5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Baluxx #4396 Ejnye. Kimaradsz a jó kis magyar narancsbol? -
Soaringpilot #4395 1. Ez a leghülyébb kifogás amit valaha hallottam:)
2. Beülsz valaki mögé, akinek van:DD -
gliderpilot #4394 Jó lenne, csak két akadálya van: tanulni kell, és nincs Góbé típusom. De lehet, hogy majd egyszer ellátogatok felétek;) -
pasquale #4393 Jövőhéten Farkashegyen már mi is rakjuk össze a gépeket.
De valószínűleg csak egy hétre rá lehet majd repülni. -
Baluxx #4392 Csukd be legkozelebb a feklapot -
lhmc #4391 Gliderpilot!
Ülj vonatra délre légy miskolcon, és nyomunk 2-3 oskolakört!
Na mit szólsz?
-
gliderpilot #4390 Na gratula az első repülésekhez!
Én meg csorgatom itt a nyálam:p -
#4389 naja, így repültem az időmérő szerint 2 egész percet:D mondjuk hogy ez 300m-ről hogy sikerült azt nemtom:)))
reméljük hogy holnap is lesz üzem, ha gyorsan közgyűlűnk(anyázunk). -
lhmc #4388 Na emberek!
Megvolt az idei első üzemnapunk!!!Édes istenem menyire jó volt. Szokás szerint csörlőben rohadtam, de most igazán jólesett, és még így is jutott 2 kör. Év elei ellenörzőn olyan iskolakört nyomtam, a mai halálnyugodt levegőben, hogy még magamnak is tetszett:)))
Nagyon hiányzot ez most, bár április közepéig csend lesz.
Brian kolléga rögtön egy kötélszakadással indította az évet, mint csörlőkezelő meg is dícsértem érte:)
Szóval kiváló nap volt, a holnapi nem naon lesz az, közgyűlés lesz, félnapos anyázással:)))
Víg napot mindenkinek:)
-
#4387 Letöltesz egy ingyenes PDF nyomtató progit, like cutepdf, és kinyomtatod bele a jpgeket. :-)Kicsit aktualizálták a tankönyvet, és ennyi, mert amúgy minden tök ugyan az benne. :-) -
Baluxx #4386 Ez nem rossz, csak nem lehetett volna mondjuk PDF-ben? Ugy kezelhetobb. (A konyv amugy eros hasonlosagot mutat a vitorlazorepulok tankonyvevel. Igaz, Gobe tipusismeret meg ilyen hasonlok nincsenek benne, mert amikor irtak, akkor kezdtek gyartani a Gobekat.)
-
Baluxx #4385 8 ezerert kapsz a Teszkoba:D -
gliderpilot #4384 Hát nem is tudom... Az a baj, hogy nincs szkennerem:p -
#4383 És nincs kedved beszkennelni, vagy olvashatóan végigfotózni? :-) -
gliderpilot #4382 Nekem megvan a Teljesítményrepülés 1964-es kiadásban. Asszem a Teszveszan vettem. -
#4381 Miért, minden más megvan? Mert akkor mehet ki a netre... :-)
Jereb - Szalma: A virotlázórepülés iskolája -
Baluxx #4380 B+:)
Mar csak a "Vitorlazorepulok tankonyve" meg az eredeti kiadasu Teljesitmenyrepules kene:) -
#4379 Régóta kerestem antikváriumokban Jereb Gábor : Magyar vitorlázó repülőgépek című könyvét. Többet nem kell keresni. :-) -
Baluxx #4377 Ugye milyen szep nagy szel volt szombaton? Frankfurtban is. -
lhmc #4376 Tudom Lacika...fogok oda is írni...csak nem volt kedvem még:))))
Basszus megint egy cipőben járunk, te is klubbot keresel a meglévő mellé:) -
#4375 Tibike!
sztem itt hamarabb fogsz találni választ:)
index fórum -
lhmc #4374 Sziasztok!
A holnapi nap Miskolcról Pécsre költözöm 2010 aug 31-ig, a munkám miatt.
Két hetente ugyan Miskolcon leszek de a közte lévő hétvégeken jó lenne repülni.
Tud valaki segíteni hogy mi a helyzet a pécsi és esetleg őcsényi rep klubboknál?
