5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
NoémiésSucu #4130 Részünkről törölheted az összes, a klubunkról és exklubtagunkról szóló hozzászólást. Ahogy olvastad előző írásunkban, mi is jobban szeretnénk, ha hűek maradnátok a fórum eredeti témájához. Történet lezárva, reméljük tanulságos volt.
Üdv: Sucu és Noémi
'Repülni több mint sport, több mint hivatás. A repülés szenvedély és hívó szó, mely kitölt egy egész életet..' (Adolf Galland) -
Soaringpilot #4129 Ha összefutok vele megkérdezem, szinte minden nap látom a folyosón:) -
Baluxx #4128 Kerdezd meg Szeles Papat. -
Soaringpilot #4127 Nem mondod? -
Baluxx #4126 Imaid meghallgatasra talaltak, a kovetkezo korben 7 azaz het fot vesznek fel allamis pilotakepzesre. Forras biztos, Szeles. -
Baluxx #4123 No most, hogy reagalt vegre a masik fel is, igy vegre nagyobb kepet kaptunk. (Igaz, nem a teljeset. Azt sose kapjuk meg egyetlen vitas helyzetben se.)
Nem tisztem igazsagot osztani, nem is akarok, mindossze csak annyit tennek hozza, hogy most, hogy mindenki megszolalt az ugyben, aki erintett, most igazan le lehetne zarni a vitat. (Mindenesetre a 4116-ot fenntartom. En is meselhetnek, mi olyan van nalunk, ami boki a csorom, de inkabb ott beszelem meg. Igy illik. Meg amugy is. Hol nincsenek problemak? Minden repteren akad, megoldast kell talalni.)
Harmadreszt minden temaban en szivesen latom Sucuekat, szerintem mindenki igy van ezzel. -
Baluxx #4122 Legyetek udvlovoldozve! Ooo... udvozolve:) -
Baluxx #4120 Hm. tapasztaltam neha par erdekes megnyilvanulast en is, de alapvetoen pozitiv volt veluk a tapasztalatom.
Az a gond, hogy nagyon nem igazan jo ez a 3 klub - 1 repteren allapot. Fahegyen is, LHDK-n is akadnak surlodasok, de meg tudjak oldani. Itt meg amiota tobb klub van a repteren, megy a harc.
Raadasul ossze-vissza van minden. A TVSRE nagy resze a HSE-ben van, meg Paszton, aztan ez is jelent valamit, hogy valaki, aki ebben kezdett atmegy az SZRE-hez. Ez azert (ismerve az LHSS-en uralkodo viszonyokat) durva. (Ahogy Nyiregyen mondanak: durvabb, mint a szamarszex.) -
Siraly72 #4119 és menyire igaz -
Baluxx #4116 Tudod, azert ugy kellett volna kezdeni, hogy megbeszeled veluk, es nem egybol a szennyest teregeted... nem illik. -
Baluxx #4112 Bingo. -
Siraly72 #4110 nem baj az ha visszajut
legalábbis engem nem szokott érdekelni -
Baluxx #4109 Hm. ismeros a szituacio, egyszer velem is elofordult, hogy visszajutott, amit ide felirtam. -
Siraly72 #4107 nagyon szivesen adok dobj légyszi egy mail cimet -
#4106 nah akkor ezt most összerakom :D
Condor (Download): 39.99€
Plane Pack: 10.00€
ÁFA: 7.60€
Élmény: Felbecsülhetetlen -
Baluxx #4105 Nagy kar, hogy idaig fajultak a dolgok, hogy valaki a klubjanak valtasara kenyszerul:( Pedig birtam a TVSRE-s tarsasagot.
(Tudok amugy olyanrol, aki haromszor annyit repult, mint te, es kb. akkor szakszozott le. Jo, mondjuk az fokent idojaras miatt volt.) -
#4103 58 euro az alapjáték, a 10 gép, meg az áfa -
#4102 Sirály!
nem lehetne róla szó hogy 1-2 ftr-t közzétegyetek? főleg mondjuk speedbattle szerverek taskjairól, mer azokat gyakran repülöm, szal lenne összehasonlítási alapom, a kupán nem indultam.
