5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
#3981 Rohadtul csak megerősíteni tudom. Mikor már bent ülsz, már akkor rá fogsz jönni, hogy ez egy szánalmasan túl"hájpolt", tanár-diák közös kis piknik így utolsó évre... =)
Emeltszintekre kell kicsit gyúrni, de azt sem kell túlzásba vinni. -
Soaringpilot #3980 Adok egy tanácsot. Tudom, hogy úgy sem hiszed el amíg túl nem vagy rajta, de ne fossál az érettségitől:DD Fölösleges idegbajoktól kíméled meg magad:DDDD -
Soaringpilot #3978 Logisztikára nyugodtan jöhetsz, idén 88 ponttól lehetett bekerülni...
Amúgy nem szeretnék beleszólni semmibe, de szerintem nem ártana ha utána néznél pár dolognak felsőoktatás ügyben (szakok, ponthatárok feltételek ilyenek), mert nagyon sok dologban rosszul vagy informálva. Szerintem:) -
#3975 A Bsc képzésben nem vagyok tájlkozott, de ha te az éppen kifutó repülőgépész szakirányhoz hasonló dolgot szeretnél tanulni, akkor
a tájékoztató szerint a közlekkaron a jáműtecnika szakirányt,
és a repülőgépek szakmai csoportot kell választanod. Ez a kiírt tárgyak alapján messze nem az a repülőgépész szakirány amin mi tanulunk, de ez áll hozzá a legközelebb. Amúgy éppen minap kérdeztük erről az egyik tanárt, mert az a szóbeszéd járja ,hogy megszűnik a bsc miatt ez a képzés, és nem tudott rá határozott választ adni. De mindenféleképpen a járműtechnika/repülőgép ami ahhoz hasonlít amit szeretnél.Már ha jól értem ,hogy te a repülőgépészt szeretnéd :-)
Aztán ,hogy Msc-n mit szándékoznak oktatni ,azt nem tudom. -
#3974 Podival felszállás előtt a szegedi reptéren :)
-
#3973 igaz, apám is vitorlázóval kezdte gyerekkorában. bár ő azóta már vadászgéppel is repült :P
de most az a jó, h movittal el tud vinni, mivel én még nem repülhetek egyedül. így sokkal kényelmesebb. de biztos ki fogom próbálni a vitorlázót is, nagy feeling lehet. -
Soaringpilot #3971 Hát remélem is:D -
Soaringpilot #3969 Te nagyon nem értesz valamit:D
Be lehet kerülni még érettségi után pár évvel is. Itt az a bibi, hogy hiába van a hajózó szakirány a közlekmérnöki szakon, ez nem választható szakirány, csak az kerül be akit eleve oda vettek fel. Mivel engem most nem vettek fel, újra kell csinálnom a fél érettségit, hogy bekerülhessek. Ha nem érettségiznék újra, akkor csak a repműszakit és a logisztikát választhatnám másodévtől.
Így már tiszta?:DDD -
Soaringpilot #3967 áááááááááááááááá
:DDDD
Nem. Hajózóra csak érettésgivel lehet bekerülni, nem lehet első év után választani. A másik kettő választható, ezekre lehet bekerülni a közlekmérnökiről. Az más dolog, hogy a hajózók is a többiekkel együtt hallgatják végig az első évet, de oda teljesen mások a feltételek a bekerüléshez. -
Soaringpilot #3965 Nem leszek megint elsős, mert mint mondtam csak másodévtől válik szét a közlekedésmérnöki szak, légiközlekedési hajózó, légiközlekedési műszaki és műszaki logisztikai szakirányra. Azaz ha másodjára felvesznek, másodéves hajózó leszek jövőre. -
Soaringpilot #3963 Pedig én emlékszem hogy ide is a közlekmérnökit írtam mikor felvettek. Vissza lehet keresni, de tutibiztos vagyok benne:DD -
Soaringpilot #3962 Úgy nem lehet. Én is megcsinlom újra az érettségit:SS -
Soaringpilot #3959 De tényleg, valahogy mindenki azt hiszi hogy az álami hajózón vagyok:DD A klubban is mondtam valakinek, hogy felvettek nyíregyre a közlekedésmrnökire, aztán elterjedt hogy a hajózóra:D -
Soaringpilot #3958 Nem tudom miért hiszi mindenki azt, hogy én a hajózón vagyok:D A közlekedésmérnökire vettek fel:D A légiközlekedési műszaki az repülőgépszerelőt jelent. Én is ezt választom másodévtől ha most se vesznek fel hajózóra. -
Soaringpilot #3955 A legjobb megoldás Nyíregyen a közlekedésmérnöki, másodévtől lehet választani a légiközlekedési műszaki szakirányt. De most ezzel is gondok vannak, mint az állami hajózóval, mert csak akkor indítják be ha van elég jelentkező... -
Soaringpilot #3954 Ha Szolnokra akarsz menni a repülőműszakira, akkor irány a katonaság:) -
Soaringpilot #3952 A BME-n nincs különálló légiközlekedési szak, csak a közlekedési folyamatok szakirányon belül van egy légiközlekedési blokk. De emellett kell tanulni a közúti, vasúti stb. közlekedésről is
Itt Nyíregyen már 2 éve próbálják beindítani a légiközlekedési katonai hajózó szakirányt a közlekedésmérnökin, de eddig nem indult mert alig felelt meg egy-két ember az orvosin. -
pasquale #3949 Amikor át kellett menni a hegyen, mert ott volt a fordulópont, elfogyott a magasságom--> terep -
Siraly72 #3948 miéer nem tudtad lerepülni? -
Baluxx #3947 Na ja, csak gondolom a faterod azert elobb vitorlazott, es aztan tanult movittal. Amugy meg ezt a kulon movit jogositasnak (45 oraval) szerintem semmi ertelme.
