5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Baluxx #4309 Beszelj Gorka Ewaval. O a Vadkeleten a repulosok tanulmanyi felelose. (42/599-400, 2473-as mellek.) Vagy Szeles Papaval. (Szelestey Gyula)
Ponthatar az mindig azoktol fugg, akik oda jelentkeznek. Iden 7 hely lesz (akarki akarmit mond, annyi lesz), szoval nem lesz olyan huzos, mint tavaly. (2006-ban 6 hely volt, akkor volt 140 a hatar, 2007-ben volt 4 helyre 143) Most van ez a 480 pontos cucc, becsulni se lehet. A 460 tuti. Tehat 2 emelt szintu, es 95%-ra megirva. Legalabb.
Abba gondolj bele, hogy tavaly az is megkapta a max. pontot, aki 90%-ot irt, meg az is, aki 100%-ot. Most aki 90%-ot ir, az 90 pontot kap. Ha valaki 90%-ot ir mind a kettobol emelt szinten, akkor 440 pontja lesz, igy azok jutnak be, akik 1-2%-al jobbat irtak. Tehat eros lesz a verseny.
Masik: azt irod a jelentkezesi lapra, hogy kozlekedesmernoki - legikozlekedesi hajozo szakirany
(most mar igy hivjak), amugy nem csak logisztika van, hanem repulogepszereloi. Ugyanolyan, mint a pilota, csak nem CPL-t kapsz, hanem szerelo szakszot, mert nyaron szerelos gyakorlatok lesznek. Olyan, mint a regi "uzemfenntarto" szak. -
#4308 sziasztok! beszéltem Vadkelettel, hát ez a nő...aztmondta h tavaly 130vmennyi volt a határ...inkább nem mondtam Neki semmit...nem tudtok 1 ponthatárt becsülni? lehetőleg vki akinek van vmi belső infója...
amúgy erre hogy kell jelentkezni? mer ugye a felvételi lapba csak szakot lehet írni, ez meg szakirány...logisztikára meg kösz de inkább nem mennék:) -
Baluxx #4307 Nalunk is ez van:)
Most meg majd 4-ig voltak cumok. De jo lenne egy sajat bringa...megtekertem volna oket:)
Bagolyrol: mi mindannyian ertesultunk rola, de a media valahogy lesz.rja, hogy mi van.:( Kapjak be. -
gliderpilot #4306 Sziasztok!
Az lhbc.hu-n olvashatjátok Bagoly beszámolóját a világbajnok repüléséről. (Csak ha még nem értesültetek róla.) Különben mifelénk is egyik nap gyönyörű időnk van, aztán másnapra zárt felhőzet. Ez váltakozik. -
Baluxx #4305 Nalunk volt egy valagnyi. Csak ugy tombolt a jo ido. De keso delutanra megint zart felhozet lett... -
Baluxx #4303 Nagyon beleszerelmesedtel ebbe a reklamba Lanti bacsi:D
Amugy tele volt ma az eg kumuluszokkal. Meg 15 ora utan is. Legalabbis errefele. Feletek is? -
Baluxx #4301 Fiuk, ha megremeg kezemben
E dus neduvel telt pohar
S a ven Kaszas gepem szarnyanal
Mar vegoramra var,
Ne sirjatok, elrendelem mar reg
A tort, mit ertem uljetek,
S ha megis elmennek kozuletek,
Fiuk!
Ne sírjatok. Repuljetek! -
Soaringpilot #4300 A neten fellelhető összes cikk navigátort említett.
Mostmár tudjuk: Lükő Zsolt főtörzsőrmester hunyt el:(( -
Baluxx #4299 Minyon nincs navigator. Van gepparancsnok, masodpilota, meg fedelzeti technikus. -
Soaringpilot #4298 A legutolsó hír szerint amit olvastam a navigátor szenvedett halálos balesetet:( -
Baluxx #4297 Hat most egy ideig nem lesz az, hogy haversagbol elviszunk valakit... Ugyanis aki a szemelyzeten kivul volt, az elvileg nem lehetett ott. Reptechnikai jellegu feladatnal nem lehet senki se elvileg a rakterben.
Basszameg!! Sejtem, hogy kik lehettek, mert egy cimbora nemreg kerult at Minyora, es meg nem volt ejszakaija... Basszameg!! -
Soaringpilot #4296 A legfrissebb hírek szerint 4 katona volt a gépen. Kettes súlyosan, egy könnyebben sérült, egyikük viszont életét vesztette:(( Én is nagyon remélem, hogy nem fogok ismerős neveket hallani:(( -
Baluxx #4295 Minyo, az ott levo MG-s placcra, ahova ki szokas telepulni. Tobb informacio nyema. Ketten megvannak, megserultek, de ugy nez ki vannak meg es ejszaka a kutato-mentosok nincsenek mindig a helyzet magaslatan... bar most nincs olyan rossz ido, talan megtalaljak idoben a tobbit.