Előre is köszi! -
lhmc #4373 upsz -
lhmc #4372 IMG]/forumkepek/2008_03/szolgaltatas3.jpg[/IMG]
Óóóó, de várom már:)))
Brian!
Tudtad, hogy a városi TV 2 hetente adja a táborról készült videót? -
Soaringpilot #4371 Nekem még másfél hónapot kell várnom az első üzemnapra:( Április közepénél hamarabb nem tudunk kezdeni. -
lhmc #4370 Nálunk jövő hétvégén lesz az első üzemnap:DDD
Csak nem tudok majd ott lenni:(( -
pasquale #4369 Mindenki várja már az első üzemnapot, gondolom -
Baluxx #4368 Hat akkor lehetne bofizni valamit ide:) -
lhmc #4367 Nyugi! Én is szedem!
-
Baluxx #4366 Mivan mindenki kidolt, egyedul en szedek verescseppet?:D -
Baluxx #4365 Erdekes magyarazat a cockpit szora...:) -
Baluxx #4364 Ez mindig igy van.
Tudod, Murphy. Terepezel? Az egyetlen sz@r terep a kornyeken. Tekersz? A masik felho alatt mar rohogve alapon vannak. Ez mindig igy megy:) -
lhmc #4363 Egyébként ehhez a témához még annyit, hogy az indítóoktatóm annyit mondott, hogy ha terepezni kell ő a búza helyett a napraforgót ajánlaná, mert az csak térdig ér, és ritkább mint a búza...ebben igaza is volt jártában-keltében az ember figyeli a növényzetet, hogy ha majd terepezik naprakész legyen mi mekkora éppen, csakhogy!
Szerény személyemnek sikerült kifognia Borsod Abaúj Zemplén megye egyetlen nemesített kísérleti napraforgó tábláját, ami már akkor is nyakig ért, szemben az átlagostól.
Én pedig követve az oktatóm parancsát a napraforgót választottam...akkor jött a meglepi...hogy nem éppen térdig ér. -
Baluxx #4362 A szimulatorokon altalaban az Elite Simulation programjai futnak. A szolnoki (RFO-s) IFR eljarasgyakorlon ez fut, a vadkeleti szimulatoron per pillanat nem tudom.
Ez az: http://www.flyelite.com/ -
Baluxx #4361 Az a helyzet, hogy a novenyzetre fullvizszintes szarny csak akkor jo, ha maga a novenyzet is vizszintes. Ha az egyik oldalan ritkasabb, akkor ott ertelemszeruen annyira nem fog lassulni a szarny.
-
lhmc #4359 Hát figyu, a nyomokat teintve valóban nem volt az sokkal több...
5 m-nél tuti nem...mai napig azon agyalok, hogy ha ez a lassulás nem az egész szárnyon ébred a fülek, de valszeg a centroplán is továbbmenne, megsklpolva a pilótát, de ugye a növényzet az egész fesztávon fogja a gépet. Az volt a rosz, hogy a bal oldalon kicsit ritkább volt a növényzet, mert hiába verték belénk a téli oktatásokon, meg minden tanfolyamon, h növényzetbe halál vízszintes szárny..nekem is megvoltm eg féklap bent...és mégis..
-
Baluxx #4358 Hat tenyleg nem.
Bar en a helyedben barot alulra dobtam volna a csomagtartoban, aztan ott maximum az ulescseszen koppan egyet.
Mondjuk kicsit meg is lep a nagy lassulasi ertek, mert ez mar egy repulogep-hordozon is becsuletedre valna. Ennyire nem fogott a novenyzet? -
lhmc #4357 Nem semmi sem maradt ott.
Csak sokáig fájt a tarkóm, mert a lassuláskor (80km/h-ról 3 méter alatt nullára) a csomagtartóban lévő barográf nyakonvágott picit....
Na de legalább ezt is megtanultam, mármint hogy mit hogyan kell elrendezni a kabinban...egyébként a végén 90 fokott még azért rádlizott a gép...szóval nem volt gyenge terpezés:)
-
Baluxx #4356 Te jo eg! Es nem hagytatok a gepbol semmit terepen?:) -
Baluxx #4355 Tojnak am a sorrendre:) Igy sikerul.