Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia!
Hát ez nem valami jó hír... Egyébként nekem úgy csináltuk, hogy alapból 3 teljesítménylapot töltöttünk ki. Nem is tudtam, hogy lehet egyet. Viszont a koszorút úgyis csak kb 1-2 éven belül kapja meg az ember:S
Viszont az, hogy az koszorúdat az MRSZ, a szakszódat pedig a PLI rontotta el, csak a magyar bürokráciát jellemzi szerintem.
De például az is elég vicces volt, hogy rájuktelefonáltam szakszó ügyben, hogy mikor küldik, akkor azt mondták, hogsy következõ hét elején. Mivel másfél hét múlva még mindig nem jött, újfent telefonáltam, és akkor az elsõ helyen nem is tudtak rólam, majd ahova továbbirányítottak, azt mondták, hogy kiküldtek egy hiánypótló levelet.
Hát kicsit ideges lettem, hogy két hét után egy kib*szott hiánypótló levelet tudnak küldeni, fõleg, hogy a telefonszámom is rajtavolt a papíron. Aztán meg megjött a szakszó, semmi hiánypótlás...:S

gliderpilot http://lhbc.hu

Brian89
én meg újfent szeretném megköszönni az MRSZnek hogy a koszorúmhoz még 1 teljesítmény lapot kell csatolnom, tök fölöslegesen amikor eddig mindenkinek elfogadtak egyet...
eddig csak a koszorúm és a szakszóm kiadását sikerült elb@szni, nemtom mit értem még el eddig de szerintem azt sem fogják megadni...a B, C vizsgáimat esetleg nem akarják még felülvizsgálni???

Sziasztok!

Mostmár a koliban is jó a net, már a könyvtárba se kell átmennem hogy írhassak nektek😄

Jó szelet!
Szatyi

Hali!
Én ajánlottam a beszerzési útvonalat is Soaringpilotnak😊 És én is csak ajánlani tudom a szemüveget. Nekem a mobilom kijelzõje sz*raxik néha, de mivel nem Glass cockpitos gépekkel repülök, repülés közben csak jó, hogy a szórt fényt megszûri😉 Vezetés közben egyes kocsik hátsó szélvédõje meg a traktorok szélvédõje tényleg olyan "egyhén foltos" de nem olyan zavaró, ellenben pl az úton levõ víz tükrözõdését igencsak jól szûri az említett szórt fény-szûrõ miatt.
Viszont szerintem ha nem akarsz polarizáltat venni, akkor ne szürkét vegyél, mert lehet, hogy a barna jobb (persze ha nem úgy néz ki, mint a képen😄D:😄D: Nekem ez tökéletesen bevált eddig.
Még valami: a repülõnapon láttam egy randolph-standot és megnéztem az árut😊 Hát ez csak egy tipp, nem akarom elrontani senkinek az üzletét, de ha van lehetõség valahol felpróbálni, és tudod, hogy milyen méret kell (ált. 52-es jó, ha nincs b*zi nagy fejed) akkor mindenképp érdemes megrendelni a gyártótól, mert nekem 9 nap alatt kijött, és a polarizált így postaköltséggel is olcsóbb volt a simánál is.
Meg a randolphengineering.com-on amúgy is van méretezés (egy pdf fájlban leírják a pontos adatokat). A keretet meg ízlés szerint választhatod (de sztem mondjuk a fekete kicsit gagyi:S) Meg még annyi, hogy nem kell beparázni, ha polarizáltat rendelsz, és nincs rajta, hogy Randolph, mert a polarizáltra nem nyomatják rá. A minõség pedig: a lencse köztudottan (optikus is mondta) az egyik legjobb minõség.
Attól nem kell parázni, ha valaki rendelésre adja a fejét, hogy a számlán már ottvan, hogy levették a zs-t, de a honlapon még azt írják, hogy fizetés folyamatban, mert nekem is így volt kb amíg meg nem jött.

Nekem is van Randolph Aviatorom, méghozzá szürke polarizált lencsével. Az tényleg igaz, hogy a folyadékkristályos kijelzõt nem minden szögbõl lehet vele látni (én a biciklim kilométeróráján vettem észre, máshol eddig nem jött elõ😊 A többit viszont nem tapasztaltam, azaz nem torzítja a színeket, és vezetés közben sem láttam szivárványokat😄 Én csak ajánlani tudom.

