Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia!
Ez azt hiszem, azért jött ki, mert egy Ka-7 orrcsúszójába beakadt a kötél és nem tudott leoldani.
Igen, ez kb 12-14 méter, és szerintem (mindenki szerint) eléggé f*szság, mert ennyi erõvel minden egyes balesetre vagy lehetséges balesetre kellene kiadni bulletint...
Egyébként ugyanolyan csõrölni vele, és nem is esik le másképp.

gliderpilot http://lhbc.hu

Sziasztok!
Egy kis (talán) közérdekû téma.
Az MRSZ (Magyar Repülõ Szövettség) kiadott egy bulletint, a csörlõkötelek, ill vendégkötelek használatát szeretnék szabályozni.
Jómagam nem láttam ezt az irományt, viszont a hangármesterünk elkészített egy próbaverziót.
Ahány reptéren eddig jártam, mindenhol máshogyan van a kötélvégre fogatva a szakadóbetét, a vendégkötél, és az ernyõ is.
Ennek szabályozására adták ki a buletint.
Ahogy említettem, a hangármesterünk elkészítette a hatóság által elõírt módon a vendégkötelet.
kell abba 2 méteres elõcsõ, karabíner, meg mûanyag, vagy gumicsõbe húzott drótkötéltõl kezdve minden nyavaja...
Lényeg, hogy egy kb 10-15 méteres valamit kaptunk..
Kíváncsi vagyok mi a véleményetek errõl, mi már csõröltünk vele..érdekes.

www.lhmc.hu

CONDOROZUNK addig

A sirályok tudvalevõleg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

Én már tekertem más gépekkel, de nem zavart.
Violin: ez konkrétan azért olcsóbb kint (vagyis inkább drágább itt), mert Mo-n nincs se forgalmazó (most már van), se nagyon piac (van mondjuk 3500 sportrepülõ, ebbõl szerintem viszonylag kevesen akarnak pont randolphot (a légierõ meg intézi magának.
Egyébként milyen honlapot csinálsz?
Lhmc: Én még sajna nem dugóztam nagyvassal, bár igaz, típusom sincs rá.(Csak kb. 10órám)

Brian!

Tudod mit? Itt is kinyílvánítom nagyképûségre való hajlamom, hogy belém köthes😄D
Nagyvas típust repültem! HA-5015 (még 1 hónappal ezelõtt)
Nos hát mit is mondhatnék...halad a bringa, a tömegébõl adódóan, földetérés után annyit gurul ki mint egy 747-es sugárfék nélkül, de nagyon tetszik a verda...érdekesen dugózik, de király.
Azért örülök ennek a típusnak, mert Brian-el megfogadtuk, hogy fogunk közösen nyomni egy-két távot.
Alig várom a következõ szezont!! Édes Istenem! Mi a sz*rt fogunk télen csinálni?????

www.lhmc.hu

Valahogy egy csomo dologgal ugy van, hogy kintrol rendelve es behozva sokkal olcsobb. (Egy haver szokta mondani: Amerikaban minden olcsobb, mint itt, kiveve a sajt es az ingatlan. De ki erti ezt...?)
Neizzaggya' le!<#circling><#circling>
Köszönöm a reklámot😄D
A Piraton nekem is megvoltak az interferencia csíkok, engem konkrétan nem zavartak, de gondolj bele pl ha tükörben termikelsz valakivel, és jó lenne 100%-osan látni hogy a másik gép mit csinál, hogyan mozog, akkor igencsak zavaró lehet ez a jelenség, és ebben az esetben már nem biztonságos. Ennek ellenére nekem is nagyon bejött, úgyhogy ajánlom mindenkinek😊)))

