Vitorlázórepülés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bens
apám is falkéval repül, csak ezért gondoltam h ilyennel tanulok meg én is.
amúgy podiék tök jó fejek, szeretek tõlük tanulni.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Podieknal?😊
(Amugy meg miert egybol Movit? Nem jobb eloszor egy vitorla szakszo, es utana? - Kevesebb orabol kijon, es azert jobban jarsz.)
Basszus, nem tudtam lerepüni a SB 2. távját 😞

__|__ ________(*)________

bens
van itt valaki aki itt tanul/tanult repülni?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Szerinted alaptalanul rohog rajta egesz LHTL, LHGD, LHBS, LHNY?😊
Szelnyiras alt. zivinel gyakori, zivinel meg nem repulunk😊 (Amugy a procedura stimmel.)
Nagygepnel meg szinte mindenhol azonnal atstart, es nem sz.rozunk semmivel.
A szélnyírás a szél sebességének és/vagy irányának drasztikus megváltozását jelenti. Nem feltétlenül fog a gép megmerülni, pl ha hirtelen megnõ a szembeszél erõssége, ilyenkor picit megemelkedik. Ez akkor veszélyes, ha a pilóta az emelkedést észrevéve azonnal fejrenyomja a botot, és pár másodperc múlva megszûnik a szélnyírás. Az ilyenekbõl szokott lenni a küszöb elõtti földbe fúródás. De még ennél is veszélyesebb, ha a szembeszél hirtelen hátszélbe furdul, és még az erõssége is megnõ. ilyenkor viszont drasztikusan elkezd süllyedni, és a belerántás csak ront a helyzeten. Ilyenkor vitorlánál azonnal féklap be, és botot úgy hagyni ahogy volt, se belehúzni se belenyomni nem szabad, mivel a szélnyírás általában nem tart tovább pár másodpercnél. Nagy gépen nem tudom hogy mûködik, de gyanítom hogy ott se nagyon nyúlkálnak a bothoz, hanem azonnal fullgáz, és várják a jószerencsét😊

a kettes photoshoppal van átdolgozva
a 3-as pedig panasonic lumix

A sirályok tudvalevõleg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

Azért nekem is voltak szimulátoros húzásaim. Emlékszel Zacsi? "CS, balról"...
😄DD

Az átsratolás után meg úgy felrántotta, hogy azt hittem azonnal átesik😊

Szélnyírás-szélnyírás-szélnyírás - futó be- fél perces sípolás - futó ki😄

Papirzacsi

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot, kicsit fáziskésésben vagyok (mint mindíg).😊))
Én ezt az árvízkárosultat ismerem személyesen is! (Nem is vagyok rá büszke). Az egyik "barátom" példaképe.
Nem kell, hogy kifejtsem a véleményem, egybecseng a tiétekkel.
Áááá...mégis. Valóban kevés neki az 5 igazolvány kép, bár tagadhatatlan, hogy mivel repülget (csúszkál az égen) lehet valami minimális tudása, de még ezzel sem lenne baj. A probléma az arányokkal van, mert a kolléga Úr úgy érkezik meg egy-egy repülõtérre, mint ha maga Jurij Gagarin lenne.
Ám nekem az is feltûnt hogy mindíg ül mellette egy oktató is. (én ha oktató lennék még ha abból élnék is..megválogatnám ki mellett mutatkozom..na mind1)

A személyes véleményem az, hogy a kegyelmes Úristen irgalmazzon annak aki a ciprusi nyaralására emögé az ember mögé ül be.

www.lhmc.hu

A sirályok tudvalevõleg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

ez az igazi repülésegykettõháromnégy

az elöbb említett barátunk a multkor volt itt a reptéren ugyanabba a ruciba amit itt említettek a kolégákÕ az szerintem kitaláljátok melyik

ajjaj<#vigyor5>

A sirályok tudvalev&otilde;leg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

Azért olyan régóta nem repülök, csak nemzetin ismertelek meg idén<#vigyor5><#vigyor5>

gliderpilot http://lhbc.hu

elõfordul,hogy ismersz mert kb fél évet repültem ott csabán
mikor itt levoltunk korlátozva 50 méterre
és elég sok versenyen is voltam ott kisegítõ

A sirályok tudvalev&otilde;leg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

Én tudom, lehet, hogy nem tudod, ki vagyok, de ismerlek.😊 Azért kérdeztem, hogy úgy kérdezed, mintha kezdõ lennél? (vagyis hogy egy kezdõnek mit mondanánk)

teljesen kezdõ vagyok

kb 18 éve repülök vitorlázórepülõvel<#duhos2>

Ha egy motoros gép mögé kötöd magad😊
Vagy egy új kezdõ szemszögébõl kérdezed?

