Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez azt hiszem, azért jött ki, mert egy Ka-7 orrcsúszójába beakadt a kötél és nem tudott leoldani.
Igen, ez kb 12-14 méter, és szerintem (mindenki szerint) eléggé f*szság, mert ennyi erõvel minden egyes balesetre vagy lehetséges balesetre kellene kiadni bulletint...
Egyébként ugyanolyan csõrölni vele, és nem is esik le másképp.
gliderpilot http://lhbc.hu
Egy kis (talán) közérdekû téma.
Az MRSZ (Magyar Repülõ Szövettség) kiadott egy bulletint, a csörlõkötelek, ill vendégkötelek használatát szeretnék szabályozni.
Jómagam nem láttam ezt az irományt, viszont a hangármesterünk elkészített egy próbaverziót.
Ahány reptéren eddig jártam, mindenhol máshogyan van a kötélvégre fogatva a szakadóbetét, a vendégkötél, és az ernyõ is.
Ennek szabályozására adták ki a buletint.
Ahogy említettem, a hangármesterünk elkészítette a hatóság által elõírt módon a vendégkötelet.
kell abba 2 méteres elõcsõ, karabíner, meg mûanyag, vagy gumicsõbe húzott drótkötéltõl kezdve minden nyavaja...
Lényeg, hogy egy kb 10-15 méteres valamit kaptunk..
Kíváncsi vagyok mi a véleményetek errõl, mi már csõröltünk vele..érdekes.
www.lhmc.hu
A sirályok tudvalevõleg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik
Violin: ez konkrétan azért olcsóbb kint (vagyis inkább drágább itt), mert Mo-n nincs se forgalmazó (most már van), se nagyon piac (van mondjuk 3500 sportrepülõ, ebbõl szerintem viszonylag kevesen akarnak pont randolphot (a légierõ meg intézi magának.
Egyébként milyen honlapot csinálsz?
Lhmc: Én még sajna nem dugóztam nagyvassal, bár igaz, típusom sincs rá.(Csak kb. 10órám)
Tudod mit? Itt is kinyílvánítom nagyképûségre való hajlamom, hogy belém köthes😄D
Nagyvas típust repültem! HA-5015 (még 1 hónappal ezelõtt)
Nos hát mit is mondhatnék...halad a bringa, a tömegébõl adódóan, földetérés után annyit gurul ki mint egy 747-es sugárfék nélkül, de nagyon tetszik a verda...érdekesen dugózik, de király.
Azért örülök ennek a típusnak, mert Brian-el megfogadtuk, hogy fogunk közösen nyomni egy-két távot.
Alig várom a következõ szezont!! Édes Istenem! Mi a sz*rt fogunk télen csinálni?????
www.lhmc.hu
A Piraton nekem is megvoltak az interferencia csíkok, engem konkrétan nem zavartak, de gondolj bele pl ha tükörben termikelsz valakivel, és jó lenne 100%-osan látni hogy a másik gép mit csinál, hogyan mozog, akkor igencsak zavaró lehet ez a jelenség, és ebben az esetben már nem biztonságos. Ennek ellenére nekem is nagyon bejött, úgyhogy ajánlom mindenkinek😊)))
Üdv.: Szatyi
Én azért mindenkit bíztatok a polarizált lencsére!😉 Úgyhogy szerintem nyugodtan vegyétek meg Soaringpilotét😊 A tulajdonságai megegyeznek a neutral grey-ével (nem torzítja sem a színeket sem a képet), csak még emellett megszûri a polarizált fényt.
Az LCD monitorokkal/kijelzõkkel kapcsolatban annyi, hogy csak a régieken van olyan, hogy nem látszódik, és azokon is csak egy szögbõl. (most van egy új telefonom, és az volt az elsõ, hogy kipróbáltam, hogy látom-e😊) A szívárvány-effektrõl meg csak annyi, hogy az LCD-hez hasonlóan ez se minden plexin látszik, és ez is egy bizonyos szögbõl. (mondjuk konkrétan a Piráton láttam), de egyáltalán nem zavaró.
