintem is így volt jó a vége. Ráadásul ott volt a slusszpoén is, amikor a kutyus beugrik a fekete limuzinba ugye... ;)
  • Clidey
    Még szerencse hogy nekem is meg van DVD-n... :)
  • Papirzacsi
    Tessék , milyen jó második rész... Nem olyna húzzunk le még egy bőrt a rókáról feeling, mint a legtöbb folytatásos film,ahol ugyan az történik mint az elsőben, csak sokkal nagyobb méretekben. :-)
  • Papirzacsi
    Csak a vége szar. Pont ami a nagy durranás lett volna, azt fújták le.:-(
    De a film az valóban 10 pontos.
  • Clidey
    Nem egy Nimitz osztályú, hanem magával a Nimitz anyahajóval mennek vissza...kis különbség. :D

A film egyébként tényleg szuper, mivel elég régen készült, (80-as évek eleje) így a mai hálivúdi csilivilitől abszolúte mentes, épp ezért olyan jó. Szerintem a történet se ciki... :)
  • gliderpilot
    :D Akkor kb mint a Vadászpilóták (francia top gun):D
    Az elején még látszik, hogy valami történetet is akartak beletenni, de hát ez nem jött össze:D
    Viszont szépek a képek:D
    Nem, sajna nem láttam:( De ha tehetem, megnézem:)
  • gliderpilot
    A hajóval mennek vissza?:S Az időben?:D
    Jaja befigyel:p
  • Baluxx
    Vegso visszaszamlalas (Final countdown)
  • gliderpilot
    Na jó. Mivel azt mondták, hogy nem teljesen sz*r, így itt a link: Pirat és én:D
  • gliderpilot
    Szép!:D Baze a Duna azért nagy folyó:p Nagyobb, mint a Körös...D: Nagyon szép!
    Én is csináltam egy videót a múlt szerdai repülésemből, nemtom, hogy felrakjam-e a linket.
    Nem vagyok valami pro vágómester, ez az első filmem... Majd ha más azt mondja, hogy nézhatő, akkor ide is felrakom:)
  • Clidey

A mai legnagyobb repülős élményem...jajjj, nem azindegszen vagyunk?! Na mosmá mindegy... :D
  • gliderpilot
    GRATULÁLOK!;)
  • Brian89
    gratulálunk a magyar csapatnak és persze DJviolinnak is:)
  • gliderpilot
    Na úgy tűnik, hogy 15 méteresben Gulyás Gyuri 4., Laurinyecz Sanyika 12. lett. 18 méteresben Verebélyi Zoltán 8., Réti István 34. lett, míg openben 19. lett a magyar csapat. (Csak ha nem néztétek meg magatok). Azt írták, hogy ez volt az utsó versenynap, de volt már, hogy még este változtattak a pontokon.
  • gliderpilot
    Hát majd kiderül... Nem szeretném elkiabálni...
  • Brian89
    Nektek hogy sikerült?
  • gliderpilot
    Jah. Épp kérdezni akartam, hogy miért nem jöttél!:S
  • Brian89
    nah hát én meg megszívtam, nem mentem el, aztmondták hogy jön a hatóság berepülni a nagyvasunkat, így gondoltam megcsinálom a repülést,erre kiderült hogy mégsem jönnek:(

ez az én formám, most várhatok még1hetet:(
  • Baluxx
    Tanujja'!:)
  • gliderpilot
    Én csak a franciát mondtam;) (a litvánt az indexen láttam) Na akkor holnap újra elméleti...:S
  • Baluxx
    A francia resz meg tart, a litvan reszt idojaras miatt lezartak, tehat ott ez a sorrend.
  • gliderpilot
    Szia!
    Hát igen, ez nagyon szép eredmény ,de azért ha nem baj, én közbeszólok!:D
    Én is egyfolytában figyelem az francia részt (Laurinyecz Sanyika oktatóm), meg persze kulb meg minden, csak nem akartam keménykedni vele:D:D
    Na de viccet félretéve, javíts ki, ha tévedek, 18-ig van a verseny, úgyhogy még valószínűleg változni fog az állás. Például Sanyika 3. volt a jelenleg utolsó előtti versenyszám megrepülése után, és azért egy hasonló végeredmény sem lenne rossz;)
  • Baluxx
    Sracok nem nagyon szakitom felbe a diskurzust, de azert szulettek mostanaban szep eredmenyek, amikrol illik megemlekezni.
    Az idei EB Litvaniaban megrendezett reszen (a 15, a 18, es a szabad osztaly Issoudunban (Franciaorszag) nyomta, a standard, a klub, a world (pw-5), es a ketuleses pedig Pociunaiban (Litvania)) Szabo Peti egy Discussal 3. lett Standard kategoriaban!!
    (Halasz Laci 16., 15 meteresben Laurinyecz Sanyi 17., Gulyas Gyuri 19., 18 meteresben Verebelyi Zoli 11., Retisas 36., Openben Marosi es Balanyi Peti egy ASH-25-el 19.-ek)
    Szerintem ez viszonylag eredmenyesnek mondhato verseny...
    (http://www.egc2007-issoudun.fr/, http://soaringspot.com/tasksresults.php5?show=total&comp=21&class=2&day=6)

Masik, ami kicsit offtopic, mert nem vitorlazo: a Finnorszagi Advanced murepulo VB-n Illes Tamas masodik lett, a magyar csapat pedig csak kicsivel csuszott le a dobogorol. (Egy darab Edge 540-essel, es ket Z-50-essel azert ez hatalmas eredmeny!)
    http://www.aeac2007.com/

Megint mas: mar csak ket nap, ugyhogy hamarosan tessek szurkolni a magyar csapatnak, mert hamarosan (augusztus 16.-an) indul a vitorlazo murepulo VB Niederoblarnban (Ausztria)
    (http://www.segelkunstflug-wm07.at/)
  • gliderpilot
    Hát amire úgy kb emlékszem: légijog, elsősegélynyújtás, meteor, szerkezettan, aerodinamika, navigáció, típusismeret, légiüzemeltetés, üzemeltetés, szabályzat, rádiózás. Asszem ilyesmi volt, de lehet, hogy valamit kihagytam, vagy pluszban beírtam.
    A vizsgáztatóról annyit, hogy kicsit k*csög hírében áll, és tényleg az is volt, amikor bent volt, de azért elég sokat volt a termen kívül, szóval nemtom. Nem atomszigor... Azért nem árt, ha megszerzed a kérdéseket;) (ha megvannak, elküldhetnéd:))
    Egyébként most mennek majd fahegyről is vagy 4en, úgyhogy ismerősökben nem lesz hiány (merthogy te is jössz;))
  • Brian89
    igen, légijogból megbukott...azt mondják h nagyon köcsög a vizsgáztató:)
    de ha már Te is ilyen tapasztalt vagy akkor elmondanád a témákat h miket kell tudni?
  • gliderpilot
    És találkoztam a klubtársaddal. Őt is meghúzták? (engem 4ből, így sajna az egészet ismételni kell:()