(Csak ne a barataim legyenek azok...tul nagy mar a marvanytabla.) -
Baluxx #4294 Nem fujom fel, csak tudom, mi megy ott, es ilyesmi forumbeiros tapasztalatom nekem is van sajnos.:( Nem reszleteznem, ha nem baj. Lenyeg az, hogy ezekben az idokben nyugi legyen. -
#4292 aranyos gép :) -
gliderpilot #4291 El tudom képzelni... -
Soaringpilot #4290 Én nem akarok elmélyíteni semmilyen vitát, szerintem te kezded egy kicsit felfújni... -
Baluxx #4289 LHKE-n szerintem Pinyoek nagyot neztek, hogy mi a sz.t keres itt ez a sok turista:D -
gliderpilot #4288 Sajnos pedig az ellenségeskedés, irigykedés nagy magyar jellemvonás. Az csak jó, hogy itt nem ennek lehetünk tanúi.
Viszont lássátok, csodáljátok: Az LHBC honlapon egy cikk, és egy kis videó arról, hogy nálunk is leszállt a legnagyobb repülő! (ami a csabai csíkon leszállhat)
Na elég szenzációhajhász volt a beharangozóm?:D
Tehát: lhbc.hu -
Baluxx #4287 Jol van, mert nem kene neked is elmelyiteni a HSE/SZRE/TVSRE vitat.
Egyszer ott le kene mindenkinek ulnie a Kanyarban es tartani egy "bekepipa sorozest". Nagy a veszely, (ld. LHUD), ossze kell fogni, nem pedig egymasra mutogatni. -
Soaringpilot #4286 Pedig nem az akart lenni Csak simán meglepődtem, hogy ilyen színvonalas meghívót kaptam a közgyűlésre -
Baluxx #4285 Orulok neki, de mindenesetre ne igy ird be, mert esetleg ezt egyesek celzasnak veszik -
Soaringpilot #4284 Képzeljétek!
Ma megkaptam a Szolnoki Repülő Egyesülettől az első meghívót, hát el vagyok ájulva! Ilyen színvonalas, nyomdában készült, versidézettel ellátott meghívót eddig repülő egyesülettől még nem láttam, csak a ballagási meghívóm hasonlított hozzá:)) Meg vagyok nyugodva, hogy jó klubba léptem be -
Baluxx #4283 Hetvegen mintha lett vona a Dunantulon egy kis zivi... -
Soaringpilot #4282 Valamelyik évben még zivatar is volt februárban, ami azért ritkaság:D -
Baluxx #4281 Szerintem, ha most kitoltuk volna a bringakat, lazan lehetett volna nyomni egy fel-egy orat.
Felenk is uvoltottek a cumulusok:) Bezzeg juliusban alig voltak:D -
#4280 tegnap jó vihar volt -
Soaringpilot #4278 Ma felénk is ilyesmik voltak. Csak legyenek nyáron is, jó sokan:)) -
gliderpilot #4277 Sziasztok!
Ma elég szép felhők voltak felénk, csak hogy a témához csatlakozzak
Természetesen mint mindig, most is Románia fele van a szebb idő:D -
#4276 Itt valami nagyon nem stimmel. Most akkor ki hazudik? Ugyanis itt tényleg ~650 millióról beszélnek, itt viszont már "csak" ~138 milliót említenek. Ez aztán az árleszállítás! :-D
Akár így akár úgy, én nem adnék egy lyukas garast se ezért a szarért, mégha vihornya orra van, akkor se. :-P -
#4274 ha már a földön is vitorlázni akartok, kicsit nagyobb sebességgel:
Acabion GTBO
650 millió Ft
-
#4273 Tessék, egy kisebb felhőlexikon. -
Soaringpilot #4272 Ez egy fejlődő Cumulus Congestus - tornyos gomolyfelhő:) Ha továbbfejlődik, lesz belőle a Cumulonimbus - zivatarfelhő. -
#4271 -
Soaringpilot #4270 Pedig esküszöm nem néztem meg a kép nevét:D
Általában rossz, mert eltakarja a Napot, és így nem lesz elég hőenergiája a felszínnek ahhoz hogy termikeket indítson el. A tiszta kék ég és a hűvös reggel a legjobb, főleg hidegfront után két három nappal. -
#4269 jól tudtad, altocumulusok, kép nevében is benne van, kecskemét felett is ilyenek voltak ma.
ez jó vagy rossz? :D -
Soaringpilot #4268 Majd belejössz te is:)
Amúgy nem biztos hogy eltaláltam, mert 100%-ig én is csak a Cumulust ismerem fel:DD Na meg a zivatarfelhőt:D De szerintem ezek altocumulusok:) -
#4267 kicsi vagyok én még ehhez:) -
gliderpilot #4264 Ne is mondjátok! Mondjuk nálunk kicsit kellemetlen szél volt.
Láttátok a Légcsavar 2-t?:D Van egy új műsor Lég-tér névvel az M1-en, neten meg lehet nézni, eddig 2 rész van. (Hátha valaki nem olvassa az indexet).
Valahogy kicsit olyan érzésem van vele kapcsolatban, hogy valakinek az ismerősének az ismerőse a két műsorvezető, akiknek nem valami nagy a gyakorlatuk, de gyorsan be kellett tenni őket valahova. De lehet, hogy csak én érzem őket kezdőnek a szakmában:) Különben nem lenne rossz (bár nekem a Légcsavar jobban bejött), csak pl az első két részben is voltak már átfedések, erre azért figyelhetnének szerintem. -
Soaringpilot #4263 Ezek altocumulusok.