Vitorlázórepülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De amugy, ha nem felelsz meg, akkor nem mindig 10 milla a koltseg, mert nyiregyen ketfele fizetos rendszer letezik, van egy teljes kepzes (CPL/IR/ME + ATPL elmelet + MCC szimulator) az 10,5 millio. Az 195 ora. 140 ora repuloben + 55 ora szimulator. Van egy olyan lehetoseg is, hogy elvegzed a fosulit fizetosen, es csak a PPL-ert fizetsz, mert az a lenyeg, hogy a PPL legyen meg neked masodev vegen.
Regen ezt akarhol meg lehetett csinalni, a most harmadevesek jo resze meg ebben van, a fizetosok jo resze nem a Trener Kft-nel repul, hanem valahol mashol.
Igy lesz egy repmernoki diplomad, meg az ATPL szintu elmelet (a nyiregyhazi vizsgak hatosagi vizsganak szamitanak), meg egy PPL-ed. Amivel kitorolheted, mert kell muszerpapir, ME, MCC, ha kezdeni akarsz valamit magaddal.
(Viszont ha meg te eppen tudsz baromi olcson gepet berelni, akkor jobban jarsz, hogy nem fizeted ki a teljes kepzest.)
"Ha felvettek, tanulmányi szerzõdést kell kötnöd a honvédséggel"
ez valszeg gondolom nem így mûködik, mer mivan ha nem felelsz meg Nekik..akkor fizetsz 10 millát? vicces lenne
hol lehet ennek utána nézni h mik ennek a feltételei? minden hajózónak ugyanabban a feltételrendszerben kell megfelelni mint a vadászpilótáknak?:S
Egy kis infó helyesbítés: a múltkor tévedtem amikor azt írtam, hogy alkalmas jelentkezõ hiányában nem indult a katonai hajózó szak a Nyíregyházi Fõiskolán. Egyik csoporttársamról kiderült, hogy õ az egyetlen akit a jelentkezõk közül alkalmasnak ítéltek😊 Így most honvédségi szerzõdéssel nálunk tanul.
Szóval aki szeretne vadászpilóta lenni, vagy a légierõ kötelékében bármilyen hajózó (szállító, helikopteres), az jelentkezzen a Nyíregyházi Fõiskola közlekedésmérnöki szak, légiközlekedési-hajózó szakirányára KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES formában. Ha felvettek, tanulmányi szerzõdést kell kötnöd a honvédséggel, akik átvállalják tanulmányaid költségeit, fizetik a szállást, utazást napi háromszori ékezést. Majd a fõiskola után az NFTC program keretében Kanadában vadászpilóta kiképzést kapnak az alkalmas jelentkezõk.
De azert Szeles Papa is hozzatette, hogy a 460 feletti ponthatar biztos, ugyhogy tessek a felkotnivalot felkotni.
Üdv: Sucu és Noémi
'Repülni több mint sport, több mint hivatás. A repülés szenvedély és hívó szó, mely kitölt egy egész életet..' (Adolf Galland)
Nem tisztem igazsagot osztani, nem is akarok, mindossze csak annyit tennek hozza, hogy most, hogy mindenki megszolalt az ugyben, aki erintett, most igazan le lehetne zarni a vitat. (Mindenesetre a 4116-ot fenntartom. En is meselhetnek, mi olyan van nalunk, ami boki a csorom, de inkabb ott beszelem meg. Igy illik. Meg amugy is. Hol nincsenek problemak? Minden repteren akad, megoldast kell talalni.)
Harmadreszt minden temaban en szivesen latom Sucuekat, szerintem mindenki igy van ezzel.
Az a gond, hogy nagyon nem igazan jo ez a 3 klub - 1 repteren allapot. Fahegyen is, LHDK-n is akadnak surlodasok, de meg tudjak oldani. Itt meg amiota tobb klub van a repteren, megy a harc.
Raadasul ossze-vissza van minden. A TVSRE nagy resze a HSE-ben van, meg Paszton, aztan ez is jelent valamit, hogy valaki, aki ebben kezdett atmegy az SZRE-hez. Ez azert (ismerve az LHSS-en uralkodo viszonyokat) durva. (Ahogy Nyiregyen mondanak: durvabb, mint a szamarszex.)
A sirályok tudvalevõleg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik
legalábbis engem nem szokott érdekelni
A sirályok tudvalevõleg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik
Condor (Download): 39.99€
Plane Pack: 10.00€
ÁFA: 7.60€
Élmény: Felbecsülhetetlen
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
(Tudok amugy olyanrol, aki haromszor annyit repult, mint te, es kb. akkor szakszozott le. Jo, mondjuk az fokent idojaras miatt volt.)
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
nem lehetne róla szó hogy 1-2 ftr-t közzétegyetek? fõleg mondjuk speedbattle szerverek taskjairól, mer azokat gyakran repülöm, szal lenne összehasonlítási alapom, a kupán nem indultam.
