5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Soaringpilot #4486 Üdv a klubban:)
Szerintem nem feltétlenül csúsztál le erről az idényről, ugyanis a legtöbb helyen még nem kezdték el a szezont, és az elméleti vizsgának (és az orvosinak is) csak az első egyedülrepülésig kell meglennie, tehát a gyakorlattal párhuzamosan is csinálhatod. Szóval még nem maradtál le semmiről. Én azt mondom, három hónap alatt el lehet jutni az egyedül repülésig, tehát ha a csúszás miatt egy-két hónappal később kezdesz mint a többiek, nyár végére kirepülsz egyedül:)
Azt javaslom érdeklődj a pasquale által említett helyeken, meg még esetleg Budaörsön, bárhol örömmel fognak fogadni:)
Jó szelet és szép leszállásokat ;-)
Szatyi -
pasquale #4485 Én csepeli létemre Gyúró-t , Farkashegy-et, illetve még Hármashatárhegyet tudnám javasolni. Szerintem a legszimpatikusabb helyre látogass ki és kérdezősködj stb.
Azért kormánnyal elég érdekes lehet condorozni, én trim-re használom a kormányt :D -
psicho #4484 udv, kiprobaltam a Condor szim-et, es teljesen elvarazsolt, pedig racing kormannyal repultem . Hirtelen felindulasbol meg is rendeltem egy saitek botkormantyt.
Altalaban ezek a fellangolasok nalam nagyon hamar letunnek, de most ugy erzem a valosagban is erezni akarom ahogy a legaramlatok a vallukra vesznek es ha van hozza eleg erzekem, meg is szeretnem szeliditeni oket. Ki tudja, talan ez az amit mar olyan regen kerestem. Jelenleg Szigethalmon-on lakom (BP alatt) es klubot keresek ahol melyebben megismerkedhetek a repulessel, melynek kesobb, talan tagja is lehetnek. Google-ztam a Tokol-i repteret de nem talaltam semmit, gondolom ott nem mukodik vitorlazoklub. Hozza kell tenni hogy 196cm magas 110 kilos emberrol van szo, szoval nem vagyok biztos benne hogy beferek e egyaltalan egy ilyen madarba. Azzal tisztaban vagyok hogy errol az idenyrol lecsusztam (elmeleti felkeszites csak telen van ahogy elnezem), de sebaj, iden marad a Condor. Egy szo mint szaz, kozeli lehetoseget keresek ahova leruccannek egy napra eles bevetesre es korulszaglaszni kicsit.
-
Soaringpilot #4483 Köszi!
Igen, de ez úgy lett ennyi, hogy suli helyett is vontatni jártam:DD -
pasquale #4482 Gratula!
19 vontatás 3 nap alatt? Az derék -
Soaringpilot #4481 Na ne kapd fel úgy a vizet:)
Ma meglett a vontathatóim:) Nagyon sz*r időben repültünk, egyik körön úgy szakadt az eső, hogy pár pillanatig nem láttam a vontatógépet... Utána mintha kisimult volna a levegő:) De az első két-három körben küzdeni kellett rendesen. Idei teljesítményem eddig 19 felszállás, 2 óra 37 perc repült idő:)
Megjegyzés: 3 nap alatt több felszállást csináltam, mint tavaly egész évben... -
Baluxx #4480 Nem tudom, hogy ki mond ilyen fassagokat, mindenesetre elegge tavol all a valosagtol...:/ Mindegy, ezt mar megszoktuk. De inkabb nem mondok semmit, mert mar estem abba a hibaba, hogy visszaolvastak a fejemre, amit itt felirtam. (Igaz, ez most jogos lenne, amit mondanek.) -
Soaringpilot #4479 Nem árulkodom! -
Baluxx #4478 Ki log itt mindig?:D Ezt ki mondta neked? Had utom le a buci fejet:D
Cipo! -
Soaringpilot #4477 Majd elfelejtettem...:D
Ma is voltam a reptéren, 7 kört vontattam, utolsó 3 egyedüli volt:) Ma sokkal faszább volt, mert nem volt olyan dobálós idő, és jobban is ment mint tegnap. Holnapra maradt 7 kör, ha minden igaz le is vizsgázom. -
Soaringpilot #4476 Azért nem lepődtem meg, mert úgy tudom hogy mindig itt lógsz suli helyett:DD
Legközelebb ha erre jársz írj egy-két nappal előtte, és akkor összefuthatunk:) -
Baluxx #4475 Meg se lepodsz, hogy ott vagyok a Vadkeleten? Baze, ha legkozelebb ott vagyok, dobjunk mar be par sort:D -
Soaringpilot #4473 mert utána dupla tarifával megyen:) -
Soaringpilot #4472 Én is kicsit fosok attól a 7 körtől, de péntekig be kell fejezni:) -
#4471 pff 7 körtől be fog durranni a karod:D
bár én inkább azt választanám, mint a földön ülést...tegnap közölték h a mára tervezett berep elmarad...pedig tökjó idő volt...úgyhogy még 1 hétvégét pihenünk Miskolcon:S -
Soaringpilot #4470 Negyed 3-kor én már nem voltam ott, de amúgy vontattam én is. 6 kört terveztünk mára, az 5. után azt mondtam hogy mára ennyi elég volt:D
Az elején megvoltak a szokásos botladozások (nameg a féléves kihagyás), de a végére egészen belejöttem. Kedvezményes árú vontatás viszont csak péntekig lesz, úgyhogy a következő két napban 7-7 kört kéne repülnöm hogy befejezzem... Holnap már biztos jobb lesz, ha minden igaz már vontatok egyedül is.
