5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Siraly72
    csinálj jobbat
  • Siraly72
    cimbora inkább vedd meg a gamét,nem kerül olyan sokba
  • Papirzacsi
    Saját kísérlet eredménye, hogy igen elrontja, ha olyan emberkével találkozol multiban ,akinek szintén ezzel a seriallal van fent a plénpakk. Függetlenül attól ,hogy használjátok e akkor a pp1-es repcsiket vagy sem. De sztem az a 10+vat juro nem olyan sok, magához a programhoz képest. A kérdés csak az, hogy megéri e, mert én mondjuk nem lettem lenyűgözve általa. :-)))
  • Clidey
    Miért? Olyan sok az a 10 EUR?
  • Brian89
    örülünk hogy kommenteddel emelted a fórum hangulatát, Tibike:):):)
  • lhmc
    Igen Lacika, történt valami...
    Mióta szakszós lettél, csak bajok vannak. Nem???
    Tudod szoktuk mondani: ami nem megy nem kell erőletni...
    és miután megtörtént a baj ezt szoktuk mondani: Tisztelt Légügyi Hatóság!
    Nem ment, nem ment, de mi erőltettük!

Szóval P. (nem adják ki a szakszóm) Lacika ez szerintem intő jel:))))

de rég írtam ide...üdv mindenkinek!
  • Brian89
    Nem tudja valaki hogy mi van a speedbattle szerverrel?
    egyik taskhoz sincs írva semmi a "Server Uptime:
    Current Leader:
    Distance Flown:
    Status of the race:" részhez...szal nem lehet belépni a versenybe...ehhez képest látom az eredménylistán hogy tegnap is repültek a szerveren, holott nekem tegnap is ezt mutatta!
    vmi ötlet?
  • Soaringpilot
    Így szokott ez lenni szezon vége felé
  • Siraly72
    szevasztok!
    hát itt sem történik sok izgalmas dolog
  • Baluxx
    Ujabb erdekes dolog: ezentul el lehet felejteni, hogy a bajba levot a 121,5 alapjan megtalaljak...
    http://www.cospas-sarsat.org/FirstPage/121.5PhaseOut.htm

Meg joelore szolok: Randolph napszemcsibe nyugodtan, de ilyen oraba mar ne ruhazzatok be. 2009. Februar 1-tol mar legalabbis felesleges az extra funkcioja...
    http://www.breitling.com/en/models/professional/emergency/index.php
  • gliderpilot
    Szia!
    Hát ez nem valami jó hír... Egyébként nekem úgy csináltuk, hogy alapból 3 teljesítménylapot töltöttünk ki. Nem is tudtam, hogy lehet egyet. Viszont a koszorút úgyis csak kb 1-2 éven belül kapja meg az ember:S
    Viszont az, hogy az koszorúdat az MRSZ, a szakszódat pedig a PLI rontotta el, csak a magyar bürokráciát jellemzi szerintem.
    De például az is elég vicces volt, hogy rájuktelefonáltam szakszó ügyben, hogy mikor küldik, akkor azt mondták, hogsy következő hét elején. Mivel másfél hét múlva még mindig nem jött, újfent telefonáltam, és akkor az első helyen nem is tudtak rólam, majd ahova továbbirányítottak, azt mondták, hogy kiküldtek egy hiánypótló levelet.
    Hát kicsit ideges lettem, hogy két hét után egy kib*szott hiánypótló levelet tudnak küldeni, főleg, hogy a telefonszámom is rajtavolt a papíron. Aztán meg megjött a szakszó, semmi hiánypótlás...:S
  • Brian89
    én meg újfent szeretném megköszönni az MRSZnek hogy a koszorúmhoz még 1 teljesítmény lapot kell csatolnom, tök fölöslegesen amikor eddig mindenkinek elfogadtak egyet...
    eddig csak a koszorúm és a szakszóm kiadását sikerült elb@szni, nemtom mit értem még el eddig de szerintem azt sem fogják megadni...a B, C vizsgáimat esetleg nem akarják még felülvizsgálni???
  • Soaringpilot
    Sziasztok!