Másrészt meg szerintem bármelyik Randolph tökéletes, ha termiket akar vele keresni az ember, úgyhogy nem muszáj polarizált, csak nekem bevált.😊
Az árról meg csak annyit, hogy az amcsiból rendelt az 5000-rel olcsóbb, nem a magyar. (és ez a polarizált, mert az 28$-val több, tehát ha mondjuk barnát veszel, az majdnem 10k-val olcsóbb. És nagyon hamar megjön (asszem 9 nap volt az enyém, vagy mennyi.) Az a kár egyébként, hogy 52-es méret szinte csak aviatorból van😊
Na üdv
Pl. a 421-es Cessnak szarnyan a motorgondolak mellett faradasos repedesek keletkeznek, a gyar kiadott ra egy bulletint, hogy oda fel kell szegecselni szarnyankent egy-egy plusz lemezt, amit a gyarbol rendelsz. (Ofcourse sok-sok penzert😄)
Vagy maradjunk a vitorlaknal. A Ka-7-essel nem lehet orrcsorolni. (A gyar szerint se.)Ugyanis leoldas utan frankon beakadhat a vizszintes vezersikba, es leszaggathat a kotel a svancbol szep darabokat. (Par hete megprobaltak ennek ellenere Borgondon, es csodalkoztak, amikor leszakadt egy jokora darab a vizszintes vezersikbol. Szerencsere le tudtak szallni.)
Jó szél😊)
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
Még mindig áll az jánlatom: nem szeretne valaki egy sokat repült polarizált Randolph-ot?😄
Nekem Randolph-om nincsen, mindossze egy regebbi Columbiam van, igaz nem polarizalt. Viszont felfer az amorf fejemre😊 (Es a Jak-ban haton se esett le rolam😊)
😄DDD
Ha valaki megvenné a polarizált lencsével szerelt Randolph Aviatoromat, én is vennék helyette barnát😄
Üdv.: Szatyi
A repülõgép plexijén körben lehet látni egy szivárvány színû csíkot, de nem zavaró. Az LCD kijelzõk pedig csak egyetlen bizonyos szögbõl nem látszanak, a többibõl ugyanolyan jól mintha szemüveg nélkül néznéd.
Szerintem megint jo kis CIVAkodas lesz...
http://www.fai.org/aerobatics/meetings/2007
A jovo evi ismert kotelezoket (pontosabban a javaslatokat) mar kiraktak, a 7-es csomagban van, a vitorla az utolso oldalon. Es egy darab. Nem vittek tulzasba. Advanced-bol meg van 9 is...
Korlatlanul murepulheto a Swift, a Fox, a Lo100, meg a Mu28. (A Nagyvas, es az Acro szinten csak egyszeruen murepulheto.)
(ps: tudom, hogy a Pirat mar nem felhozheto, de eredetileg az vot.)
Csak a klubtitkár Úr nem szerette ezt a választ szóval bukta😊
Ilyen esetekben, amikor leszállás után a repvez megkérdezi, hogy mennyin voltatok (nyílván ernyõ nélkül), akkor szemrebbenés nélkül rá kell vágni, hogy: Dehát fõnök...ugyan mennyin lettünk volna...hát 500-on.
Dehát zsenge korodbál fogva sem lehet még ilyen irányú tapasztalatod!!!
😊))
www.lhmc.hu
a dolog árnyoldala, hogy nem vittünk ernyõt, így jövõ héten a hússütéshez használt tárcsa sikálásával kezdem az üzemnapot😊))
__|__ ________(*)________
__|__ ________(*)________
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
http://www.speedbattle.com/class.php?lang=en&class=18m&show=all&number=17&year=07
az elsõ 50kb tisztán plane packes gép😊
én vagyok a 61. összesítésben...és a 6. a széria gépek között😊))
egyébként meg sztem tényleg nem éri meg megvenni azér az 1 új gépért a pp-t...személy szerint majd ha a következõben úgy találom hogy jobb gépek vannak, akkor beruházok rá, de most így ez a jantar2b nem ér nekem 10eurót...
A sirályok tudvalevõleg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Mióta szakszós lettél, csak bajok vannak. Nem???
Tudod szoktuk mondani: ami nem megy nem kell erõletni...
és miután megtörtént a baj ezt szoktuk mondani: Tisztelt Légügyi Hatóság!
Nem ment, nem ment, de mi erõltettük!
<#wink>#wink><#wink>#wink>
Szóval P. (nem adják ki a szakszóm) Lacika ez szerintem intõ jel😊)))
de rég írtam ide...üdv mindenkinek!
www.lhmc.hu
egyik taskhoz sincs írva semmi a "Server Uptime:
Current Leader:
Distance Flown:
Status of the race:" részhez...szal nem lehet belépni a versenybe...ehhez képest látom az eredménylistán hogy tegnap is repültek a szerveren, holott nekem tegnap is ezt mutatta!
vmi ötlet?
hát itt sem történik sok izgalmas dolog<#banplz>#banplz>
http://www.cospas-sarsat.org/FirstPage/121.5PhaseOut.htm
Meg joelore szolok: Randolph napszemcsibe nyugodtan, de ilyen oraba mar ne ruhazzatok be. 2009. Februar 1-tol mar legalabbis felesleges az extra funkcioja...
http://www.breitling.com/en/models/professional/emergency/index.php