Ugyanis a vitorlazas benne kb. 2 ora, az eredeti 45 oras PPL-A tematika navigacios gyakorlatanak terhere. A Movitnak meg pont az a lenyege, hogy vitorlazol, de amikor elfogynak alolad a termikek, akkor is haza tudj erni, es ne kelljen ucsorognod a terepen, amig varod a szallitokocsit.
(Az, meg hogy van egy rohadt hosszu szarnyu motorosgeped, amin csak beroffented a motort, aztan leszallasig le se allitod, az szerintem marhasag. Akkor inkabb repulj motorossal. Vagy UL-el.) -
#3946 apám is falkéval repül, csak ezért gondoltam h ilyennel tanulok meg én is.
amúgy podiék tök jó fejek, szeretek tőlük tanulni. -
Baluxx #3945 Podieknal?:)
(Amugy meg miert egybol Movit? Nem jobb eloszor egy vitorla szakszo, es utana? - Kevesebb orabol kijon, es azert jobban jarsz.) -
pasquale #3944 Basszus, nem tudtam lerepüni a SB 2. távját :( -
#3943 van itt valaki aki itt tanul/tanult repülni? -
Baluxx #3942 Szerinted alaptalanul rohog rajta egesz LHTL, LHGD, LHBS, LHNY?:) -
Baluxx #3941 Szelnyiras alt. zivinel gyakori, zivinel meg nem repulunk:) (Amugy a procedura stimmel.)
Nagygepnel meg szinte mindenhol azonnal atstart, es nem sz.rozunk semmivel.
-
Soaringpilot #3940 A szélnyírás a szél sebességének és/vagy irányának drasztikus megváltozását jelenti. Nem feltétlenül fog a gép megmerülni, pl ha hirtelen megnő a szembeszél erőssége, ilyenkor picit megemelkedik. Ez akkor veszélyes, ha a pilóta az emelkedést észrevéve azonnal fejrenyomja a botot, és pár másodperc múlva megszűnik a szélnyírás. Az ilyenekből szokott lenni a küszöb előtti földbe fúródás. De még ennél is veszélyesebb, ha a szembeszél hirtelen hátszélbe furdul, és még az erőssége is megnő. ilyenkor viszont drasztikusan elkezd süllyedni, és a belerántás csak ront a helyzeten. Ilyenkor vitorlánál azonnal féklap be, és botot úgy hagyni ahogy volt, se belehúzni se belenyomni nem szabad, mivel a szélnyírás általában nem tart tovább pár másodpercnél. Nagy gépen nem tudom hogy működik, de gyanítom hogy ott se nagyon nyúlkálnak a bothoz, hanem azonnal fullgáz, és várják a jószerencsét:) -
Siraly72 #3938 a kettes photoshoppal van átdolgozva
a 3-as pedig panasonic lumix -
Soaringpilot #3936 Azért nekem is voltak szimulátoros húzásaim. Emlékszel Zacsi? "CS, balról"...
:DDD -
Soaringpilot #3935 Az átsratolás után meg úgy felrántotta, hogy azt hittem azonnal átesik:) -
Soaringpilot #3934 Szélnyírás-szélnyírás-szélnyírás - futó be- fél perces sípolás - futó ki:D -
#3933 Ha valakinek esetleg elkerülte volna a figyelmét. A mágus a bal1-ben. -
lhmc #3932 Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot, kicsit fáziskésésben vagyok (mint mindíg).:)))
Én ezt az árvízkárosultat ismerem személyesen is! (Nem is vagyok rá büszke). Az egyik "barátom" példaképe.
Nem kell, hogy kifejtsem a véleményem, egybecseng a tiétekkel.
Áááá...mégis. Valóban kevés neki az 5 igazolvány kép, bár tagadhatatlan, hogy mivel repülget (csúszkál az égen) lehet valami minimális tudása, de még ezzel sem lenne baj. A probléma az arányokkal van, mert a kolléga Úr úgy érkezik meg egy-egy repülőtérre, mint ha maga Jurij Gagarin lenne.
Ám nekem az is feltűnt hogy mindíg ül mellette egy oktató is. (én ha oktató lennék még ha abból élnék is..megválogatnám ki mellett mutatkozom..na mind1)
A személyes véleményem az, hogy a kegyelmes Úristen irgalmazzon annak aki a ciprusi nyaralására emögé az ember mögé ül be. -
Siraly72 #3929 ez volna a 4-es -
Siraly72 #3928 ez az igazi repülésegykettőháromnégy -
Siraly72 #3927 az elöbb említett barátunk a multkor volt itt a reptéren ugyanabba a ruciba amit itt említettek a kolégákŐ az szerintem kitaláljátok melyik -
Siraly72 #3926 ajjaj -
gliderpilot #3925 Azért olyan régóta nem repülök, csak nemzetin ismertelek meg idén -
Siraly72 #3924 előfordul,hogy ismersz mert kb fél évet repültem ott csabán
mikor itt levoltunk korlátozva 50 méterre
és elég sok versenyen is voltam ott kisegítő
-
gliderpilot #3923 Én tudom, lehet, hogy nem tudod, ki vagyok, de ismerlek.:) Azért kérdeztem, hogy úgy kérdezed, mintha kezdő lennél? (vagyis hogy egy kezdőnek mit mondanánk)