Jó szelet!
Szatyi -
Baluxx #4469 Szatyi!
Csak nem teged vontattak ma negyed harom korul?:) Az egyik forduloban mint ha sok lett volna a lab... -
Baluxx #4468 Nalunk meg 123-as Merci. Egyenesen 3 darab. Jo az, elpusztithatatlan. Igaz, a repteri igenybevetel neha megviseli oket, de a hegesztokeszuleket nem veletlenul talaltak fel.:) -
Soaringpilot #4467 Nyíregyen meg egy jobbkormányos automata váltós Mitsubishi terepjáró van:D -
gliderpilot #4466 Egyébként Békéscsabán meg egy Moszkvicsunk van (meg egy Renault rapid). -
Baluxx #4465 Igy belegondolva, nem hulyeseg. Lehet rajta szamolni a mokusokat:D -
Voronyezs #4464 De, piszok sokat eszik, habár eddig semmi baja sem volt, egyedül fék nincs rajta, és váltani nem akar 2esből 3asba xD egyébként teljesen jó gép -
pasquale #4463 Igen, lejtőzés miatt került rá egy ilyen tuning. :) -
Baluxx #4462 Te, a Ka-7-esen ez egy utolagos tuning, hogy az ulester oldalasra, a vasznazasra van pakolva plexi? -
Baluxx #4461 UAZ? Nem eszik az egy kicsit sokat? (Bar teny: elmegy mindenutt es ha egy hetet toltesz vele, az egy komplett autoszereloi tanfolyam+mestervizsga:)) -
pasquale #4460 Énis rajta vok az egyik képen :D
vontatás előtt -
Voronyezs #4459 Nektek Volkswagenetek van? Nekünk UAZunk xD azért jó, mert nem kell kímélni, és ráadásul minden sz*rral elmegy... üzemnapokkor én is csinizek képeket és felvágom ide -
Baluxx #4458 Szatyi, minden epeszu ember, aki vontathatoit csinal, megkerdezi elso korben az ismeroseit, hogy nem csinal-e valaki eppen vontatoit, mert jo lenne koltsegtakarekossagi szempontbol:)
(Mondom en, akinek meg mindig nincs vontathatoija. Tudom, tul raeros vagyok.)
Amugy Vadkeleten tenyleg jo otlet, mert ott eleg sok a vontatokepzes (sokan csinalnak a foiskola utan). -
Soaringpilot #4456 Nem is mondtad, hogy már van vontathatóid:)
Nekem is mázlim van most, mert Nyíregyen motoros pilótákat képenek át vontatásra, így megoszlik a vontatások költsége:) -
Voronyezs #4454 Tiszta szívás volt ott fent a "padláson" xD majdhogynem másznom kellett... Erre Kalla aszongya: "Mi a fasznak nőttél ekkorára?" -,- XD -
Soaringpilot #4453 Na Szolnoki RE-s gépek összerakva, már csak a berepülésük van hátra. Viszont ma meglett az ismeretfelújító vizsgám, úgyhogy jövő héten nyíregyen csinálom a vontathatóit -
Voronyezs #4452 Hát attól a gépeket még mi összerakjuk, a berepülést sztem halasztják -
#4451 hehe:)
nálunk 5 nap múlva berep!
egyébként mivan ha rossz idő van?(csakmert most elég gusztustalan időjárást mondanak köv hétre) -
Soaringpilot #4450 Üdv.!
Egy kis pontosítás: műszaki ellenőrzés 15-én, berepülés 17-én. De soká van még az:S -
Voronyezs #4449 Kaptam levelet Sanyibácsitól, szombaton ki kéne menni 8ra a reptérre, mret néhány gépet össze kellene dobni.Az ellenőrök 17én jönnének. -
Voronyezs #4448 Én úgy tudom, h ápr. közepétől indul az üzem, de persze azért egy megerősítő körlevélnek örülnék:) -
Voronyezs #4447 Hali, igen, ismerem Szatyit:)
Én tavaly kezdtem el vitorlázni, és le is tettem a b-t és a c-t egyhuzamban:) idén jöhet a d vizsga, a vontathatói, aggregátort is megakarok tanulni kezelni,meg persze piszoksokat akarok repülni:) -
Soaringpilot #4446 Igen, ismerjük egymást, klubtársak vagyunk az egyik legfaszább repülőklubban:D:D -
Soaringpilot #4445 Üdv klubtárs!:D
Még 2 hét?:S Ez biztos?:D
Jó szelet!
Szatyi -
gliderpilot #4444 Szia!
Gondolom Szolnokon repülsz. Van már itt egy szolnoki srác. Lehet, hogy ismeritek is egymást?!
Egyébként mióta repülsz?
Érezd magad otthon!:)