Üdv.: Szatyi

Brian89
gyerekek! megjött a szakszóm😄 illetve...
nem akarom minõsíteni a hatóságot, de az hogy kiküldenek 1 szakszót apám nevére az Õ növ.szakszó számával az picit dúrva😄 szal hiába itt a jóidõ, hétvégén nem fogok senkivel sem együtt repülni:'( (max oktatóval😄)

Ezaz, ezt a nevet hallottam. (Miticzky)
Nagyon komoly😄😄😄

Koszoruknal elvileg hozzadvagjak a repulos balon, amugy meg elvileg az mrsz-nel tudsz venni. Pontosabban az mrsz van kapcsolatban valami femmuves taggal, annal adjak le a rendeleseket. Allitolag. De hogy hogyan, es kinel, azt ne kerdezd.

Papirzacsi
'99-ben még voltegy bolt itt pesten a király utcában, ahol lehetett venni B,C,D-vizsga jelvényeket, a D értelme szerûen sorszámozatlan volt. Egyetlen hátrányuk az volt ,hogy esõbe hajlamos volt leázni a fém alapról a lényeg. :-) Nem tudom megvan e még a bolt.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Nekem még volt B vizsgajelvényem, C már nem mert nem volt raktáron a klubnál😄

Sziasztok!
Most mondjam, hogy én meg a Semmelweis koleszból írok?:p
Szerintem Mo-n már nincs vizsgajelvény, csak koszorúknál. Vagy kérdezd meg az indexen! (A koszorút is kb 1-1.5 évre a teljesítménylap elküldése után küldik...)

Brian89
ezeket nem a hatóság küldi?
(mármint koszorúknál legalábbis úgytudom hogy a papírral együtt jön ez is, nem?)

akkor mész a 2. helyre, mivel ha nem sikerül valamelyik orvosi akkor nem vehetnek fel.
Amúgy azért könyvtározgatok ilyen lazán reggel 10-kor, mert ma még csak tájékoztató meg beíratkozás volt. Holnap már lesznek elõadásaim is:S 😄D De csütörtök este már mehetek haza😄

Brian89
hát igen, de sajnállak Soaringpilot😄
lenne 1 kérdésem: ugye nyíregyre a ponton kívül felvételi kritérium az orvosi meg a pszicho is...mi van akkor ha a pontom esetleg meglenne hozzá, de a pszichon nem engednek át...akkor mehetek a 2. helyen megjelölt egyetemre vagy buktam a dolgot, merthogy pontszám szerint nyíregyre felvennének....

Sziasztok!

Itt ülök a Nyíegyházi Fõiskola központi könyvtárában😊)) Ha minden igaz, innentõl 3 és fél évig leginkább innen fogok tudni netezni😄DD

Szép napot!
Szatyi

Brian89
mamám:S...akkor nekem még 1 hét? naneee
ráadásul csak 28-án csináltam a gyakorlatit😞

Nekem nem, pedig felhívtam õket hétvégén, és azt mondták, hog E hét elején meglesz...

Brian89
embörök!
kiküldték már valakinek a szakszóját azok közül akik mostanság voltak vizsgán?

Papirzacsi
Nekem annó az ellenörzõm volt a Chicago O'hare megközelítési eljárásába csomagolva. :-))
De pl a vacchun oldalán találsz ilyeneket, vagy pl regisztráció után
a hungarocontrol honlapján is.

Brian89
gratu Soaringpilot!!!
a táv miatt meg ne aggódj, az 5 óra sokkal nehezebb😊

Köszi, de még egy hatalmas nagy feladat hátra van az ezüstkoszorúhoz😄DD

Clidey
Én is tettem fel párat a flightlevel.net-re, ha gondolod, használd fel õket! 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Sziasztok!

Jók a képek!