Mostmár a koliban is jó a net, már a könyvtárba se kell átmennem hogy írhassak nektek:D

Jó szelet!
    Szatyi
  • gliderpilot
    Hali!
    Én ajánlottam a beszerzési útvonalat is Soaringpilotnak:) És én is csak ajánlani tudom a szemüveget. Nekem a mobilom kijelzője sz*raxik néha, de mivel nem Glass cockpitos gépekkel repülök, repülés közben csak jó, hogy a szórt fényt megszűri;) Vezetés közben egyes kocsik hátsó szélvédője meg a traktorok szélvédője tényleg olyan "egyhén foltos" de nem olyan zavaró, ellenben pl az úton levő víz tükröződését igencsak jól szűri az említett szórt fény-szűrő miatt.
    Viszont szerintem ha nem akarsz polarizáltat venni, akkor ne szürkét vegyél, mert lehet, hogy a barna jobb (persze ha nem úgy néz ki, mint a képen:DD::DD: Nekem ez tökéletesen bevált eddig.
    Még valami: a repülőnapon láttam egy randolph-standot és megnéztem az árut:) Hát ez csak egy tipp, nem akarom elrontani senkinek az üzletét, de ha van lehetőség valahol felpróbálni, és tudod, hogy milyen méret kell (ált. 52-es jó, ha nincs b*zi nagy fejed) akkor mindenképp érdemes megrendelni a gyártótól, mert nekem 9 nap alatt kijött, és a polarizált így postaköltséggel is olcsóbb volt a simánál is.
    Meg a randolphengineering.com-on amúgy is van méretezés (egy pdf fájlban leírják a pontos adatokat). A keretet meg ízlés szerint választhatod (de sztem mondjuk a fekete kicsit gagyi:S) Meg még annyi, hogy nem kell beparázni, ha polarizáltat rendelsz, és nincs rajta, hogy Randolph, mert a polarizáltra nem nyomatják rá. A minőség pedig: a lencse köztudottan (optikus is mondta) az egyik legjobb minőség.
    Attól nem kell parázni, ha valaki rendelésre adja a fejét, hogy a számlán már ottvan, hogy levették a zs-t, de a honlapon még azt írják, hogy fizetés folyamatban, mert nekem is így volt kb amíg meg nem jött.
  • Soaringpilot
    Nekem is van Randolph Aviatorom, méghozzá szürke polarizált lencsével. Az tényleg igaz, hogy a folyadékkristályos kijelzőt nem minden szögből lehet vele látni (én a biciklim kilométeróráján vettem észre, máshol eddig nem jött elő:) A többit viszont nem tapasztaltam, azaz nem torzítja a színeket, és vezetés közben sem láttam szivárványokat:D Én csak ajánlani tudom.

Üdv.: Szatyi
  • Brian89
    gyerekek! megjött a szakszóm:D illetve...
    nem akarom minősíteni a hatóságot, de az hogy kiküldenek 1 szakszót apám nevére az Ő növ.szakszó számával az picit dúrva:D szal hiába itt a jóidő, hétvégén nem fogok senkivel sem együtt repülni:'( (max oktatóval:D)
  • Baluxx
    Ezaz, ezt a nevet hallottam. (Miticzky)
  • gliderpilot
    Nagyon komoly:D:D:D
  • Baluxx
    Koszoruknal elvileg hozzadvagjak a repulos balon, amugy meg elvileg az mrsz-nel tudsz venni. Pontosabban az mrsz van kapcsolatban valami femmuves taggal, annal adjak le a rendeleseket. Allitolag. De hogy hogyan, es kinel, azt ne kerdezd.