Üdv.: Szatyi

Sziasztok!
Én azért mindenkit bíztatok a polarizált lencsére!😉 Úgyhogy szerintem nyugodtan vegyétek meg Soaringpilotét😊 A tulajdonságai megegyeznek a neutral grey-ével (nem torzítja sem a színeket sem a képet), csak még emellett megszûri a polarizált fényt.
Az LCD monitorokkal/kijelzõkkel kapcsolatban annyi, hogy csak a régieken van olyan, hogy nem látszódik, és azokon is csak egy szögbõl. (most van egy új telefonom, és az volt az elsõ, hogy kipróbáltam, hogy látom-e😊) A szívárvány-effektrõl meg csak annyi, hogy az LCD-hez hasonlóan ez se minden plexin látszik, és ez is egy bizonyos szögbõl. (mondjuk konkrétan a Piráton láttam), de egyáltalán nem zavaró.
Másrészt meg szerintem bármelyik Randolph tökéletes, ha termiket akar vele keresni az ember, úgyhogy nem muszáj polarizált, csak nekem bevált.😊
Az árról meg csak annyit, hogy az amcsiból rendelt az 5000-rel olcsóbb, nem a magyar. (és ez a polarizált, mert az 28$-val több, tehát ha mondjuk barnát veszel, az majdnem 10k-val olcsóbb. És nagyon hamar megjön (asszem 9 nap volt az enyém, vagy mennyi.) Az a kár egyébként, hogy 52-es méret szinte csak aviatorból van😊
Na üdv

Értem. A Randolph Aviatornak van egy olyan rendszeresen elõálló "hibája", hogy az izzadság kikezdi a szárak anyagát, és ilyen hülye foltok jelennek meg rajta😄

Az az, amikor kijon egy adott szerkezet hibaja, akkor kiadnak ra egy bulletin-t, hogy mi a hiba, es hogyan kell javitani. (Szo szerint hivatalos kozlemenyt jelent a szo, mert a gyar adja ki.)
Pl. a 421-es Cessnak szarnyan a motorgondolak mellett faradasos repedesek keletkeznek, a gyar kiadott ra egy bulletint, hogy oda fel kell szegecselni szarnyankent egy-egy plusz lemezt, amit a gyarbol rendelsz. (Ofcourse sok-sok penzert😄)
Vagy maradjunk a vitorlaknal. A Ka-7-essel nem lehet orrcsorolni. (A gyar szerint se.)Ugyanis leoldas utan frankon beakadhat a vizszintes vezersikba, es leszaggathat a kotel a svancbol szep darabokat. (Par hete megprobaltak ennek ellenere Borgondon, es csodalkoztak, amikor leszakadt egy jokora darab a vizszintes vezersikbol. Szerencsere le tudtak szallni.)
zoliapu
Nekem igazából a Kite -ozás tetszik meg kell tanulni azért, az áruk sem vészes deszka 100 000 az ernyõ 130 000 Ft. most jön be még csak ez is magyoar oszágra biztos lesz kölcsönzõ is ahol foglalkoznak vele kis elõ képzetséggel 10 éve vitorlázok már csapatban és egyéniben is.
Jó szél😊)

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Az micsoda?😄

Es bulletinek vannak ra?😊
Parancsnokként repült ideje kb 7 óra, de repült párat hátsó ülésbõl is😄D Velem volt az ötórámon is😄 Állapot szerinti üzemeltetésû, azaz nem fogy ki belõle a repült idõ😄DD

Hany repult oraja van a szemuvegnek? Es mennyi van hatra nagyjavitasig?😄
Annak csak örülj ha nem polarizált😊 Az enyém sajnos az, de már úton van a másik😊
Még mindig áll az jánlatom: nem szeretne valaki egy sokat repült polarizált Randolph-ot?😄

Sracok... irigylem a problematokat😊
Nekem Randolph-om nincsen, mindossze egy regebbi Columbiam van, igaz nem polarizalt. Viszont felfer az amorf fejemre😊 (Es a Jak-ban haton se esett le rolam😊)
Na megrendeltem az új Aviatort High Contrast Tan lencsékkel, ráadásul eggyel nagyobb méretben mivel az elõzõ kicsinek bizonyult (nagyon kifelé hajlik a szára ha a fejemen van😊 És 5000 forinttal olcsóbban😊 Már csak el kell adni a másikat😊 Nem venné meg innen valaki?😄

A saját biztonságom megér ennyit😊

Nem miattad akarom eladni, már régebben is megfordult a fejemben, hogy veszek helyette "termiklátót"😊 De ezeket a sorokat olvasva mostmár biztos vagyok benne.