Kimesz az elso utadba eso repterre, ott elkapod az elso embert, es kozlod vele eme kivansagod. En igy csinaltam😊
Hegy? Eleg oda egy dombocska is.😊 (ld. Fahegy-Sorrento)
tényleg ,hogyan lehet vitorlázórepülõvel elkezdeni repülni?

buliban vannak

Csak egy "hegy" kell hozzá <#hehe>

Mi az hogy mi az a lejto?😊 Van jo nagy szel, odareppensz a lejtohoz, oszt' irod rajta a nyo'casokat.
Na mi van gyerekek, elfogyott a lendulet?<#pias>
mi az a lejtõ?<#gun>

Meg ha van kozelben lejto<#banplz>
hát igen a motoros repülés az igazi ,mi csak akkor tudunk repülni ha fúj a szél<#mf2>

Majd utananezek😊 Flecso valamelyik kollegajanal talan megvan.
Majd jövõre remélem gyûjthetem majd énis a 3óra alatt a 3órámat😄

Az a jó, amikor 4 óra alatt 4 óra repült idõ gyûlik össze😄 Tehát ideális esetben idõtartamból, nem pedig iskolakörökbõl😄

Basszus 4 óra alatt 40 hsz. 😄
Volt amikor 2 hétig 1-2.

Papirzacsi
Nem tudom neked megválaszolni. :-)))

Pfu, ezzel az a gaz, hogy Godollon nem voltam mostanaban, nem tudom, hogy kinn van-e meg. (Nyiregyen nincs, Budaorson meg allitolag Fedo leszedte, mert hat "megiscsak odaviszi a penzt" - allitolag a lapon szereplo egyen hatarozott kovetelesere. De ebben nem vagyok biztos.)
Az egyik most vegzos nyiregyi srac iwiw lapjan van egy erre valo utalas, miszerint: "17 minutes experience on 737NG full motion lavatory😄"
Papirzacsi
Te pedig felteszed jól elérhetõ helyre, mert én is kíváncsi vagyok rá. :-D

CDR = Commander, mert a fonok ur repulogep-parancsnok pilota! 😊
A most vegzos nyiregyi evfolyam egyszer kirohogte ot egy "virtualis legitarsasag" (tudod, amikor par FS-es gyerek osszeall, aztan ugyanugy repulnek az FS-el, mint egy valodi legitarsasag) foruman, hogy azert nem kene, es volt ra egy-ket felhaborodott valasza. (Ossze van gyujtve a "best of" egy 50 k-s txt fajlban)
Amugy a srac iwiw lapja regebben magyarul volt (ez volt kinyomtatva, es kiteve) csak angolra cserelte, mert a szovegeken "derult" a fel magyar rep. tarsadalom. (Amugy most is😄) Ja meg a csodas egyenruhajan (regebben narancssargaval jart), amit nem atallottak "kukasruhanak" belyegezni.
amugy dzsepit mi a sz..nak tett ki az asztalra? Jovan, az egyetemen en is inkabb a vit. elmeletet bujtam telen, mert jobban lekotott, mint az eloadasok, de ez azert tulzas.
Ja, hat az lof...
Papirzacsi
Nem volt mit elfogadni. Egy vagy két félévet járt hozzánk. Akkor pedig még nincs olyan amit el lehetne fogadni.Mondjuk nála meg fõleg. :-D
De egyébként annyira jellemzõ volt a gyerekre, hogy az asztalra jól láthatóan mindig ki volt téve egy jeppesen vagy vmi. Számtech zh-ra pl abszolút elengedhetetlen. :-D

Beszelgetni?😄 Ej-ej... telen nem dolgozunk?😊
H.Z.? O most vegzett Vadkeleten. Mondjuk azt nem ertem, hogy miert pont most... nem fogadtak el neki semmit se a BME-rol? (Matekra meg mechara gondolok)
Lehet, hogy most mindenki bepánikolt a tél leheletétõl, és legalább beszél a témában😄 Én legalábbis igen. Már a reptérre is csak beszélgetni tudok kijárni😞😊

Papirzacsi
H.Z. De nem biztos, hogy az õ évfolyama, de nagy haverok.A srác tõlünk a közlekkarról ment át nyíregyre. TAvaly voltunk lengyelben a nyíregyi hallgatókkal. Egész normális srácok voltak, ezt a srácot, és fligit kivéve, akik mindig egy külön társaságot alkottak.:-O

Zacsi, kire gondolsz?😊 (Bar van egy sejtesem...de azert egy monogramot pliz😊)
Igen, igen az a Fligi, egy darabig oktatta egy cimboram Vadkeleten, aztan egy helyen dolgoztunk egy ideig LHTL-en, kesobb o elment egy ceggel odebb(okokat nem reszletezem, hallomasos dolgokat nem adok tovabb), aztan most a munkaja mellett a Malevnal felvetelizik. Aztan amennyire vontatottan halad most a Malev felveteli eljarasa, gondolhatod...