• Papirzacsi
    '99-ben még voltegy bolt itt pesten a király utcában, ahol lehetett venni B,C,D-vizsga jelvényeket, a D értelme szerűen sorszámozatlan volt. Egyetlen hátrányuk az volt ,hogy esőbe hajlamos volt leázni a fém alapról a lényeg. :-) Nem tudom megvan e még a bolt.
  • Soaringpilot
    Nekem még volt B vizsgajelvényem, C már nem mert nem volt raktáron a klubnál:D
  • gliderpilot
    Sziasztok!
    Most mondjam, hogy én meg a Semmelweis koleszból írok?:p
    Szerintem Mo-n már nincs vizsgajelvény, csak koszorúknál. Vagy kérdezd meg az indexen! (A koszorút is kb 1-1.5 évre a teljesítménylap elküldése után küldik...)
  • Brian89
    ezeket nem a hatóság küldi?
    (mármint koszorúknál legalábbis úgytudom hogy a papírral együtt jön ez is, nem?)
  • Soaringpilot
    akkor mész a 2. helyre, mivel ha nem sikerül valamelyik orvosi akkor nem vehetnek fel.
    Amúgy azért könyvtározgatok ilyen lazán reggel 10-kor, mert ma még csak tájékoztató meg beíratkozás volt. Holnap már lesznek előadásaim is:S :DD De csütörtök este már mehetek haza:D
  • Brian89
    hát igen, de sajnállak Soaringpilot:D
    lenne 1 kérdésem: ugye nyíregyre a ponton kívül felvételi kritérium az orvosi meg a pszicho is...mi van akkor ha a pontom esetleg meglenne hozzá, de a pszichon nem engednek át...akkor mehetek a 2. helyen megjelölt egyetemre vagy buktam a dolgot, merthogy pontszám szerint nyíregyre felvennének....
  • Soaringpilot
    Sziasztok!

Itt ülök a Nyíegyházi Főiskola központi könyvtárában:))) Ha minden igaz, innentől 3 és fél évig leginkább innen fogok tudni netezni:DDD

Szép napot!
    Szatyi
  • Brian89
    mamám:S...akkor nekem még 1 hét? naneee
    ráadásul csak 28-án csináltam a gyakorlatit:(
  • gliderpilot
    Nekem nem, pedig felhívtam őket hétvégén, és azt mondták, hog E hét elején meglesz...
  • Brian89
    embörök!
    kiküldték már valakinek a szakszóját azok közül akik mostanság voltak vizsgán?
  • Papirzacsi
    Nekem annó az ellenörzőm volt a Chicago O'hare megközelítési eljárásába csomagolva. :-))
    De pl a vacchun oldalán találsz ilyeneket, vagy pl regisztráció után
    a hungarocontrol honlapján is.
  • Brian89
    gratu Soaringpilot!!!
    a táv miatt meg ne aggódj, az 5 óra sokkal nehezebb:)
  • Soaringpilot
    Köszi, de még egy hatalmas nagy feladat hátra van az ezüstkoszorúhoz:DDD
  • Clidey
    Én is tettem fel párat a flightlevel.net-re, ha gondolod, használd fel őket! ;)
  • Soaringpilot
    Sziasztok!

Jók a képek!

A mai napon végre le ötóráztam, 5 óra 3 perc repült idővel. Úgy néz ki, még idén koszorús leszek:)

• Papirzacsi
    Még két kép a tegnapi "legnagyobból"
    első
    második
  • Clidey
    Hát igen, rendesen befűztük magunkat... :)
    Sajnálhatod viszont, hogy a nap végi Morava-Z142 kötelékről lemaradtál! ;)
  • Papirzacsi
    Nekem is úgy tűnik.
    első
    második
    uccsó :-)
  • Clidey
    ELFOGLALTUK JAKABSZÁLLÁST!!!

Köszönet a szivélyes vendéglátásért! Jövőre, veletek, ugyanitt! :)
  • Soaringpilot
    Szia!

Üdvözöllek én is! Gratula:))

Szép leszállásokat, bomba termikeket!:D

• pasquale
    Hello
    Szeretnék csatlakozni ehhez a topikhoz.
    Múlthéten "B" vizsgáztam , lassan a "C" jön.