Lehet felteszem IWIW-re a hirdetések közé: Randolph Aviator napszemüveg, pilóta tulajdonostól, jó állapotban, sokat repült...
😄DDD

Köszi😊

Ha valaki megvenné a polarizált lencsével szerelt Randolph Aviatoromat, én is vennék helyette barnát😄

Üdv.: Szatyi

Amúgy vitorlázórepülõknek melyiket ajánlják? Az AGX-et vagy a High Contrast-ot?

Szia!

A repülõgép plexijén körben lehet látni egy szivárvány színû csíkot, de nem zavaró. Az LCD kijelzõk pedig csak egyetlen bizonyos szögbõl nem látszanak, a többibõl ugyanolyan jól mintha szemüveg nélkül néznéd.

Apropo murepules: 27-en es 28-an lesz a CIVA soron kovetkezo ulese Litvaniaban.
Szerintem megint jo kis CIVAkodas lesz...
http://www.fai.org/aerobatics/meetings/2007

A jovo evi ismert kotelezoket (pontosabban a javaslatokat) mar kiraktak, a 7-es csomagban van, a vitorla az utolso oldalon. Es egy darab. Nem vittek tulzasba. Advanced-bol meg van 9 is...
Magyar B-4-rol nem tudok, amugy egyszeru murepulesre es felhorepulesre meretezett gep. (A terhelhetosege sem nagy; +6,3 es -4.3 G) Inkabb olyan, mint a Pirat, csak 2 reszbol van a szarnya, meg nem standard osztalyu, es fembol van.
Korlatlanul murepulheto a Swift, a Fox, a Lo100, meg a Mu28. (A Nagyvas, es az Acro szinten csak egyszeruen murepulheto.)

(ps: tudom, hogy a Pirat mar nem felhozheto, de eredetileg az vot.)
Hali! Lenne egy kérdésem! Mit tudtok a Pilatus B-4 rõl??Korlátlanul mûrepülhetõ és van magyar tulajdonú?kösz a válaszokat!
Remelem a kollega sok sort fizetett neked ezert az elszolasert...😊
Brian89
Az a helyzet, hogy Feri bá volt a repvez, így amikor megkérdezte hogy mi a helyzet és a Marjai Tomi rávágta hogy 1100volt, akkor én kapásból mondtam h de én voltam a pilóta, szerintem négyszázon voltunk, az a hátsó ülésbõl Õ meg nyílván nem láthatta tökéletesen a mûszereket😄

Csak a klubtitkár Úr nem szerette ezt a választ szóval bukta😊

Lacika én tényleg nem akarok beléd kötni....De!!
Ilyen esetekben, amikor leszállás után a repvez megkérdezi, hogy mennyin voltatok (nyílván ernyõ nélkül), akkor szemrebbenés nélkül rá kell vágni, hogy: Dehát fõnök...ugyan mennyin lettünk volna...hát 500-on.
Dehát zsenge korodbál fogva sem lehet még ilyen irányú tapasztalatod!!!

😊))

www.lhmc.hu

Ha' mer? Nem ugrani mente' vaze'!<#vigyor2>
Brian89
hihi! hízik a májam, a mai nap én voltam az egyetlen aki eltekert😊 repültünk 1 sráccal 47 percet, úgy hogy levadásztak minket leszállójellel 1100m-rõl😞...jah, és 2,5méteres emelés volt😊)
a dolog árnyoldala, hogy nem vittünk ernyõt, így jövõ héten a hússütéshez használt tárcsa sikálásával kezdem az üzemnapot😊))

én a 76odik vagyok

__|__ ________(*)________

a ezt ma én is lerepültem 😄

__|__ ________(*)________

Clidey
Le lehet korlátozni géposztályra, igen.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Brian89
elõzõ postom alátámasztására asszem ez a lista kíválóan alkalmas😊

http://www.speedbattle.com/class.php?lang=en&class=18m&show=all&number=17&year=07

az elsõ 50kb tisztán plane packes gép😊
én vagyok a 61. összesítésben...és a 6. a széria gépek között😊))

