5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Voronyezs
    Szasztok, most találtam meg ezt a topikot, tt végre itthon érezhetem magam kb 2 hét erejéig, aztán kifelé a reptérre és vihornyázni észnélkül:D

• Baluxx
    Vagy DCT LHPR na, igy egyszerubb...:) Na inkabb elmegyek aludni, sok volt a mai nap navigaciobul.:)
  • Baluxx
    Mielott valaki belemkot: tudom, hogy a VOR frekit (115,1) nem irjuk bele az ilyesmibe:) Szoval igy lenne, ha flajtplenbe irnad, hogy
    DCT GYR R 116 D 3,5
  • Baluxx
    DCT GYR 115,1 R 116 3,5 NM

(Szoval Peren.)

Amugy meg ismerek par emberket a klubodbol. Es a kepeken is felfedeztem oket:)
  • gliderpilot
    ja, ott is nyomom. És Te egyébként hol??
  • Soaringpilot
    Ha már szóba jött hogy ki hol nyomja...:)

Gliderpilothoz hasonlóan én is kettős klubtag lettem, beléptem a nyíregyházi Albatrosz Vitorlázórepülő Egyesületbe:) Egyelőre olyan sokat nem fogok sajna Nyíregyen repülni, mivel általában reggeltől késő délutánig iskolában vagyok:S De itt gyakran szokott lenni hétköznap délutánonként üzem. Majd meglátjuk:) Az biztos, hogy majd vizsgaidőszakban rengeteget lehet hétköznap is repülni:DD

Jó szelet mindenkinek!:)
    Szatyi
  • pasquale
    Igen ott nyomja :)
    Én (sajna :)) csak 2 vontatásos és 4 csörléses gyakorlatba hozókat csináltam hétvégén .
  • Baluxx
    gliderpilot, te Fahegyen nyomod? :)
  • Baluxx
    Volgai hajovontatok, vaze:)

• gliderpilot
    Na ittvan:2008. 03. 30.
    Elég durva, 97 felszállás volt, és a kezdők ígyis csak 2-3 kört tudtak nyomni.
  • gliderpilot
    Sziasztok!
    Akkor felkavarom kicsit az állóvizet!:p
    Tegnap repültem Piráttal 2 órát. Baromi jó idő volt, egy 2,5-3 méteres emelésből emelkedtem el, utána is voltak 3 méterek, volt, hogy egyszerűen mindenhol emelt:) (ez 3 órakor volt, akkor kaptam gépet) Voltak viszont nagy merülések, -3 méterek nagy területeken. Viszont este 5kor még a vaj levegőbn volt egy-egy gyenge termik (-0,5, volt, hogy az egybe is belerugott) Mikor meg leszálltam meg már kb vaj volt minden.
    Na ennyi, képek készültek az üzemnapon, ha van igény rá, belinkelem:) (nem én csináltam őket)
  • Baluxx
    Micsoda szakbarbar szoveg, legalabb irtal volna a zolderdorol meg a kekibolyarol, fujj...

De tenyleg jo szoveg. Igaz, a csapsurlodasnak van nalam egy kis athallasa... Velem van a baj?
  • Soaringpilot
    Azért írtam ide, mert gondolom ide leginkább műszaki érdeklődésűek járnak:))
  • Soaringpilot
    Kicsit elkésve, de találtam egy jó locsolóverset:) Csak jövő ilyenkor még emlékezzünk rá:DD

Éles sarok kezdő törés,
    Bordástengely, reteszkötés,
    Csapsúrlódás tangens ró-val,
    Megjöttem a locsolóval.

:)
  • Baluxx
    Nem, senki se szed Berescseppet:)

(Amugy en se)
  • lhmc
    Jaja, én is szeretem a csendet, majd 70 évesen.

Mivan mindenki nyulakat kerget?
  • Soaringpilot
    TVSRE-s videó
  • Baluxx
    Elvileg nem gaz annyira, mert stabil madar az a Blanik.