Nagyon elegem van már belőle hogy sosem tudok egy normális eredményt elérni és egyszerűen nem értem hogy mit csinálok rosszul:(
Köszi! -
Siraly72 #4100 Laurinyec Sanyikának köszönhetően elég jól sikerült a mai számom
SB CUPA 11 day -
Baluxx #4098 Remelem is, hogy nem adjatok fel. Meg egyebkent is. Ugy terveztem, hogy jovo nyaron huzamosabb idore letolom randa pofam Szegedre:).
Ismerek jogaszt, parat (asszony is az - csak meg nem szakosodott le), mindenesetre korbekerdezek. Nem igerem a hetvegere, de jovo hetre biztosan. -
Baluxx #4097 Imi mindent halmoz mostanaban?:) O most a Jak szazadban is a gore, meg a TVSRE-ben is?:) Amugy latom erdekes dolgok tortennek a szandai reten. Olvasom a honlapon, hogy a vontatogepet a SZRE-tol berlitek?? Mi lett a Fox-Golffal? (Marmint HA-SFG.) -
#4096 ha szeretnél velünk repülni akkor csak 1 eredeti condor kell...ha ez megvan akkor szólj h mikor nyomhatjuk:D -
#4093 ha pl veletek szeretnék repülni condorban, plane pack nem kell? :o
Mert kicsit drága lenne már 58euróért :\ -
Siraly72 #4091 Sporttársak!
nincs köztünk jogász aki estleg jogilag egy kicsit ezekbe a dolgokba belelát?
mert egyre rosszabb a helyzet a repülőtereken
szorongatják ,ellehetetlenítik a klubok működését egyes emberek a joghézagok kihasználásával,ez senkit nem zavar?lehet én vagyok a naív?
használjuk már ki mi is a joghézagot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Siraly72 #4090 és a 2010-es férfi vb
azt sem feljtsük el -
Siraly72 #4089 verseny lesz mégha vért izzadunk is
van olyan szegedi volt klubtársam aki azt szertné ezt ne tudjuk megrendezni ,de mi kézzel lábbal ha kell megrendezzük ehhez kell mondjuk segitség a többi klub részéröl is ,nem konrkétan fizikailag
-
Baluxx #4085 Az. Van valami fejlemeny? -
Siraly72 #4083 ez van
az egész ország egy nagy kuplerály -
Baluxx #4082 A sajat helyzetuket se tudjak tisztazni... mit varsz igy? Focistadionokra, meg Foci-EB palyazatra van penz... -
Baluxx #4081 Segitek: Demjan es a budaorsi lakoparkok. Ott pont ez folyik. Odaepitettek a Koerberki lakoparkot, aztan sajnalkoznak, hogy "sajnos a repter mukodesevel szamolni kell kesobb is."
-
Siraly72 #4080 kiváncsi vagyok az MRSZ mikor ébred már fel
sorra rugják ki az egyesületeket a repterekről,ök meg csak ülnek némán
akkor minek vannak? -
Soaringpilot #4079 A szolnoki reptér hálistennek jó nagy kiterjedésű, a fő pálayirány a 01/19, de keresztben is le lehet rá szállni a szabályzat szerint. Én inkább a reptér köré épülő bevásárlóközpontok miatt aggódom, ebben az országban már az is előfordulhat, hogy valami önjelölt kiskirály kisajátítja magának a rétet és épít rá valami koplexumot... -
#4078 hogy egyik drága oktatómat idézzem, Foka típus repülés kérdésében! (és itt szerintem az elv a lényeg)
A Foka egy versenygép, annak idején több száz órát repült embereknek találták ki, tervezték meg...attól hogy eltelt 30 év, a fizika nem változott meg, ugyanúgy bele lehet halni ha hülye hozzá az ember...