Brian89
Hát az én véleményem a plane packrõl: az oké vagy vannak benne ugye új gépek, ennek oké hogy elkérik az árát, tényleg dolgozni kellett vele szal ezzel nincs gondom...a vicces az az, ami tegnap történt a Magyarország sceneryn: 18m-es class, tekerek, és egyszer csak látom h a srác emelkedik velem 1 körön mint állat émmeg nézek nagyokat..game után megnéztem a 18m-es gépeket és látom, hogy az összes alapjátékban lévõ gép ívelõ nélküli...a plane packben meg ott az ívelõs ventus 2cx, amivel evidens hogy simán lenyomták az ls8-at...szóval az már sztem pofátlanság, hogy ha megveszi az ember akkor külön elõnyhöz is jut...ez kb olyan mint a teveclubban vagy hasonló okos portálokon az sms küldés...
egyébként meg sztem tényleg nem éri meg megvenni azér az 1 új gépért a pp-t...személy szerint majd ha a következõben úgy találom hogy jobb gépek vannak, akkor beruházok rá, de most így ez a jantar2b nem ér nekem 10eurót...

nekem mindegyik gép tetszik

A sirályok tudvalev&otilde;leg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

Papirzacsi
Nem arról van szó ,hogy szar, hanem hogy megéri e a T.vásárlónak az az 5 gép.Mert lássuk be a 2b-n kívül nem sok szívünknek kedves gép van packban. De ezen kár vitázni, ha csak a lejárt "csinálj jobbat" dumára futja!<#ejnye1>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

csinálj jobbat

A sirályok tudvalev&otilde;leg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

cimbora inkább vedd meg a gamét,nem kerül olyan sokba

Papirzacsi
Saját kísérlet eredménye, hogy igen elrontja, ha olyan emberkével találkozol multiban ,akinek szintén ezzel a seriallal van fent a plénpakk. Függetlenül attól ,hogy használjátok e akkor a pp1-es repcsiket vagy sem. De sztem az a 10+vat juro nem olyan sok, magához a programhoz képest. A kérdés csak az, hogy megéri e, mert én mondjuk nem lettem lenyûgözve általa. :-)))

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Clidey
Miért? Olyan sok az a 10 EUR? <#szomoru1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Brian89
örülünk hogy kommenteddel emelted a fórum hangulatát, Tibike😊😊😊

Igen Lacika, történt valami...
Mióta szakszós lettél, csak bajok vannak. Nem???
Tudod szoktuk mondani: ami nem megy nem kell erõletni...
és miután megtörtént a baj ezt szoktuk mondani: Tisztelt Légügyi Hatóság!
Nem ment, nem ment, de mi erõltettük!
<#wink><#wink>
Szóval P. (nem adják ki a szakszóm) Lacika ez szerintem intõ jel😊)))

de rég írtam ide...üdv mindenkinek!

www.lhmc.hu

Brian89
Nem tudja valaki hogy mi van a speedbattle szerverrel?
egyik taskhoz sincs írva semmi a "Server Uptime:
Current Leader:
Distance Flown:
Status of the race:" részhez...szal nem lehet belépni a versenybe...ehhez képest látom az eredménylistán hogy tegnap is repültek a szerveren, holott nekem tegnap is ezt mutatta!
vmi ötlet?

Így szokott ez lenni szezon vége felé<#szomoru1>

szevasztok!
hát itt sem történik sok izgalmas dolog<#banplz>

Ujabb erdekes dolog: ezentul el lehet felejteni, hogy a bajba levot a 121,5 alapjan megtalaljak...
http://www.cospas-sarsat.org/FirstPage/121.5PhaseOut.htm

Meg joelore szolok: Randolph napszemcsibe nyugodtan, de ilyen oraba mar ne ruhazzatok be. 2009. Februar 1-tol mar legalabbis felesleges az extra funkcioja...
http://www.breitling.com/en/models/professional/emergency/index.php