Amugy nem oroszok voltak, hanem finnek. (A gep egy volt DOSZAAF-os Blanik, de a lajstromjele OH-s.)
  • Baluxx
    Ah, ezek meg annyira nem emelhetnek. Ma is volt Vadkeleten cumo, de hideg is volt hozza...
  • Soaringpilot
    Itt Nyíregyen korán reggel tele van az ég Cumulusokkal
  • gliderpilot
    Az nincs, viszont csináltam ma pár képet (az első 3 nem mai). Itt megnézhetitek, ha érdekel;)
  • Soaringpilot
    A pilóta szerintem koppig az ellenkező irányba csűrt, de a Blanik stabilitását nem ismerem:)
  • pasquale
    Amikor megy ki az emberke a szárnyra és erre elkezdene spirálozni a pilóta, akkor kéne az ernyős arcát megnézni :D
  • pasquale
    Hát ez elég különleges és nem hétköznapi :D
    Így dekk nélkül siklószáma eléggé lecsökkenhetett. Lehet így olcsóbb kiugraniuk? nemtudom miért csinálták, de egy 2-3000 méteres vontatásnak is lehet ára
  • Baluxx
    Ja jut eszembe: fel millaert meg Bergfalket is kapsz:D
  • Baluxx
    Twin Acro: felejtos, k.rvadraga.
    ASK-13, 21: ugyszinten.
    Ka-7: korulnezel a nemeteknel, milla folott picivel kapsz eleg turheto allapotut, szallitokocsival.
  • Soaringpilot
    Eddig egyszer repültem Ka-7-tel, a Góbé után elég szokatlan volt. Viszont rendesen tudtam vele tekerni, és a Pirat előtti ellenőrzőn is megfeleltem vele, úgyhogy szerintem jóindulatú:DDD
  • gliderpilot
    Szia!
    Segelflug.de-n a kleinanzeigen (apróhirdetés) menüpontban megnézheted a doppelsitzer-eket. Szerintem Twin acro nincs fönt, de twin astir az van. Annál drágáb szerintem az acro egy fél-egy misivel biztos.
  • Micimedve
    Blanikok terén járatlan vagyok, de azt tudom,hgy a későbbi típus T elrendezésű vezérsíkot kapott. Az ASK-13 szemtelenül drága. Biztos meg van az oka, hogy miért. Én nem tudom. Szerintem nálunk nem is honos. A Twin Acro szintén méregdrága. Kiképzésre a Twin Astir szerintem jobb, és az ára is elérhetőbb. (Kb 5 millától) Hátránya, hogy kevés olyan bika aggri van nálunk, amellyel csőrölhető. A vontatásos kiképzés meg ugyebár megint drága. Marad tehát a jó öreg Ka-7. Megfizethető, kellően jóindulatú. De nem műanyag.
  • Micimedve
    Nézd meg a honlapunkon! :o)
  • lhmc
    Tehát?
    Mikor is lesz az a tábor?
  • Micimedve
    Kihirdetheted!
  • gliderpilot
    Na akkor a hátsó garázsból meg ilyen-olyan helyekről összeakasztunk a 3-ból egyet, aztán repülök vele négyet:p Majd megbeszéljük szakosztálygyűlésen! Okké Mackó? Beszéljünk inkább a táborról. Kihirdethetem?
  • Micimedve
    Na jó, van, de az nem az!
  • pasquale
    Van. :)
  • Micimedve
    "Van olyan pilóta ebben az országban akinek nincs Góbé típusa?"
    NINCS!
  • Brian89
    a condorosok közül jelentkezzen már az aki a mostani 18m-es taskot le tudja repülni:)(újzéland) picit idegesít hogy 1800ig tudtam kigeberegni úgy hogy egy hegygerinc sincs 2000m alatt, a hegycsúcson lévő első fordulópontról nem is beszélve:)
  • lhmc
    Bakker!
    Van olyan pilóta ebben az országban akinek nincs Góbé típusa?
    Jó, persze csak viccelek...miért ne lehetne.
    Nálunk most érkezett az első Ka-7-es.(magántulajdon)
    Én a fent látható HA-5405-ös góbéval mentem el egyedül.(bár asszem ezt már párszor leírtam...vagy nem?)

• Baluxx
    Hat akkor surgosen potold a hianyt amig lehet
  • gliderpilot
    Hát jah tényleg ez a legszarabb kifogás. De sajnos igaz:(
    Baluxx: hát sajna már úgy tűnik.