(ha jól emléxem Neki annak idején 80óra Pirát, és azelőtt kitudja mennyi 2üléses óra után adták oda)
szal én végülis egyetértek a dologgal, nem szeretnék beledögleni a reptechnikai tudásom hiányába...bár tény hogy nagyon szép kis gép, jó lenne már vele repülni:)
reptér: én mindig úgy irígylem a videókon a nagy magyar reptereket, amik a pusztaság közepén vannak, olyan igazi reptér feelingjük van:D...Miskolcon heringes doboz feelingem van, most úgy néz ki a reptér hogy küszöb előtt 20m-rel villanyoszlop, balra vasút(villamosított persze) jobbra rengeteg fa meg a hangár...volt eddig, de a hangár után már ugye most út lesz majdnem a pálya teljes hosszában...de a 16os pálya felől sem jobb a helyzet, ott a szirmabesenyői utcák nőnek ki gombamódra a földből, házakkal, villanyoszlopokkal stb... -
Soaringpilot #4077 Nálunk nincs ilyen min. órás rendszer, itt a pilóta teljesítménye alapján adnak oda egy új típust. -
Siraly72 #4076 úgy ahogy mondod -
Baluxx #4075 Jah. Es hiaba vernenk a balhet a Kossuth teren, mint ahogy a gazdak szoktak (tenyleg, a "traktorral behajtani tilos" tabla nem vonatkozik a szallitokocsikra:) ), az emberek 90%-a azt mondana, hogy "pfo, uri huncutsag"
:(
Emelkedik az orvosi dija (mashol a toredeke, meg a CPL orvosi is), ellehetetlenitenek minket, a sport allamtitkarsag nagyivben sz.rik a fejunkre, a murepulo keretnek ket ki..ott gepe van, ha egyiket megzuzzak, nincs gep (a lengyeleknek bezzeg 5-6 van, csak a keretnek)
Focistadionra bezzeg koltenek. (Mifelenk is felujitjak a stadiont, pedig a csapat lof... helyen van. Es nem a stadiontol jatszanak jol/rosszul.)
Ebben az orszagban nincs igazsag. Welcome to the North-Balkan's People's Republic:( -
Baluxx #4074 Ez a "minimalis ora alatt nem adunk neked gepet, orulj hogy repulhetsz ezzel es pofa be" cimu nepi jatekot en megertem. Nem egy repello tort mar ossze, mert keves gyakorlatu pilota kezebe kerult.
En hogy oszinte legyek, a C vizsgasnak se adnam a Piratot. Nem azert, mert irigylem tole, hanem azert, mert a Pirat egy kicsit kenyes repello. Eloszor tanuljon meg az illeto egy olyan ketuleses geppel repulni (oktatoval), ami mar igenyesebb, mint a Gobe, de a hatul ulo szemely azert szolhat, ha tul alacsony sebivel akarna az illeto tekerni pl.
Erre egy kivalo gep a Nagyvas. Raadasul a delikvens megszokja, mire valo az ivelo, ezert azt is tudja gyakorolni.
Cobra is odafigyelest igenyel, nem egyet vertek oda itthon is.
PIK-20-asrol ugy emlekszem, hogy 100 ora valami ivelossel. (pl. Kisvas.) Nem haszontalan, aszondjak "ideges" egy repulo. De ha kiismerik, jol lehet tolni vele. (Meg ido kell ahhoz is, hogy az ember beleszokjon az ivelovel+ballasztal valo nagyobb teljesitmenyek repulesere.)
Jantar3-as meg standard gep. Mi a francot keresne rajta ivelo?:)
Egy klasszikus hasonlattal elve: Mi folyik Miskolcon? Amugy is szuk volt az a repter, most minek meg jobban szetb.szni? -
#4073 jah a repterünkről meg annyit, hogy nálunk meg elkezdték felásni a fél repteret, merthogy a 34es pályával párhuzamosan műutat építenek, szal kb 200m széles sávon marad a reptér...szegény 32-es Góbé most lesz harmadszor menetkészre összerakva (3ször törték már össze), lelki szemeim előtt meg látom a negyediket ahogy a B vizsgás kötélszakadás után, hely hiányában felakad az ipari park egy kéményére...
szal a kib@szott önkormányzatból már nekünk is nagyon elegünk van:@ -
#4072 Te most kisCirrusról beszélsz? hát azért az szerintem jóval dúrvább gép 1 pirátnál:D az STD3 Jantarnak sincs ívelője, mégis az utolsó előtti gép nálunk a soklépcsős palettán, szal ez nem nagyon mérvadó...
amúgy nemtudom arra fele hogy szokás, de nálunk úgy néz ki a dolog, már amennyit tudok, hogy: idéntől 40 óra a Pirát, én koszorúra kaptam csak meg! 80-ról 100-ra emelték a Foka-5-öt, a Cobra egy 150es befejezett Foka távhoz van kötve, a Jantarról meg a Pik20ról nemtudok konkrétan sokat, de 200 óra alatt egyik sem játszik...
szal azért 1 kicsit más az értékrend nálunk asszem:) -
Siraly72 #4071 egyenlőre ez csak egy ideiglenes intézkedés
a per végéig
nézd meg mi folyik itt ebben az országban
mindent megmagyaráz