A mai napon végre le ötóráztam, 5 óra 3 perc repült idõvel. Úgy néz ki, még idén koszorús leszek😊

Papirzacsi
Még két kép a tegnapi "legnagyobból"
elsõ
második

Clidey
Hát igen, rendesen befûztük magunkat... 😊
Sajnálhatod viszont, hogy a nap végi Morava-Z142 kötelékrõl lemaradtál! 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Nekem is úgy tûnik.
elsõ
második
uccsó :-)

Clidey
ELFOGLALTUK JAKABSZÁLLÁST!!!

Köszönet a szivélyes vendéglátásért! Jövõre, veletek, ugyanitt! 😊

Szia!

Üdvözöllek én is! Gratula😊)

Szép leszállásokat, bomba termikeket!😄

Hello
Szeretnék csatlakozni ehhez a topikhoz.
Múlthéten "B" vizsgáztam , lassan a "C" jön.

__|__ ________(*)________

Egyszercsak megjavult, nem tudom mi lehetett a gond. Mostmár megy rendesen.

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Papirzacsi
Vásárlás után, naon pöpecül mennek a pecsek. Ha nem hiszed, próbáld ki!<#awink>

Helló. Nekem a Condornak az az 1.04-es verziója van meg. Ezt hogy tudom frissíteni, mert a hivatalos oldalon lévõ patchek egyike sem akar mûködni?

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

nem hiszem el hogy egy siklóernyös fel tudott idegesíteni 😊 pilótának mondják magukat pff 😄 és a vitorlázórepülést lenézik 😄 nem hiszem el 😄 én letagadnám ha siklóernyõs ismerösöm lenne😊

Na be is repültem a plane pack-et😊 Elsõként a Jantar-t próbáltam ki, mivel ez hamarosan akár a típusom is lehet😊 De a PW-5-ös érdekes egy szerkezet...😄 Lehet farokkerékre lebegtetni, mint egy PZL-t😄

Köszi😊

Mark007
A 24 honapos letoltes az nem az extended download? Mert azt felesleges. Mintha itt irta volna valaki, hogy bejelolte, es akkor is csak 1 honapig ment a link.
Ha nem jelolod be, akkor a letoltheto verziot kapod.
Gondolom a CD-s azert felar, mert postazzak, a 24 honapos meg azert, mert tovabb el a link. De felesleges, ugyis kiirod cd-re 😊

Sziasztok!

A Condor Plane Pack-et szeretném megrendelni, de elakadtam egy pontnál. A rendelés elején két opció közül lehet választani: vagy CD-n kérem, vagy pedig valami 24 hónapos letöltési lehetõség van, mindkettõ feláras. Ha egyiket se jelölöm be, akkor mi történik? Kitöltöm értelemszerûen az adatokat, és utána rögtön tölthetem is?

Köszi😊

Drakula😊)))

Sikerült az elméletim!😄😄 El se hiszem😄

Baz én nem vagyok regelve torreten😞 Pedig most már igencsak érdekelne!😊

A Tomcat vs. Zero dogfajt nagyon ott van benne😊
Papirzacsi
Rólam nem is beszélve. Legalábbis azt hiszem megvan... <#idiota>

Clidey
Szerintem is így volt jó a vége. Ráadásul ott volt a slusszpoén is, amikor a kutyus beugrik a fekete limuzinba ugye... 😉

Clidey
Még szerencse hogy nekem is meg van DVD-n... 😊

Papirzacsi
Tessék , milyen jó második rész... Nem olyna húzzunk le még egy bõrt a rókáról feeling, mint a legtöbb folytatásos film,ahol ugyan az történik mint az elsõben, csak sokkal nagyobb méretekben. :-)

Papirzacsi
Csak a vége szar. Pont ami a nagy durranás lett volna, azt fújták le.:-(
De a film az valóban 10 pontos.

Clidey
Nem egy Nimitz osztályú, hanem magával a Nimitz anyahajóval mennek vissza...kis különbség. 😄

A film egyébként tényleg szuper, mivel elég régen készült, (80-as évek eleje) így a mai hálivúdi csilivilitõl abszolúte mentes, épp ezért olyan jó. Szerintem a történet se ciki... 😊

😄 Akkor kb mint a Vadászpilóták (francia top gun)😄
Az elején még látszik, hogy valami történetet is akartak beletenni, de hát ez nem jött össze😄
Viszont szépek a képek😄
Nem, sajna nem láttam😞 De ha tehetem, megnézem😊