Nagyon elegem van már belõle hogy sosem tudok egy normális eredményt elérni és egyszerûen nem értem hogy mit csinálok rosszul😞
Köszi!
SB CUPA 11 day
Ismerek jogaszt, parat (asszony is az - csak meg nem szakosodott le), mindenesetre korbekerdezek. Nem igerem a hetvegere, de jovo hetre biztosan.
Mert kicsit drága lenne már 58euróért :\
nincs köztünk jogász aki estleg jogilag egy kicsit ezekbe a dolgokba belelát?
mert egyre rosszabb a helyzet a repülõtereken
szorongatják ,ellehetetlenítik a klubok mûködését egyes emberek a joghézagok kihasználásával,ez senkit nem zavar?lehet én vagyok a naív?
használjuk már ki mi is a joghézagot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
azt sem feljtsük el
van olyan szegedi volt klubtársam aki azt szertné ezt ne tudjuk megrendezni ,de mi kézzel lábbal ha kell megrendezzük ehhez kell mondjuk segitség a többi klub részéröl is ,nem konrkétan fizikailag
az egész ország egy nagy kuplerály
sorra rugják ki az egyesületeket a repterekrõl,ök meg csak ülnek némán
akkor minek vannak?
A Foka egy versenygép, annak idején több száz órát repült embereknek találták ki, tervezték meg...attól hogy eltelt 30 év, a fizika nem változott meg, ugyanúgy bele lehet halni ha hülye hozzá az ember...
(ha jól emléxem Neki annak idején 80óra Pirát, és azelõtt kitudja mennyi 2üléses óra után adták oda)
szal én végülis egyetértek a dologgal, nem szeretnék beledögleni a reptechnikai tudásom hiányába...bár tény hogy nagyon szép kis gép, jó lenne már vele repülni😊
reptér: én mindig úgy irígylem a videókon a nagy magyar reptereket, amik a pusztaság közepén vannak, olyan igazi reptér feelingjük van😄...Miskolcon heringes doboz feelingem van, most úgy néz ki a reptér hogy küszöb elõtt 20m-rel villanyoszlop, balra vasút(villamosított persze) jobbra rengeteg fa meg a hangár...volt eddig, de a hangár után már ugye most út lesz majdnem a pálya teljes hosszában...de a 16os pálya felõl sem jobb a helyzet, ott a szirmabesenyõi utcák nõnek ki gombamódra a földbõl, házakkal, villanyoszlopokkal stb...
😞
Emelkedik az orvosi dija (mashol a toredeke, meg a CPL orvosi is), ellehetetlenitenek minket, a sport allamtitkarsag nagyivben sz.rik a fejunkre, a murepulo keretnek ket ki..ott gepe van, ha egyiket megzuzzak, nincs gep (a lengyeleknek bezzeg 5-6 van, csak a keretnek)
Focistadionra bezzeg koltenek. (Mifelenk is felujitjak a stadiont, pedig a csapat lof... helyen van. Es nem a stadiontol jatszanak jol/rosszul.)
Ebben az orszagban nincs igazsag. Welcome to the North-Balkan's People's Republic😞
En hogy oszinte legyek, a C vizsgasnak se adnam a Piratot. Nem azert, mert irigylem tole, hanem azert, mert a Pirat egy kicsit kenyes repello. Eloszor tanuljon meg az illeto egy olyan ketuleses geppel repulni (oktatoval), ami mar igenyesebb, mint a Gobe, de a hatul ulo szemely azert szolhat, ha tul alacsony sebivel akarna az illeto tekerni pl.
Erre egy kivalo gep a Nagyvas. Raadasul a delikvens megszokja, mire valo az ivelo, ezert azt is tudja gyakorolni.
Cobra is odafigyelest igenyel, nem egyet vertek oda itthon is.
PIK-20-asrol ugy emlekszem, hogy 100 ora valami ivelossel. (pl. Kisvas.) Nem haszontalan, aszondjak "ideges" egy repulo. De ha kiismerik, jol lehet tolni vele. (Meg ido kell ahhoz is, hogy az ember beleszokjon az ivelovel+ballasztal valo nagyobb teljesitmenyek repulesere.)
Jantar3-as meg standard gep. Mi a francot keresne rajta ivelo?😊
Egy klasszikus hasonlattal elve: Mi folyik Miskolcon? Amugy is szuk volt az a repter, most minek meg jobban szetb.szni?
szal a kib@szott önkormányzatból már nekünk is nagyon elegünk van:@
amúgy nemtudom arra fele hogy szokás, de nálunk úgy néz ki a dolog, már amennyit tudok, hogy: idéntõl 40 óra a Pirát, én koszorúra kaptam csak meg! 80-ról 100-ra emelték a Foka-5-öt, a Cobra egy 150es befejezett Foka távhoz van kötve, a Jantarról meg a Pik20ról nemtudok konkrétan sokat, de 200 óra alatt egyik sem játszik...
szal azért 1 kicsit más az értékrend nálunk asszem😊
a per végéig
nézd meg mi folyik itt ebben az országban
mindent megmagyaráz